Şimdi Ara

1000 Mp lik Lan Kurma-Kablolar-Switch?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CAT 6 Kablo ile 1000 lik lan kurmak istiyorum.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    24 portluk 10/100/1000 destekli bir switch alıcam öneriniz?
    kullanıcağım kablo?
    yapıcağım ayar vs...?

• cat6 tur kablo kullanacaksin..client lerde gigabit ethernet olcak..3com gigabit switchlere bakabilirsin...ayrıca 100base-tx bir agin ortalama 8~15mbps+ arasi bir degere ulasabildigini goz onunde bulundurursak gigabit icin kullanacagim donanimlarin kalitesine baglı olarak belki 80~90mbps degere ulasman mumkun olabilir...fakat 7200rpm bir no-raid bir hdd nin 40~60mbps veri yazma hızının oldugunu goz onunde bulundurursak......felan fisman cart curt....
  • iyi bir marka switch al yoksa o kadar yatirim bosa gider. saglam network kartli xeon makinalarin 40-50 mbps arasinda niye takili kaldigini arastirirken, sorunun cok iyi bilinen iki harfli bilgisayar firmasinin switchi oldugunu kesfetmistik. cat 6 kablo kalitesi ve mesafe de onemli tabi.
  • Kablo mesafesini çok uzun tutmamaya çalış, birşey daha soracağım neden 1000mbps, hava olsun diye mi? Ağda webserver, file server vs olmadığı sürece ne gerek var ki? Printserver desen 15-20 saniye geç gelsin baskı ne olur? LAN dan oyun desen zaten 10 bilgisayarın üzerine çıkmadığın sürece 100mbps çok rahat yeter. Sadece mantığını çözemedim, bir ara ben de heveslenmiştim, bir abim bunların aynısın söyledi bana, bende paramı boşa harcamış olacağımı fark ettim bıraktım 100mbps'de. İlla da yapacağım dersen, kablo kalitesi çok önemli, kablo mesafesi kısa olmalı, bilgisayarlara takıcağın ethernet kartı çok önemli. Madem o kadar hızlı ağ istiyorsun, bilgisayarlara da birer solid state disk alırsın

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata326 -- 7 Nisan 2010; 15:26:05 >

• burda sadece 1gb hat kurmak için sadece gerekli olarak kablo değildir. ethernetinde 10/100/1000 olmalı ve modeminde 10/100/1000 ve swicth 10/100/1000 olmalıdır. sadece 1gbmps hat kuramasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord_day_walker

burda sadece 1gb hat kurmak için sadece gerekli olarak kablo değildir. ethernetinde 10/100/1000 olmalı ve modeminde 10/100/1000 ve swicth 10/100/1000 olmalıdır. sadece 1gbmps hat kuramasın

modemin gigabit ethernetli olmasina gerek yok...
  • quote:

peki söylermisin birtaraf 100 ken nasıl 1000 haberleşcekler anlatırmısın..?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord_day_walker

quote:

peki söylermisin birtaraf 100 ken nasıl 1000 haberleşcekler anlatırmısın..?

peki sen soylermisin bu yapıda local trafik modem uzerinden mi akar yoksa switch uzerindenmi ?...

switching ve routing i birbirine karistirmayalim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENIGMA -- 24 Nisan 2010; 15:46:58 >
  • Agzi olan konusuyor
  • MODEM HARİCİNDE switch YOK YAPIDA MODEMİN ÜZERİNDE BLUNAN switch KULLANIYOR GÖZÜ OLANDA OKUYOMIYOR. :)) 3 KİŞİLERCE YARUM YAPILIYOR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vkahraman

CAT 6 Kablo ile 1000 lik lan kurmak istiyorum.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    24 portluk 10/100/1000 destekli bir switch alıcam öneriniz?
    kullanıcağım kablo?
    yapıcağım ayar vs...?

ben burda modem kavrami goremiyorum....ayrıca sen diyorsun hem switch hemde modem gigabit ethernetli olmasi lazim diye.....

bana gosterirmisin "modemin uzerindeki switch in kullanıldıgını" anladigin bir yer bu konuda ?...

bencede katiliyorum okuma konusunda sana "gozu olanda okumuyor" ayrıca okuyanda hayal goruyor ..

ayrıca arkadas 24 portluk bir switch onerisi istemis...yani belliki client sayısı yuksek.burdanda anlayabilecegimiz gibi 24 port ethernet hatta gigabit ethernet cıkısı olan bir modem yok....olmasida pek mantıklı degil zaten..
    (cisco routerlerin switch modullerini saymassak,orasi baska bir konu)...

hadi sende 24 port gigabit ethernetli bir modem(dsl sonlandiracagimiz) onerisi yapta bizde G.T olalim...bos bos konusmakla olmuyor bu isler...

• FORTİNET 60B 80B 50B 112B 224B 24 PORT İŞİNİ GÖRÜR 24 PORT VE MODEMLİ 224B MODEMLİ 48 PORT VE MODEMLİ İSTER DİREK BAĞLA KİT AL İSTER AMATÖR BİR MODEMİ KÖPRÜ OLARAK KULLAN AYRICA ZYXEL DE S70 SONRASI BÜTÜN TEKNOLOJİLERİ MODEM DESTEKLİ MODEM KİT KULLANARA YAPANBİLİRSİN.

