Şimdi Ara

10850k ve 3080 oc için psu önerisi (1000W?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

10850k 5~5.2 ghz olarak ve 3080'i de izin verdiği ölçüde %5~%10 oc olarak kullanmayı planlıyorum.

PSU Calculator sitelerinden hesaplattığımda oc overheadı de göz önüne alındığında minimum 850W öneriliyor.

Mevcutta kaliteli ve uygun fiyatlı 850W hiç bulamadığım için önerilerinizi bekliyorum tüm parçaları sipariş ettim tek psu kaldı.

Seçenekler:

ROG Strix 1000W PSU - 1998TL civarında fiyata sahip ancak tier listlerde yerlerde sürünüyor tavsiye edilmiyor özellikle 2018öncesi üretimleri

Be Quiet! Straight Power 11 1000W - 1712 TL civarında bu arkadaş da tier listlerde en üst S seviyenin bir tık altında Tier A olarak geçiyor.

• @Timeguard cevap yazdı görünüyor ama göremiyorum benimle ilgili bir sorun mu acaba?

Bu arada gönlüm 1000w olacaksa be quiet modelinde ancak bu parçalarla oc mevcut iken yetebilecek daha düşük psu deneyimleyen var ise bilgilendirirse memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guilty Crown -- 20 Şubat 2021; 19:3:44 >
  • Corsair RM850 al geç yok ben illa 1000 istiyorum dersen Be Quiet Straight Power 11 1000 W  al geç başka model düşünme 1800 TL civarı

• quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

Corsair RM850 al geç yok ben illa 1000 istiyorum dersen Be Quiet Straight Power 11 1000 W  al geç başka model düşünme 1800 TL civarı

Teşekkürler yorumunuz için dediğim gibi 850W lık stok bulunmuyor corsairlerde şuan da o yüzden bakınıyorum aslında satıcısı almanya olan amazon üzerinden alsam psuda kısıt yoktur heralde amazon tr de listeleme yapıldığına göre bilginiz var mı?

• Guilty Crown kullanıcısına yanıt

Garanti konusunda uğraşabilirsiniz Be Quiet Straight Power 11 1000 W modeli değerlendirin

• satan başka yer yok sanırım suan ıcın.. alın tepe tepe kullanın

https://www.pttavm.com/fsp-1200w-80--platinum-aurum-pt-p-103519620

• Normal şartlarda 750W GOLD PSU rahat rahat işinizi görecektir. Sonuçta 7/24 render PC değil, oyun oynanacak ve oyun oynanacaksa adam akıllı güç tüketen tek bileşen GPU. 10850K ya dibine kadar OC da yapsan oyunlarda tüketeceği maksimum güç 100W daha ötesine geçemez.

750W kaliteli bir GOLD PSU alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 20 Şubat 2021; 21:30:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Arisaka

Dediğim gibi aslında ilk düşüncem 750Wdı sonra işlemciyi yükselttim 850W alacaktım stok bulamadığımdan ve fiyatlarının yüksek olmasıyla söylediğim 1000Wlar da olan 850Wlara yakın fiyatlı olduğu için konuyu açtım.

Yorumunuza ek yaptığınız için ekliyorum, arkadaşıma da 10850k ile bir sistem topladık geçen aylarda corsairin 850W bir psusunu kullandık hatta onda 3090 SuprimX var, işlemci yük altında 300W çektiğini gözlerimle gördüm ne kadar doğru yaptı bilmiyorum ama arkadaşım afterburner ile 3090a oc yapmaya çalıştığını ve sistemin restart attığını söyledi.

@acura07

Teşekkürler hocam baktığım tierlistten([psucultists] PSU Tier List - Power Supplies - Linus Tech Tips) inceleyince be quiet modelinin altında single rail listesinde olduğunu görüyorum ve de sanırım üretim yılı eski bir model sorun çıkarmasın? Platinum olması ve 1200W sunması benzer fiyata güzel bir seçenekmiş.

Multi-Single farkını bugün öğreniyorum dikkate alınması gereken bir durum mudur?

Sanki be quiet ağır basıyor gibi hala @ThE LoSt ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guilty Crown -- 20 Şubat 2021; 21:34:44 >

• FSP Hydro G Pro 850 tavsiye ederim. Fiyatı da uygun sayılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guilty Crown

@Arisaka

Dediğim gibi aslında ilk düşüncem 750Wdı sonra işlemciyi yükselttim 850W alacaktım stok bulamadığımdan ve fiyatlarının yüksek olmasıyla söylediğim 1000Wlar da olan 850Wlara yakın fiyatlı olduğu için konuyu açtım.

Yorumunuza ek yaptığınız için ekliyorum, arkadaşıma da 10850k ile bir sistem topladık geçen aylarda corsairin 850W bir psusunu kullandık hatta onda 3090 SuprimX var, işlemci yük altında 300W çektiğini gözlerimle gördüm ne kadar doğru yaptı bilmiyorum ama arkadaşım afterburner ile 3090a oc yapmaya çalıştığını ve sistemin restart attığını söyledi.

@acura07

Teşekkürler hocam baktığım tierlistten([psucultists] PSU Tier List - Power Supplies - Linus Tech Tips) inceleyince be quiet modelinin altında single rail listesinde olduğunu görüyorum ve de sanırım üretim yılı eski bir model sorun çıkarmasın? Platinum olması ve 1200W sunması benzer fiyata güzel bir seçenekmiş.

Multi-Single farkını bugün öğreniyorum dikkate alınması gereken bir durum mudur?

Sanki be quiet ağır basıyor gibi hala @ThE LoSt ne dersiniz?

Mümkün değil dostum 10850K hiç bir şekilde oyunda 300W tüketemez yanlış görmüşsünüzdür.

Prime 95 gibi CPU, FPU, cache yani her şeye dibine kadar yüklenen bir torture testinde bile OC lu halde anca 300W tüketiyor.

2080 Ti ve 5.1ghz OC lu 10850K setup'ı oyunlarda tüm sistem olarak 420W civarı tüketiyor hadi buna 3080 in farkını da ekle 520W olsun hadi biraz daha güvenlik payı ekle 550W olsun, olmaz da hadi olsun.

Yani bu bile abartı ama tüketeceği maksimum güç bu daha ötesine geçmez.

https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i9-10850k/18.html

10 yıl garantısı olması lazım. kaliteli psudur. ve gayet sesssızdır.

hıc bır urune sorun cıkartmaz denmez. ama sorun oranı cok az. ürünlerinin arkasında duran bır fırma. fakat ptt dekı satıcının durumu hakkında bılgım yok.

inventus 1400 yada 1600 tl ye satmıstı gectıgımız aylarda. 750-850w gold psular yerıne bu kesınlıkle tercıh edılır hele yakın fıyatlardaysa.

• Hocam attığınız incelemeyi detaylıca okudum daha önce görmemiştim iyi oldu bu teşekkürler.

Dediğiniz gibi 300W tüketimi %100 yük altında hem soğutmayı denemek için hemde ne kadar güç çekeceğini görmek için denemiştik sanırım cinebench idi.

Yine attığınız inceleme de idle ve single thread watt tüketimi düşük beklenilen birşey zaten, stress testte yüksek olması da normal ancak gaming testinde (witcher 3 diye belirtmişler ama çözünürlük yada başka bir detay yok) 5.1 oc de 417W tükettiği belirtilmiş, benim de düşüncem 5 ila 5.2 arasında bir stabil oc tutturmak.

10850k ve 3080 oc için psu önerisi (1000W?)

• Arkadaşlar biraz kayboldum gibi,

FSP 1200 Platinum ile Be Quiet 1000W çok yakın fiyatlarda ~1700-1800 diyelim.

Yine önerilen FSP 850W 1285TL inventusta.

Aradaki fark 300-400 lira gibi, 1000W üzerine çıkmaya değer mi acaba?

Bir soru işaretim daha var ama çok önemli bir nokta değil tabiki merak ettim, sistemimdeki neredeyse tüm parçalar beyaz, white sleeve yapılabilir mi önerilen psulara?

bu karar sıze aıt olacak.

2 sene sonra 4080 4090 felan dusuncenız olacakmı ?

dusunce olursa daha yuksek bır psu ıhtıyacı doğabılır.

yenı bır masraf ortaya cıkabılır.

günlük yada uzun surelı . bu karar sıze aıt .

hem ekran kartını hemde ıslemcıyı oc lı kullanacakmıssınız.

bu extra yuk demek olacak. 850w daha fazla yukte calısmıs olacak oransal olarak. daha çok eskiyecek.

daha fazla fan sesı duyacaksınız buyuk ıhtımalle.

• Çıkacakları fiyat ve sunacakları performansa bağlı olarak neden olmasın?

FSP Aurumun 1000W stokta bulsaydım direk onu alacaktım ama bulamadım, Be Quiet'ı alacak gibiyim galiba.

Hem kafa rahatlığı açısından daha iyi olacak gibi geliyor, zaten sessiz çalışacağını umuyorum iki modelinde.

Be Quiet'in yük altında FSP Auruma göre 36ya 40db gibi bir farkı var sanırım araştırdığıma göre ki ben %60-70leri anca zorlarım en fazla gibi zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guilty Crown

Hocam attığınız incelemeyi detaylıca okudum daha önce görmemiştim iyi oldu bu teşekkürler.

Dediğiniz gibi 300W tüketimi %100 yük altında hem soğutmayı denemek için hemde ne kadar güç çekeceğini görmek için denemiştik sanırım cinebench idi.

Yine attığınız inceleme de idle ve single thread watt tüketimi düşük beklenilen birşey zaten, stress testte yüksek olması da normal ancak gaming testinde (witcher 3 diye belirtmişler ama çözünürlük yada başka bir detay yok) 5.1 oc de 417W tükettiği belirtilmiş, benim de düşüncem 5 ila 5.2 arasında bir stabil oc tutturmak.

Tüm sistem 417W zaten whole sistem diye belirtiyor 10850k ve 3080 oc için psu önerisi (1000W?) 

2080 Ti + 10850K 5.1ghz + ram + anakart + fanlar + monitör vs. prizden o an ne geçiyorsa tüm sistemin çektiği 417W 10850k ve 3080 oc için psu önerisi (1000W?) 

O yüzden diyorum gözünüzde fazla abartmayın diye. 2080 Ti ı çıkarıp yerine 3080 koysan tüm sistemin tüketeceği en fazla 500W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 20 Şubat 2021; 23:6:10 >

• Harbiden whole system olarak o an oyun anında tüketilen watt değil mi doğru diyorsunuz 10850k ve 3080 oc için psu önerisi (1000W?) 

rm850x olsaydı stokta zaten alıp geçmiştim olmadığı için araştırmaya başlayınca kaybolduk işte hocam 10850k ve 3080 oc için psu önerisi (1000W?) belki böyle daha iyi olur kim bilir

Hem işlemciye hem ekran kartına oc yapmayı ve ileride custom sıvı soğutma yapmayı planlıyorum alabileceğim 850W psu fspnin 1300 liraya satılmakta, 400 daha verip 1000W'a geçmek mantıklı geldi.

Yaklaşık 1 saattir 3080 hatta 3090 ile PSU testleri izliyorum youtubedan 10700klarla 650W üstünden bile 3090 çalıştırıyorlar ama işlemciye oc yapmayı göz önüne alınca ne gerek var PSU'yu zorlamaya diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guilty Crown -- 20 Şubat 2021; 23:10:24 >

• 750W üstü gereksiz olur. Seasonic gx serisini de düşünebilirsin önerilere ek olarak. Bana göre standart kullanıcı için 750W üstü israf ve fanteziden başka bir şey değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam oc neden yapiyorsunuz?bilmedigimden soruyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.