Merhaba Arkadaşlar Yeni evime ses sistemi almak için birkaç aydır araştırma yapıyorum. Odamdaki kabloları sıva altından saklayarak gözükmeyecek şekilde ayarladım. Odanın şekli dikdörtgen ve bir tarafını kullanacağım 20 m2 lik kısmını. Ev apartman dairesi olduğu için yüksek sesten ziyade temiz ses almak istiyorum. Eski bir logitech z5500 kullanıcısıyım. Aklımdaki sistem Denon x1700h+ SVS prime satellite 5.1 + 2 adet tavan için standart hoparlor. Koyacak yer olmadığından kule hoparlor almayacağım. Sizce yeterli olur mu. Aldımmı uzun süre kullanmam lazım başka yatırım yapmadan. Sizin tavsiyeniz nedir? Acaba ürünleri yurtdışından almaya çalışıp daha üst bir sistem mi kurmalıyım? |
100K 130K arası 5.1.2 sistem
-
-
daha üst seviyeden ziyade 4 atmos hoparlöre yönelmenizi öneririm. bütçenizi 9 kanal kuruluma uygun mu diye gözden geçirmeniz benim gözümde daha faydalı olacaktır. 5.1.4 kurulumu baştan hedeflemediğim için pişmanım. 5.1.2 (front height) kullanıyorum ama benim kurulumumda atmos seslerde ön-arka hareketlerin olmaması canımı sıkıyor.
-
Hem bütçemi daha fazla zorlamamak hemde kablo işiyle uğraşmamak için 5.1.2 ile ilerlemek istiyorum. Eğer eksikliğini hissedersem ek 2 tane daha alırım. Zaten anfi olarak x1700h den vazgeçip x3800h ye yurtdışından almak üzere yönelmiş durumdayım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
SVS prime satellite 5.1 paket mi alacaksınız ve fiyat ne aldınız. Genellikle svs ürünleri pahalı olur. Subwooferda iddalı olsada hoparlör kısmında f/p rakibi çok ve öncelikte değil.
Hocam prime satellite set olarak aldığında center orjinal olmuyor. Paketten uydu tipi çıkıyor. Birkaç ay önce center orjinal center olacak şekilde 2000 euro fiyat almıştım. Sizce nasıl fiyat?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalimtürk -- 30 Aralık 2023; 18:9:18 >
O fiyata dali spektor anca kurulur belki pazarlıkla vs polk signature.. oda çok zor. İyi bir fiyat almışsınız. Paket bozulabiliyor ise sb yerine pb 1000 pro düşünmenizde fayda var.
Bu arada svs 1000’lerden biri portlu diğeri portsuz (sealed) diye hatırlıyorum.
Portlu sub’lar daha düşük frekansa inebilse de ev ortamında kapı baca titretme gibi bir durum da yaratabiliyor.
O yüzden ürünleri almadan önce mutlaka bir kaç deneme yapmanızı öneririm. Sonuçta 100-150 bin liralık bir alım yapılacak.
Eğer Istanbul dışında bir şehir de yaşıyorsanız bile bir şekilde İstanbul’a gelip bir kaç demo yapabilirsiniz. En azından bir fikir edinmiş olursunuz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şu şekilde 5.1 kurulabilir. Tavan hoparlörü için çok üst birşey almaya gerek yok, ben tavan hop hariç bir sistem yazıyorum.
Pb 2000 Pro Subwoofer - 50k
Dali Oberon 3 Front - 25k
Dali Oberon 1 Surround - 16k
Dali Oberon Vokal - 16k
Denon X2800H - 45k yada Pioneer Vsx-935 - 33k
Pahalı gelirse Oberon yerine Spektor alınabilir. Subwoofer Pb2000 yerine Pb1000 alınabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 9 Ocak 2024; 9:31:33 >
Hocam AVC 3800h serisine göre nasıl 2800h sizce. AVC serisi için daha gelişmiş olduğunu kullananların çok memnun olduğunu duydum. Sizce aradaki fiyat farkına değer mi?
ikinci olarak dali hoparlorlere baktım. Empedansları 6 ohm. Alacağım amfiye göre empedans değerinin 6 veya 8 olması uyumsuzluğa sebebiyet verir mi? Örneğin 2800h ve 3800h 6 ve 8 ohmyi sıkıntısız çalıştırırmı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalimtürk -- 10 Ocak 2024; 2:27:3 >
Çalıştırır sorunsuzca. 3800H daha iyi ürün ama ben sizin çok uç bir kullanıcı olmadığınızı düşünüyorum dolayısıyla 2800 de fazlası ile yeter. Fiyata ve bütçeye göre karar verin. Ben 2800H kullanıyorum.
