Şimdi Ara

1000TL laptop tavsiye, IPS ekran?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Babama alıyoruz bilgisayarı. Çalındığı için acil alınması gerekiyor tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Aradığım özellikler çok net o yüzden kafam biraz rahat ama tek sorun var, özelliklerde hiç IPS mi değil mi yazmıyorlar. o sıkıntı. Güneşte vs kesinlikle parlamaması gerekiyor. IPS olmasa da anti-glare olan ekranlar bunu başarabilir mi? Çünkü eski bilgisayarda en çok şikayetçi olduğu konu ekranın parlamasıydı o yüzden önemli. Zaten diğer özellikler her türlü eskisinden iyi olacağı için gerisi çok mühim değil.

Freedos
    i3 4005
    ayrı ekran kartına da gerek yok hd 4400 kafi
    4gb ram
    parlamayan ekran, tercihen IPS

Sadece bu özellikleri istiyoruz yardımcı olabilirseniz çok memnun oluruz.

Bir kaç tane buldum ama IPS mi değil mi bilemiyorum
    http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/fujitsu-lifebook-a514-i3-4005u4gb500gb156free-dos-P95515213

120 lira fazla verip yeni nesil i3 5005 olandan almaya değer mi sizce?
    Ben üstüne biraz daha koyup SSD alınsa daha iyi olur diye düşündüm ama 4005 ile 5005 arasındaki farkı bilmiyorum, kayda değer bir fark varsa düşünülebilir.

Şimdiden teşekkürler.

• Kardeşim 1000 liraya IPS ekranın kendisini alıyorsun nerdeyse, çok şanslı olman lazım.
  • i3 işlemci hangi nesil olursa olsun çok yavaştır.

İmkanını zorlyıp i5 serisi alabilirsin.Aşağıda diz üstünü inceleyebilirsin.

http://www.hepsiburada.com/asus-x554lj-xo101t-intel-core-i5-5200u-2-2-2-7ghz-4gb-500gb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-p-BD601800
  • zarinca Z kullanıcısına yanıt
    6 yıllık çalınan bilgisayarında ikinci nesil i3 vardı ve babam gayet memnundu. SSD de takmıştım ben ona. Daha yeni bir i3 işlemci hayli hayli yetecektir diye düşünüyorum. Hatta o eski bilgisayar bile SSD ile önerdiğiniz bilgisayardan "hızlı" olacaktır babam ve onun gibi günlük kullanıcılar için.
    Açıkçası imkan olsa bile i3 yerine i5 almak parayı boşa harcamak olurdu. i3 + SSD kat kat iyi bir deneyim sunacaktır. Sizce insanlara şu iki bilgisayarı kullanma imkanı verilse ve bir tercih yapmaları söylense hangisini tercih ederler:
    i3 + SSD vs i7. Özelliklere bakmayacaklar, sadece kullanıp hangisinin daha hızlı olduğunu söylecekler. Sıradan kullanıcılar, yani insanların yüzde doksanından bahsediyorum. Hangisi sistemi tercih edecekleri çok açık. Sonra söyleseniz sen i3 ü i7 ye tercih ettin diye şaşırırlar.

Aradığımız özellikler belliyken bütçemizin %70 fazlasına bir bilgisayar önermeniz ve gereksiz para harcamaya teşvik etmeniz çok yanlış. Bilgisayardan pek anlamayıp da tavsiye isteyenler gelip okuyup da yazdıklarınıza göre hareket edebilirler mesaj sayınıza bakıp da. İnsanlara yardımcı olmaya çalışmanız, tavsiye vermeniz güzel ama bence bu işi daha deneyimli kullanıcılara bırakın.

Bilgilendirme notu: Laptoptan vazgeçti masaüstü sistem topluyorum IPS ekranlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zhd93 -- 19 Şubat 2016; 13:42:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.