Şimdi Ara

100 PUANLIK SORU SORDU HOCA HAZİRANA KADAR SÜRE VERDİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
5
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: calvin65

    quote:

    Orijinalden alıntı: calvin65

    quote:

    Orijinalden alıntı: KinqElessar

    quote:

    Orijinalden alıntı: calvin65

    quote:

    Orijinalden alıntı: KinqElessar

    quote:

    Orijinalden alıntı: calvin65

    quote:

    Orijinalden alıntı: KinqElessar

    Tekrar yazıyorum yüksek ihtimalle doğru cevap bu.

    Canlılarda Heat Shock Proteins denen proteinler vardır. Bildiğiniz üzere canlılığın devamı için enzimler (protein yapıdadır) gerekmektedir. Fakat bu enzimler ribozomlarda sentezlendikten sonra aktif değildir. Katlanması gerekir. Primer sekonder, tersiyer ve quaterner diye katlanma şekilleri mevcuttur.

    Katlanmamış protein/enzim görevini yerine getiremez.

    Bu katlama işini de Heat Shock Protein'ler sağlar. Sadece yeni sentezlenmiş proteinleri katlamakla kalmaz, yanlış katlanmış proteinleri de düzeltir. Eğer düzeltemezse proteozomlarda yıkılır. Yıkılamayacak kadar çok birikirse hücre apoptosis'e (programlı hücre ölümü) gider.

    Peki neden proteinlerin şekli bozulur? Sıcaklık, pH, iyon dengesi vb. gibi durumlar proteinlerin şeklini bozar. Yani denatüre eder.

    Extremophil denilen bakterilerin yaşadığı sıcaklıkta normal bir bakteri veya insanın proteinleri denatüre olacaktır. Fakat bu canlılarda muhtemelen HSP proteinlerinin ekspresyonu daha fazla olduğundan ve daha gelişmiş HSP yanıtı sağladıklarından bu sıcaklıklarda yaşayabilir.

    Endospor stres durumudur. Normal canlılıkla alakası yoktur.

    Enzimlerin sıcaklığa dayanıklı olması durumu ise dediğim HSP'lerin sayesindedir. Enzimlerin yüksek sıcaklıkta çalışabilmesi ayrı bir konu ve enzimlerin dayanıklılığıyla doğrudan bir ilişkisini olmadığını zannediyorum.

    cevabın doğru hocam fakat hoca bu Heat Shock Proteinler katlama işini nasıl yapıyor diye açıkla dedi hoca.



    Puan vermemek için diretiyor. Ona biz bile önem vermiyoruz o kadar. Neyse bir bakayım kısaca editlerim.

    eyvallah hocam çok sağolun

    Biraz baktım. Maalesef ayrıntılı biyokimyasal mekanizmalara çok değinilmiyor. Uğraşsam bulabilirim belki fakat o kadar karmaşık şeyler işinize yaramaz.

    Fakat bir modelleme var. Baril ve kapağı şeklinde. Bu modelde 2 çeşit chaperon yani HSP rol oynuyor. Baril olan HSP içine proteini alıyor sonra kapağı olan diğer HSP kapanıp proteine müdahale ediliyor ve protein düzgün bir şekilde içinden çıkıyor. Bu olaylar sırasında ATP harcanıyor.

     100 PUANLIK SORU SORDU HOCA HAZİRANA KADAR SÜRE VERDİ

    İzlediğim bir videoda HSP'lerin katlama işini nasıl yaptığını henüz bilmiyoruz diyordu bir adam. Belki de dediği gibi henüz bulunmamış biyokimyasal mekanizmalardan biridir. Vücutta birçok şey hala sır.

    sağolun hocam yarın hocaya sorup alıntılarım
    adamsın

    hocam bu hoca manyak yav şimdide cevabın etrafında dolaşmışsın diyor bu bahsettgin proteinde hangi enzim var diyor
    yüzdük yüzdük kuyruguna geldik hocam zahmet olmazsa bi bak şuna gözünü seveyim


    O protein enzim zaten. Herhalde hocanız enzimler ile proteinlerin farklı dünyaların molekülleri olduğunu sanıyor.

    Katlanmayı yapan o enzim/protein. Enzimler protein yapıdadır bu nedenle adına HSP denilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: calvin65

    Merhaba arkadaşlar soru şu

    termofilik bakteriler yüksek ısılarda yaşayabilirler(100 derece vs.) peki bu ısılara nasıl dayanırlar ?

    bu soruyu hacaya götürsem 100 vericek aramızda biyolojisine güvenen arkadaşlar varsa lütfen soylesin

    NOT: Hoca 5 yıldır aynı soruyu soruyomuş tüm sınıflarına bu zamana kadar sadece 1 kişi bilmiş yani anlicağınız sağlam soru.

    googlede falan aradım bulamadım, biyoloji forumlarına baktım ordada bişey yok.



