Şimdi Ara

1000 TL Oyun Kasası Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elimdeki kasamı upgrade edemeyeceğimi düşündüğümden yeni kasa almayı istiyorum. Ancak mevcut kullandığım WD 500 GB Caviar Black 7200 ve Samsung marka DVD-RW'ımı yeni kasama taşıyacağım. Bunların dışında kalan parçalarla bir sistem oluşturur musunuz? Bir de PSU olarak Sapphire 625 watt istiyorum siz ne düşünürsünüz bu psu hakkında?

• MSI 870A-G54, Amd 870, Soket AM3, DDR3-2000, Anakart 184tl (usb3 sata3 x6 destekli)
    ADATA Gaming Series, 4 GB Dual KIT, (2x2GB) DDR3-1600MHz, CL9 110tl
    AEROCOOL VS-9 550W 9 Fan Yuvalı Mid-Tower Oyuncu Kasası 177tl
    AMD Phenom II X4 925, 2.8GHz, Soket AM3, İşlemci 254tl
    SAPPHIRE Radeon HD6850, 1 GB, GDDR5, 256 Bit, Ekran Kartı - 11180-00-20R 385tl

1.110tl civarı yapar taksitli fiyatları

kasayı akasa genesis 600w yaparsan 30 tl daha düşer fiyat

ve kapıda ödeme havale eft yaparsan yaklaşık 1000tl yapar
  • Saphire Pure istiyosan hevesini kırma psuyu bi kere alcaksın sonuçta.. bide heralde kasan var ayriyetten boş kasa almıcaksın ölemi ?

anakart
    http://www.vatanbilgisayar.com/foxconn-a7da-s-3.0-a7da-s-3.0-amd790gx-ddr3-fsb1333-socket-am3-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=50897
    ekran kartı
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6398

işlemciyi Athlon II x4 640 yapsan yeterli gelir.. Ramler 95liraya Corsair 2x2gb alırsın..

böleliklede Saphire pureni almış olursun :)

oyun performansı iyi oldu ilerde cf yapma imkanında var tabi... (anakartın programıyla tek tuşa tıklayarak en stabil ocyi yaparsın..)

şimdiden hayırlı olsun

• şu şekilde daha sağlam olur...

CPU:
    AMD Phenom II X4 925 AM3 2.8 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
    133 $ ( 212,14 TL)

ANAKART:
    FOXCONN A7DA-S 3.0 , AMD 790GX, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX
    82 $ ( 130,79 TL)

BELLEK - RAM:
    KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL9 KVR1333D3N9K2
    59 $ ( 94,11 TL)

EKRAN KARTI:
    GIGABYTE HD6850 OC WindForce 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 820/4200
    205 $ ( 326,98 TL)

KASA:
    ASUS VENTO GAMING TA-M21 Siyah Kasa (PSU Yok)
    73 $ ( 116,44 TL)

TOPLAM :
    880,44 TL
    KDV (%18) :
    158,48
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN ($) :
    651,36 $
    NAKİT / HAVALE (TL) : 1.038,92 TL

http://www.novabilgisayar.com/default.asp

psu olarakta: sapphire pure 625 alabilirsin..
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/sapphire-pure-625w-guc-kaynagi.html

• AMD Athlon II X4 640, 3000MHz, Soket AM3, İşlemci
    FOXCONN A7DA-S, 790GX, AM3, DDR3-1333, GMA, 3300 HD, Anakart
    ADATA Gaming Series, 4 GB Dual KIT, (2x2GB) DDR3-1600MHz, CL9
    SAPPHIRE Radeon HD5850, 1 GB, GDDR5, 256 Bit, Ekran Kartı - 11162-00-40R
    AKASA Genesis AK-5004-P06, 600W, USB, Ses, Siyah Kasa

Havale/EFT/Tek Çekim: 993,94 TL
    Axess/Bonus:12---Maximum/World/Advantage:6---Cardfinans:5---Asya:8 Taksit: 1.016,53 TL
    www.eksenbilgisayar.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero

AMD Athlon II X4 640, 3000MHz, Soket AM3, İşlemci
    FOXCONN A7DA-S, 790GX, AM3, DDR3-1333, GMA, 3300 HD, Anakart
    ADATA Gaming Series, 4 GB Dual KIT, (2x2GB) DDR3-1600MHz, CL9
    SAPPHIRE Radeon HD5850, 1 GB, GDDR5, 256 Bit, Ekran Kartı - 11162-00-40R
    AKASA Genesis AK-5004-P06, 600W, USB, Ses, Siyah Kasa

Havale/EFT/Tek Çekim: 993,94 TL
    Axess/Bonus:12---Maximum/World/Advantage:6---Cardfinans:5---Asya:8 Taksit: 1.016,53 TL
    www.eksenbilgisayar.com