"ayrıca sen diyorsun hem switch hemde modem gigabit ethernetli olmasi lazim diye.. ... " YAZILAN YORUMLARI DİREK OKUYARAKMI YORUMLUYORSUN SEN. YAPIDA NE VARSA KASTIMDI MODEM VARSA MODEMİN SW. KULLANCAK ODA 1000 OLAMSI LAZIM DEMEK İSTEDİM BEN AYRICA CISCO ROUTERLAR MODULSUZ OLARAK MODEM VAZIFESİ (YÖNETİLEBİLİR WAN BAKLARSIZ.) GÖREMEZ YA ISP SUNUCU YÖNLENDİRMESİ GEREKİR YADA AĞDA NETE CIKAN ÇİFT ETERNETLİ BİR ROUTER AND REMOTE + DNS SUNUCU KURULU SERVERİN OLMASI LAZIMKİ ONA YÖNLENDİRMEN LAZIM.

AYRIÇA ÇÖZÜM TEK YOLLU DEĞİLDİR. BEN SADECE BİRİNİ SÖYLEDİM.

BEN YAPIDA BİRTAFAR 100 BİR TARAFA 1000 KEN NASIL HABERLEŞİCEN DERKEN SİZE SORU SORUYODUM.

"hadi sende 24 port gigabit ethernetli bir modem(dsl sonlandiracagimiz) onerisi yapta bizde G.T olalim...bos bos konusmakla olmuyor bu isler..." BU COK AYIP Bİ ÜSLÜP İSTESEN BEN SANA 8 PORT HPPRODAN MODEMLİ Bİ 1000LİK MODEMDE+SW. CIKARIRIM. HP ARAM ÇOK İYİ ÇÜNKİ HANGİ MODUL KİTLERİ NE MAKSATTA YÖNETİLEBİLRİ OLDUĞUNUDA TARTIŞILIR.

TABİRİNDEKİ G.T olalim... KISIMA GELİNCE CANINI SIKMA ODA BİR ORGAN.

ASLINDA CEVAP VERMİCEKTİM BU ARKADAŞIMA YARDIMCI OLMUCAK SENİNLE BENİM TARTIŞMAM. BİRŞEY BİLİYORSAN BİLE BENCE BİRAZDA YALIN ANLATMALISIN.
    BİLGİNİ PAYLAŞCAKSAN ORGALARINI KATMICAN İŞİN İÇİNE

SAYGILAR..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord_day_walker -- 25 Nisan 2010; 16:27:12 >

• arkadasim guzel kardesim =))..adam 24 port switch gigabit switch tavsiyesi istiyor UTM cihazi degil....bu is kac yolla yapılır demiyor..neye ne onerecegini bil once...modem diyorum ben modem !!!...UTM cihazi degil 24 port gigabit switch li standart bir modem...ayrıca tartismiyoruz...belirttigin fortinet modellerinde butun portlar gigabit degil..=)..zaten konumuz UTM degil =)...

simdi arkadas 24 port switch istemis gigabit sen diyorsunki modeminde gigabit olmasi lazim yoksa o ag gigabit calismaz?.....bu isi ben kac yolla yaparim demiyor..sen UTM cihazini modem olrakmi goruyorsun ..50B nasil isini gorecek adamin =))) modifikasyonmu yapacaksin 100mbps portlari 1000mbps ye overclock mu edeceksin =)))))...aman Tanrim

cisco routerlerin amaci zaten dsl sonlandirmak internete cikarmak degil routing yapmak =)...orasi transmission tarafi nasil olursa olsun =)))...wic1-dsl karti takarakta sonlandirabilirsin,ki zaten gereksiz verimsiz ve amator bir is olmus olur..yani dedigim gibi orasi transmission tarafi nasil cozersen coz..zaten alt yapısında cisco kullanan bir kurulus tutupta transmission tarafinda dsl kullanmaz ..cok daha profesyonel ve verimli cozumlere yonelir.....

cok guldurdun beni Allah ta seni guldursun guzel kardesim =).....UTM cihazi ile gigabit alt yapı kurmaya calisanida ilk defa goruyorum...

hala diyorsun bir tafa 100 bir taraf 1000 =))

ya bu adam gigabit bir switch alcak 24 port ,clientler gigabit ehernet olcak ,kablo cat6 olcak bitti bu kadar..verim konusunda da kullandıgı malzemelerin kalitesine baglı olarak degisir...ne yani simdi bu yapıya ben standart bir modem koyarsam gigabit yapım bozulmusmu olacak =)...

seninle daha fazla beyin masturbasyonu yapamayacagim k.bakma...

• Şöyle bir okudumda konuyu bende gigabit yapısı ile modem arasındaki bağlantıyı tam kuramadım =) Belki atladığımız bir nokta vardır ama pek sanmıyorum
  • Peki ben aradan bir soru sorayım, benim evdeki gbit switch'e bağlı cihazlardan bazan birkaç tanesi gözükmüyor sonra kendiliğinden ortaya çıkıyorlar. 3G modem ile internete girdiğim için arada kopmalar oluyor ve her kopma sonrasında cihazlara yeni ip veriyor diye bazılarına statik ip verdim, hala arada kaybolmalar oluyor. Bu genel bilinen bir sorun mu ve bilinen genel bir cevabı var mı yoksa benim cihazlara özel mi? (imzamdaki printer her zaman ağda gözükürken yine imzamdaki Yamaha z11 arada hattan kopuyor ve net üzerinden ip adresini girerek cihaza ulaşamıyorum, sonra kendiliğinden yine ortaya çıkıyor)

teşekkürler.
  • ben bakşabir yorumu buraya yapmışım I'm sorry
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.