|
10850k ve 3080 oc için psu önerisi (1000W?) (3. sayfa)

-
-
Bütçe ne kadar baktığım kadarıyla yazılmamış ama varsa o sisteme yakışan hatta ondan sonraki birçok sisteminizde bile kullanabileceğiniz ürün budur.
Ben tr'de bulamadığımdan amazon.de den almıştım.
Bütçe az ve f/p isteniyorsa fsp aurum 1000-1200w platinum larda seni üzmez.
https://www.qp.com.tr/corsair-ax1000-80-titanium-1000w-tam-moduler-guc-kaynagi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 22 Şubat 2021; 13:23:45 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Starborn
Alıntıları Gösterdiğer kanallardan birikullanılacak olursa 30a dahi vermeyecektir.kombinasyon rakamlar için ayrıntılı pdf kurcalamalı.
multirailde adeta akım kıralıyorsunuz.single railde hepsi sizin..
sorsanız bi quayt 1000vat.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 22 Şubat 2021; 18:9:17 >
-
Fsp 1200
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Stokta olsaydı direk onu geçecektim hocam. -
Madenciler kaliteli yüksek wattlı psularıda kuruttu:)
Akşam alacaktınız
Kısmet değilmiş ne diyelim pttavmdeki satıcı çok yeniydi güvenemedim mesela 850w inventusta aorum da olsaydı almıştım zaten, tekrar stoğa girmesini beklesem ne kadar beklerim bilemiyorum tahmininiz var mı?
850w olan için 70.83A yazıyor 12Va bu yeterli midir benim için? -
Evet 1000w diye insanlar yeter sanıp güçlü sistem için alıyorlar ama bu psu orta seviye sistemler için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 22 Şubat 2021; 17:51:29 >
abi naptınız siz ya, crossfire oc falan yapmıyacaksanız 750watt bile işinizi görür. 1k 1.2k power supply ile 3lü 4lü ekrankartı takıp mining mi yapacaksınız 😂
quote:
Orijinalden alıntı: Starborn600w psu ile 3090 çalışıyor ama psu nun iç sıcaklığı ne oluyor 10 derece daha sıcak çalışan kapasitörün ömrü düşük olana göre yarı yarıya düşer.
Tekrar baktım incelemeye psu normal sıcaklığında çalışıyor. Hatta aşırı kaliteli bir psu bile değil vs serisi bir psu. Boştakine yakın sıcaklıklarda çalışmış saaatlerce test etmişler.
-
https://store.donanimhaber.com/5f/7f/43/5f7f4347af4e265e7e2d7a1f4e0214cc.jpg
Bu görselden yola çıkarak tek kanal 12v ler de de görebileceğiniz gibi hangi ekran kartını kullandığınız fark etmeksizin gücün dağılımı için birden fazla yol mevcuttur yani 4 hatlı bir kaynak gereken gücü tek kanal yerine ihtiyacı olan neyse onu karşılar zaten görüldüğü üzere tercih edilen ürün gücünün tamamını 12 hatlarından verebilmektedir bu tarz bir sistem için böyle güçlü bir kaynak fazla bile gelir endişe edilecek bir durum yoktur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ThE LoSthttps://store.donanimhaber.com/5f/7f/43/5f7f4347af4e265e7e2d7a1f4e0214cc.jpg
Bu görselden yola çıkarak tek kanal 12v ler de de görebileceğiniz gibi hangi ekran kartını kullandığınız fark etmeksizin gücün dağılımı için birden fazla yol mevcuttur yani 4 hatlı bir kaynak gereken gücü tek kanal yerine ihtiyacı olan neyse onu karşılar zaten görüldüğü üzere tercih edilen ürün gücünün tamamını 12 hatlarından verebilmektedir bu tarz bir sistem için böyle güçlü bir kaynak fazla bile gelir endişe edilecek bir durum yoktur.
12v4 railinin hikayesine devam ediyoruz, görseldeki 4 adet ocp ye dikkat bunlar ne yapar 12v4 hattının 30A lık değeri geçilirse gücü keser diğer hattan güç çekme gibi bir durum söz konusu olamaz ozaman oraya ocp koymanın bir anlamı kalmaz.
12v4 hattının 360w verdiğinden bahsetmiştik alttaki tabloda rtx 3080 kartın anlık güç sıçramaları gözüküyor kart 10ms ye kadar 378w çekebiliyor 5ms lik süre içinde 412w çekebiliyor 1ms lik süre içinde 489w anlık bir sıçrama yapabiliyor.
Bu sıçramalara dayansa dahi 320w güç tüketebilen bir kartın 360w dan sonra ocp nin devreye girmesiyle güç kesecek bir psuda kullanılması uygun değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 22 Şubat 2021; 19:14:57 >
-
Psu kalmamış piyasada. 2. El bölümüne bakmanızı yada yurtdışından almanızı tavsiye ederim. Bir haftaya gelir zaten.
Aynı konfigürasyonu yapacağız sanırım (10850k - 3080 OC). Ben çok araştırdım ve +100W daha koyarak Corsair RM850x beyaz aldım. İnanın 1000W gerek yok. Evet şu anda yok piyasada ama High Power, FSP, be quite! 850W fazlasıyla yeter.
İsterseniz biraz bekleyin. Mart sonu gibi stok sorunu kalmayacak diyorlar.
-
Forumdaki @yetocan arkadaştan RM850X beyaz alarak PSU defterini kapattım arkadaşlar herkese teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guilty CrownForumdaki @yetocan arkadaştan RM850X beyaz alarak PSU defterini kapattım arkadaşlar herkese teşekkürler.
Hayırlı olsun.
-
-
10700+ 3080 kullanıyorm. Şu an kullandıgım coolermaster 750 bronze yükte biraz rahatsız ediyor. Ne alacagıma karar veremedim hala. rm850x iyi bir çözüm olur mu acaba
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X