Şimdi Ara

çok orijinal fizik-atış sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bi atış sorusu var elimde kuzenim gönderdi bana da. Yapamadım. Geçen sene girmiştim sınava, unutmuşum biraz :D
    http://i.hizliresim.com/0LXyd8.jpg
    v0'ı soruyor.
    Kendim çizdim ama yazıyla da açıklıyayım. Adam 1,25 metreden atış yapıyor yerden 3 metre yükseklikteki potaya. Topum yatayda aldığı yol 4 metre. Bide attığı açı 37 derece. Bilgiler bu kadar..
    kolay gelsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frank pais -- 11 Kasım 2015; 21:09:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• v0 ı mı soruyor hocam?
  • Ahahaha evet soruyu unutmusum kusuruma bakma :)

• neyi soruyor kardeş ahiret sorusu mu bu soru yok ortada
  • Belki zor yada alışılagelmedik bi soru diye üstünde düşünmeyen dostlarım vardır, onlar için yazıyorum. Böyle soruları buldukça cözmeye çalışın arkadaşlar. Çünkü normal yöntemlerin dışına çıkabilmek ösym'nin ölçtüğü becerilerden biri. Ve her dersten bir iki defa bu şekilde yokluyorlar.
    Geçen sene bunu tecrübe etmiş bir cerrahpaşa öğrencisi olarak konuşuyorum :)

• frank pais F kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Capitano Matematico -- 11 Kasım 2015; 23:28:00 >
    atış sorusu komikti ama geçen yılki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-991671A40 -- 11 Kasım 2015; 21:48:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tebrik ederim.
    Yalnız tepe noktasına ulaşmadan potaya girmiş ya, yazanın hatası herhalde. Rastgele değerler denerken 10'u da koymuştum ama saçma geldiği için 4'den küçük değerleri düşünüyordum :)
    Ama senin çözümünde itiraz edilecek nokta yok bence :)

• quote:

Orijinalden alıntı: frank pais

Tebrik ederim.
    Yalnız tepe noktasına ulaşmadan potaya girmiş ya, yazanın hatası herhalde. Rastgele değerler denerken 10'u da koymuştum ama saçma geldiği için 4'den küçük değerleri düşünüyordum :)
    Ama senin çözümünde itiraz edilecek nokta yok bence :)

Vo=10 sonradan yazmıştım, aceleyle. Kontrol etmemiştim çözümü. 1,75 ilk 0,5 san. çıktı ama girmiyor, dediğin gibi yükselecek tekrar 1,75 inecek ve basket...

o zaman çirkin bir çözüm bizi bekliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Capitano Matematico -- 12 Kasım 2015; 15:37:03 >
    Benzer bir soru...
    bu sefer Vo verilmiş x uzunluğunu soruyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: frank pais

Merhaba arkadaşlar. Bi atış sorusu var elimde kuzenim gönderdi bana da. Yapamadım. Geçen sene girmiştim sınava, unutmuşum biraz :D
    http://i.hizliresim.com/0LXyd8.jpg
    v0'ı soruyor.
    Kendim çizdim ama yazıyla da açıklıyayım. Adam 1,25 metreden atış yapıyor yerden 3 metre yükseklikteki potaya. Topum yatayda aldığı yol 4 metre. Bide attığı açı 37 derece. Bilgiler bu kadar..
    kolay gelsin :)

yanlış yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar Kayserili -- 12 Kasım 2015; 0:08:55 >
  • cevap 10 doğru olması gerekiyor @matematico ilk çözümün doğru.potaya nerde girip girmediği önemli değil.t anında düşeydeki yüksekliği h=Vy.t-1/2gt2 dir.bu yüzden cevap 10 çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brachialis

cevap 10 doğru olması gerekiyor @matematico ilk çözümün doğru.potaya nerde girip girmediği önemli değil.t anında düşeydeki yüksekliği h=Vy.t-1/2gt2 dir.bu yüzden cevap 10 çıkıyor.

Soruda adam denmiş, yalnız boy 1,25 o da atış yaparken. Buradan adamın cüce olduğu sonucuna varabiliriz, ya da zor bir pozisyonda basket atmaya çalışmış, düşerken falan... t=0,5 anında o top basket olmaz, açıdan dolayı, seken topa smaç yapılır o zaman tamam. Muhtemelen çok iyi düşünülmemiş bir soru, bak adamlar hazırlamış soruyu 2 metrelik LA lakers oyuncusu atıyor topu, bir de b şıkkında çembere giriş açısını soruyor.
  • Hocam top panyeye carpip giriyor yazar bu sekilde dusunmus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • y-y0=v0tsin37-5t^2

yatay'da alinan yol denkleminde de hiz=v0tcos37, [x=v.t]

denklemlerini yazinca cikmiyor mu hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezequiel1 -- 12 Kasım 2015; 11:23:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezequiel1

y-y0=v0tsin37-5t^2

yatay'da alinan yol denkleminde de hiz=v0tcos37, [x=v.t]

denklemlerini yazinca cikmiyor mu hocam?

Sonucu biz de o yoldan bulduk ama o top basket olur mu çemberden geçer mi onu tartışıyoruz.

Soruyu şu şekilde düzeltirsek sorun kalmaz:

https://store.donanimhaber.com/f2/af/92/f2af92e549b27f6682605d517757525e.jpg

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.