Şimdi Ara

100w yada üstü amfi tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RKeles93

Entegrenin distorsiyonu çok düşük , kullanılan hoparlörlerle iyice bozuluyor.Kaliteli hoparlörle 4ohm çok güzel ses verir.

Benim önerim STK465
    8ohm 2x30W ev için gayet yeterlidir.

Tavsiyeniz 2 tane stk465 ile amfi yapmak mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • modrizzt kullanıcısına yanıt
    STK465 çıkış gücü 2x30W 2 tane yapmanıza gerek yok.
  • Elinizde 8cm çapında 4ohm 20w 4adet hoparlor var. bir çıkışa seri bağlasanız 8ohm 40w x2 yapar. Bu şekilde RKeles93 STK465 önerisi en mantıklısı. Tavsiye edilen besleme gerilimi DC 28v. 25 ile 30v arası. Peki sizdeki sessisteminden çıkma troidal trafo kaç volt. Bunu elinizde bulundurmanız çokçok iyi olmuş. Aslında benim önerim elinizde olduğunu düşünerek,, sessisteminin anfi kartını değerlendirip sesgirişlerini bulup, entegrelerin stby ve mute uçlarını +v yapıp, aynı şekilde kullanmanız. anfi=hoparlor uyumu.
    basskabinini neyaptınız? Trafonuz stk465 devresi için 2x18v-25v AC olması gerekiyor. Birde kullanacağınız hoparlorler sağdece orta-tiz frekansı için 20w olabilir, bunun içine bass frekansı girerse 20w bile bass ile beraber hoparlorü zorlayabilir, çünkü bass sesleri woofır veriyordu, bass haricini ise uydu hoparlorleriniz..
  • Trafo 20, 10, 9.5 Vac verebiliyor. Aslında bende uzaktan kumandalı amfi vardı direk. Uzaktan kumandanın kontrol devresi bir şekilde bozuldu. Sizin dediğiniz gibi ses girişlerini buldum. Sağ ve sol uydular için 2 tane tda7269 ve center için tda2030a kullanmışlar. Bass katı bu devreden ayrı ordada tda7296 kullanmışlar. Ben uyduların girişlerini buldum oraya ses sinyali yolluyorum fakat eskisi kadar yüksek ve kaliteli ses alamıyorum. Bu yüzden yeniden yapıcam. Bass katı ise ölü durumda çalıştıramadım devreyi. Artık 5.1 kullanmıyorum diye center hoparlörü iptal edip 2sağ 2sol uydu yapıcam ve bundan sonra bir bass filtresi ve yine tda7296 ile 70w lık bass amfisini tasarlayacağım.

• 60w wofır gücü,, 4x14w uydu gücü,, Şöyle yapın, woofır için tda7296 ve sistemi stereo kullanacağınız için birtanede stk465 yaparsanız.
    Peki bu trafonuzdaki 20v , 10v , 9,5v bunlar yüksek ihtimal 2x20, 2x10, 2x9,5 şeklindedir. fakat durum bunları nasıl kullanacağımız, bunlarda 2x20v tda7296 ya 60w güç sağlasa, diğer 10v ve 9,5v un hangisi güçlü ise onu stk465 e vermemiz gerekiyor. çünkü tda2030 20w ile çalışsa, diğerleri toplamı 60w yapar. 10v mu, 9,5v mu 60w takip ederseniz. Aslında yukarıda anlattıklarım çalışmalar, şimdi elimizde olanlara göre sağdece tda7296 yapmak yeterli, çünkü bu sistem olmadığı için ilk çalışmanız esksik oldu, tüm sistemi uydulardan duymak istediniz. devre kartına uyduları bağlayıp yanınada tda7296 ile wofırı çalıştırırsanız sistem tamamlanmış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

60w wofır gücü,, 4x14w uydu gücü,, Şöyle yapın, woofır için tda7296 ve sistemi stereo kullanacağınız için birtanede stk465 yaparsanız.
    Peki bu trafonuzdaki 20v , 10v , 9,5v bunlar yüksek ihtimal 2x20, 2x10, 2x9,5 şeklindedir. fakat durum bunları nasıl kullanacağımız, bunlarda 2x20v tda7296 ya 60w güç sağlasa, diğer 10v ve 9,5v un hangisi güçlü ise onu stk465 e vermemiz gerekiyor. çünkü tda2030 20w ile çalışsa, diğerleri toplamı 60w yapar. 10v mu, 9,5v mu 60w takip ederseniz. Aslında yukarıda anlattıklarım çalışmalar, şimdi elimizde olanlara göre sağdece tda7296 yapmak yeterli, çünkü bu sistem olmadığı için ilk çalışmanız esksik oldu, tüm sistemi uydulardan duymak istediniz. devre kartına uyduları bağlayıp yanınada tda7296 ile wofırı çalıştırırsanız sistem tamamlanmış olur.

