Şimdi Ara

PS3 ÇÖZÜNÜRLÜK AYARLARI (720P, 1080P ... )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende philips 46pfl9705 full hd tv var. bir yıldır bu tv ile oyun oynuorum.

ilk ayar yaparken display settingten otomatik olarak 576,720p 1080i 1080p ayarlarının hepsinde tik vardı ben ileri dedim ve bu şekilde ayarları yaptım..

sormak istediğim şu ; ben şimdi hangi ayarda oyun oynuyorum ? oyun mesela 1080p yi destekliyorsa oyun otomatik olarak 1080p de mi açılacak, hangi çözünürlükle açıldığını nasıl anlarım ? bu güne kadar oyunun hangi çözünürlükte açıldığına dair herhangi bir ibare görmedim çünkü, hatta bazı arkadaşlar xmb nin 1080p olarak açıldığını söylüyrlr ama ben böyle bir şey de görmedim. nereden bakıyoruz nasıl anlıyoruz ?

, son olarak da diyelim ki ps3 de bir oyun 720p de açılıyor ben display settingten diğer tüm seçenekleri kaldırıp sadcee 1080p yi bırakırsam oyun 1080p de upscale yaparak mı açılır yoksa 720p olarak mı açılır. ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

arkadaşlar bende philips 46pfl9705 full hd tv var. bir yıldır bu tv ile oyun oynuorum.

ilk ayar yaparken display settingten otomatik olarak 576,720p 1080i 1080p ayarlarının hepsinde tik vardı ben ileri dedim ve bu şekilde ayarları yaptım..

sormak istediğim şu ; ben şimdi hangi ayarda oyun oynuyorum ? oyun mesela 1080p yi destekliyorsa oyun otomatik olarak 1080p de mi açılacak, hangi çözünürlükle açıldığını nasıl anlarım ? bu güne kadar oyunun hangi çözünürlükte açıldığına dair herhangi bir ibare görmedim çünkü, hatta bazı arkadaşlar xmb nin 1080p olarak açıldığını söylüyrlr ama ben böyle bir şey de görmedim. nereden bakıyoruz nasıl anlıyoruz ?

, son olarak da diyelim ki ps3 de bir oyun 720p de açılıyor ben display settingten diğer tüm seçenekleri kaldırıp sadcee 1080p yi bırakırsam oyun 1080p de upscale yaparak mı açılır yoksa 720p olarak mı açılır. ?

Arkadasim ben panasonic kullaniyorum. Ps3 menusunde 1080p aciliyor.benim tv cozunurluk her degistiginde kosede ne oldugunu yaziyor. Oyun 720 p ise 720p gosteriyor. 1080 p yapman bisey ifade etmiyor.

Goruntu formati degistiginde tv nin bunu belirtmemesi ilginc. Demekki panasonic bu isi iyi biliyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lazurat
    peki sadece 1080p yi seçili yaparsam bir sorun olur mu ? nasıl olsa oyun ne destekliyorsa öyle açacak ??
  • quote:

lazurat
    peki sadece 1080p yi seçili yaparsam bir sorun olur mu ? nasıl olsa oyun ne destekliyorsa öyle açacak ??

Sorun olmaz. Oyun destekliyorsa acar desteklemiyorsa destekledigi formatta aciyor benim tv de...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunun kutusunun arkasında 1080p yazanlar 1080p olarak açılıyor ama çoğu upscale ile bu çözünürlüğe ulaşıyor.Ve upscale yaparak ulaşanların çok bulanık bir görüntüsü oluyor.Cam gibi görüntü elde etmek istiyorsan sadece 720p yi işaretle ve tv den altyazıları okuyabilecek ve güzel görüntü alabilecek bir mesafeden oyununu oyna.Örnek vermek gerekirse modern warfare 2 oyunu böyledir.
  • Oyunların %90,ı zaten 720p hatta %99 bile diyebiliriz çünkü bir çoğu upscale yaparak 1080p ye ulaşıyo buda bulanık bir görüntü oluşturuyo .sen 720p de cam gibi oynamak varken makine 1080p ye upscale yaptığı için oyunun içine ediyo aslında. Ayarlardan sadece 720p yi seç ve o şekil oyna farkı göreceksin.En azından her oyunu olabildiği en temiz çözünürlükte oynadığını bilirsin.