Oberon 1 ve 3 arasında ne gibi fark vardır? Şayet bütçe yeterli olsa arkaları da oberon 3 almanın bir mahsuru olur mu? Birde svs yi neden önermediniz?
Daliye göre alttamı kalır?
Gereksiz olur. Surround a büyük hoparlör koymanın öyle hayal ettiğiniz gibi yaratacağı aşırı bir fark olmaz. En önemli şey front ve center . Sinema içinse en önemlisi Subwoofer. Benim yazdığım şekilde kurarsanız yeterli gelecektir.quote:
Orijinalden alıntı: zalimtürkOberon 1 ve 3 arasında ne gibi fark vardır? Şayet bütçe yeterli olsa arkaları da oberon 3 almanın bir mahsuru olur mu? Birde svs yi neden önermediniz?
Daliye göre alttamı kalır?
Svs ler kötü değil ama Dali Oberon bu sistemi ezer geçer. Svs yi Subwoofer da kullanın, bu işin Mercedes idir.
bence x2800 yerine direk olarak x3800 düşünün, dirac güncellmesi alabilen bir cihaz, ve gerçekten kalibrasyonda dirac fiyatını hak edecek kadar düzeltme yapıyor. su an için pahalı olsa da elinizde dirac sistemi alttapısına uyumlu bir receiver olucak.
-
Svs fiyat performans olarak bence çok başarılı, prime yada ultra serisi gayet başarılı, dali opticon serisi kullandım maalesef evime dali bir daha sokmama kararı aldırdı. focal serilerinede bakabilirsiniz ama ben svs tercih ederim bu market ürünleri yerine, sub için SVS gayet başarılı müzik içinde kullanıyorum sinema içinde kullanıyorum sub işinde bütçeye göre şahsi görüşüm 1 JL audio 2 rel 3 svs olarak tercih ederim
-
Sub olarak pb2000 pro alacağım gibi duruyor.
diğeri hoparlörleri de oberon serisinden toplayacaktım. Svs için speaker işinde başarılı değil deniyor. Yoksa Abd den ultrayı uygun fiyata almaya zorlarım.
Amfi olarak 10 güne hong kongdan bir aksilik olmazsa denon 3800h gelecek. Merakla bekliyorum.
Hocam denon ne kadar mal oldu size?Almanya’da bir tanıdık 1299 Euro fiyat verdi. Pahalı mı ucuz mu karar veremedim.
benim sistem de böyle. yukarda 4 tane hoparloru odada nereye koyacağız ? bunu zor kabul ettirdilk :) çok mu farkediyor acaba :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Denon 3800, Almanya Mediamarkt’ta 1299 €’ya satılıyor. Yani fiyat normal.
mediamarktAV-Verstärker DENON AVC-X3800H AV-Verstärker (9.4 (11.4 Kanal Processing) Kanäle, Schwarz) | MediaMarkthttps://www.mediamarkt.de/de/product/_denon-avc-x3800h-av-verstarker-94-114-kanal-processing-kanale-schwarz-2840906.html
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
8 güne gelecek bir aksilik olmazsa. Gidecek kişi 2 gün sonra gidecek. Orada fiyat 900 euro.
bu arada Almanyadada 1000 civarı
www.hifi-fabrik.deDenon AVC-X 3800H schwarz Heimkinoreceiverhttps://www.hifi-fabrik.de/denon-avc-x-3800h-schwarz-heimkinoreceiver.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 5+1 ses sistemi tv bağlantısı resimli anlatım
- ev sinema sistemi tavsiye
- anfi neden ısınır
- spdıf nedir
- lg soundbar subwoofer bağlantı sorunu
- en iyi hoparlör markaları
- en iyi ses sistemi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X