Şimdi Ara

GTX 1060 3GB Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet dostlar yakın zamanda hazır toplanmış bir PC almayı düşünüyorum. Şimdi PC'de GTX 1060 3GB var şayet ben de biliyorum ki GTX 1060 6GB çok daha iyi. GPU'su kısılmış, ileriye dönük değil, VRAM'ı yetersiz... Şu an kullandığım bilgisayar Metin2'de kasıyor. Ben de isterim 6GB'ı ama arada 530 TL civarı fiyat farkı var. Ve ne yazık ki zengin değilim hatta aile gelirimiz ortanın bir iki tık altı.
    Sorum şu: Metin2'de kasan bu bilgisayardan kurtulmak amacıyla 3GB'ı tercih etmeli miyim yoksa "3GB alacaksam hiç almayayım daha iyi" triplerine mi girmeliyim? RX 570'i öneren var, RX 480'i öneren var, GTX 1060 6GB'ı öneren ve hatta direkt al diyenler var. Ama 3GB alma pişman olursun diyorlar. Ama benim araştırmalarım sonucu arada en fazla 10-11 FPS oynuyor. Zaten 7 yıl idare etmişim şu çöp bilgisayarı. 3GB pişman eder mi ki?

• Hocam şimdi dediniz ya arada 10 fps falan var diye. Bu durum 60 fps üzerinde sıkıntı oluşturmaz pek ama ilerki yıllarda 6gb gtx 1060 30 fps in ustunde kalabiliyorken 3gb olan 20lere düşerse, işte o zama çekersiniz sıkıntıyı. En iyisi toplam bütçe belirtin ve hazır sistem almaktansa forumla birlikte bir sistem toplayın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msnhamdi M kullanıcısına yanıt
    İlerki yıllarda dediniz ya merak ediyorum mesela bu ekran kartı bana kaç yıl dayanır. Çünkü şu anda ciddiyim metin2'de kasan bilgisayarım var ve ben bu bilgisayarla 7 yıl idare ettim birçok oyunu da oynadım. Bu yüzden bilgisayar toplama işlerinden de pek anlamam. Yine 3000 bütçeyle toplanmış bir bilgisayar alacağım yani markası yok bilgisayarın yine toplama. Hani diyorsunuz ya ilerki zamanlarda sıkıntı çıkarır ya merak ediyorum da yılda 20 tane gta türü oyun çıkmıyor sanırım.Çıksa bile ben o oyunları almıyorum. Bir de 6gb'ıyla arada 500 tl fark olunca 3gb bana daha yakın oluyor. Dediğim gibi şu anki bilgisayarım metin2de, minecraftta kasan bir bilgisayar.
  • Hocam alınmaz diye bir şey yok, bütçeniz ona yetiyorsa onu alırsınız. Aradaki performans kaybına razı olursunuz. Fazladan 500 lira veremiyorsanız 3GB olanı da yetecektir size.
    https://www.youtube.com/watch?v=yleFZMFgabk

Bu videoya bakarsanız çoğu oyunda 3-5fps var var sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeoParZ

İlerki yıllarda dediniz ya merak ediyorum mesela bu ekran kartı bana kaç yıl dayanır. Çünkü şu anda ciddiyim metin2'de kasan bilgisayarım var ve ben bu bilgisayarla 7 yıl idare ettim birçok oyunu da oynadım. Bu yüzden bilgisayar toplama işlerinden de pek anlamam. Yine 3000 bütçeyle toplanmış bir bilgisayar alacağım yani markası yok bilgisayarın yine toplama. Hani diyorsunuz ya ilerki zamanlarda sıkıntı çıkarır ya merak ediyorum da yılda 20 tane gta türü oyun çıkmıyor sanırım.Çıksa bile ben o oyunları almıyorum. Bir de 6gb'ıyla arada 500 tl fark olunca 3gb bana daha yakın oluyor. Dediğim gibi şu anki bilgisayarım metin2de, minecraftta kasan bir bilgisayar.

