esen fizik mi la bu? lisde hep esen fizik i çözdürürlerdi ne ayar olurdukbe. ama fena özleniyor lise yılları. üniye gelince o lise günlerini özleyeceksin kolay ders yönünden
olabildiğince açıklamaya çalışayım.(pek eminde değilim ;) yanlış olabilir atlamasın biri)
cevabı 16,2 ise bak çözümüme
76+hg(4)=gaz(18cm) burada 80 cm 2.durumda (açıkhava)76=gaz(x)+hg(4) hg yi diğer tarafa at gaz=72 çıkıyor şu mantığı kurbilirsin 80 de 18 cm ise 72 de x cm dir x de 16,2 çıkıyor.
Çözemeyenler var sanırım yine de anlatıyım. İlk tüp için denklem; 76+4cm cıva---->18cm gaz. 80cm cıva ---->18cm gaza kadar düşürücek basınç yapmış. Ters orantılıdır bunlar.
İkinci tüp için denklemse; h cm gaz+4cm cıva--->76cm cıva. h cm gaz----->72cm cıva ters orantılı ama
80x18=72xh Buradan da 20=h çıkar.
quote:
Orijinalden alıntı: Hunter777
Çözemeyenler var sanırım yine de anlatıyım. İlk tüp için denklem; 76+4cm cıva---->18cm gaz. 80cm cıva ---->18cm gaza kadar düşürücek basınç yapmış. Ters orantılıdır bunlar.
İkinci tüp için denklemse; h cm gaz+4cm cıva--->76cm cıva. h cm gaz----->72cm cıva ters orantılı ama
80x18=72xh Buradan da 20=h çıkar.
çözemesekte çözmeye çalışıyozda eleman yok meydanda
Çok teşekkür ederim:) Sınava girdim 65-75 arasında bişe alacağım. Gaz basıncından 1 soru çıktı yaptım:D
Ayrıca ben liseden bir an önce kurtulmak istiyorum varmı üniversite gibisi:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme