“Cezaevindeki yabancı uyruklu sayısı katlandı Muhalefetin sık sık eleştirdiği Türkiye’nin yanlış dış politikası ve sınır güvenliğindeki eksiklik, cezaevlerindeki yabancı uyruklu sayısını da artırdı. Cezaevlerinde bulunan yabancı uyruklu kişi sayısı 2016’da 4 bin 442 iken yüzde 238 artarak 2023’te 15 bin 28’e yükseldi.” |
11 Mayıs 2024 Moto Kurye Cinayeti (Yine bir suç makinesi tarafından işlenmiş bir cinayet) (4. sayfa)
-
-
17 yaşında denilen katil buymuş. Bu nasıl 17 yaş böyle :( Üstüne babasıda cinayetten 10 yıldır ceza evindeymiş. Ölen kuryenin annesinin iddiası bu işi azmettiren katilin babası. Bugün çıkan iddialara göre bu katilin eski sevgilisi bu kuryenin paket götürdüğü evde oturuyormuş. Ve tahmin o ki o kadının sevgilisini bu kurye çocuk sanıp öldürmüş olma ihtimali var. Yoksa durup dururken bir gence 25 bıçak sallamak hemde direkt öldürmeye teşebbüs hiç ama hiç normal değil.
Not: En üzücü olanda Çocuk normalde ihtiyacı olmadığı halde. Aİleden zengin ve parayada ihtiyacı yok aslında. Anneler gününde annesine süpriz yapmak için hem saçlarını kestiriyor hemde 1 haftalık giriyor bu işe. Annesine kendi parası ile hediye almak için. Anneler gününe 1 gün kala işinin 5. günü öldürülüyor. Kaderin böylesi... Ölmese 1 gün sonra işi bırakacak belki annesinin yanına gidecekmiş çünkü.
-
Sayın kardeşim, eminim bugün ülkemiz Adalet ve Kalkınma partisi yönetiminde nasıl ekonomik bir kalkınma yaşıyor ise, yine aynı şekilde adalette yerini bulacak ve bütün dünyaya örnek olacaktır.
Eminim senin de adaletin yerini bulacağına dair bir gram şüphen yoktur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İdam gelmediği sürece kısasa kısas olmadığı sürece tam anlamıyla adalet olmayacak bence bu tarz şeylerde...
TCK'ya göre en iyi ihtimal 17 yaşında olduğu için yatacağı 14-15 yıl. Ne olursa kim olursa olsun. Ne yazık ki sistem bu kadar ceza veriyor işte.
Not: Ayrıca bunun parti ile alakası yok her şeyi ucuz siyasi malzeme yapamya çalışmayın. CHP iktidar olsa farklı ceza mı lacak ! Kanunda yazanın üstünde mi ceza verdirecek yargıya mı müdahale edecek CHP ! Saçpa sapan sırf yazmış olmak için yazıyorsunuz galiba...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 16 Mayıs 2024; 20:53:48 > -
Her gün cinayet haberleri yeter artık. Malum tayfa yüzünden ne hale geldik cennet gibi ülkeyi cehenneme çevirdiler
-
Yeni hapishaneler yapılmıyor mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yargı paketlerine kim karar veriyor tam olarak? Yani denetimli serbestlik olsun diyen kişi veya kişiler kim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Haposhane çok maliyetli birsey.
Bir yaratık, cani berbat birsey yapıyor ve sen ardından onu yıllarca besliyorsun, giydiriyorsun , başına bir sürü memur koyuyorsun üstelik karşılığında hicbirsey almadan.
Bu sizin sandiginizdan çok daha maliyetli üstelik siyasilere pek getiriside yok.
Şu an çoğu kişi sorun yasada zannediyor. Ancak sorun yasada fakat değil koyacak yer bulamıyorlar bu yüzden pekcok dava mahkemeye bile gitmiyor gidenlerse minimum ceza ve bütün hafifletici nedenler keyfi biçimde uygulanarak veriliyor ve erken çıkma için ayriyeten hersey uygulanıyor.
Bu nedenle durum bu kadar berbat. İsterseniz ceza yasasını sertlestirin somut problemi cozmedikce yasa ile biryere varamazsınız.
Türkiye üstü kapalı bir mahkum krizi yaşanıyor yıllardır.
Katiller , tecavüzcüler, hırsızlar hepsi o yüzden disarda geziyor yasa hepsini salin dediği için değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Mayıs 2024; 0:42:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İşte bu yüzden jdsm geri gelmeli. Sırf caydırıcı etkisi sayesinde bile durumu düzeltir. Yıllardır suçlulara minimum ceza verildiği için daha da azdılar ve buda hapishaneler üstündeki yükü arttırıp cezaların dağa fa düşmesine neden oluyor .
Pislikle mücadele etmenin yolu duygu ile değil akıl ile olur bu duygusallık sistemi çökertiyor.
Çok masumun canı yanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Mayıs 2024; 0:51:22 >
Koyacak yer gayet var ama degerlendirilmiyor.
-
Başıboş köpek meselesinde de öyle. Uygulanamaz bir yasanın dayatilmasi yüzünden kaç insanın hayatı kaydi .
