1080ti satıp 3060ti alınırmı?
-
-
Bende 2080'den geçsem mi diye düşündümde, garanti yenilemeden başka bir işe yarayacakmış gibi gelmedi. Performans farkı için minimum 3070'e geçmek gerek gibi duruyor. -
3070 fiyat olarak bütçemi aşıyor ve performansa bakacak olursak 3060ti ile değişip değişmemekte kararsız kaldım doğrusu -
Dlss her oyunda kullanılsa değebilirdi belki ama şimdilik çok sınırlı. 1080ti'dan saf performans olarak çok üstün değil. -
AMD nin yeni kartlari f/p olarak daha iyi bir bak -
Daha önce amd kart kullandım fakat nvidia ya geçince karar verdim kolay kolay amd kart almam artık -
Eski bir GTX1080Ti ve 2K 144Hz monitör sahibi olarak sana tavsiyem eğer monitörün 144Hz ise 6800XT veya RTX3080 ancak dişe dokunacak bir yükseltme olur. Bütçe varsa takılmazsın ama vereceğin farkı karşılar mı sanmıyorum. Monitör 60Hz ise bence suyunu çıkarana kadar kullan GTX1080Ti kartını. İkinci el değerini düşününce sıfır kartlara oranla hala çok başarılı bir performans sunuyor fiyatına göre.
-
https://www.youtube.com/watch?v=cOgTJilFU0g&feature=youtu.be
Tabikide geçilir hem performans olarak daha güçlü hemde rtx var -
Yaklaşık 1 ay kadar önce 1080 Tİ dan RTX 3070 e yükseltme yaptım.1080 Tİ halen güçlü bir kart olsada açıkcası saf performans dışında Ray Tracing ve DLSS için değiştirdim.Mimarisel farklar ve sürücü optimizasyonları nedeniyle özellikle DX12 ve Vulkan destekli oyunlarda RTX 3070 ile 1080 Tİ a oranla elde ettiğim performans farkı yer yer % 50 olurken DX11 destekli oyunlarda ise % 30 civarında,Ray tracing ve DLSS desteğide olunca haliyle bu geçişten performans olarak son derece memnun kaldığımı söyleyebilirim.
3060 TI ın 3070 e oranla 1440p de TechpowerUP verilerini baz alırsam genel performansta %13 daha yavaş olduğu görülüyor.Bu nedenle Ray Tracing inde öncelikler arasında olmamasını belirttiğinizden dolayı 1080 Tİ-3060 Tİ geçişinin çok gerekli olmayacağını düşünüyorum.RTX desteği olmayan oyunlardaki saf performans artışı 1440P de genel olarak kart değiştirmeye değecek bir farkta değil fakat DX12 ve Vulkan destekli oyunlardaki kazanımın daha fazla olacağını belirtmek istiyorum. Bunun dışında eğer Ray Tracing ve DLSS gibi teknolojiler geçiş nedenlerinden birisi olsaydı o zaman değiştirmenin daha iyi bir fikir olacağını söyleyebilirdim.
-
1080ti'den geçilecek kartlar 6800 xt ya da rtx 3080'dir. diğerleri kısa vadeli çözüm olur 3060,3070 alsanız dahi her fırsatta bu kartları kovalamaya devam edersiniz.
-
Ben de 1080 ti değiştirmeyi düşünüyorum. Ya da işlemci yükselteceğim.
Ryzen 2600x sıvı soğutmalı 2k çözünürlükte sadece steam pubg oynuyorum.
3000 serisi kartlara geçtiğimi varsayarsak zaten 2600x ve 2x8 3200mhz ramleri de yükseltmem gerekicek galiba o da çok masraf olucak gibi -
Yorumlarnız için teşekkürler arkadaşlar sonuca bakacak olursak arada performans olarak fark oluşturacak bi performans yok diyebilirim 1080ti ye devam etmeyi düşünüyorum şimdilik -
quote:
Orijinalden alıntı: ziyan82
Yorumlarnız için teşekkürler arkadaşlar sonuca bakacak olursak arada performans olarak fark oluşturacak bi performans yok diyebilirim 1080ti ye devam etmeyi düşünüyorum şimdilikHocam 1080 Ti'dan geçilebilecek tek kart 3080 Ti olur
-
1080ti...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X