Ekran kartının kaç yıl dayanır sorusunu kendinize sormanız gerek hangi oyunları oynayacaksınız diye. GTX 1060 3gb günümüz oyunları ve gelecek 2-3 yıl içinde çıkacak oyunları orta üst ayarlarda full hd grafikte oynatır düşüncesindeyim. Bütçeniz var ise 6 gb versiyonunu almanız daha mantıklı olur ama 500 lira gibi bir fark var arada. Bütçenize yakın olanı almanızda yarar var.

• Şunu söylemek isterim ki, gtx 1060 3gb parasına göre verdiği performans oranı en yüksek olan kart pascal serisinde. Bilgisayar alıcam diyede bütçenin suyunu sıkıp canını almayın, en iyi kart elinizdeki paraya en yüksek performans verendir her zamnan
  • Aynen katılıyorum çünkü 10 fps için 500 lira harcayamam. Kaldı ki zaten profesyonel bir oyuncu değilim. Oyunları güzel kalitede oynatsın yeter. Ne 100 üstü fps istiyorum ne de 31k görüntü :)

Edit: 500tl artırmamamın diğer bir sebebi de monitörüm yok. 650 tl de monitöre vericem zaten 4 bin lira harcayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeoParZ -- 16 Aralık 2017; 17:56:1 >
  • LeoParZ kullanıcısına yanıt
    1060 3 GB'dan uzak dur diyenlerin yarısında 1050 Ti var zaten. 1 GB Vram onlar için tek tatmin dayanağı. 1060 3 GB benim gözümde en f/p kart piyasadaki. 6 gb ile karşılaştırma videoları var bir sürü ben henüz arada ciddi bir fark göremedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gtx1060 3gb, hem grafik işlemci hem de vram olarak kırpılmış bir kart olsa da 3gb vrami kolayca dolduracak güçte.

Bu yüzden bu kartı kullananların sistem belleğinin 8 gb üzeri olmasında fayda var.

Ekran kartı, vram yetmediğinde sistem belleğinden tırtıklayacak, sistem belleği dolduğunda HDD ye başvurup takas dosyası kullanmaya başlayacak. Biz bunu takılma ve donma olarak hissedeceğiz.

Bu senaryoyu 4gb rx480 ve 8gb ram ile yaşadım. MSI afterburnerde 4gb vram ve 8gb sistem belleğinin tamamının dolu olduğunu görünce takılmanın sebebini anlamıştım. Ram 16gb olduğunda problem ortadan kalktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ynahit -- 16 Aralık 2017; 22:56:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ynahit kullanıcısına yanıt
    Gerçekten doğru söylüyorsunuz. 3GB olanın bana hayli yeteceğini düşünüyorum. Dediğim gibi şu anki bilgisayarım metin2de kasıyor. Ve yine dediğim gibi profesyonel bir oyuncu değilim. 5-10 fps benim için bir şey değil.İsterse 15 olsun. Rahatça oynayabileyim yeter.
  • Alabiliyorsan 6gb modelini al.Çünkü oyunlarda kaliteyi arttırdıkça vrame yük biniyor.Ben 4gb ekrankartımla bir çok oyunu ultrada oynayamadım.Zaten sonra pert oldu o da ayrı konu.Amd'nin allah bin belasını versin.2000TL zarara soktu beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

Alabiliyorsan 6gb modelini al.Çünkü oyunlarda kaliteyi arttırdıkça vrame yük biniyor.Ben 4gb ekrankartımla bir çok oyunu ultrada oynayamadım.Zaten sonra pert oldu o da ayrı konu.Amd'nin allah bin belasını versin.2000TL zarara soktu beni.

Ekran kartın neydi? Sonuçta önemli olan sadece VRAM değil.
  • LeoParZ kullanıcısına yanıt
    R9 290 VE HD 7950 sAPPHİRE SENİN ALLAH BİN BELANI VERSİN inşallah batarsın.
  • ydagli42 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının kötü performans sebebi kesinlikle VRAM olamaz. 4gb vram'a sahip ve 512bit gddr5 bir ekran kartı. İlla bir yeri felan patlamıştır yoksa bu ekran kartının kötü performansı olması yani VRAM olamaz..
  • Arkadaşım GTX1060 6GB kullanan biri olarak kesinlikle milletin lafına bakmadan direk 1060 3GB alabilirsin ağzı olan konuşuyor burada. 3GB yetersiz diye millete 1050 Ti aldırmaya çalışan bilgisizleri bile gördüm burada öyle garip bir velet kitlesi var buranın technopat dan falan geldiler sanırım.

