Şimdi Ara

1024 çözünürlük ile 1366 arasında fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 1024 çözünürlüğe sahip plazma ile 1366 çözünürlükte ki farkı bilgisayar kullanırken ayırt edebilirmiyim?

LCD tv almak istiyordum fakat televizyon açısından tatminedici bir tv görüntüsü veren bulamadığım(LG, samsung, toshiba, sony hepsine baktım) için plazma almayı düşünüyorum, fakat çözünürlük bariz bir fark oluşturur mu tam ayırt edemedim, önerileriniz neler olur?

• ARKADAŞLAR LCD LER YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ CHAZ OLDUĞU İÇİN BİZİM NORMAL (KABLOLU,DİGİTÜRK,UYDU ANTENİ) YAYINLARDA BAŞARI ELDE ETMEMİZ ÇOK ZOR GELEN YAYIN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 720/580 EN DÜŞÜK LCD NİN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1366/768 YANİ İKİ ADET PİKSEL BİRLEŞİP Bİ İŞ YAPMAYA KALKIYOLAR DOLAĞISIYLA GÖRÜNTÜDE GÖLGELENMELER VE KAYMALAR OLUYO HANDİKAP LCD DE DEĞİL YAYINDA ADAMLAR 1989 YILINDA BU YANA HD YAYIN İZLİYOLAR YANİ YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK KÖTÜ GÖRÜNTÜ ANLAMINA GELİYO 852/480 Bİ PLAZMA EN İYİ LCD DEN DAHA İYİ GÖRÜNTÜ VERİR TÜRKİYE.ŞİMDİ HAKLI OLARAK HERKESİN KAFASI KARIŞIYO NE ALALIM DİYE UNUTULMAMASI GEREKEN BİŞEY VARSA TV LERİ UZUN YILLAR İZLİYORUZ EN AZ 15 SENE AKSİNİ İDDA EDEN VARSA EVDEKİ TV SİNE BAKSIN KAÇ SENELİK BURADA UZUN VADELİ Bİ ÜRÜN ALMANIZ GEREKİYO UZUN VADEDE YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK BAŞARIYI GETİRECEK SÖYLENTİLERE GÖRE DİGİTÜRK HD YAYINA İKİ SENEYE KADAR GEÇİYORMUŞ BEN SİZE SÖYLEYİM EN AZ 4 SENE SONRA TÜRKİYR DE HD YAYIN OLUR KİMSE ŞİMDİDEN NORMAL KANALLARIN HD OLUCAĞINA İNANMASIN AMERİKADA 20 YE YAKIN KANAL VAR HD YAYIN YAPAN BUNLARIN EN AZ 15 İ PARALI KANAL SİZE ÖNERE BİLECEĞİM İYİ Bİ LCD SAMASUNG LE40M61B 2006 EN İYİ LCD Sİ SEÇİLEN BU ÜRÜN 1 SINIF PANEL KULLANIYO 5000/1 DİNAMİK KONTRAST KULLANIYO VE EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ %92 ORANINDA DOĞAL RENK SUNUYO NORMAL YAAYINDA ÇOK BAŞARILI OLAN BU LCD Yİ KESİNLİKLE GÖRMENİZ GEREKİYO

• yıldızili teşekkürler bilgi için,,bide küçük harfle yazarsanız dahada mutlu oluruz
  • arkadaslar türkiye şartları için en iyisi yüksek çözünürlüklü bir plazma almak ben şansen öyle yaptım.lg 42 pc4r aldım 1024*768 çözünürlük digitürkü bağladım vallahi karşı komşumda lcd var lg marka on para etmez yani türkiye şarttları için etmez yoksa çözünürlükleri daha yüksek ama senin ülkende o çözünürlükte HD yayın olması 15 seneyi bulur oda paralı olur zaten alırmısın almazmısın bilinmez.ama bir gerçek var plazmada renkler daha doğal lcd de daha canlı ancak lcd ve plazmayı yanyana izlerseniz aynı anda kesinlikle şuan için plazma alırsınz benim gibi.ayrıca 1024*768 bir plazmanında ilerki yıllarda görüntüsü daha iyi olacak nasılki lcd ler ilerisi içinse 1024/768 panellerde ilerisi için unutmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: doors

yıldızili teşekkürler bilgi için,,bide küçük harfle yazarsanız dahada mutlu oluruz

aynen sanırım arkadaş sanalda yeni ...
  • arkadaşlar ben 1024 ile 1366 arasındaki farkı ayırt edeblirmiyim diye sordum(PC'den flim , oyun aktarırken).
  • eger pc ve oyun konsolu ise kullanma amacınız ya da agırlıgınız bence lcd lere yonelmelisiniz... plasma ekranı lcd lere nazaran daha cok gunluk kullanım icin idealdir..

