İyi günler ben bayramdan sonra bir adet bilgisayar toplayacağım bütçem 10000 TL bu bilgisayarı çok uzun süre kulanacağım ona göre biraz araştırma yapıp yazarsanız yani sanki siz kendinize toplıyacakmışsınoz gibi toplarsanız sevinirim. (Anakart-Ekran kartı'nı MSİ istiyorum)
İSTEKLERİM 1.Ekran kartı olarak MSİ GTX 1080 Gaming X 8 GB istiyorum.(Daha güçlüsü varsa lütfen belirtin) 2.İşlemci İ7-6700K Olsun. 3.RAM MİN 16 GB. 4.Ekran'ım yok bu sisteme yakışır birde ekran yazarsanız sevinirim. 4.SSD yi 500 GB falan yazmayın 120 yeter yetmezse takviye yaparım.
Şimdiden teşekürler.
ASUS ROG SWIFT PG278Q 27-Inch 2560 x 1440 Display 144Hz Refresh Rate WQHD G-SYNC Monitor
Kendim kullanıyorum fiyatı biraz tuzlu ama uygun fiyata bulursanız alın derim.
Monitörü de hem kendim kullandıgım için hem de bu bütçeye uygun oldugu için tavsiye ettim
120 GB ssd nasıl yetiyor? Corsair varken sıvı soğutmada neden silverstone tercih edilir ki?
Ayrıca 10.000 liralık sistemde 2400 mhz bellek kullanmak nedir? 16 GB tercih etme konusuna hiç değinmiyorum.
Adam SLI yapmayacaksa Platinium sertifikalı güç kaynağı tercih etmenin anlamı yok. Yapsa bile gerek yok bence, neyse.
Parayı g-sync monitöre harcama yazıktır, israftır, günahtır. Freesync olsa neyse ama bu bildiğin adam kazıklamaktır. Nvidia kusura bakmasın.
Bu bütçe sisteme harcanmalı. Monitöre değil. Benim görüşüm bu.
Ayrıca oyuncu sistemi toplanıyorsa oyuncu aksesuarları da alınmalı.
umut_baris
kullanıcısına yanıt
bellekler ve sıvı soğutma değişebilir haklısın ama o anakarta o sıvı soğutma fazla kaçar(güç beslemeleri yetersiz işlemciye overclock yapıldığında sıcak çalışma gibi bir sorun olur) ki titanyum serisi anakart overclock potansiyeli yüksek bir anakart bu yüzden platinum sertifikalı psu daha iyi olur gibi(daha sağlam bileşenler ve overclock ile çekilen ekstra elektrik ve ısıyı engellemek için) sonuçta overclock yapılan işlemciler gerçektende çok yüksek değerlerde watt çekebiliyor
quote:
Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı
bellekler ve sıvı soğutma değişebilir haklısın ama o anakarta o sıvı soğutma fazla kaçar(güç beslemeleri yetersiz işlemciye overclock yapıldığında sıcak çalışma gibi bir sorun olur) ki titanyum serisi anakart overclock potansiyeli yüksek bir anakart bu yüzden platinum sertifikalı psu daha iyi olur gibi(daha sağlam bileşenler ve overclock ile çekilen ekstra elektrik ve ısıyı engellemek için) sonuçta overclock yapılan işlemciler gerçektende çok yüksek değerlerde watt çekebiliyor
Sıvı soğutma anakartı değil işlemciyi soğutur.
Aşırı düzeyde hız aşırtma yapacak bir arkadaşa benzemiyor tavsiye isteyen kişi.
Ki anakartların da birer şişirilmiş balon oldukları da ortada.
Mosfetler ısınsa bile kasanın havalandırması ile bu fazlasıyla tolere edilir.
Ki bahsettiğiniz güç tüketimleri de anlık güç tüketimidir. İşlemciye potansiyelinin üzerinde güç tükettiremezsiniz. İçindeki materyalin ve tasarımın izin verdiği kadarına zorlayabilirsiniz. Sonrasında ya işlemci sistemi kapatır, ya da hasar görür (düşük bir ihtimal).
quote:
Orijinalden alıntı: umut_baris
quote:
Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı
Sıvı soğutma anakartı değil işlemciyi soğutur.
Aşırı düzeyde hız aşırtma yapacak bir arkadaşa benzemiyor tavsiye isteyen kişi.
Ki anakartların da birer şişirilmiş balon oldukları da ortada.
Mosfetler ısınsa bile kasanın havalandırması ile bu fazlasıyla tolere edilir.