Deek istediğiniz bir adet tda7296 yı 2x20 ile besleyin ve woofer i buna bağlayın (trafo çıkışı kablolar 3lü (20v gnd 20v)) ve 10v ile stk465 yapın ve bununla uyduları besleyin. Sizce bas amfisi yapmama gerek var mı ? Bas-tiz sesleri ayırmak için

• Aslında bu devre kartınızda vardır da. sağsol ses giriş den sonra ortak olarak woofır anfisinden önce bass geçiş devresi var (kartı kullanmanız bu yönden aracı olabilir, yada bass pass devresi bass anfisi kartında ayrıca olabilir. ,, tizz ler için ise hoparlor çıkışlarına 4.7uF veya girişlere düşük değerli kondansatör kullanılarak bass sesler engellenir.
    mesela 100nF yerine 10nF gibi. Bass işini çözemezseniz, önce sistemi kuralım, woofır için bası ayırmak isterseniz çözümlere bakarız, fakat mutlaka uydular için bass sesi kesilmeli.
  • Hoparlörler 5+1 çıkma ise köprü 2822M yapın sesi görün
    2W diye küçümsemeyin 20m2 bir odayı rahatlıkla seslendirebilir.

STK465 TDA7296 beslemesiyle ortak kullanabilirsiniz ( trafo gücüne bağlıdır. ) sadece köprü diyod ve kapasiteleri arttırmanız gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 9 Kasım 2013; 17:44:37 >
  • @eminfırtına

Size yarın amfinin fotoğraflarını atarım ona göre o konuyu tartışırız tekrar

@rkeles93

Amacım yüksek ses almak değil zaten apartmanda oturduğum için en fazla yarıya kadar açabiliyordum. Amacım daha derin kaliteli ses almak. O entegre 4tane uyduyu besleyebilecek mi acaba

• yap 2 tane tda 1554 2 x22 hem ucuz sesıde fena sayılmaz pcdeysen sec 4 kanallı yapıyı canavar gıbı fılm ızle oyun oyna bıraz daha tecrube sahıbı olunca bı mono amfı yaparsın transıstorlu falan yardır gıtsın
  • Sağdaki devrede 3 soket var. 8pinli olan ve onun yanındaki 3pinde amfilere yollanan sinyal çıkışları. Aşağıdaki 6pinli olan ses sisteminin uzaktan kumandasından gelen verilerin giriş yeri. Ve en çok pinli sokette sinyal girişleri. Onun yanındaki devre ise bass amfisi. 3pinli olan besleme 2pinli olan hoparlör çıkışı. 3pinli siyah kablo var oda sinyal girişi
     100w yada üstü amfi tavsiyesi 100w yada üstü amfi tavsiyesi

• quote:

Orijinalden alıntı: dhsacit

yap 2 tane tda 1554 2 x22 hem ucuz sesıde fena sayılmaz pcdeysen sec 4 kanallı yapıyı canavar gıbı fılm ızle oyun oyna bıraz daha tecrube sahıbı olunca bı mono amfı yaparsın transıstorlu falan yardır gıtsın

Okulda bitirme projesi olarak seçtim bunu. Ve sınavsız geçiş yapacağım için hangi üniversiteye gideceğimi bu belirleyecek sayılır. Ve yapmışken iyi bir şey yapmak istiyorum.

Aslında bunu yapmayı bile düşündüm fakat oradaki malzemelerin aynı kalitede olanını bulur muyun bilemiyorum. Kısacası ömürlük amfi istiyorum
    http://320volt.com/lm3886t-bridge-projesi-komple-amplifikator/

