Bildirim
100w yada üstü amfi tavsiyesi (3. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
TDA7294 akarda,, woofıın ve transformatörün gücü 60w. tda7294 hem woofırı hemde beslemeyi zorlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına
TDA7294 akarda,, woofıın ve transformatörün gücü 60w. tda7294 hem woofırı hemde beslemeyi zorlar.
TR nin Ac voltajı nedir ? -
quote:
Yukarıda konuyu takip ederseniz,, sistem tda7296 60w üzerine kurulu,, 60w uydular için ve 20w center için toplam transformatör gücü 140w. 100w sağdece woofıra versek bile onun için ayrılan sarımın gücü 70w. trafo 2x20v,,2x10v,,2x9v.
Başlığı okuyup öneride bulunduğum için kusura bakmayın. Evimde 300 w Ac 2x22 V beslemeli 5 kanal 7294 lü sistem kullanıyorum. her kanala 1 entegre düşüyor. Wofeer 120 w rms kanallarda 50 şer w rms. Ses oranları tatmin edici seviyede. Bir çok kişi için fazla bile diyebilirim. Öneririm. İlla Voltajların kurtarması gerekmiyor. Datasheet verileri Vmax 31 diyorsada 12 ile 40 V ile kullanılabilir. Doğru elemanları kullanarak ne wooferda nede TR de bir problem teşgil etmez. Kaldı ki ileriye yönelik bir proje olur. TR yükselterek ve Woofer değiştirerek daha yüksek güçlere ve seslere ulaşılabilir. Ve 7560 veya 1562 gibi bir fiyatada sahip değil. Sadece 4 tl. 4-5 tanede pasif devre elemanı. Zaten konuya hakimsinizdir. Sadece tavsiyede bulunuduğum için kusura bakmayın.
Teşekkürler..
-
5 kanal tda7294 300 watt yetmez yetıyosada amfıye gelen ses kaynıagı kotudur yanı dusuktur yoksa zor cunku ben tek entegreyı 70 waat trafoyla calıstıramadım calıstıda trafo tıtrıyodu resmen -
quote:
Orijinalden alıntı: dhsacit
5 kanal tda7294 300 watt yetmez yetıyosada amfıye gelen ses kaynıagı kotudur yanı dusuktur yoksa zor cunku ben tek entegreyı 70 waat trafoyla calıstıramadım calıstıda trafo tıtrıyodu resmen
Dediğin doğru. Ama alıcılar Wmax ın tamamını kullanmıyor. Devredeki 5 entegre 100w çıkışa sahip değil. 1 tanesi Wmaxda oda woofer. Digerleri ortalama 30 w civarında bir güçde kullanılıyor genellikle . Bu şekilde kullanılınca yetiyor tabi. Bu arada trafo piyasa malı değil. 300 w diyorum ama el yapımı arkadaşla birlikte 2x30w DC ye göre sarmıştık. 300w dan fazlada olabilir. 7-8 kilo dolaylarında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_Leopard -- 13 Kasım 2013; 22:20:15 > -
Benimde tam anlamadığım konu, aynı entegre baz alınarak 30,50,80w güç alınması. Fiyatı çok uygun tda7294 ün (bize 20-30w lazım bu entegre 100w dan aşağı inmiyor),, elimizdeki malzemelere göre sistemi üzmemeye çalışarak tda7296 60w bass ve stk465 düşünüyoruz. -
quote:
Orijinalden alıntı: Mc_Leopard
quote:
Yukarıda konuyu takip ederseniz,, sistem tda7296 60w üzerine kurulu,, 60w uydular için ve 20w center için toplam transformatör gücü 140w. 100w sağdece woofıra versek bile onun için ayrılan sarımın gücü 70w. trafo 2x20v,,2x10v,,2x9v.
Başlığı okuyup öneride bulunduğum için kusura bakmayın. Evimde 300 w Ac 2x22 V beslemeli 5 kanal 7294 lü sistem kullanıyorum. her kanala 1 entegre düşüyor. Wofeer 120 w rms kanallarda 50 şer w rms. Ses oranları tatmin edici seviyede. Bir çok kişi için fazla bile diyebilirim. Öneririm. İlla Voltajların kurtarması gerekmiyor. Datasheet verileri Vmax 31 diyorsada 12 ile 40 V ile kullanılabilir. Doğru elemanları kullanarak ne wooferda nede TR de bir problem teşgil etmez. Kaldı ki ileriye yönelik bir proje olur. TR yükselterek ve Woofer değiştirerek daha yüksek güçlere ve seslere ulaşılabilir. Ve 7560 veya 1562 gibi bir fiyatada sahip değil. Sadece 4 tl. 4-5 tanede pasif devre elemanı. Zaten konuya hakimsinizdir. Sadece tavsiyede bulunuduğum için kusura bakmayın.
Teşekkürler..
Sesi tamamen açmadığınız için sistem çökmüyor anlaşılan ?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
tavsiye edilen anfi nedir başlıyormusunuz artık bir kaç adım atılsada görsek -
kardeş buradan ulaşabilirsin ilgili devreye çok uygun fiyata stero 100w anfi yapabilirsin transistörlü anfi -
quote:
Orijinalden alıntı: hmz_06
kardeş buradan ulaşabilirsin ilgili devreye çok uygun fiyata stero 100w anfi yapabilirsin transistörlü anfi
Kendi sitenin reklamını yaptığın için teşekkürler umarım ilerde başarılı bir yere gelirsin
Direnç.netten sipariş verdim onları bekliyorum. Yapacağım sistem üi birkaç mesaj yukarıda yazdım
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: modrizzt
quote:
Orijinalden alıntı: hmz_06
kardeş buradan ulaşabilirsin ilgili devreye çok uygun fiyata stero 100w anfi yapabilirsin transistörlü anfi
Kendi sitenin reklamını yaptığın için teşekkürler umarım ilerde başarılı bir yere gelirsin
Direnç.netten sipariş verdim onları bekliyorum. Yapacağım sistem üi birkaç mesaj yukarıda yazdım
dostum sitemin ve benim amacım zaten elektronik alanında bilgi paylaşımı yapmak başka bir önemi yok ve tam sana göre debir anfim var bu sitede bilmem baktınmı ? uğraşmak istemeden direk sitemin linkini verdim k.b
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X