+1 933lira :)

40lira daha ucuza 5850nin super oc modelini alabilirsin aslında 385lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 11 Ocak 2011; 15:30:23 >

• Öneriler için teşekkürler arkadaşlar başka önerisi olanlar da lütfen çekinmesin yazsınlar. Bu arada evet kasa da alacağım lütfen önerilerinize kasa da ekleyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1500 TL Oyun Sistem Tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar anakart için FOXCONN A7DA-S değil de MSI 870A-G54 düşünüyorum, bana daha iyi gibi geldi. Evet foxconn'un güzel bir OC yazılımı var ama son kullandığım biostar anakart'ta bios sorunu yaşadıktan sonra bir daha msi'dan başka anakart almam demiştim. Siz ne düşünürsünüz?
  • MSI 870A-G54'te en bariz fark sata 3 + usb 3.0 'dır.

Foxconn ise eski çipsettir, ancak onunda en büyük artısı bu fiyatta, C.Fire desteğinin ve o.c kapasitesinin iyi olmasıdır.

Yani C.Fire yaparsanız Foxconn, yapmazsanız Msi'ı alırsınız, zira Msi'da d akolay o.c yapma imkanları var kullanılan bilşeneler de oldukça kaliteli yine.
  • Bir de kasa ve psu için, mesela akasa 600 watt alsam ya da başka bir kasa ile sapphire 625 watt alsam arada uçurum gibi bir fark olur mu? akasanın 600 watt psu'su çok mu kötü? çünkü kasa ile birlikte alırsam başka bileşenlere yatırım yapabilirim.
  • S.Pure elbette daha kalitelidir.

172 TL havale fiyatı:
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/sapphire-pure-625w-guc-kaynagi.html

830 TL kalır, buna göre de diğer bileşenleri düşürmen gerekir.

Zira en düşük soğutması iyi ve ekran kartlarının sığmasında sorun olmayacak min. alman gereken kasa da VENTO'dur TA-M11 vb. modeli olur, 100 TL'de o.

730 TL kalır yani kasa+psu sana 270 TL'ye gelir.

Buna göre ya psu'lu kasa al ya da kasa+psu alıp diğer bileşenlerini de ona göre seç.

• Bence kasa + psuya yatırım yapmak daha iyi çübkü değişmeyecek parçalar...

işlemciyle anakartı alabileceğiniz en düşük fiyattakilerden seçmelisiniz.. foxcoon a7da-s ve athlon x4 ideal..

son olarak şöyle yapalım..

Athlon IIx4 630- hatta athlon x3 bile olabilir..

Foxcoon a7da-s (bundan düşüğünü almak mantıklı olmaz)

4gb tek modul ram yada bütçen yetmezse 2gb tek modul alırsın ( ilerde bitane daha alman için)

Hd5850 Super oc yada 5870 Super oc iyi olur biri 380lira biri 440lira.. Fiyatına göre en alınabilir ekran kartları..

Saphire Pure 625W + Sharkoon Vebel- Dark knight zevkinize göre seçersiniz..

olmadı güç kaynağını Seasonic 520W yaparsınız.. ama ilerde keşke 40lira daha verseydim dedirtebilir:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 12 Ocak 2011; 13:07:20 >
  • C.Fire yapmayacaksa Foxconn alması bir şey ifade etmez, bu kartında tek önemli özelliği bu zaten.

@::Ashes::

Kasa+psu (625w Sapphire + Vento diyelim) = 270 TL

Kalan bütçe: 730 TL

X4 640 --- 190 TL
    4GB ram --- 100 TL
    MSI 870A --- 175 TL / Foxconn 145 TL

Kalan paraya hdd, optik alınırsa HD5850/70 nasıl alınır ?

Bütçe: 1.000 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 12 Ocak 2011; 13:10:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

C.Fire yapmayacaksa Foxconn alması bir şey ifade etmez, bu kartında tek önemli özleliği bu zaten.

Mosfet soğutucusunu ve onboard grafik kartını unutmamak gerekir..

Usb 3.0 lazım olacağını sanmıyorum zaten lazım olana kadar anakartı değiştirmiş olur :)..

değiştirmemiş olsada genişleme kartı takar.. Sata3ü saymıyorum bile..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

Bence kasa + psuya yatırım yapmak daha iyi çübkü değişmeyecek parçalar...

işlemciyle anakartı alabileceğiniz en düşük fiyattakilerden seçmelisiniz.. foxcoon a7da-s ve athlon x4 ideal..

son olarak şöyle yapalım..

Athlon IIx4 630- hatta athlon x3 bile olabilir..