• Opamplar falan kumanda devresinin üzerinde, kumanda devresinin altındada cip entegreler var.. buradan ayırmak zor gibi. Çünkü sistem ilkbaşta st-by modunda olacaktır.
    Şuanda en mantıklısı;
    1. Sağdaki modülü kullanmak, bass anfisini çalıştıramadıysanız, yeniden TDA7296 yapın. tda7296 girişine pt2351 bass filtre devresi yapın. bu devrelerin girişine 2 adet ön panel olarak 2x5 ledli an6884 vu-metre devresi , ana volum potu bass volum potu derken sistem tamamlanmış olur.
    2. Hoca çıkma devre olduğunu anlamasın istemem içime sinmez derseniz,, sağdaki modül yerine STK465 yapıp 2uydu 1 çıkışa,, 2uydu diğer çıkışa kullanabilirsiniz.
    İlerde elinize M.seti kabini geçerse STK465 full modda iyi çalıştırır.
    dhSacit arkadaşımız TDA1554 önermiş, fakat bizdeki besleme 2x20v ve 2x10v uydular için 1554 entegresi gayet iyi olur. Yalnız ileride eline M.seti kolonu geçerse 1554 yetmez yeniden anfi yapması gerekir. STK465 ise şuan HPF modunda uyduları, ileride Full modda M.seti kolonlarını yeterince besler.
    Bu arada bass hoparlorünüz sağlammı?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 11 Kasım 2013; 13:28:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Opamplar falan kumanda devresinin üzerinde, kumanda devresinin altındada cip entegreler var.. buradan ayırmak zor gibi. Çünkü sistem ilkbaşta st-by modunda olacaktır.
    Şuanda en mantıklısı;
    1. Sağdaki modülü kullanmak, bass anfisini çalıştıramadıysanız, yeniden TDA7296 yapın. tda7296 girişine pt2351 bass filtre devresi yapın. bu devrelerin girişine 2 adet ön panel olarak 2x5 ledli an6884 vu-metre devresi , ana volum potu bass volum potu derken sistem tamamlanmış olur.
    2. Hoca çıkma devre olduğunu anlamasın istemem içime sinmez derseniz,, sağdaki modül yerine STK465 yapıp 2uydu 1 çıkışa,, 2uydu diğer çıkışa kullanabilirsiniz.
    İlerde elinize M.seti kabini geçerse STK465 full modda iyi çalıştırır.
    dhSacit arkadaşımız TDA1554 önermiş, fakat bizdeki besleme 2x20v ve 2x10v uydular için 1554 entegresi gayet iyi olur. Yalnız ileride eline M.seti kolonu geçerse 1554 yetmez yeniden anfi yapması gerekir. STK465 ise şuan HPF modunda uyduları, ileride Full modda M.seti kolonlarını yeterince besler.
    Bu arada bass hoparlorünüz sağlammı?.

Çıkma olup olmaması o kadar önemli değil ya. Sistemi standby modundan çıkartamadığım için kontrol kartını çıkartıp attım. Bass hoparlörüm sağlam hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesajın altında olduğu için alıntı yapmasaydınız,, ozaman duruma göre nasıl bir yol izleyeceğinizi biliyorsunuz. >karar sizin şimdi<
  • ya m takımı gelse bıle zaten sub wofer destegı olucak full modda onlar sesı bozucaklar yanı degerlerın kucuk olması guzel olur hem odada kullanıcak ortalam 80 watt rms deger verse gayet yuksek bı ses ha ılla guclu olsun dıyosa tda 8560q yapsın ıkı tane fazla bıde bende 2x60 rms amfı var ses ıcın ıkı sokak dınlıyo :D
  • O konuda haklısınız yalınız arkadaş diyorki; yaptığım zaman ileridede değerlendirebileceğim bir anfi sistemi olsun.
    Şuanda uyduları sürerken girişe bass geçirmeyen filtre koyacağız, uydular çalışacak. ileride uyduları atıp 2 tek kolon atarsa tda1554 pısar. hazır simetrik beslemesi varken stk 30w 8ohm anfiyi attımı, şuaniçin bass filtre ile uyduları kullanır, isterse bass filtreyi iptal edip 2 tek kolon bağlar. Ben olmaz demiyorumda işte, ileride deyince..
  • bildigim bişey varsa amfi ses kaynagı falanda onemlı ama sesi cıkaran hoperlor yanı ıstersenız 5 w amfı olsun kalıtelı bı hoperlor varsa gercekten uc nokta oluyo hanı sesın berrak halını tatmıs bırı yuksek ses zaten aramıyo plak dınleyen varsa bılır :D yada bosverın alın kulaklık cıs tak cıstak :D
  • O zaman 1 adet tda7296 ve pt2351 bass filtresi yapıyorum. Ve 1adet stk465. Teşekkürler yardımcı olan arkadaşlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modrizzt -- 13 Kasım 2013; 19:28:37 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.