Şimdi Ara

1066MHz NASIL GÖRÜNÜR...? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • SS den de anlaşıldığı gibi herhangi bir sorun yok. Ramler 1066 da çalışıyor.
    CPUZ de bazı sekmeler görünmüyorsa CPUZ sürümünü yükseltin.
    OCZ Blade ramler bende var ramler 533x2 1066 ama SDP de 6400 /800 olarak görünüyor.
    Voltaj vermeden ramler 1066 ayarlanıp çalışıyor.
    Diğer ramlerde böyle bir durum yok.
    Ram 1066 Mhz i kaç voltta destekliyorsa o voltajı vermelisiniz. Aksi takdirde mavi ekran hatası verir.
  • Benim de benzer bir sorunum var, yeni başlık açmayayım dedim...

Amd x2 7850 black edition işlemci, asus m4a78vm anakart ile 1066mhz 2x2 4gb kingston cl7 ram kullanıyorum. Sorun ram’lerin 800 mhz görülmesi. Vendor listesinde ram yok, anakartı son bios ile güncelledim yine değişmedi. Ram ayarını(533) 1066 mhz’e getirince bilgisayar reset atıyor windows’a girerken ya da girdikten bir süre sonra. Vista 64 kullanıyorum. İşlemciye hız aşırma (overclock) yapmadım henüz. Uygun çarpanı mı bulmak gerekiyor, vendor listesinin güncellenmesini beklemek yoksa böyle 800mhz kullanmak mı? Sanırım voltaj verip denemek bir diğer çözüm yolu, yakmayız değil mi ram'leri?
  • 1066 diye bir ddr2 standardı yoktur 1000 yoktur 900 yoktur 1200 yoktur 1150 yoktur bunlar 800 mhz ramlerin overclock garantisidir zaten 1066 ddr3 standardıdır voltajı arttırma sebebi bu kendim soktum elpida 8e-e kullanan kingston hyperx 8e-e serisi 800 mhz dir ayrıca elimde kingston ince olan elpida çipli cl6 olan model var(800mhz) 1.8v ile 1000mhz 5-5-5-15 cok rahat calısıyor sogutucu yok 1066 ram standart olsa rahatca 1200mhz ye cıkması lazım hatta iyi o.c. olanların 1500 bile gormesi lazım mesele kingston aidata ocz corsair vs hepsi aynıdır 1200 mhz ram ile 1066 mhz ddr2 ram arasında fark yokmudur vardır o da 1200 mhz lik ramlerde daha iyi o.c. olan çip kullanılmasıdır eger anakart nvidia çipsetli ise ramler otomatik olarak o.c. edilir epp budur degilse elle ayar yapılır birde işlemci fsb si onemlidir 800mhz fsb olan işlemci ile ramler 1066 calısmaz en fazla 800 mhz calısır fsb de o.c. edilerek 1066 yapılması gerekir cünkü en yüksek ayar 1fsb ye 1 ram dir daha sonraki ayarlarda ram carpanı düşer eski üretim ramler aslında en iyisi çünkü üreticiler artık 800 mhz ramlere az o.c. olan çipler kullanmaya basladı misal corsair dominator ram 1125 te bile hata veriyor ama eskiden micron çip kullanırdı 1200 mhz yi rahat görüyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkaniq -- 14 Haziran 2009; 11:30:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Su

Benim de benzer bir sorunum var, yeni başlık açmayayım dedim...

Amd x2 7850 black edition işlemci, asus m4a78vm anakart ile 1066mhz 2x2 4gb kingston cl7 ram kullanıyorum. Sorun ram’lerin 800 mhz görülmesi. Vendor listesinde ram yok, anakartı son bios ile güncelledim yine değişmedi. Ram ayarını(533) 1066 mhz’e getirince bilgisayar reset atıyor windows’a girerken ya da girdikten bir süre sonra. Vista 64 kullanıyorum. İşlemciye hız aşırma (overclock) yapmadım henüz. Uygun çarpanı mı bulmak gerekiyor, vendor listesinin güncellenmesini beklemek yoksa böyle 800mhz kullanmak mı? Sanırım voltaj verip denemek bir diğer çözüm yolu, yakmayız değil mi ram'leri?

aynı ramlerden bende kullanıyorum. Bios default olarak 1.8v veriyor. 1066 mhz için 0.4v daha verirseniz 1066 da 2.2v ile 7-7-7-20 zamanlamaları ile stabil çalışması lazım. Bu rakamlara çıkmak için ramlerin 2.2v ta çalışması gerekiyor ve korkmayın ramlere birşey olmaz.

• ne yani illa voltaj şu veya bu mu verilmesi lazım zıkkım ramlarin 1066 görmesi için ?

ne saçmalık madem anakart destekliyor ve 1066 ram diye bişey var takınca tanıması lazım değilmi ?

ben bu sizin anlattıklarınıza avamım,voltaj vs........ne yapmam lazım ?

bilgisayarcıma sordum ben o işlere girmem diyor sana tarif ederim kendin yaparsın diyor....

vatandaş tutuyor 1066 ram alıyor eee makina 800 görüyor hehe valla çok saçma bişey yavvvv.......
  • ya imagehack denedim olmadı bu zıkkım resim nasıl yüklenir,bana bi anlatın...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİTAN06 -- 14 Haziran 2009; 22:39:01 >
  • dostum 800 mhz ramleri 1066 o.c. etmekle 1066 mhz ram almak aynı seydir yani 1066 mhz ram almak demek nvidia çipsetli bir anakartın yoksa overclock yapmak zorundasın demektir avantajın ancak ve ancak daha iyi o.c. olan çipli ram olması olabilir ama bu sans işi daha kotu bile olabilir 1-2 yıl oncesi cok iyi çipler kullanılıyordu ama su an durum perişan
  • selam arkadaşlar,
    bende de bu problem var. daha önce BIOS'tan voltaj vererek 1066mhz'ye çıkarmayı denemiştim, bilgisayar sürekli reset atmıştı. ben de 800mhz'ye geri dönmüştüm. az önce voltaj artırmadan tekrar denedim, bakalım reset atma problemini yaşayacak mıyım? sormak istediğim şey, CPU-Z'de EPP görünmüyor. benim Ram'lar 1066mhz oldu mu acaba? (anakartım:http://www.giga-byte.com.tr/products/mb/specs/ga-ep45-ud3lr_10.html)

1066MHz NASIL GÖRÜNÜR...?
     1066MHz NASIL GÖRÜNÜR...?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.