Türkiye'de 3GB ile 6GB versiyonu arasına modele göre 350-400 TL civarı fark var. Kesinlikle bu fark verilmez, değmez yani. Ben yurtdışından 3 ay önce 1100 liraya 6GB Jetstream modelini aldım yoksa TR den 1400-1500 lira verip asla 1060 6GB almam hoş 1100 lira verip 3GB versiyonu da almam. Sana tavsiyem kesinlikle yurtdışından al ortalama 950 liraya GTX1060 3GB bulabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMD KÖLESİ -- 17 Aralık 2017; 17:55:28 >
  • benimde 1200tl bütçem vardı çok düşündüm çok araştırdım ama bütçe 1200 dü alınacabilecek en iyi kart olarak msi armor gtx 1060 3gb oc modelini seçmiştim ama 6gb olan modelin kıyısından dönmek istemiyordum birdaha ekran kartı almakla uğraşmak istemiyordum sınırları biraz zorladım borç harc derken 1350tl ye galax gtx 1060 6gb oc modelini aldım kart yarın elime geçecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MatadoriaTR -- 17 Aralık 2017; 19:44:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uygunsuzadam

Arkadaşım GTX1060 6GB kullanan biri olarak kesinlikle milletin lafına bakmadan direk 1060 3GB alabilirsin ağzı olan konuşuyor burada. 3GB yetersiz diye millete 1050 Ti aldırmaya çalışan bilgisizleri bile gördüm burada öyle garip bir velet kitlesi var buranın technopat dan falan geldiler sanırım.

Türkiye'de 3GB ile 6GB versiyonu arasına modele göre 350-400 TL civarı fark var. Kesinlikle bu fark verilmez, değmez yani. Ben yurtdışından 3 ay önce 1100 liraya 6GB Jetstream modelini aldım yoksa TR den 1400-1500 lira verip asla 1060 6GB almam hoş 1100 lira verip 3GB versiyonu da almam. Sana tavsiyem kesinlikle yurtdışından al ortalama 950 liraya GTX1060 3GB bulabilirsin

Gerçekten ben de anlamıyorum arkadaş bana "Kesinlikle alma pişman olursun" diyen bile oldu. Dediler 2-3 yıldan sonraki oyunlara yetmez felan dediler. Ya ama Wolfenstein 2'de 1080p ultra ayarlarda 80fps'e kadar çıkabilen bir sistem benim alacağım pc. Anlamadım gitti ama sen gerçekten çok haklısın ya asgari ücretin 2 3 katı ekran kartı var ülkede. Böyle bir şey olabilir mi ya? Neyse tabiki de 500 tl fazla vermicem.

• Valla tam Gtx 1060 3gb almaya niyetlenmiştim hepsiburada dan,Amazondan beklediğim RX570 geldi.Oyun testlerine baktım,gtx 1060 3gb vrami az olmasına rağmen biraz daha fazla fps veriyor.Gta 5 testinde en az 20 fps fark var nvidia desteklenmiş o oyunda.
    Edit:Gtx 1060 3gb 850-900 liraya bulursanız kaçırmayın. 1100 edicek bir kart değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Warknife_ -- 17 Aralık 2017; 20:58:2 >
  • _Warknife_ _ kullanıcısına yanıt
    Biraz abartı olmuş. İnventus'da şu anda en ucuz çift fanlı 1050Ti 800 lirayken %50 güçlü bir kart mı 850 olacak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Biraz abartı olmuş. İnventus'da şu anda en ucuz çift fanlı 1050Ti 800 lirayken %50 güçlü bir kart mı 850 olacak?

Hepsiburada da 889 liraya satıldı hocam black friday de. Nanokatalog da falan da 950 küsür(yanlış hatırlamıyorsam) satıldı.1000 e kadar yolu var işte :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.