Şimdi Ara

1070ti satıp 1080ti almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 yıldır 1070ti kullanıyorum. Elimdeki bu kartı satıp üstüne biraz ekleyip 2.el 1080ti almayı düşünüyorum. Güç kaynağı yeterli olur mu ? Cooler Master MasterWatt 500W 80+ Aktif PFC 120mm Fanlı PSU (MPX-5001-ACABW-EU) işlemci i5 8400, anakart asus b360f gaming, 2x8 3000mhz ram. Ayrıca işlemcim 2000 serisi kartları yeteri kadar besleyebilir mi ?

• Mevcut güç kaynağınızın zamanla verdiği güç azaldığından şuanki verdiği güçü tam olarak ölçmek gerek.

1080 ti 250 w çeken bir ekran kartı.

i5 8400 işlemci 65w güç tüketimine sahip.

315 w bir güç değeri iki parça.

• quote:

Orijinalden alıntı: algoritma

Mevcut güç kaynağınızın zamanla verdiği güç azaldığından şuanki verdiği güçü tam olarak ölçmek gerek.

1080 ti 250 w çeken bir ekran kartı.

i5 8400 işlemci 65w güç tüketimine sahip.

315 w bir güç değeri iki parça.

Zamanla verilen gücün azaldığını bilmiyordum.İlk kez duydum peki gücünü nasıl ölçebilirim ? Yöntemi nedir?

• Sıkıntı çıkabilir, tavsiye etmiyorum.

• MSI 1080ti gaming x oc powerlimit %117 yaptığında 325watt çekiyor üstad. 500watt çok zorlar heleki o güç kaynağıyls büyük risk.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En az 600W'lık bir psu lazım bu kart için,sıkıntı çıkabilir

• Geçmişte; GTX 1070 Ti/GTX 1070 Ti SLI/GTX 1080 Ti gibi configler kullandım. PSU'nuzun yeterli gelmesi mümkün değil. Akabinde 1080 Ti geçişi olduğu zaman CPU'nun da en azından 8700 seviyesine yükseltilmesi yerinde olacaktır.

• 1080p monitöre sahipsen 1080ti ekran kartına hiç gerek yok. 1070ti hala daha çok güçlü bir kart ama ben kartı öldürmeden satayım sistemi güncelleyim diyorsan FHD monitörü varsayarak sistemine 2060 gider. 2070 de olabilir. Bütçene göre. İşlemcin hala iş görür ama Nvidia nın 3000 serisi kartları ile oda emekli olacak 3 sene içerisinde. Bilgin olsun.

Sana tavsiyem bu ekran kartı güncellemesi sistemine son yapacağın güncelleme olsun. Sistemini eline geçen ilk fırsatta bütünü ile elden çıkar. Zaten işlemcin intel olduğu için anakarta 9. nesil haricinde güncel bir işlemci takamayacaksın. Bu yüzden sistemi komple elden çıkarmak mantıklı olur. Monitör dahil.

Amd 10 yıl soket sözü verdi. İyi bir anakart ile iyiden kastım bios güncellemelerini sıklıkla ve sorunsuz alan . Anakartını değiştirmeden işlemcini rahatlıkla güncelleyebilirsin. Amd FHD çözünürlükte intelin gerisinde ama 2k ve 4k testlerde intel ile aynı. Bu yüzden monitöründe 2k ve üzeri çözünürlükte olmalı. Böylece 1 taş ile 2 kuş vuruyorsun. Hem intelin tekelinden kurtuluyorsun hem de yeni ekran kartları için zemin hazırlamış oluyorsun. RTX3000 serisi daha göremedik millet yeni kullanıyor ama görülen o ki artık FHD devri bu kartlar ile kapanacak. Standartlar değişiyor. 2k ve 4k oyun devri başlatmak istiyorlar. Bu yüzden kartlar bu kadar çok güçlü. İkinci el piyasası oturunca bir tane sisteme 3000 serisi kart aldığında sistemin altyapı olarak hazır olacak. Yüksek çözünürlükte işlem gücü zaman olarak ekran kartında olduğu için AMD işlemci rahat ve stabil çalışacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.