Şimdi Ara

1000 TL ye kadar Mac tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar windows 8 den sonra kesinlikle mac e geçmeye karar verdim. Bu sebeple 1000 tl ye kadar bir dizüstü apple almak istiyorum. Hem bu sayede mac e alışırım, öğrenirim diye düşünüyorum. Bilgisayarda sadece office, autocad(veya mac için benzeri bir programda olur.) ve internet kullanırım. Açıkcası apple ürünlerinin akıcılığını çok iyi biliyorum, hala kullanmış olduğum ipad 1 de bile en ufak bir kasma olmuyor. Sizden bu dediklerimi kasmadan, donmadan yapabilecek bir bilgisayar tavsiyesi istiyorum, şimdiden teşekkürler. Saygılar...

Mesela:
    1000tl ye Late 2010 Macbook Air 11.6 C2DUO 1.4 GHZ var
    900tlye Macbook Pro 5.5 Mid 2009
    650tlye Macbook 2.4ghz
    850tlye Macbook Air 13.3 Core 2 Duo 2008

bunlardan hangileri beni karşılayabilir acaba? Teşekkürler.

• Dikkat edeceğin noktalar:

1- Mavericks uyumlu olması
    2- Minimum 8gb ram destekliyor olması
    3- "i" serisi ilşemcili olması (core2duo bu zamanda tavsiye etmiyorum artık)

Aldıktan sonra ramini 8gb, harddiskinide ssd yaptığınız zaman kasma donma olmaz kullandığınız programlarda.

Autocad'in mac versiyonu var..
  • Serhat5252 S kullanıcısına yanıt
    dreampowder hocama katılmakla birlikte sana kendimden örnek vermek istiyorum;

MacbookPro 7.1(Mid-2010) kullanıyorum C2Duo 2.4Ghz. 250GB SSD ve 8GB ram takviyesiyle kullanilabilir konuma geldi. Bende AutoCAD, MATLAB, Eclipse ve Office kullanıyorum. Fakat bu programları kullanırken sürekliliği sağlayamıyorsunuz, akıcılıkta sıkıntılar yaşıyorsunuz. Ha internet ve officete çok sıkıntı çekmezsiniz ama mühendislik programları işin içine girdiğinde benim gibi bir akıcılık ve süreklilik istiyorsanız tercihiniz bu 4ünden hiç biri olmasın. Bu parayı bu saydıklarınıza bağlamayın derim.

Edit: imlasızlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Choline -- 28 Şubat 2014; 11:27:37 >
  • Teşekkürler hocam ikinizede.

Açıkcası şuanda fikrim biraz değişti.

Elimdeki win8 pc yi tutup, 300 tl civarı ibook g4 1.33ghz lar var. Bunlardan bir tane alıp 1 sene kadar mac işletim sistemini öğreneyim, daha sonra adam gibi bir mac alayım diyorum. Cad olayında açıkcası 2 boyutlu basit tünel çizimleri yapıyorum fazla detay yok.

''ibook 1.33ghz 1.5gb ram 10.5.8 Leopard'' bir pcde, office, internet akıcı kullanılabilir mi acaba?
  • evde kullanacaksanız mac mini ile mac'e giriş yapabilirsiniz. beğenmezseniz daha güncel bir cihaz olduğu için daha rahat ikinci el satışını yaparsınız. beğenirseniz de mobilite ihtiyacınız olduğunda macbook air/pro'ya geçersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serhat5252

Teşekkürler hocam ikinizede.

Elimdeki win8 pc yi tutup, 300 tl civarı ibook g4 1.33ghz lar var. Bunlardan bir tane alıp 1 sene kadar mac işletim sistemini öğreneyim, daha sonra adam gibi bir mac alayım diyorum. Cad olayında açıkcası 2 boyutlu basit tünel çizimleri yapıyorum fazla detay yok.

''ibook 1.33ghz 1.5gb ram 10.5.8 Leopard'' bir pcde, office, internet akıcı kullanılabilir mi acaba?