Yasalar duygusal şekilde değil pratikte nasılsın sonuçlar verdiğine bakılarak akıl yoluyla hazırlanmalı.
suç işlemek toplumun bir kesiminde normal. geçimlerinide suç yoluyla sağlıyorlar. mafyacılık çetecilik işleri maalesef masum insanlara zarar veriyor. sadece suç işleyenin cezanlandırılması ile bu sarmaldan çıkılabileceğine inanmıyorum.
-
Heyet olarak karar veriliyor diye biliyorum, yani böyle önemli bir kararı tek kişi ya da 2-3 bırakmıyorlardır. Daha doğrusu bakanlık tarafından açıklanan kararlar.
Tabi bunların bazıları geneli kapsıyor bazıları il il olarak değerlendiriliyor.
Yanlız çocuğu bir yönden tebrik ettim ailesinin durumu iyi kariyerli olmasına rağmen kafalerde mafelerde çalışıp, kureyelik yapıp ekmeğini harçlığını hep çıkarmış,şimdikiler hem tembel kibirli kendini bir mok sanan,ailesi fakirsede babasına anasına söver niye fakirsin eziksin beni doğurmasaydın beni diye,yan gelip yatar aileden bekler,deccaliyetin soyu gibi bir şey oldular .
Çocuk cidden bulunmaz hint kumaşı gibi bir şeymiş allah herkese böyle evlet nasib etsin,iyi biri olduğu içinde Allahda yanına erken almış belkide mekanı cennet olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Mayıs 2024; 15:29:50 > -
Alıntı
metni:Ata Emre'nin öldürülmesi olayında adı geçen Sultan Dönmez: "12 senedir bu aileyle mücadele ediyorum. Katilin babası Orhan, 2016 yılında evimi kurşunladı. Daha sonra annemin, babamın evini kurşunladı. 2016 yılında 6 yerimden bıçaklandım. Şikayetçi oldum ama her seferinde kovuşturmaya yer olmadığı bildirildi. En sonunda bir garibanın canı yandı." 2016 yılında kadını 6 yerinden bıçakladığı halde katili serbest bırakmışlar...Eğer bu çocukta ölmeseydi muhtemelen gene serbest bırakılacaktı
Ülkede kimsenin can güvenli kalmamış...Kimlerle yaşıyoruz böyle?
Acilen bireysel silahlanma hakkının kolaylaştırılması ve meşru müdafaa durumunun genişletilmesi gerekiyor.
ibrahim Haskoloğlu (@haskologlu) on XtwitterMotokurye Ata Emre'yi öldüren şahsın ailesinin komşularına da yıllarca işkence ettiği ve yaraladığı ortaya çıktı: Komşuları Sultan Dönmez: • 12 senedir bu aileyle mücadele ediyoruz. Katilin babası Orhan, 2016 yılında evimi kurşunladı. • Yetmedi, babamın evini kurşunladı.https://twitter.com/x/migrate?tok=eyJlIjoiL2hhc2tvbG9nbHUvc3RhdHVzLzE3OTE0NjEwMDY3MzM5MDYxMDQiLCJ0IjoxNzE1OTUzNzkzfTDcH9VczFBwkWT3LhOuXIE%3D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 17 Mayıs 2024; 16:50:6 >
-
Tck değişmeden bu işler düzelmez. Ayrıca konu da bazı arkadaşlar 6 suç işlemiş 7 olmuş bu ne işi var dışarıda vs. yazmış. Bence bu çok normal hatta ilginç bile. Çünkü bir ara akşam haber izlerken hırsızlıktan yakalanan bir adinin 54 suç kaydı olduğu ve bunun 55nci olduğunu söylendi. Tahminim kanunlar 100'e kara müsade ediyor. Bu yüzden 6 suçu olmasına hiç şaşırmadım.
-
çocuğun hatası roman sokağına gitmek şahsen önlerinden bile geçmem ist gop ta bile 1 defa gaspa uğradım cüzdanım telefonum çalındı yüzüme tokat atıldı yakınından bile geçsen başına birşey mutkala gelir bir kerede babamın arabası soyuldu oralarda içinde yeni "0" düğün için alınan tüm takımlar, elbiseler gitti.
Patronuna de tekin yer değil gitmem oraya de kovarsa kovsun,baban anan zengin durumu iyi zaten kendine yazık olmuş fazla çalışkan üretken olmaktan başına gelmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Mayıs 2024; 17:55:2 > -
Ben kendime koyduğum prensip gereğince tartışmaya girmiyorum ancak hatırlatmakta fayda var. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” başlıklı 216. maddenin 2. fıkrasına göre; “Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" Kusura bakmayın özellikle sizi takip etmiyorum ve yazdıklarınızı da okumuyorum. Ancak sıklıkla gördüğüm en çok kullandığınız TCK maddesine aykırı bir söylevde bulunmuşsunuz. Hayırdır Türkiye Cumhuriyetinin asli unsurları olan Roman vatandaşlarımızla ilgili bir sıkıntınız mı hasıl oldu?. Hani hepimiz insandık, kardeştik. Birbirimize kucak açmalıydık. Yakıştıramadım size. İnsanlar eşittir ama birileri daha da eşittir. Ha unutmadan bana TDK sözlüğünden "Şopar" kelimesinin anlamını yazıp kendinizce akıl oyunu yapmayın Sizin bu kelimeyi hangi anlamda kullandığınız belli Saygılarımla.
-
roman sokaklarının şiddete ve suça meğilli olduğunu herkes bilir çok üstüne çektiysen senin için silerim o kelimeyi sorun değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X