ayrıca yıldızili arkadasa cok fazla katılmıyorum 15 senelik tv kulllanımında. artık en azından display yonunde bircok teknoloji var ve daha bircok yeni teknoloji ile karsılasıcaz onumuzdeki yıllarda. bir arabayı bile 15 sene kullanmazken tv dan bunu nasıl bekleyebilirsiniz... bence su asamada bir tv nun 3 seneden fazla omru yok hele hele su andaki gibi gecis zamanında alınan bir tv nun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Monitör çözünürlük sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar büyük yazı için sory tahmin ettiğiniz gibi yeniyim bu sitede ben tv için 15 derken iyi bi tv tavsiye ettim. Ben şimdi altı yedi milyar verip üç sene sonra bunu yenisiyle değiştirecek sonradan görme zengin kesimin yapacağı bişey olarak tahmin ediyorum.o yüzden ilk alırken iyi dikkat etmemiz gerekiyo bu elektronik sektöründe milyar dolarlar dönüyo sadece samsung un yıllık cirosu 17 milyar dolar bu adamlar haliyle sana satıyolar sonra sansattığını attırıp yenisini satıyolar işin özeti budur
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhanpakalin

arkadaslar türkiye şartları için en iyisi yüksek çözünürlüklü bir plazma almak ben şansen öyle yaptım.lg 42 pc4r aldım 1024*768 çözünürlük digitürkü bağladım vallahi karşı komşumda lcd var lg marka on para etmez yani türkiye şarttları için etmez yoksa çözünürlükleri daha yüksek ama senin ülkende o çözünürlükte HD yayın olması 15 seneyi bulur oda paralı olur zaten alırmısın almazmısın bilinmez.ama bir gerçek var plazmada renkler daha doğal lcd de daha canlı ancak lcd ve plazmayı yanyana izlerseniz aynı anda kesinlikle şuan için plazma alırsınz benim gibi.ayrıca 1024*768 bir plazmanında ilerki yıllarda görüntüsü daha iyi olacak nasılki lcd ler ilerisi içinse 1024/768 panellerde ilerisi için unutmayın

karşı komşunuzun lg lcd modeli nedir acaba ve neden 5 para etmez..iddaaalı bir cümle sizinki....

• quote:

Orjinalden alıntı: YILDIZİLİ

arkadaşlar büyük yazı için sory tahmin ettiğiniz gibi yeniyim bu sitede ben tv için 15 derken iyi bi tv tavsiye ettim. Ben şimdi altı yedi milyar verip üç sene sonra bunu yenisiyle değiştirecek sonradan görme zengin kesimin yapacağı bişey olarak tahmin ediyorum.o yüzden ilk alırken iyi dikkat etmemiz gerekiyo bu elektronik sektöründe milyar dolarlar dönüyo sadece samsung un yıllık cirosu 17 milyar dolar bu adamlar haliyle sana satıyolar sonra sansattığını attırıp yenisini satıyolar işin özeti budur

oncelikle "sonradan gorme zengin kesimin yapacagı birsey" lafınıza kesinlikle karsı cıkıyorum..

bu bir zevk meselesi. burada son model 80-100 bine eur luk bir arabadan bahsetmiyoruz. bahsettigimiz tv lar ayda 300-400 ytl taksit ile 1 sene civarında alınabilmekte.. eger gecim sıkıntısı yasıyorsanız ve bu tip zevkleriniz yoksa alırsınız 70 ekran bir crt oturup izlersiniz ve hic bulasmazsınız bu ise.

su anda alınan bir tv ne kadar iyi olursa olsun, esi benzeri olmasın; en fazla 5 sene icinde gayet demode olucaktır. bugun piyasaya cıkmasına az zaman kalan bircok teknoloji var, plasmalar ve lcd lerin katetmesi gereken bircok yol var.

bugun nasıl bir plasmaya 3000-4000 dolar vererek sahip olabiliyorsak, 4-5 sene sonra da aynı fiyata bundan kat kat daha iyi teknolojilere sahip olucaz, daha sene basında standart 852x480 plasma alırken, aman HD a ne gerek var daha durun derken simdi butun tavsiye edilenler HD. bu ilerlemeyi goz onune aldıgımızda here ne kadar 5 sene sonra tv numuzdan goruntu alabilsek bile bundan tatmin olmayacagız benim demek istedigim bu.

yine 3-4 sene icin zevkiniz ugruna kenara 3000-4000 dolar ayırıp gunumuz teknolojisine yukselmek "sonradan gorme zengin davranısı" kesinlikle degildir. yılda 1000 dolar -ayda 80-90 dolar para yapar buda cok cok gecim sıkıntısı olmayan icin birsey degildir illa super hiper zengin olmaya gerek yok.

• en baştan beri aynı konuyu anlatıp duruyorum bi tv alırken özelliklerine dikkat edin ve uzun vadede kullanıcağınız için (15 sene makul bi süre )elinizde iki sene sonra çağ dışı kalmasın diye. Ama ben iki sene sonra 3000- 4000 dolar parayı çok rahat veririm buda nasıl oluyosa ayda seksen doksan dolar taksitli alabiliyormuşuz bunları rahat ödüyorum diyorsanız yine problem yok sizin tercihinizdir ama unutulmaması gereken bi konu elektronik sadece tv den oluşmuyo her ay yeni cep tlf her on beşgünde bir note book eklektronik ilerliyo digital fotoğraf makina en son 12 megapikseldi amtörlerde bunuda almak gerekir tabiki kamerayı atlayamayız HD kameralardanda almamız gerekiyo bu arada I pot bunu atlamayalım müzik herzaman gerekli bunlarda ilk çıktığında 128 MB TI şimdi 100 gb oldu şimdi bu kadar zannettiğimiz elektronik artık çamaşır mak. buz dol. klimada yani baktığımız her alanda şimdi benim cevap verdiğim güzel arkadaşım (sonradan görme zengin lafına takılmış niye onuda anlamadım)diyoki bu iş zevktir 2-3 senede bi 3000-4000 dolar verilr geçim sikıntısı olmayan bi insan için ekektroniği takip etmek istiyorsan taksidin 3000 dolara gelir ve sen hesap tarihinde dönem borcunu ödemeye gidinceğe kadar aldığın bütün cihazlar eski model kalır biz en baştan beri eynı şeyi savunuyoruz alınırken bi kere alınsın ve o uzun yıllar kullanılsın avrupa ve amerikada hala 3310-3510i-8110 nokia cep telefonları kullanıyolar aldıkları malı sonuna kadar kullanıp her 2-3 senede bir milli servetlerini dışarıya çıkmasını engellemiş oluyolar sakın yanlış anlama babasından kalmamışsa ve biyerlerden miras gelmememişse alın teri kazanıpta 2-3 senede bi 3000 - 4000 dolar vercek adam la tanışmadım tanışmayımda işim olmaz

• quote:

Orjinalden alıntı: ismen1
    arkadaşlar ben 1024 ile 1366 arasındaki farkı ayırt edeblirmiyim diye sordum(PC'den flim , oyun aktarırken).

Konu, ana sorudan sapma eğiliminde...
    Ben yanıtlamaya çalışayım: Muhtemelen ayırdedebilirsiniz.
    Ancak ayırdetme nedeni büyük oranda çözünürlük olmayacaktır. Yani eğer aynı teknoloji (LCD vs LCD ya da Plazma vs Plazma) iki televizyonun birisi 1024 diğeri 1366 çözünürlükte olursa, yan yana koyduğunuzda ayırdedersiniz. Özellikle de düşük kaliteli yayında belli olur. Daha yüksek çözünürlüklü panelde düşük kaliteli yayında daha kötü sonuç almanız beklenir.
    Yüksek kaliteli (HD) yayında ise yüksek çözünürlüklü panel avantajlı duruma geçecektir.
    Bu yazdıklarım tamamen teorik çünkü pratikte böyle bir şansınız yok. LCD'ler 1366, plazmalar 1024 çözünürlükte üretiliyorlar. Dolayısıyla aradaki görüntü farkı aslında çözünürlükten değil teknolojiden kaynaklanıyor.
    LCD paneller çok keskin görüntü veriyorlar. Dolayısıyla HD ya da PC çıkışı türü sinyallerde çok başarılılar. Plazma paneller ise yapıları gereği daha "bulanık" bir görüntü verme eğilimindeler. O nedenle düşük çözünürlüklü ve düşük kaliteli sinyallerde, birçok kusuru "gizleyebiliyorlar".
    Bilgisayarlarda kullandığımız LCD monitörleri hatırlayın. Doğal çözünürlük dışında nasıl berbat görüntü veriyorlar. Ama doğal çözünürlüklerinde harikalar. Aynı durum TV için de geçerli. Gelen sinyal panelin doğal çözünürlüğüne ne kadar uygunsa sonuç o kadar iyi oluyor.
    Toparlarsak, pratik olarak 1024 ile 1366 arasında belirgin bir fark olması beklenmez.