10.5.8'den beri mac cok degisti. Acikcasi mac ogrenmek istiyorsaniz isletim sisteminin 10.7'den daha dusuk olmamasi gerekiyor. Bir defa 10.5'e alisinca 10.9 cok farkli gelecek cunku. Bir de mac isletim sistemini ogrenmek oldukca kolay, benim tavsiyelerimle mac alan arkadaslarim 3 gunde cozduler sistemi (tabi benim de yardimlarim oldu ). Yani sirf ogrenmek icin ibook'a para harcamayin derim, zaten cok eski cihazlar onlar.

• quote:

Hocam ibook, g4 ler falan nelerden bahsediyorsunuz? müzede osx tanıtımına mı hazırlanacaksınız?

Onu alacaksanız hiç almayın o paraya mevcut laptopunuza ram, ssd falan birşeyler alın paranızı neden çöpe atıyorsunuz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5000 TL ye kadar sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgilendirme için teşekkürler.

Cahilliğime verin macler konusunda çok bilgisizim :)

Açıkcası bana biraz acayip geliyor. Şuanda kullandığım pc 2.5ghz b980 işlemciye sahip 4gb rami var ve autocadi çok akıcı çalıştırıyor. Ama bakıyorum Macbook Air 13.3 Core 2 Duo 2008 cihazı autocadi çalıştırmaz diyorlar, bi autocad için gidip 3-4 bin lira vermek çok mantıksızca geliyor. Sıfır airlara baktım, arkadaşlar diyorki autocad kullancaksan pro al. Ya arkadaş iki çember çizmek için 5 bin liramı vereyim alllah aşkına :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Hocam ibook, g4 ler falan nelerden bahsediyorsunuz? müzede osx tanıtımına mı hazırlanacaksınız?

Onu alacaksanız hiç almayın o paraya mevcut laptopunuza ram, ssd falan birşeyler alın paranızı neden çöpe atıyorsunuz..

Hocam valla kahkaha attım :D ben güldüm allahta sizi güldürsün.

Serhat hocam şimdi şöyle durum var elinizdeki 1000 lirayla hali hazırdaki win8 laptopunuza RAM ve SSD takviyesiyle bu işi çözersiniz. Ha illa ki ben macbook istiyorum işletim sistemi çok hoş. İlk olarak laptopunuza osx yükleyerek başlarsınız, bütçeniz arttığında ikinci el i5 işlemcili bir macbook pro ile yolunuza devam edersiniz. dreampowder hocamın dediği gibi paranızı çöpe atmayınız

• Tavsiyelerinize uyup biraz daha bekleyeceğim.

Hepinize teşekkür ederim.

Saygılar...
  • quote:

Ama bakıyorum Macbook Air 13.3 Core 2 Duo 2008 cihazı autocadi çalıştırmaz diyorlar, bi autocad için gidip 3-4 bin lira vermek çok mantıksızca geliyor. Sıfır airlara baktım, arkadaşlar diyorki autocad kullancaksan pro al. Ya arkadaş iki çember çizmek için 5 bin liramı vereyim alllah aşkına :)

Aslinda o tamamen sizin kullaniminiza bagli. Ben Autocad kullanmiyorum isimden dolayi, fakat 2010 model Macbook Air ile Photoshop'u cok rahat bir sekilde calistirabiliyorum ornegin. Forumda pek cok kisi Air'in photoshop'u duzgun calistirmayacagini soyleyecektir. Eger cok yuksek cozunurluklu raw dosyalari uzerinde agir editlemeler yapacaksaniz yavas oldugunu gorursunuz. Yine acar mi acar, isinizi gorur mu gorur. Ama tabiki pro modellerine gore daha yavas kalir. Autocad icin de ayni durum soz konusu. Ben gokdelen ya da avm gibi buyuk capli islerle ilgileniyorum, butun proje tek dosya halinde oluyor diyorsaniz Air tabi yavas kalacaktir. Ama daha basit isler yapiyorsaniz Air sizi goturecektir, eski modellerdeki 2 GB ram'e ragmen.