Foxcoon a7da-s (bundan düşüğünü almak mantıklı olmaz)

4gb tek modul ram yada bütçen yetmezse 2gb tek modul alırsın ( ilerde bitane daha alman için)

Hd5850 Super oc yada 5870 Super oc iyi olur biri 380lira biri 440lira.. Fiyatına göre en alınabilir ekran kartları..

Saphire Pure 625W + Sharkoon Vebel- Dark knight zevkinize göre seçersiniz..

olmadı güç kaynağını Seasonic 520W yaparsınız.. ama ilerde keşke 40lira daha verseydim dedirtebilir:)

Arkadaşın ekran çözünürlüğü nedir ona göre işlemci önerin. O ekran kartları işlemci hızı isteyen+l3 önbellek isteyen ekran kartları (düşük çözünürlük için). Kaldı ki tessallation hesaplamaları oldukça düşük neden 800 tllik ekran kartlarını 400e satıyorlar oradan anlayabilirsiniz. Diğer yandan 6850 gibi 5750 yerine çıkan kart bile 5850den daha iyi tessallation desteği verebiliyor ki bu da dx11 grafik motoru kullanan oyunlarda yüksek performans başarımı sunuyor.

Eğer arkadaşta 1680*1050 çözünürlük altı destekli bir monitör varsa o işlemciler o ekran kartlarıyla darboğaz yapacaktır.
    Foxconn kartın özellikleri güzel ancak usb3 sata3 gün geçtikçe önem kazanır halde.O yüzden usb3 sata3lü birşey alınması iyi olur.
    Grafik onboardlı alacaksa vga almasın beklesin sonradan ekler o yönden avantajı olur ama sata2 ve usb2 li bir sisteme sahip olmak zorunda kalır. ( Arkadaşın anakartı değiştireceğini nerden biliyorsunuz belki alıp 5-6 yıl çöp olana kadar kullanacak yada o süreçte de vgada ve ramden başka birşey almam demeyeceğini? )

Bir de önerileriniz takip ediyorum sürekli aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz. Her parçayı sanki tek tek kullanmışsınız da öneriyor gibisiniz.
    Ayrıca konularda liste hazırlasanız emin olun yorumlarınız daha zevkle okunur hale gelir. Fiyatlı olarak listelemeniz daha iyi olur.

Edit:Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 12 Ocak 2011; 13:24:38 >

• @::Ashes::

Sata 3'ü sayma önemsiz değil mi zaten ? Usb 3.0'a da ne gerek var, yok genişletme kartı takar (ek masraf) vs.

Mosfet soğutmasını çok önemsiyorsun bende de kocaman soğutma var ama bir halta yaramadığını çok iyi biliyorum eskiden beri de bunu söylüyorum.

Yani işine geldiği gibi konulara cevap yazıp insanlara yanlış bilgi veremezsin, ezberden konuşamazsın bu kadar basit.

Bir üstte 1.000 TL'yi açmaya çalıştım, kasa+psu 270 TL, kalan bütçe 730 TL, ona göre düzenle bakalım X4 + 4gb ram ile beraber HD5850/70'li sistemi görelim lütfen...
  • quote:

@::Ashes::

Sata 3'ü sayma önemsiz değil mi zaten ? Usb 3.0'a da ne gerek var, yok genişletme kartı takar (ek masraf) vs.

Mosfet soğutmasını çok önemsiyorsun bende de kocaman soğutma var ama bir halta yaramadığını çok iyi biliyorum eskiden beri de bunu söylüyorum.

Yani işine geldiği gibi konulara cevap yazıp insanlara yanlış bilgi veremezsin, ezberden konuşamazsın bu kadar basit.

Bir üstte 1.000 TL'yi açmaya çalıştım, kasa+psu 270 TL, kalan bütçe 730 TL, ona göre düzenle bakalım X4 + 4gb ram ile beraber HD5850/70'li sistemi görelim lütfen...

çok komiksin abicim ya :)

böle arada sinirlen güzel oluyor :)

mosfet soğutucusuna çok önem vermem benim anakartımdada yok..

sata 3 gereksiz çünkü ssdler artık pcı express tabanlı olmaya başladı mekanik disklerde sata3ü kullanacak hıozda değiller.. Gerekirse raid yapılır daha iyi olur..

yani sonuç olarak 40lira fazla verip 870A G54 almaya gerek yok zaten usb3 vs lazım olana kadar upgrade etmiş olacak..

Yani bi karşıtlığımız yok illa senin önerdiğin anakartı önermemiz gerekmiyor..

bu arada leone 6850 5850den dx11 oyunlardada üstün değildir.. Aynı saat hızlarında 6850dende 6870dende her alanda üstündür..

biraz araştırırsanız öğrenirsiniz şimdi size uzun uzun anlatamam.. Ayrıca hep aynı parçaları önermemde bi gariplik yok arada sistem tavsiyelerimi değiştiriyorum güncel donanımlara göre..

şimdi bi iyi tavsiye bi kötü tavsiye yapmamı bekleme :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 12 Ocak 2011; 13:56:18 >

• Komik sensin, yaşına bak öyle konuş karşındakilerle.

Daha düne kadar Foxconn nedir bilmiyordun bundan da eminim.

HD6850 görüntü kalitesini bozuyor diyen ben değilim, gelmişsin ahkam keser gibi artislik yapıyorsun, öneri veriyorsun, boş boş ezber yorum yapma.

Sen söz ettiğim gibi 1.000 TL'nin içinden 270 TL'lik masrafı çıkıp X4 + 4gb'lık 5850/70'li sistemi topla öyle gel karşıma eve topla bu sistemi görmek istiyorum.

Benim önerdiğim alsın diye düşündüğümü düşünen ilk kişisin BRAVO...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 12 Ocak 2011; 13:59:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

bu arada leone 6850 5850den dx11 oyunlardada üstün değildir.. Aynı saat hızlarında 6850dende 6870dende her alanda üstündür..

biraz araştırırsanız öğrenirsiniz şimdi size uzun uzun anlatamam.. Ayrıca hep aynı parçaları önermemde bi gariplik yok arada sistem tavsiyelerimi değiştiriyorum güncel donanımlara göre..

şimdi bi iyi tavsiye bi kötü tavsiye yapmamı bekleme :)

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/Radeon_HD_6850/25.html

Tessallation denen olay üzerinden konuşuyorum. DX11`in en önemli unsuru DX10`dan farkını belirleyen olay. Arkadaş derse bana akıcı olsun tessallation da ne iki kaya kenarı görmüşüm bana ne faydası var o zaman eyvallah. Ancak herşey eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı kimse 5850 veya 5870sini satıp 6950 @6970 almazdı.

Üslubunuza dikkat edin derim. Emin olun sizin forumda geçirdiğiniz vakitten fazlasını hem donanım hemde diğer genel kültür anlamında araştırmayla geçiriyorum vaktimi rahat olun o konuda. Ayrıca ezberden ve birkaç öğrendiklerinizle herkese hd5*** serisi önermek zorunda değilsiniz.
    Sistem tavsiyelerinzdeki eleştirim; 2000tlye de aynı parçalar 1000tlye de aynı parçalar.

Şu sandyler çıktığından beri sandy tabanlı güzel öneriler verir oldunuz. Liste ve fiyat vererek sistem önerisi yaparsanız daha iyi olur düşüncesindeyim

• quote:

Komik sensin, yaşına bak öyle konuş karşındakilerle.

Daha düne kadar Foxconn nedir bilmiyordun bundan da eminim.

HD6850 görüntü kalitesini bozuyor diyen ben değilim, gelmişsin ahkam keser gibi artislik yapıyorsun, öneri veriyorsun, boş boş ezber yorum yapma.

Sen söz ettiğim gibi 1.000 TL'nin içinden 270 TL'lik masrafı çıkıp X4 + 4gb'lık 5850/70'li sistemi topla öyle gel karşıma eve topla bu sistemi görmek istiyorum.

Benim önerdiğim alsın diye düşündüğümü düşünen ilk kişisin BRAVO...

al işte aynı mckhan gibi bitane cümlemi alıp yapıştırmışsın..(orda kesin konuşmadım öle bir haber okumuştum dedim ve öle bişey vardı..)

yaşınızın büyük olması bişey değiştirmiyo babalık yapana baba derler abilik yapanada abi derler..

yaşının adamı olsaydın bu durumda olmazdın emin ol..

Leone;

tesselation başarısı elbet vardır 58xx serisinde fpsyi çok düşürür ama 69xx serisinde az düşürür.. 68xx serisndede 58xx serinden pek farklı değil..

yani 5850ye 6850 tercih edilmez yada 5870e 6870 tercih edilmez..

hatta 5850ye 6870de tercih edilmez.. 5870 6950le benzer performanstadır hatta paralel işlem birimi daha fazladır.. aynı saat hızlarında d11 dışı uygulamalarda daha iyi sonuç verir.. Ama tabi 6950nin ek özellikleriyle daha iyi kart..

Fiyatıda 150lira daha pahalı ve bu parayı haketmiyor..

Birde ben bütçeye göre sistem tavsiye etmem ihtiyaca göre en iyi sistemi tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 12 Ocak 2011; 15:11:36 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.