Ki bahsettiğiniz güç tüketimleri de anlık güç tüketimidir. İşlemciye potansiyelinin üzerinde güç tükettiremezsiniz. İçindeki materyalin ve tasarımın izin verdiği kadarına zorlayabilirsiniz. Sonrasında ya işlemci sistemi kapatır, ya da hasar görür (düşük bir ihtimal).
Alıntıları Göster
işlemci ısınınca anakartında altı ısınıyor o anakart buna dayanamaz diye söyledim sıvı soğutma işlemciyi soğutuyor ancak işlemcinin altı sıcak hangi anakart dayanacak ona senin önerdiğin mi?yani o soğutucu yerine silverstone ve senin dediğin anakartı taksa daha dengeli olur
OC yapmayacağım. Umut sistemin çok güzel Ekran Kartı na eminmisin asus yada msi daha güçlü değilmi dostum.
bu monitör yerine ince cıtalı 3 ips panel monitör sistem kurabilirsin. efsane olur. daha az masraflı olabilir 60hz 5ms standart panel kalitesi iyi monitörler alırsan. zaten gtx1080 3k da ancak 60fps alır msaa kapalıyken.
soğutucu ya hyper 212 evo alcan amazonda 110tl vatanda 190. yada h100i alcan çok yer kaplamasın daha iyi soğutsun diyorsan. amazondan 350tlye trden 550tlye alabilirsin.
oc olarak ise ben gaming 3 modelinde 4.72ghz seviyesine ulaştım. bir sıkıntı yaşamazsın bu modelde de.
yerinde olsam biraz param artıyor. ihtiyacın olan psu 700watttan fazlası değil. güzel bir kasa al. rgb led şeridi ile rgb fanlar al. eğer air coolerin takoz gibi durmasını istemiyorsan corsair h100i soğutma al. güzel bir atmosferin olsun.
depolamaya gelince önerim windowsu kuracagın 240gb lık m2 sdd. bir normal 240gblık ssd. yanına ise 2tb hdd alman yönünde olur.
Anakartı sence titanium olsa iyi olmazmı.
quote:
Orijinalden alıntı: taylan.cayan
Anakartı sence titanium olsa iyi olmazmı.
Psu'yu 750-850w gold bir tane ile değiştirirseniz bunu alın derim.
işlemci ısınınca anakartında altı ısınıyor o anakart buna dayanamaz diye söyledim sıvı soğutma işlemciyi soğutuyor ancak işlemcinin altı sıcak hangi anakart dayanacak ona senin önerdiğin mi?yani o soğutucu yerine silverstone ve senin dediğin anakartı taksa daha dengeli olur
Soğutucu işlemcinin ısısını alıyor zaten, anakart neden ısınsın?
quote:
Orijinalden alıntı: taylan.cayan
OC yapmayacağım. Umut sistemin çok güzel Ekran Kartı na eminmisin asus yada msi daha güçlü değilmi dostum.
Değil. Bu sistemi gözün kapalı al geç asla pişman olmazsın. Arkadaşın m2 ssd tavsiyesine ben de katılıyorum fakat 512 gb m2 ssd sinerjinin stoklarında yok.
bu monitör yerine ince cıtalı 3 ips panel monitör sistem kurabilirsin. efsane olur. daha az masraflı olabilir 60hz 5ms standart panel kalitesi iyi monitörler alırsan. zaten gtx1080 3k da ancak 60fps alır msaa kapalıyken.
soğutucu ya hyper 212 evo alcan amazonda 110tl vatanda 190. yada h100i alcan çok yer kaplamasın daha iyi soğutsun diyorsan. amazondan 350tlye trden 550tlye alabilirsin.
oc olarak ise ben gaming 3 modelinde 4.72ghz seviyesine ulaştım. bir sıkıntı yaşamazsın bu modelde de.
yerinde olsam biraz param artıyor. ihtiyacın olan psu 700watttan fazlası değil. güzel bir kasa al. rgb led şeridi ile rgb fanlar al. eğer air coolerin takoz gibi durmasını istemiyorsan corsair h100i soğutma al. güzel bir atmosferin olsun.
depolamaya gelince önerim windowsu kuracagın 240gb lık m2 sdd. bir normal 240gblık ssd. yanına ise 2tb hdd alman yönünde olur.
O dediğin 60 fps tek monitör için geçerli değildir bence.
O dediğin 60 fps tek monitör için geçerli değildir bence.
biraz açar mısın neyi kastettiğini. benim dediğim 5760x1080 çözünürlükte 60 fps. tek monitörde değil. zaten bunun üstünü görmek zor. vsync açıp oynayacak bu şekilde.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme