Şimdi Ara

10Bin TL / Akademik Çalışmalar İçin PC (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
4.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    xeon işlemcilerin hata payı çok düşük daha iyi iterasyon yapabilir
  • Evet bunu ben onermistim ama matlab icin i7 nin yetecegi konusuldu. Fakat tabikide bu verdigim linkteki bilgisayar cok guclu ve cok da hesapli. Islemci ES (Engineering Sample) bile olsa iyi fiyat. Bir de E5 2683 versiyonu var o islemci 18000 passmark puani aliyor yani i7 5960x ten bile yuksek. Degerlendirilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oarsman -- 2 Aralık 2016; 22:28:45 >
  • XEON E5 2683 V3 (i7 5960x ten daha iyi ve neredeyse i7 6950X esdegeri) + GTX 980TI kart var gayet guclu.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-msi-intel-core-xeon-e5-2683-v3-es-14-core-32-cekirdek-gtx-980x-329792197/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oarsman -- 2 Aralık 2016; 22:29:55 >
  • Makine mühendisiyim, Merak ettim Matlabde ne simülasyonu yapacaksınız? Çok yüklü bir pc ihtiyacı olduğuna göre ciddi birşey olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel Xeon işlemci benim için daha iyi onu anladım fakat basit pc toplama sihirbazları olan sitelerde (nova, teknobiyotik) bulunmuyor. İzmit çevresi (İstanbul-İzmit-Bursa vb) büyük tedarikçilerle çalışan, istediğim konfigürasyonu toplayabilecek bir firma biliyor musunuz? Onlarla konuşmayı düşünüyorum.
  • Kerasuslu K kullanıcısına yanıt
    oarsman kullanıcısına yanıt
    Kontrol alanında araştırma yapıyorum. Kesir dereceli matematiğin (robotik, otonom sistemler, mekatronik vb) uygulama alanlarında çalışıyoruz. Şuan için evrimsel algoritmalar ile hesaplamalar yapılıyor ama araştırmanın seyrine göre daha ciddi işler de yapılacaktır. MATLAB&Simulink beraber kullanıyoruz. Sonlu elemanlar vb. yöntemleri kullanan programlar ile çok daha ciddi simülasyonlar yapanlar var biliyorum ama elimde bütçe varken ilerdeki ihtiyaçlarımı da gözeterek alabileceğim en iyi konfigürasyonu almaya çalışıyorum.

Xeon E5 2683 v3 işlemciyi forumdan akademisyen bir üye daha önerdi. Sanırım bu işlemci benim için nokta atışı olacaktır.
  • E5 2683 V3 tam bir fiyat/performans canavari. Hazir kurulmus sistem almakta fayda var tabi cunku parca parca ES (engineering sample) bulma olasiligi dusuk, retail versiyon satarlar o da en az sadece islemci 3000-4000 TL olur.

Burda 3-5 tane cikiyor 2 si benim gonderdigim firmanin sistemleri:
    https://www.sahibinden.com/bilgisayar?query_text=E5+2683+V3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oarsman -- 2 Aralık 2016; 23:6:8 >
  • Bu anakartla Dual E5 2683 V3 yapabilirsiniz:

http://urun.n11.com/anakart/asus-e5-z10pe-d16-ws-c612-ddr4-2x-glan1x-mgmt-lan-raid-16x-cif-P136958205?cid=604001&gclid=COLBgPqo1tACFUm3Gwodp_EGyQ&gclsrc=aw.ds

Bu linkte anladigim kadariyla adetli mevcut adamin elinde:

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-i7-6950x-plus6850k-plus6900k-plus5960x-plus5930k-den-guclu-xeon-e5-2683-v3-343442804/detay

2600 TL + 3700 TL = 6300 TL anakrt ve islemciler tutuyor. Kalan 4000'e GTX 1070 li bir kasa tamalanabilir.

Dual islemci skoru 22000+ passmarkta.

• oarsman kullanıcısına yanıt
    Dostum bütçem 10 bin TL ve her şey içerisinde (monitör, kasa, soğutucu, mouse-klavye). İşlemci 2 tane Xeon, anakart x99, ekran kartı 1080, SSD MSata olsun ben de isterim ama hepsi beraber 10 bin tlye toplanmıyor. :)
  • Son durumda yarın İstanbul'da custom bilgisayar toplayan CONN firması ile görüşeceğim. Bu haftaiçi bitsin artık bu iş. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdan Selahattin Bey ile temasa geçtim. Kendisi ekran kartı hariç bir sistem toplayacak yardımcı olacak bize inşallah. Ekran kartını ayarlayabilirsem ikinci el 700-800tllik bir şey almaya çalışacağım.
  • Merhaba.

Tarafınız için teklif hazırlanmakta olup en kısa sürede dönüş yapılacaktır.
    Saygılarımla

Sealahattin IŞIK
    Bursa Çözüm Bilgisayar
  • Teşekkürler.
  • Yine forumda 2400 TL ye Asus GTX 1080 satan bir arkadas var ikinci el bolumunde donanimdan ekran kartini secip bulabilirsiniz. Cok uygun rakam 2400 o kart icin.
    O kadar bütçem yok maalesef, ekran kartına ayırabileceğim para 750-800 tl... Teşekkürler yine de.
  • kvnccelik K kullanıcısına yanıt
    GTX 980 bulabilirsiniz belki o butceye alabileceginiz en iyi kart...ikinci el tabiki...
    Evet GTX 980 zorlayacağım. İkinci el için sahibinden vs sitelere mi bakmak gerek?
  • kvnccelik K kullanıcısına yanıt
    Sahibinden'de 900 e var en ucuz o da mersin diyor genelde 1000 civarlarinda ama pazarlik sunnettir 900-850 gibi rakamlara cekilir.
    GTX 980 olmadı diyelim, bir alt alternatifi ne olabilir? GTX 780?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.