Şimdi Ara

GTX 1060 3GB Alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim öyle de Black Friday ayrı bir olay. Yoksa ben de geçen sene arabayı 72'ye aldım şimdi 90'ı geçmiş :) malesef piyasa böyle. Nanokatalog da bildiğim kadarıyla garanti durumuyla ilgili soru işaretleri içeriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 600-1000 arası iyice seçeneksiz oldu 1050ti kaldı meydan bence artık o fiyat aralığına başka kartlar gelmeli alternatif olarak.1050ti fiyatını haketmeyen bir kart 400-450 satılan gtx 950 ile arasında sadece 8-10 fps fark var ve fiyata baktığınızda 400-500 tl fark var arada ve baya kart alacak kişilerin elini tıkıyor kesinlikle 600-1000 tl arasına minimum 4gb gtx 1060 ayarında bir kart gelmesi lazım sırf onun için kart almıyorum şu an beklemedeyim kendinden 20-30 fps fazla alan bazen 900-1000 tl satılan 3gb 1060 görünce zaten diyorsunuz bu araya aynı paraya 1050ti den en az 20 fps fazla veren bir kart gelicek diyorsunuz zaten 2 sene oldu nvidia kart çıkarmadı bu sene kesin çıkar diye bekliyorum çünki bana görede yüksek ayarda 1080p kartı değil 1050ti onu bile garanti edemiyor bir karta 800-900 tl veriyorsan 1080pde ultra ayarda aa kapalı 60fps verecek standart olarak her oyunda bu devirde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cutrera -- 18 Aralık 2017; 10:25:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LANVİN1

600-1000 arası iyice seçeneksiz oldu 1050ti kaldı meydan bence artık o fiyat aralığına başka kartlar gelmeli alternatif olarak.1050ti fiyatını haketmeyen bir kart 400-450 satılan gtx 950 ile arasında sadece 8-10 fps fark var ve fiyata baktığınızda 400-500 tl fark var arada ve baya kart alacak kişilerin elini tıkıyor kesinlikle 600-1000 tl arasına minimum 4gb gtx 1060 ayarında bir kart gelmesi lazım sırf onun için kart almıyorum şu an beklemedeyim kendinden 20-30 fps fazla alan bazen 900-1000 tl satılan 3gb 1060 görünce zaten diyorsunuz bu araya aynı paraya 1050ti den en az 20 fps fazla veren bir kart gelicek diyorsunuz zaten 2 sene oldu nvidia kart çıkarmadı bu sene kesin çıkar diye bekliyorum çünki bana görede yüksek ayarda 1080p kartı değil 1050ti onu bile garanti edemiyor bir karta 800-900 tl veriyorsan 1080pde ultra ayarda aa kapalı 60fps verecek standart olarak her oyunda bu devirde

gtz 970 gibi bir kart varken kim diyor seçenek yok?

siz kartlardan bir habersiniz, pc parçalarında ikinci el alın korkmayın ölmüyor parçalar.

gpu benchmarklarında 1050 ti: 5800, gtx 970 : 8400 gtx 1060 : 8700 alıyor. çok benzer güçte, en azından 3 gbın yetersizliğini aşıyorsunuz ürün 4 gb ve 256 bit.

1060 3gb alacak olan herkese gtx 970 öneriyorum 4gb 256 bit, ikinci elde 850-900 lere bulunuyor.

• Arkadaşlar ben de 1060lı sistem kurmayı düşünüyorum 3 ya da 6gb model alacağım, tek fanlı ucuz modeller sıkıntı çıkarır mı ? Bir de yıl sonu kampanyası olur mu çok acelem yok 1 ay daha beklerim ocakta fiyatlar artar mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam amazondan 900-1000 liraya tek fanlı 3gb modeller alınabiliyor. Performans olarak sorun yok ama 80 dereceyi buluyor galiba sıcaklıklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanbenzer

Hocam amazondan 900-1000 liraya tek fanlı 3gb modeller alınabiliyor. Performans olarak sorun yok ama 80 dereceyi buluyor galiba sıcaklıklar