Benim mac konusunda tek tavsiyem SSDli bir model almaniz olacaktir. Mavericks'le birlikte isletim sistemi iyice SSD'ye optimize edildigi icin hiz farki cok bariz.

• Hocam tam olarak benimde demek istediğim buydu. Autocad de yapacağım çizimler basit düzeyde olacak. Office i zaten açar. Autocadde açarsa tamamdır. Dediğim gibi illa autocad olsun demiyorum, başka bir cad uygulamasıda olabilir. Ipad 1 de kullanıyorum autocadi o bile açıyor :) Biraz daha araştırma yapacağım, aklım karışık biraz ama şuanki pc dende soğudum sürekli sorun veriyor ve biraz önce değiştirmek istiyorum.

Arkadaşımda Macbook 2.4ghz var canavar gibi herşeyi çalıştırıyor. Oda eski bir cihaz hatta Mavericks de yok. Sanırım siz mac kullanıcıları bu pcleri ağır işler yapmak için kullanıyorsunuz. Ama dediğim gibi ben sadece office, internet ve basit cad çizimleri yapacağım. Sadece windows gibi olur olmaz yerde donmasın, kendini yeniden başlatmasın istiyorum.

Teşekkürler.
  • Hocam mesela şu cihazda mı çalıştırmaz? Yanlış anlamayın gerçekten kafam karışık herşeyi soruyorum.
    Macbook Air 11” Late 2010
    Teknik Özellikler

İşlemci & Bellek
    * 1.4GHz Intel Core 2 Duo işlemci

* 2GB 1067MHz DDR3 bellek(max 4GB)

* 64GB Flash SSD
    Yazılım OS X 10.9.1 (Mavericks)

Yok mu şu cihaza sahip biri denesin bi :D
  • quote:

Hocam tam olarak benimde demek istediğim buydu. Autocad de yapacağım çizimler basit düzeyde olacak. Office i zaten açar. Autocadde açarsa tamamdır. Dediğim gibi illa autocad olsun demiyorum, başka bir cad uygulamasıda olabilir. Ipad 1 de kullanıyorum autocadi o bile açıyor :) Biraz daha araştırma yapacağım, aklım karışık biraz ama şuanki pc dende soğudum sürekli sorun veriyor ve biraz önce değiştirmek istiyorum.

Arkadaşımda Macbook 2.4ghz var canavar gibi herşeyi çalıştırıyor. Oda eski bir cihaz hatta Mavericks de yok. Sanırım siz mac kullanıcıları bu pcleri ağır işler yapmak için kullanıyorsunuz. Ama dediğim gibi ben sadece office, internet ve basit cad çizimleri yapacağım. Sadece windows gibi olur olmaz yerde donmasın, kendini yeniden başlatmasın istiyorum.

Teşekkürler.

Benim ağzımdan hiç kasar kelimesi çıkmadı, ama mavericks çalıştıramayan bir sisteme para vermek artık çok akıllıca bir hamle olmuyor.

Macte eski versiyon işletim sistemi windows xp kullanmak gibi değil, daha çok ios kullanmak gibi. ios7 için yazılmış bir uygulama ios6 da çalışmaz mesela.

Şu anda piyasadaki birçok uygulama mavericks için yazılmaya başlandı, bunun en büyük sebebi mavericks'in bedava olması nedeniyle artık kullanıcıların çok büyük bir bölümünün upgrade etmiş olmasından kaynaklanıyor.

Anladığım kadarıyla siz mac air'in görüntüsüne tutulmuşsunuz bir şekilde illa alayım diyorsunuz, o kadar istiyorsanız alın o zaman, sonra deneyimlerinizi bizimle paylaşırsınız.

Ama Allah aşkına G4'lü powerbook alacam diye gelmeyin, elektronikte 5 sene bile bir asır gibidir, powerbooklar neredeyse bilgisayar yaşına göre fosil olmak üzereler.

• 1000 tl lik macten süper bir autocad deneyimi beklemeyin.

3.jenerasyon 11 inç intel core i5 li bir macbook air alın.ram 8gb alın bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.