Şimdi Ara

100+ TIKANMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
5
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda takip ediyorumda iyi arkadaslarınn büyük bir çoğunluğu 100+ tıkanmıs durumda beyler 110 a sabitlememiz için ne yapmak gerekiyor bu konu burada dursun belki biraz beyin firtinasi yaparız

• 1-Dilbilgisi calismak

2-Sosyal calismak

3-Meb kitaplarini incelemek

4-Tekrar yapmak

5-Cikmis sorulari cozmek

Benim dusuncem ve yapacaklarim bu yonde.Herkes kendi eksigine gore halledecegi seyler vardir tabi.Daha cok sayisallar icin yazdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyali tamamlarsam bir de dilbilgisinden bi soru bankası çözersem bir de paragrafları insan gibi okursam yapabileceğim
  • Ben de 120 nette tıkandım kaldım yha ufff .sss
  • Öncelikle Matematikten yapılan işlem hatalarını en aza indirmek gerekiyor ki 40a yakın yapılsın. 100 civarı yapan birisi için bu +4e kadar fazladan net demek.

Sosyalde tüm detaylada hakim olmak gerek. Yorum sorusu deyip geçememek gerek. Tarihte paragrafta neyin neye karşılık geldiğini iyi bilmek lazım. Örneğin demir kılıç = ateşi kullanmak ya da göçebe yaşam = gelişmeyen yazı kültürü gibi (Ort +1)

Diğer kitaplarda nasıldır bilmem ama FDD de Bölgeler tarzı olan bölümü çözüp, düzenli tekrar etmek. İklim haritasına çok çok iti hâkim olmak. Eğer derece istiyorsanız Mekansal Sentez konusuna hakim olmak. (Ort +1)

DKAB kavramlarına hakim olmak (ort +1.5)

Limit gibi yayınların dil bilgisinde bile tam yapacak düzeye gelmek. (Ort +1.5)

Ve sakin kalmak (+%5)

Bu şekilde 10 nete kadar fazla yapılabilir diye düşünüyorum. Tabii ki en doğrusu budur demiyorum sadece naçizane fikrimdir. Allah emek veren herkesin yardımcısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysel027 -- 27 Mart 2018; 16:19:45 >

• veysel027 V kullanıcısına yanıt
    Sosyal onerilerinizi mantıklı buldum ama matematikte işlem hatasını nasıl azaltalım. Azaltıyım diyince yetseydi keske

• 100 ile 110 arasinda bilgi eksigi oldugunu dusunmuyorum ben. Eger sinav gunu kendini kontrol edebiliyorsan ve biraz da sansin varsa 110 yapabilirsin. Demek istediğim sadece derse degil biraz da sinavin kendisine calismak lazim. Cunku gecen sene 150 ile son denememi cozmusken sinavda 30 net dusmek acı bir tecrübeydi mesela benim icin

• https://forum.donanimhaber.com/tytde-101-102-neti-bir-turlu-gecemiyorum--131950867

Benzer bir konu acmistim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam tarihe nereden çalışmamı önerirsiniz?

• Hocam FDD öneririm ben ama incelemeden almayın yine de, ters kaçabilir size ama bu tamamen tarzını beğenmeyişinizden olur. Örneğin MSÜdeki soruların 2 3 tanesinin neredeyse kopyası var kitapta.

Beğenmezseniz de Limit el kitabı + başka bir kaynak yapabilirsiniz

• 110 için sosyalden max 3tane kaçırmak lazım daha fazla oldumu iş sakata giriyor.100net yapanların matta sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum sosyal,dil bilgisi ve fizik üstüne gidilirse 110dan aşağı inmeyiz.Benim şuan sosyal ve fizik oynar başlı onları halletmem lazım
    Çalışamaya başlasam yetişir mi hocam ?

• Çok iyi öğreneceğim derseniz düzenli çalışmayla taş çatlasa 1 ayınızı alır hocam, kaldı ki siz yetişmekten bahsediyorsunuz

• Hynx kullanıcısına yanıt
    Hocam mat için tek çare TYT Mat denemesi+AYT Mat denemesi+TYT genel deneme+AYT genel deneme+YGS Mat denemesi+YGS genel denemesi+deneme+deneme+deneme+...+deneme

Bunun dışında bi kaç tedbir buldum kendimce, matematiği deli dana gibi çözmediğimde de yetişiyor. O yüzden yavaş çözmek gerek işlem ağırlıklı soruları. Onun dışında optikte görebileceğim bi yere dikkatli ol yazıyorum gördükçe işlem kontrolü yapma gereği hissediyorum. Tabi vakit sorunu varsa tavsiye etmem.

Fen için ise şöyle: örneğin biyolojide ökaryot/prokaryot okumadığım için yanlışsa bir yere yazıp denemeden önce okuyorum. Sonrası da bir şekilde geliyor.

Ha bir de tam, yutmadan ya da kelime uydurmadan okumak çok çok önenmli cidden.

• quote:

Orijinalden alıntı: veysel027

Hocam mat için tek çare TYT Mat denemesi+AYT Mat denemesi+TYT genel deneme+AYT genel deneme+YGS Mat denemesi+YGS genel denemesi+deneme+deneme+deneme+...+deneme

Bunun dışında bi kaç tedbir buldum kendimce, matematiği deli dana gibi çözmediğimde de yetişiyor. O yüzden yavaş çözmek gerek işlem ağırlıklı soruları. Onun dışında optikte görebileceğim bi yere dikkatli ol yazıyorum gördükçe işlem kontrolü yapma gereği hissediyorum. Tabi vakit sorunu varsa tavsiye etmem.

Fen için ise şöyle: örneğin biyolojide ökaryot/prokaryot okumadığım için yanlışsa bir yere yazıp denemeden önce okuyorum. Sonrası da bir şekilde geliyor.

Ha bir de tam, yutmadan ya da kelime uydurmadan okumak çok çok önenmli cidden.

Kolay denemelerde mati 2 kere bile cozuyorum. Daha az yanlis var gibi ama illa cikiyor.

Soruyu okumaya da katiliyorum turkcede paragrafi okuyup soruya neredeyse bakmadan dalip isaretlenebiliyor

• Up

• ++
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.