Not : Eski bir dost
  • quote:

Orijinalden alıntı: _2FAST4U_

Oyunların %90,ı zaten 720p hatta %99 bile diyebiliriz çünkü bir çoğu upscale yaparak 1080p ye ulaşıyo buda bulanık bir görüntü oluşturuyo .sen 720p de cam gibi oynamak varken makine 1080p ye upscale yaptığı için oyunun içine ediyo aslında. Ayarlardan sadece 720p yi seç ve o şekil oyna farkı göreceksin.En azından her oyunu olabildiği en temiz çözünürlükte oynadığını bilirsin.

BİRAZ ÖNce müşterih izmetleri ile konuştum. (canlı chat) bütün modelleri böyleymiş benim tv üst segment bir tv ama adamlar koymamışlar, ve 2012 model tv leri de bu şekildeymiş anlık olarak tv deki çözünürlüğü göstermiyor muş . böyle bir özellik yokmuş. (ilginç ama yokmuş)

_2FAST4U_ dediğini yapacağım. ancak aklıma söyle bir şey takıldı şimdi. sadece 720p yi seçersem sadece, bulray film seyrederken bu sefer filmlerde 1080p olması gerekirken 720p olmaz mı ? eğer böyle olursa 1080p de durur makine ve oyun oynarken 1080p destekleyen oyunlarda temiz görüntü için seçeneği 720p yaparım.

son olarak hdmi ayarlarında ful limited range diye bir seçenek var bunu seçince renkler daha canlı oluyor bu renklerin doygunluğunun artırma işlemi sanırım canlı renklerden hoşlananlar için yapılmış, doğrumudur (bu da son soruydu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 27 Aralık 2012; 11:29:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tivibu Ayarları - 1080i - 720p
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _2FAST4U_ bu arada senden oyun için genç turcell şirfresi almıştım unuturmuyum :)))) 3 oyun 180 TL ye almıştım. iletişimde sorun yaşamıştık ama olsun :) sonra yanlış hatırlamıyorsam yurt dışından oyun almıştın , baya bir yardımın dokunmuş aslında burularda da pek görünmüyorsun artık.. arada takılsan diyorum :) eskilerden kimse kalmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 27 Aralık 2012; 11:31:04 >
  • quote:

quote:

Oyunların %90,ı zaten 720p hatta %99 bile diyebiliriz çünkü bir çoğu upscale yaparak 1080p ye ulaşıyo buda bulanık bir görüntü oluşturuyo .sen 720p de cam gibi oynamak varken makine 1080p ye upscale yaptığı için oyunun içine ediyo aslında. Ayarlardan sadece 720p yi seç ve o şekil oyna farkı göreceksin.En azından her oyunu olabildiği en temiz çözünürlükte oynadığını bilirsin.

BİRAZ ÖNce müşterih izmetleri ile konuştum. (canlı chat) bütün modelleri böyleymiş benim tv üst segment bir tv ama adamlar koymamışlar, ve 2012 model tv leri de bu şekildeymiş anlık olarak tv deki çözünürlüğü göstermiyor muş . böyle bir özellik yokmuş. (ilginç ama yokmuş)

_2FAST4U_ dediğini yapacağım. ancak aklıma söyle bir şey takıldı şimdi. sadece 720p yi seçersem sadece, bulray film seyrederken bu sefer filmlerde 1080p olması gerekirken 720p olmaz mı ? eğer böyle olursa 1080p de durur makine ve oyun oynarken 1080p destekleyen oyunlarda temiz görüntü için seçeneği 720p yaparım.