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-gtx1060-aero-itx-3g-oc-3-gb-gddr5-192bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

Alınır mı sizce ? 1088 tl

• 10fps değil %10 fark var. 30fps aldığı yerde öteki en kötü 25-26fps alır 1060 ın ölüsü bile iş yapar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havana_Brown

quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

quote:

Orijinalden alıntı: LANVİN1

600-1000 arası iyice seçeneksiz oldu 1050ti kaldı meydan bence artık o fiyat aralığına başka kartlar gelmeli alternatif olarak.1050ti fiyatını haketmeyen bir kart 400-450 satılan gtx 950 ile arasında sadece 8-10 fps fark var ve fiyata baktığınızda 400-500 tl fark var arada ve baya kart alacak kişilerin elini tıkıyor kesinlikle 600-1000 tl arasına minimum 4gb gtx 1060 ayarında bir kart gelmesi lazım sırf onun için kart almıyorum şu an beklemedeyim kendinden 20-30 fps fazla alan bazen 900-1000 tl satılan 3gb 1060 görünce zaten diyorsunuz bu araya aynı paraya 1050ti den en az 20 fps fazla veren bir kart gelicek diyorsunuz zaten 2 sene oldu nvidia kart çıkarmadı bu sene kesin çıkar diye bekliyorum çünki bana görede yüksek ayarda 1080p kartı değil 1050ti onu bile garanti edemiyor bir karta 800-900 tl veriyorsan 1080pde ultra ayarda aa kapalı 60fps verecek standart olarak her oyunda bu devirde

gtz 970 gibi bir kart varken kim diyor seçenek yok?

siz kartlardan bir habersiniz, pc parçalarında ikinci el alın korkmayın ölmüyor parçalar.

gpu benchmarklarında 1050 ti: 5800, gtx 970 : 8400 gtx 1060 : 8700 alıyor. çok benzer güçte, en azından 3 gbın yetersizliğini aşıyorsunuz ürün 4 gb ve 256 bit.

1060 3gb alacak olan herkese gtx 970 öneriyorum 4gb 256 bit, ikinci elde 850-900 lere bulunuyor.

anlamazlar boş ver. seneye kalmaz 3 gb yetmedıgında 1080 p de yenı oyunnlarda . konu acanlkar cokm olur.
    seler once hd 7850 1 gb 2 gb konusu vardı yasayanlar bılırler.
    araştırın sorun ve ögrenın derler amada.
    bos ver yazma bunlara alsınlar salla gitsin ; 3 gb 1060 ları 970 lerı gecıyorum dıye avunsunlar.

Evet 3 GB lık ile çakma 4 gblık kartı geçtiğim için avunuyorum şu an.

• özellikle son 2 yazarın uslüpları çok ergen olduklarını ele veriyor.

foruma 2004 ten beri uğrarım 2005 üyesiyim, iyi bildiğiniz şeyler varsa buyrun konuşun. bilmiyorsanız da adaplı yazın.

öncelikle ikinci el gtx 970lerin en üst düzey modellerini 800-900tl ye alırsınız. bunlar 3 fanlı, arka plakanın da metal kaplama olduğu özel seriler.

zotac extreme amp yazarsanız görürsünüz misal. bu paralara üst segment 970 bulmanız daha mantıklı çünkü oc performansları aradaki farkı kapatıyorsunuz 6gb model ile.

3gb olan model oc siz 970ten evet stok durumda %10 fazla fps veriyor ama zaten 970 çok daha yüksek oc performansına sahip bu kapanıyor yani.

halledemediğniz nokta yer yer anlık 3gb üstü ram isteyen sahnelerde fps niz düşecek. anlık bir bomba patlaması gibi.

o yüzden 6gb 1060 almak en mantıklısı.

tek fanlı, alt segment 3gb 1060 lerin ikinci elleri ile aynı fiyat 970 üst segment kasalar. 3 çok ortada bir değer. bakın buyrun 1060 ile fps farkları ki buradaki 1060 6gb;

https://www.youtube.com/watch?v=BJINoutPRdc&t=390s

çakma 4gb dediğin kartın üst segmentleri hala 3gb 1060 lardan pahalı gidiyor.(3 fanlı özel oc modeller)

• quote:

özellikle son 2 yazarın uslüpları çok ergen olduklarını ele veriyor.

foruma 2004 ten beri uğrarım 2005 üyesiyim, iyi bildiğiniz şeyler varsa buyrun konuşun. bilmiyorsanız da adaplı yazın.

