Şimdi Ara

1080p - 720p farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merak ettiğim birşey var.. gt5 1080p olacak dendi ve 1080p olarak geldi.

2 yıl önce pgr4 çıkmıştı.. onda da vardı yağmur sahneleri kokpitin içinden yağmur taneciklerinin camdan kayıp gittiğini görebiliyorduk yani gt5 te ki gibi karelenme falan yoktu. aynı şekilde ps3 e çıkan ilk f1 oyununda da.

ve bana kalırsa bu nesilde ki en iyi hasar ve grafiğin olduğu oyun dirt 2 de neredeyse grafiksel kusur yoktu oyun yağ gibi akıyordu 720p de

merak ettiğim şey bu g5 te ki grafiksel hataların hepsi 1080p olmasından olabilirmi? daha çok işlem gücü gerekiyor. bana kalırsa 720p gelseydi grafiksel buglar minimuma inerdi bu benim görüşüm

ama merak ediyorum 1080p olmasının bir artısı oldumu oyuna?

• Ben oyunu 720p de oynuyorum,1080p de olan karelenmeler azaldi gibi ya da psikolojik olarak bana öyle geliyor emin degilim. Pgr4 ile kiyaslamak yanlis olur tabi cünkü bariz sekilde arada grafik (poligon vs) farki var.
  • Kesinlikle yüksek çözünürlük hem işlemciye hem de grafik birimine çok daha fazla yük bindirir. Daha yüksek bellek bant genişliği gerektirir. Ekranda dikey eşitleme yapılmaması, toz bulutlarının ve bazı gölgelerin düşük çözünürlüklü tutulmasının sebebi 1080p'deki akıcılığı etkilememektir. PD oyunu 720p'de yapmaya karar verseydi, tüm bu olumsuzluklarla, en azından hepsiyle karşılaşılmazdı. Yüksek çözünürlüklü yumuşatılmış gölgeler, dumanlar kullanılabilirdi. Araçlara ve çevreye fazladan bile detay koyabilirlerdi.

PC'de kısıtlı imkânlarla yeni çıkan oyunu hızlı oynayabilmek için türlü efektleri açıp kapayan ve çözünürlükle uğraşan arkadaşlar daha iyi anlayacaktır bu durumu.

Fikrimi söylüyorum. Bu neslin oyun çözünürlüğü 720p'dir. Gelecek nesilde ise 1080p olacaktır. Ps2'ye 720p destekli bir oyun kazandıran Polyphony Digital bu defa 1080p'yi zorladı, ama efektlerden çok ödün vermişe benziyor. Yamalarla bir yere kadar düzelir GT5, ama PD'nin asıl kozu GT6 olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 28 Kasım 2010; 3:00:53 >

• Zaten GT6'nın yapımı GT5 kadar sürmez dedi Kazu. GT5'teki Premium araçları baz alacaklardır. Güncel araçları da ekleyeceklerdir. Standart araçlara da bir çare bulmaları gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.R.U.I.S.E.R

Zaten GT6'nın yapımı GT5 kadar sürmez dedi Kazu. GT5'teki Premium araçları baz alacaklardır. Güncel araçları da ekleyeceklerdir. Standart araçlara da bir çare bulmaları gerekiyor.

Zaten halihazırda çok iyi olan premium araçlar tekrar elden geçirilir, şuanki standart araçlar da PSP2 ye optimize edilir.
  • oyun çok ilginç.adamlar nasıl yaptılarsa hd ready televizyonumda 1080 p açılıyo
  • Denildiği gibi Sony'nin yaptığı F1 Şampiyonşip oyununda,yağmur efektleri hakkaten çok çok güzeldi,Kodemastırsın yaptığı F1 2010 oyununda yağmur o kadar iyi değil,arada en az 3 yıl var ve eski olan Sony'nin yaptığı kesinlikle daha iyi.Garip bir durum.

Gt5 ise,dün 4 saat oynadım ve çok da tatmin etmedi;Forza 3 kesinlikle daha attmin edici,en azından beni.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1080p vs 1440p
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duman7

oyun çok ilginç.adamlar nasıl yaptılarsa hd ready televizyonumda 1080 p açılıyo

oyunla alakası yok onun tamamiyle tv ile alakalı.Senin tv 1080p sinyali kabul ediyordur ama tv de ki piksel sayısı az olduğundan tv nin maksimum çözünürlüğüne düşürüp yani downscale yapıp ekrana yansıtıyor görüntüyü.İzlediğin görüntü aslında 1080p değil 720p

• quote:

Orijinalden alıntı: Duman7

oyun çok ilginç.adamlar nasıl yaptılarsa hd ready televizyonumda 1080 p açılıyo

1080i açıyordur p değil.
  • Öncelikle oyun 1080p degil...
    1280x1080..

