Şimdi Ara

11. sınıf geometri yapamıyorum yardım:((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 50 tane paralel kenar sorusunu 80 dakikada anca çözdüm. 50 sorunun 10 u boş yapamadım cildircam:(. geometri iyi olsa dershane 1. ligine bile oynuycam ama yapamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geometri sabır isi dostum sana tavsiyem bol bol cozumlu soru coz soru kaliplarini görmüş olursun hemen 50de 50 yapamazsin dert etme

• quote:

Orijinalden alıntı: condrad

Geometri sabır isi dostum sana tavsiyem bol bol cozumlu soru coz soru kaliplarini görmüş olursun hemen 50de 50 yapamazsin dert etme

hocam çok sinirim bozuluyo salak gibi hissediyorum

• Bol bol soru çöz konuyu bilmek yetmiyo bol bol soru ile tecrübe kazan gerisi gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezeresim

Bol bol soru çöz konuyu bilmek yetmiyo bol bol soru ile tecrübe kazan gerisi gelir

hocam ama çözemediğim sorular geliyi yanlış cozsem neyse kalem oynatamiyorum

• Ureteceksin kardeşim, bir kagit al soruyu ve siklari kapat. Verilenlerin şekle tek tek yerlestir. Sonra bulabileceğiniz şeyleri yaz. Esit acilar eşit kenarlar benzerlik oranlari parallikler vs... Ondan sonra soruyu oku soruda ne soruyorsa ona gore devam et. Geometride "kalem oynatamamak" diye bir şey olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoulle -- 22 Ocak 2014; 15:26:56 >
  • O zaman antrenmanlarla geometri al basitten başla yanlışlarını git sor ögren geometri zor bir ders değil bide en önemlisi dikkati ver geometriye ufakl bi dağınıklık geometriyi çok uzak yerlere götürür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GEOMETRİ VE FİZİK YARDIMM
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoulle

Ureteceksin kardeşim, bir kagit al soruyu ve siklari kapat. Verilenlerin şekle tek tek yerlestir. Sonra bulabileceğiniz şeyleri yaz. Esit acilar eşit kenarlar benzerlik oranlari parallikler vs... Ondan sonra soruyu oku soruda ne soruyorsa ona gore devam et. Geometride "kalem oynatamamak" diye bir şey olamaz.

usta oynatiyorum kalemde cikartamiyorum soru bazen verilen bilgiyi nasıl kullancagimi bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Skins

quote:

Ureteceksin kardeşim, bir kagit al soruyu ve siklari kapat. Verilenlerin şekle tek tek yerlestir. Sonra bulabileceğiniz şeyleri yaz. Esit acilar eşit kenarlar benzerlik oranlari parallikler vs... Ondan sonra soruyu oku soruda ne soruyorsa ona gore devam et. Geometride "kalem oynatamamak" diye bir şey olamaz.

usta oynatiyorum kalemde cikartamiyorum soru bazen verilen bilgiyi nasıl kullancagimi bilmiyorum

Sondan gitmeyi denedin mi? Mesela soruda bir uzunluk soruyor. O uzunluğu nasil bulabilirsin benzerlik orani mi gerekli açı mi gerekli vs bunlar uzerinden gidiyor musun?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Skins

quote:

Sondan gitmeyi denedin mi? Mesela soruda bir uzunluk soruyor. O uzunluğu nasil bulabilirsin benzerlik orani mi gerekli açı mi gerekli vs bunlar uzerinden gidiyor musun?

ya öyle şeyleri yapıyorum da 4genlerde pek ise yaramiyo kolay sorularda cikiyo

• Geometri için temelde çok iyi üçgen bilgisi gerekli. Her şey bunun üzerine kurulu. Üçgeni iyi bilen dörtgeni de yapar çokgeni de. Üçgende sıkıntı varsa halledilmeli önce. Bence de en zor derslerden biri geometridir. Çünkü kafa isteyen bir ders. Türevi integrali herkes yapar. Ama geometri öyle değil. Geometride ben her soruyu çözerim diyen yalancıdır. Ancak iyi çözerim diyen olabilir. Bunun temeli de pratik. Zeka da önemli tabi. Bu yöne zekası olan bir kişi çok daha rahat yapacaktır. Değilse zorlanılması çok normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sjoberg

Geometri için temelde çok iyi üçgen bilgisi gerekli. Her şey bunun üzerine kurulu. Üçgeni iyi bilen dörtgeni de yapar çokgeni de. Üçgende sıkıntı varsa halledilmeli önce. Bence de en zor derslerden biri geometridir. Çünkü kafa isteyen bir ders. Türevi integrali herkes yapar. Ama geometri öyle değil. Geometride ben her soruyu çözerim diyen yalancıdır. Ancak iyi çözerim diyen olabilir. Bunun temeli de pratik. Zeka da önemli tabi. Bu yöne zekası olan bir kişi çok daha rahat yapacaktır. Değilse zorlanılması çok normal.

zekam olduğunu düşünüyorum pratik yapicam kaynak öneriniz varmi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.