öncelikle ikinci el gtx 970lerin en üst düzey modellerini 800-900tl ye alırsınız. bunlar 3 fanlı, arka plakanın da metal kaplama olduğu özel seriler.

zotac extreme amp yazarsanız görürsünüz misal. bu paralara üst segment 970 bulmanız daha mantıklı çünkü oc performansları aradaki farkı kapatıyorsunuz 6gb model ile.

3gb olan model oc siz 970ten evet stok durumda %10 fazla fps veriyor ama zaten 970 çok daha yüksek oc performansına sahip bu kapanıyor yani.

halledemediğniz nokta yer yer anlık 3gb üstü ram isteyen sahnelerde fps niz düşecek. anlık bir bomba patlaması gibi.

tek fanlı, alt segment 3gb 1060 lerin ikinci elleri ile aynı fiyat 970 üst segment kasalar. 3 çok ortada bir değer. bakın buyrun 1060 ile fps farkları ki buradaki 1060 6gb;

çakma 4gb dediğin kartın üst segmentleri hala 3gb 1060 lardan pahalı gidiyor.(3 fanlı özel oc modeller)

En üst düzey GTX970 ilanı koyarmısınız bir kaç tane 800 liraya :) Ayrıca garantisi bitmiş vaziyette pek çoğunun.

• Sadece şunu şöyliyim, PES 2018 gibi bir oyun bile minumum 4gb bellek istiyor, oyunu açmıyor bu bellekden az ise, artık bu saatten sonra 4gb bellek den aşağı ekran kartı mecburi bütçe kısıtlamaları haricinde alınmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

En üst düzey GTX970 ilanı koyarmısınız bir kaç tane 800 liraya :) Ayrıca garantisi bitmiş vaziyette pek çoğunun.

pc ile uğraşan biri olsaydınız garantiyi bu kadar dert etmezdiniz 20 yıldır kasa toplarım bir parçam hasar görmedi yanmadı, garantiye ihtiyacım hiç olmadı çok şükür...

ürün çalışıyorsa çalışıyordur, bozuk almadığınız sürece. bulmanız gereken kartlar bu tip olmalı;

https://www.zotac.com/gb/product/graphics_card/gtx-970-amp-extreme

şuan ilanlarda yok evet, msi 100. yıla özel versiyonunda da arka metal plaka var bu da üst kategori sayılabilir;

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-cok-temiz-msi-gtx-970-limited-edition-512066499/detay

şu siteden kartların kalite sıralaması var;

https://biomtech.weebly.com/gpu-manufacturermodel-tier-list.html

yani siz 1060 ın en ucuzlarını almayı düşünürsünüz büyük ihtimal ama sıcaklık, performans, oc kapasiteleri asla aynı değildir. yukarıdaki siteden her kartın kalite sırasına bakabilirsiniz.

özetle, 4gb malesef şart madem bin tl yatıracaksınız kasanıza neden darboğaz yapabilecek, ihtimali bile olan bir şeye para vereseniz? demem o ki 6gb 1060 ideal, bütçesi kısıtlı biriyseniz ikinci elde 1200-1300 vermek istemiyorsanız kaliteli soğutuculu gtx 970 de 850 liralara iş görür. aradaki farkı sonraki upgradeinmizde kullanırsınız.

3 de iş görür ama yeni oyunlarda rami yetmeyip ani düşüşler yaratabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

pc ile uğraşan biri olsaydınız garantiyi bu kadar dert etmezdiniz 20 yıldır kasa toplarım bir parçam hasar görmedi yanmadı, garantiye ihtiyacım hiç olmadı çok şükür...