• quote:

Orjinalden alıntı: kafkaf26

en baştan beri aynı konuyu anlatıp duruyorum bi tv alırken özelliklerine dikkat edin ve uzun vadede kullanıcağınız için (15 sene makul bi süre )elinizde iki sene sonra çağ dışı kalmasın diye. Ama ben iki sene sonra 3000- 4000 dolar parayı çok rahat veririm buda nasıl oluyosa ayda seksen doksan dolar taksitli alabiliyormuşuz bunları rahat ödüyorum diyorsanız yine problem yok sizin tercihinizdir ama unutulmaması gereken bi konu elektronik sadece tv den oluşmuyo her ay yeni cep tlf her on beşgünde bir note book eklektronik ilerliyo digital fotoğraf makina en son 12 megapikseldi amtörlerde bunuda almak gerekir tabiki kamerayı atlayamayız HD kameralardanda almamız gerekiyo bu arada I pot bunu atlamayalım müzik herzaman gerekli bunlarda ilk çıktığında 128 MB TI şimdi 100 gb oldu şimdi bu kadar zannettiğimiz elektronik artık çamaşır mak. buz dol. klimada yani baktığımız her alanda şimdi benim cevap verdiğim güzel arkadaşım (sonradan görme zengin lafına takılmış niye onuda anlamadım)diyoki bu iş zevktir 2-3 senede bi 3000-4000 dolar verilr geçim sikıntısı olmayan bi insan için ekektroniği takip etmek istiyorsan taksidin 3000 dolara gelir ve sen hesap tarihinde dönem borcunu ödemeye gidinceğe kadar aldığın bütün cihazlar eski model kalır biz en baştan beri eynı şeyi savunuyoruz alınırken bi kere alınsın ve o uzun yıllar kullanılsın avrupa ve amerikada hala 3310-3510i-8110 nokia cep telefonları kullanıyolar aldıkları malı sonuna kadar kullanıp her 2-3 senede bir milli servetlerini dışarıya çıkmasını engellemiş oluyolar sakın yanlış anlama babasından kalmamışsa ve biyerlerden miras gelmememişse alın teri kazanıpta 2-3 senede bi 3000 - 4000 dolar vercek adam la tanışmadım tanışmayımda işim olmaz

siz benim ne demek istedigimi anlamıyorsunuz..

benim karsı cıktıgım bir televizyonu 10-15 sene kullanırım diye almak, tabiiki kullanılacak ancak cok daha iyi teknolojiler cok daha cazip olacagı icin insalar onlara yonelicek. simdi su sayfayı okuyanlara sorun, kendinize sorun.
    evinizde televizyon yok mu?
    calısıyor mu?
    yayınları gosteriyor mu?
    bunlara yanıtınız evet ise; neden bir plasma ya da lcd almak istiyorsunuz? iste bu konumla 4-5 sene sonra yeniden karsılasıcaz. benimde dedigim bu iste bir televizyon 15 sene gibi bir vadede sizi goturmez. son 3-5 seneye bakın ve bundan onceki 10 seneye. ozellikle son yıllarda cok cok hızlı gelisiyor teknoloji. eger 15 sene kullanırım mantıgı ile tv alıyorsanız su anda da almayın, paranız cebinizde kalsın

urunlerin maliyetine gelince. evet bu urunler keyif urunleridir, ihtiyac urunleri degildir. eger durumunuz kotuyse 300-400 milyona da televizyon var, bir plasma alıp evinizin kirasını odeyemezseniz bu tabiiki yanlıs bir alısveris. butun cihazlar teknoloji ilerledikce yenilenme ihtiyacı duyacaktır ancak insanların keyifleri zevkleri bunların sırasını belirler. bir cep telefonunu ben 3 sene kullanırım ama bir tv nu belki kullanamam bu beni baglar.

birde "parası olan insanlar"a takılmıssınız. bircok insan biliyorum hepsi helal para kazanıyor ve bu tip urunlere zevkleri dahilinde para harcıyor, bu insanlarla tanısmam isim olmaz diyorsunu; bu sizin dunya gorusunuzdur. isini yapan gunde 12-14 saat calısıp iyi paralar kazanıp bu tip esyalarını hersene degistiren insanlara laf soylemek yersiz...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.