son olarak hdmi ayarlarında ful limited range diye bir seçenek var bunu seçince renkler daha canlı oluyor bu renklerin doygunluğunun artırma işlemi sanırım canlı renklerden hoşlananlar için yapılmış, doğrumudur (bu da son soruydu)

Doğrudur hdmı full yaparsan renkler biraz daha canlı olur. Diğer taraftan benim tavsiyem oyunlar için yani oyunlarda 720p ye kilitlersen alabileceğin en temiz görüntüyü aldığını bilirsin . bluray film seyrettiğinde görüntü formatını otomatik yaparsın olur biter .

• quote:

_2FAST4U_ bu arada senden oyun için genç turcell şirfresi almıştım unuturmuyum :)))) 3 oyun 180 TL ye almıştım. iletişimde sorun yaşamıştık ama olsun :) sonra yanlış hatırlamıyorsam yurt dışından oyun almıştın , baya bir yardımın dokunmuş aslında burularda da pek görünmüyorsun artık.. arada takılsan diyorum :) eskilerden kimse kalmamış.

Eskilerin durumu ortada dostum kimsede heves kalmadı malum durumlar yüzünden ,bende bu yüzden pek takılmıyorum artık .

Ha bu arada görüntü ayarlarıyla ilgili son tavsiyem ,etrafta 5-10 tl lik hdmı kabloda aynı işi görüyo diye bi geyik var ama ben buna katılmıyorum . yani aşırıya kaçmadan iyi kalite bir hdmı kablo kullanmanı tavsiye ederim kesinlikle.
  • Biz de yeni televizyon(Philips 47PFL6007) aldık.Yaklaşık bir ay oldu, alalı.Menüler de donması beni deli ediyor.Bazen de otamatik olarak TV'yi bir dakika olarak kapıyor ve sonra açıyor.Dediğim gibi menüler çok yavaş.Ama performansı iyi ona lafım yok..Memnun muyum, bilmiyorum.Ama tüplü TV'den aldığım zevki, diğer televizyonlardan alamayacağımı biliyorum. Eski günleri özledim ya.

MW3 sanırım 720p destekliyor.Benim 1080p desteklediği için.Grafikler çamur gibiydi.Aynı şekilde RDR için de geçerli.

• 1080p TV ile 720p karsılasamaz.(720p♥ıyı)PS3te

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

_2FAST4U_ bu arada senden oyun için genç turcell şirfresi almıştım unuturmuyum :)))) 3 oyun 180 TL ye almıştım. iletişimde sorun yaşamıştık ama olsun :) sonra yanlış hatırlamıyorsam yurt dışından oyun almıştın , baya bir yardımın dokunmuş aslında burularda da pek görünmüyorsun artık.. arada takılsan diyorum :) eskilerden kimse kalmamış.

Eskilerin durumu ortada dostum kimsede heves kalmadı malum durumlar yüzünden ,bende bu yüzden pek takılmıyorum artık .

Ha bu arada görüntü ayarlarıyla ilgili son tavsiyem ,etrafta 5-10 tl lik hdmı kabloda aynı işi görüyo diye bi geyik var ama ben buna katılmıyorum . yani aşırıya kaçmadan iyi kalite bir hdmı kablo kullanmanı tavsiye ederim kesinlikle.

Ben 7.50 ye aldim bi hafta sonra eridi gocaman :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Kemal Aydın

quote:

quote:

Tamam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Kemal Aydın

quote:

quote:

Tamam

Tamam derken ??

• bnde 42lw650s var xmb yi 1080p de aciyor ama oyunlarda otomatik degisiyor
    hdmi ın 1.4 olmasiyla alakasi var deniyor

• 720p olayını deneyeceğim ben de teşekkür ederim tavsiye için. tüm özellikleri açıyordum ben de arkadaş gibi. samsung led tv var bende de. fifanın kaplamaları kötü geliyordu biraz. belki faydası olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.