1080p olmasının anlamı yok. 720p yapsalardı çogu stabilite sorunları olmazdı. Frame daha stabil olur, tearing azalırdı. Çevre grafikleri daha iyi yapabilirlerdi
    Ama diger grafiksel kusurlar çözünürlükle ilgili degil, oyun motorunun hataları. Karelenme , gölgeler tamamen motorun hatası..Çözünürlükten degil
  • Keşke 720p olsaydı. en aracın azından GT6 ya şu hataları ve diğer 800 grafiğini düzeltip bir an önce ps3 e çıkarsalar. ps4 e kalmasın.
  • İşin aslı kazu hava atıcam diye attı tuttu sonunda cortladı o kadar bekledik sonunda normal bir yarış oyunu çıktı benim aklımda gt5 çok farklıydı resimleride öyleydi gerçegini bile sanal bırakıcaktı ne oldu ?

Zagten nfs carbondan sonra yarış oyunu oynamadım yine oynamam ac brotherhood alırım.
  • oyunda 720p seçerseniz 1280x720 + 4x aa alıyorsunuz
    1080p seçerseniz 1280x1080 2x q aa alıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Öncelikle oyun 1080p degil...
    1280x1080..

1080p olmasının anlamı yok. 720p yapsalardı çogu stabilite sorunları olmazdı. Frame daha stabil olur, tearing azalırdı. Çevre grafikleri daha iyi yapabilirlerdi
    Ama diger grafiksel kusurlar çözünürlükle ilgili degil, oyun motorunun hataları. Karelenme , gölgeler tamamen motorun hatası..Çözünürlükten degil

1280x1080 diye bir görüntü formatı mı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daxteroy -- 28 Kasım 2010; 22:20:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahs3R

Ben oyunu 720p de oynuyorum,1080p de olan karelenmeler azaldi gibi ya da psikolojik olarak bana öyle geliyor emin degilim. Pgr4 ile kiyaslamak yanlis olur tabi cünkü bariz sekilde arada grafik (poligon vs) farki var.

Bu kesinlikle Psikokojik bir durum. örnegin oyun 1080p olarak yapilmissa, Bu derecenin 1 kademe altinda dahi oynasaniz görüntü 1080p den imkansiz daha iyi olmaz aksina daha kötü olur...
    Ama dedigim gibi Oyun gercekten 1080p olarak yapildiysa...

Bu arada Oyunun cözünürlügü (Stabil) 1920*1080 mi ? Upscale falan olmayacak...
  • Native 1080p (1280x1080 upscaled to full 1920x1080) with x2 AA and X2 temporal AA gamespot forum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 28 Kasım 2010; 23:25:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

Native 1080p (1280x1080 upscaled to full 1920x1080) with x2 AA and X2 temporal AA gamespot forum

Bu oyuna o zaman nicin Full Hd diyorlar ? Direk kandirmaca bu...
  • Çakma full hd olduğu kesin ben full hd panelde oynuyorum çünkü native 1080p olmadığı bariz belli. Ağaçların gölgelerinin küp küp olması, araç gölgelerinin titreşimli ve kırık kırık olması beni gerçekten çok rahatsız ediyor hala. Oyunu zevkle oynuyorum yinede ama bunlar inşallah update ile düzelir. Düzelirse 10 numara oyun olmaya aday olur benim için. Bu arada bazı premium araçlar hakikaten göz kamaştırıcı olmuş görmeye değer de artar bile yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Öncelikle oyun 1080p degil...
    1280x1080..

1280x1080 diye bir görüntü formatı mı var?

Yok tabii...O nedenle 1080p degil diyoruz. 1080p demek native 1920x1080 demektir. Bu oyunun native i 1280x1080...1920x1080 e upscale ediliyor. O nedenle 1080p degildir.. Anlaşıldımı şimdi

• Oyunudan full hd olarak bahsetmek imkansız, eğer full hd deniyorsa çok yazık. Bende oyunu aldım ve saatlerce oynadım oyunu oynarken pek ağaçlara gölgelere takılmıyor insan, beni rahatsız edecek tek şey var oda oyunun kasılıp aracın sapıtması şu ana kadar kullandığım araçlarda bu olmadı. Herkes büyük bir bekleyiş içerisinde idi bu tatminsizlik normal geliyor bana işin içine yalanlarda girince bu çok normal.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.