ürün çalışıyorsa çalışıyordur, bozuk almadığınız sürece. bulmanız gereken kartlar bu tip olmalı;

https://www.zotac.com/gb/product/graphics_card/gtx-970-amp-extreme

şuan ilanlarda yok evet, msi 100. yıla özel versiyonunda da arka metal plaka var bu da üst kategori sayılabilir;

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-cok-temiz-msi-gtx-970-limited-edition-512066499/detay

şu siteden kartların kalite sıralaması var;

https://biomtech.weebly.com/gpu-manufacturermodel-tier-list.html

yani siz 1060 ın en ucuzlarını almayı düşünürsünüz büyük ihtimal ama sıcaklık, performans, oc kapasiteleri asla aynı değildir. yukarıdaki siteden her kartın kalite sırasına bakabilirsiniz.

özetle, 4gb malesef şart madem bin tl yatıracaksınız kasanıza neden darboğaz yapabilecek, ihtimali bile olan bir şeye para vereseniz? demem o ki 6gb 1060 ideal, bütçesi kısıtlı biriyseniz ikinci elde 1200-1300 vermek istemiyorsanız kaliteli soğutuculu gtx 970 de 850 liralara iş görür. aradaki farkı sonraki upgradeinmizde kullanırsınız.

3 de iş görür ama yeni oyunlarda rami yetmeyip ani düşüşler yaratabilir.

Mantığa bakar mısın arkadaş ya. Çalışıyorsa, çalışıyordur. :D Ortalık bozuk ekran kartı dolu. Aldığımın 2. günü bozulmayacağının garantisi var mı ? 8800 GT'lerin fırtına gibi estiği dönemde dünya para vermiştim 10. gün elimde kalmıştı. Ezbere konuşuyorsunuz 800 lira diye, ortalama 1000 lira istiyorlar kartlara. Aynı paralara garantili GTX1060 3G almak mümkün. Ayrıca bir şey ortaya atıyorsunuz buyrun ispatlayın 3GB'ın sorun teşkil edeceği yerleri. Ayrıca GTX970'de bildiğim kadarıyla hileli 4GB idi. :) 3.5 GB yani. Altta ki videoda GTX 970 3.5 kullanırken, GTX1060 3 sınırlarında. Ama FPS farkı yine 1060'da yüksek. Belli ki bir miktar daha fazla ram kullanılıyor.

• Gorod kullanıcısına yanıt
    alma kardeşim o zaman, yeter hakkaten.

ben alternatif sundum, bulunabiliyorsa oc performansı yüksek gtx970 modelini, 3gb 1060 modeline ben tercih ederim. emir vermiyorum, öneri sunuyorum alma o zaman.

3.5gb olayını da üstün körü biliyorsun öyle bir durum tam olarak söz konusu değil;
    https://www.youtube.com/watch?v=jPlCIUh_Tp0

çok oyun var 3 ün üzerinde ram istiyor bu konu sıkıntı yaratacak diyorum sadece. karar sizin, yıldızı yüksek satıcılar, referanslı üyelerden bulunabilir. zor ama böyle bir seçenek var. bu konuya yazma amacım insanların hiç gündeme getirmemiş, alternatifi yok! olarak görmesi idi 3gb 1060ı. bu kadar.

daha da yazmam etmem, kendi malının fanatiği olmuş kişilerle dolu objektif bir yorum yapan yok. sizin aldığınız en iyisi tamam kardeşim.

1060 6gb>(iyi versiyon gtx 970)>gtx 1060 3gb

benim gözümde. bu kadar. ben alınmaz 1060 3gb demiyorum alternatif söylüyorum kişiye kalmış ne yapacağı.

verdiğin videoda yine stock 970 ve stock 1060 ı kıyaslamışsın. anlatamadığım nokta 970 çok daha iyi oc olmakta ve o durumda birebire çok yaklaşmakta, yukarıda verdim video izlememişsişn bariz. 1060dan yüksek fps aldığı kısımlar var ki 6gb versiyonla yapılmış karşılaştırma.

800-900 970in ikinci eli, 1300-1400 den aşağı 1. sınıf 1060 kart yok ikinci elde. fiyatını da düşünüp değerlendirince bana gelen mantıklı sıralama budur.

bozuk ürün garanti vs sizi ilgilendirir, deneyeceksiniz almadan 20 dakka teste sokturun, izleyin. evde deneyip ertesi gün geri verin telefonu yok mu kardeşim gidin evini basın. bozuk mal almadığınız sürece sonra sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. hepsi size kalmış sonuçta ben alternatif sundum sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 22 Aralık 2017; 14:35:5 >

• dOmi D kullanıcısına yanıt
    Zaten profesyonel bir oyuncu değilim. 5-10 fps benim için önemli değil, ha şu ani fps düşüşünü de diyorsanız ultrada değil de highta oynarım ya da mediumda. Ayrıca gtx 970 bile alacağım ekran kartının 250tl civarı fazla. Zaten parayı zar zor çıkartıyorum. Ha bir de bilgisayarı hazır toplanmış alacağım İtopya'dan. Bu yüzden malzeme değiştiresim de gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeoParZ

Zaten profesyonel bir oyuncu değilim. 5-10 fps benim için önemli değil, ha şu ani fps düşüşünü de diyorsanız ultrada değil de highta oynarım ya da mediumda. Ayrıca gtx 970 bile alacağım ekran kartının 250tl civarı fazla. Zaten parayı zar zor çıkartıyorum. Ha bir de bilgisayarı hazır toplanmış alacağım İtopya'dan. Bu yüzden malzeme değiştiresim de gelmiyor.

o zaman pek seçeneğin yok 1050 ti alacaksın bari 4gb bulmaya bak.
    Peki merak ettiğim şu araştırmalarıma göre 1050 Ti 4gb bile 1060 3gb'tan yaklaşık 15-20 fps az veriyor. Neden onu tercih etmemi istiyorsunuz ? Bir de ben 7 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorum ve bilgisayarımın ekran kartı 512 mb. Ben bugüne kadar bunla idare ettim bir bu kadar da 3gb'la edemez miyim? Sürekli yeni çıkan oyunları oynayamam zaten. 2009 sonrası tercihim olur.
  • LeoParZ kullanıcısına yanıt
    Hâlâ vramin en önemli şey olduğu sanılıyor ondan. Aralarında tam %50 Cuda çekirdeği farkı var ve hâlâ 1050 Ti tavsiye ediliyor. Sanıldığı gibi vram dolunca oyun donmaya başlamıyor. Ben bir çok oyunda sıkıntı yaşamadım. Oynadığım bir kaç oyun 4-5 gb vram tüketiyor ama çok ilginç hiçbir donma yok. Ayrıca testing games diye bir youtu.be kanalı var oradan ikisi arasındaki dramatik farka bakabilirsin. 1 GB vram 1050 Ti'yı kurtarmıyor yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeoParZ

Peki merak ettiğim şu araştırmalarıma göre 1050 Ti 4gb bile 1060 3gb'tan yaklaşık 15-20 fps az veriyor. Neden onu tercih etmemi istiyorsunuz ? Bir de ben 7 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorum ve bilgisayarımın ekran kartı 512 mb. Ben bugüne kadar bunla idare ettim bir bu kadar da 3gb'la edemez miyim? Sürekli yeni çıkan oyunları oynayamam zaten. 2009 sonrası tercihim olur.

hayır pardon yanlış anlamışım kusura bakmayın, 1060 3gb a bütçeniz yetiyorsa tabi ki onu alın, ben 970 ve 1060 a bütçe yetmiyor dediniz sandım.

benim burada anlatmaya çalıştığım ikinci el 970 4gb ın üst model kasalarını bulabiliyorsanız 1060 3gb a alternatif olacağı idi.

1050 bunlardan alt segment zaten almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 22 Aralık 2017; 21:7:47 >
    Yani evet bütçem 1060 3gb'a yetiyor. Ha istesem biraz arttırabilirim ama 6gb'a da 500tl verecek kadar değil. Bugüne kadar idare ettiysem bunla da idare ederim diye düşünüyorum. Zaten profesyonel oyuncu da değilim dediğim gibi. Oynayabileyim yeter.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.