    Vereceğin cevap arakktırma gerektlriyor o nedenle güzel bir kağıda güzelce yaz. Google türk.e motoru biraz kıt bu yüzden ingillzce ara iste,ediğin kadar sonuç bulursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KinqElessar


    quote:

    Orijinalden alıntı: calvin65

    quote:

    Orijinalden alıntı: calvin65

    quote:

    Orijinalden alıntı: KinqElessar

    quote:

    Orijinalden alıntı: calvin65

    quote:

    Orijinalden alıntı: KinqElessar

    quote:

    Orijinalden alıntı: calvin65

    quote:

    Orijinalden alıntı: KinqElessar

    Tekrar yazıyorum yüksek ihtimalle doğru cevap bu.

    Canlılarda Heat Shock Proteins denen proteinler vardır. Bildiğiniz üzere canlılığın devamı için enzimler (protein yapıdadır) gerekmektedir. Fakat bu enzimler ribozomlarda sentezlendikten sonra aktif değildir. Katlanması gerekir. Primer sekonder, tersiyer ve quaterner diye katlanma şekilleri mevcuttur.

    Katlanmamış protein/enzim görevini yerine getiremez.

    Bu katlama işini de Heat Shock Protein'ler sağlar. Sadece yeni sentezlenmiş proteinleri katlamakla kalmaz, yanlış katlanmış proteinleri de düzeltir. Eğer düzeltemezse proteozomlarda yıkılır. Yıkılamayacak kadar çok birikirse hücre apoptosis'e (programlı hücre ölümü) gider.

    Peki neden proteinlerin şekli bozulur? Sıcaklık, pH, iyon dengesi vb. gibi durumlar proteinlerin şeklini bozar. Yani denatüre eder.

    Extremophil denilen bakterilerin yaşadığı sıcaklıkta normal bir bakteri veya insanın proteinleri denatüre olacaktır. Fakat bu canlılarda muhtemelen HSP proteinlerinin ekspresyonu daha fazla olduğundan ve daha gelişmiş HSP yanıtı sağladıklarından bu sıcaklıklarda yaşayabilir.

    Endospor stres durumudur. Normal canlılıkla alakası yoktur.

    Enzimlerin sıcaklığa dayanıklı olması durumu ise dediğim HSP'lerin sayesindedir. Enzimlerin yüksek sıcaklıkta çalışabilmesi ayrı bir konu ve enzimlerin dayanıklılığıyla doğrudan bir ilişkisini olmadığını zannediyorum.

    cevabın doğru hocam fakat hoca bu Heat Shock Proteinler katlama işini nasıl yapıyor diye açıkla dedi hoca.



    Puan vermemek için diretiyor. Ona biz bile önem vermiyoruz o kadar. Neyse bir bakayım kısaca editlerim.

    eyvallah hocam çok sağolun

    Biraz baktım. Maalesef ayrıntılı biyokimyasal mekanizmalara çok değinilmiyor. Uğraşsam bulabilirim belki fakat o kadar karmaşık şeyler işinize yaramaz.

    Fakat bir modelleme var. Baril ve kapağı şeklinde. Bu modelde 2 çeşit chaperon yani HSP rol oynuyor. Baril olan HSP içine proteini alıyor sonra kapağı olan diğer HSP kapanıp proteine müdahale ediliyor ve protein düzgün bir şekilde içinden çıkıyor. Bu olaylar sırasında ATP harcanıyor.

     100 PUANLIK SORU SORDU HOCA HAZİRANA KADAR SÜRE VERDİ

    İzlediğim bir videoda HSP'lerin katlama işini nasıl yaptığını henüz bilmiyoruz diyordu bir adam. Belki de dediği gibi henüz bulunmamış biyokimyasal mekanizmalardan biridir. Vücutta birçok şey hala sır.

    sağolun hocam yarın hocaya sorup alıntılarım
    adamsın

    hocam bu hoca manyak yav şimdide cevabın etrafında dolaşmışsın diyor bu bahsettgin proteinde hangi enzim var diyor
    yüzdük yüzdük kuyruguna geldik hocam zahmet olmazsa bi bak şuna gözünü seveyim


    O protein enzim zaten. Herhalde hocanız enzimler ile proteinlerin farklı dünyaların molekülleri olduğunu sanıyor.

    Katlanmayı yapan o enzim/protein. Enzimler protein yapıdadır bu nedenle adına HSP denilebilir.

    işte o enzimin adınıda istiyor hoca neden bu bakterideki proteinler denatüre olmaz, normalde denatüre olmaları lazım 55 derece sıcaklıktan sonra ama 105 dereceye kadar yaşayabiliyorlar(daha fazlada olabilir) bunun HSP ile alakası epey var yani HSP cevabı doğru
    ama hoca denatüre olmamasını sağlayan bi enzim varmış bu HSP de görev alıyor sanırım veya termofilik bakterinin kendisinde var bu enzimide bulsak 100 ü alacam hocam bi el atın. İngilizcem olsa bakardım inanın size zahmet çıkarmazdım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: calvin65

    quote:

    Orijinalden alıntı: KinqElessar


    quote:

    Orijinalden alıntı: calvin65

    quote:

    Orijinalden alıntı: calvin65

    quote:

    Orijinalden alıntı: KinqElessar

    quote:

    Orijinalden alıntı: calvin65

    quote:

    Orijinalden alıntı: KinqElessar

    quote:

    Orijinalden alıntı: calvin65

    quote:

    Orijinalden alıntı: KinqElessar

    Tekrar yazıyorum yüksek ihtimalle doğru cevap bu.

    Canlılarda Heat Shock Proteins denen proteinler vardır. Bildiğiniz üzere canlılığın devamı için enzimler (protein yapıdadır) gerekmektedir. Fakat bu enzimler ribozomlarda sentezlendikten sonra aktif değildir. Katlanması gerekir. Primer sekonder, tersiyer ve quaterner diye katlanma şekilleri mevcuttur.

    Katlanmamış protein/enzim görevini yerine getiremez.

    Bu katlama işini de Heat Shock Protein'ler sağlar. Sadece yeni sentezlenmiş proteinleri katlamakla kalmaz, yanlış katlanmış proteinleri de düzeltir. Eğer düzeltemezse proteozomlarda yıkılır. Yıkılamayacak kadar çok birikirse hücre apoptosis'e (programlı hücre ölümü) gider.

    Peki neden proteinlerin şekli bozulur? Sıcaklık, pH, iyon dengesi vb. gibi durumlar proteinlerin şeklini bozar. Yani denatüre eder.

    Extremophil denilen bakterilerin yaşadığı sıcaklıkta normal bir bakteri veya insanın proteinleri denatüre olacaktır. Fakat bu canlılarda muhtemelen HSP proteinlerinin ekspresyonu daha fazla olduğundan ve daha gelişmiş HSP yanıtı sağladıklarından bu sıcaklıklarda yaşayabilir.

    Endospor stres durumudur. Normal canlılıkla alakası yoktur.

    Enzimlerin sıcaklığa dayanıklı olması durumu ise dediğim HSP'lerin sayesindedir. Enzimlerin yüksek sıcaklıkta çalışabilmesi ayrı bir konu ve enzimlerin dayanıklılığıyla doğrudan bir ilişkisini olmadığını zannediyorum.

    cevabın doğru hocam fakat hoca bu Heat Shock Proteinler katlama işini nasıl yapıyor diye açıkla dedi hoca.



    Puan vermemek için diretiyor. Ona biz bile önem vermiyoruz o kadar. Neyse bir bakayım kısaca editlerim.

    eyvallah hocam çok sağolun

    Biraz baktım. Maalesef ayrıntılı biyokimyasal mekanizmalara çok değinilmiyor. Uğraşsam bulabilirim belki fakat o kadar karmaşık şeyler işinize yaramaz.

    Fakat bir modelleme var. Baril ve kapağı şeklinde. Bu modelde 2 çeşit chaperon yani HSP rol oynuyor. Baril olan HSP içine proteini alıyor sonra kapağı olan diğer HSP kapanıp proteine müdahale ediliyor ve protein düzgün bir şekilde içinden çıkıyor. Bu olaylar sırasında ATP harcanıyor.

     100 PUANLIK SORU SORDU HOCA HAZİRANA KADAR SÜRE VERDİ

    İzlediğim bir videoda HSP'lerin katlama işini nasıl yaptığını henüz bilmiyoruz diyordu bir adam. Belki de dediği gibi henüz bulunmamış biyokimyasal mekanizmalardan biridir. Vücutta birçok şey hala sır.

    sağolun hocam yarın hocaya sorup alıntılarım
    adamsın

    hocam bu hoca manyak yav şimdide cevabın etrafında dolaşmışsın diyor bu bahsettgin proteinde hangi enzim var diyor
    yüzdük yüzdük kuyruguna geldik hocam zahmet olmazsa bi bak şuna gözünü seveyim


    O protein enzim zaten. Herhalde hocanız enzimler ile proteinlerin farklı dünyaların molekülleri olduğunu sanıyor.

    Katlanmayı yapan o enzim/protein. Enzimler protein yapıdadır bu nedenle adına HSP denilebilir.

    işte o enzimin adınıda istiyor hoca neden bu bakterideki proteinler denatüre olmaz, normalde denatüre olmaları lazım 55 derece sıcaklıktan sonra ama 105 dereceye kadar yaşayabiliyorlar(daha fazlada olabilir) bunun HSP ile alakası epey var yani HSP cevabı doğru
    ama hoca denatüre olmamasını sağlayan bi enzim varmış bu HSP de görev alıyor sanırım veya termofilik bakterinin kendisinde var bu enzimide bulsak 100 ü alacam hocam bi el atın. İngilizcem olsa bakardım inanın size zahmet çıkarmazdım.

    Ya HSP zaten enzim sınıfının adı. Özel adı chaperonlardır. Onu mu diyor?

    Hsp enzim sınıfının adı. Başka ne enziminden bahsediyor anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.