Şimdi Ara

11. SINIFLAR OLARAK NE YAPMALIYIZ? TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUZ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, 11. Sınıf öğrencisiyim. 10'u 11'e bağlayan Yaz tatilinden beri TYT çalışmaya başlamak istiyorum fakat nereden başlayacağımı bilmiyorum. Burada yaz tatilinde geometri çalışmam gerektiğini ve 11. Sınıfta yalnızca 11e odaklanarak her konuyu, formülü avucumun içi gibi bilmemi ve tyt mat halletmem gerektiğini söylemişti bir çok kişi. 11. Sınfuın sonuna kadar bunun yeterli olacağını söylediler banada çok mantıklı geldi. Tavsiyelerine uydum yaz tatilinde birey a geometri bitirdim, 11. Sınıfın ilk sınavları bitti ortalamam 82 filan geldi, ikinci sınavlar ve sözlüler ile ortalamam 88-90 olur. Yani konuları tam anlamıyla anlamış değilim.

Fakat 2 yıldır anlayamadığım bir şey var. Bildiğiniz gibi müfredat sürekli değişiyor, haliyle bu yıl sınava girecek 12 lerin geçen sene gördüğü konulardan bazılarını biz görmeyebiliriz. Bu nedenle sınavda o konudan sorumlu da olmayız. Kafamı bu kurcalıyor. Yaşıtlarımın sınavda tyt den hangi konulardan sorumlu olacağını nereden öğrenebilirim?

11. Sınıfta keşke şunu yapsaydım dediğiniz şeyleri, tavsiyelerinizi bekliyoruz ben ve sınıf arkadaşlarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dostum, sen ne varsa çalış şu an ne olacağı belli olmaz. kimse sana zaten şu çıkar, bu çıkmaz diyemez. diyebilsek kendimize deriz. ikinci olarak 11'de 11 konularını halletmek zaten en mantıklısıdır. eksiklerin varsa onları kapat ortalamam 82 diyorsun demek ki anlamadığın konular var onlara yoğunlaş. ayt kısmını halledersen tyt için yapacağın şey deneme çözmek. ben başka bir şey pek tavsiye etmiyorum. burada fen'i ayırıyorum tabii. fen'e çalışılmalı tyt için de ama geri kalan dersler deneme ile gelişitirilecek dersler bence. dediğim gibi özellikle 11 eksiklerine odaklan ve hali hazırda anlatılacak konuları iyi kavra. bir öneri daha yapacak olursam tyt için problem ve geometri çöz. bu iki dersi ihmal etme. düzenli bak bu derslere.
  • 11 konularını ciddi şekilde öğren. Tyt denemelerini ciddiye al. Tr ve matta hızlan. Bu kadar. Çalıştıkça ne yapmanız gerektiğini anlayacak, kendinize tavsiye vereceksiniz zaten. Sürekli geleceği düşünmemek, şimdiyi iyi değerlendirmek lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zamandayolculuketmişadam Z kullanıcısına yanıt
    Yani 9-10. Sınıfta gördüğün konuların hepsini tekrar çalışayım öylemi?
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2388307/de050149-0238-4a21-abaf-b4fac4f3c997.jpeg[/. simage]

• Bence asıl olan şey 11 i 11 de bitirmek ve belki yanında tyt paragraf, problemler, geometri çözmek. Ayrıca kurs vs. gidiyorsan tyt türkçe . Tyt matematik söylendiği kadar kolay değil ( yani hem 11 matematik hem 9 10 mat beraber gitmez ) ama istersen 345 tyt mat ile hafiften hafiften başlayabilirsin.
  • Geometri ve Türkçe (sadece paragraf değil, söz öbeklerinde anlam vs de çok düşürüyor) nasıl Türkçede hızlanılır. Çok avantajlı olursunuz bunları hallederseniz. Yazın da full ayt(özellikle Matematik)

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • derslerini ihmal etme, ortalamanı yüksek tut, düzenli ders çalış.
  • 11 konularını iyi bir şekilde öğren, dil bilgisi, geometri, tyt matematik konularını hallet. Seneye yük olmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11konulari + rutin geometri soru çözümü yeterli olur

• 10 sene boyunca uyudum 11. Sınıf zamanında başladım cidden uyudum hani teog puanım obp vs leş oğlu leşti 11 dönüm noktasıdır sen bu konuyu buraya açarak gayet akıllıca bir harekette bulunmuşsun ben 11.sınıfta tyt çalıştım şuan buna çoğu kişi karşı çıkacak ama ben yapmak zorundaydım bence 11 bitmeden bazı konular halledilmeli ama önce 11.sınıfı yakalaöan gerekiyor bana kalırsa ara yıl tatiline kadar sürekli 11 çalış öyle bir çalış ki hani artık ne sorulsa pat pat diyecek duruma gel ara tatil 12 gün falan olur bence o 12 günlük sürede Türkçe ve matematik adına mutlak değer üslü köklü basit eşitsizlik gibi temel konularda eksik varsa onları kapat sonra 11 başlayınca 5 gün 11. Sınıf kas derim ama haftasonları 2.dönem boyunca konuşuyorum fonksiyon halledersen ayt matematiği çok büyük oranda halletmiş olursun geometri için Bi tur dönsen süper olur Türkçe bitirsen süper olur bence problemi çalışma şuan için onu yaza saklayabilirsin ama bu dediklerimi yapınca yaza geldiğinde elinde oturmamış olan 3 5 konu harici bir şey kalmaz kaldı ki onlar zaten temmuza kadar hallolur mf isen fen eklemedim ben eayım fenin önemini bilmiyorum ama yazın da tyt fen çok rahat biter matematik ve Türkçe için bir kaynak daha bitirirsin feni de süper oturtup 11 tekrarı yaparsın 12.sınıfa gelince şöyle bir arkaya bakınca 9 10 11 hallolmuş ve kendini sadece 3 5 konudan sorumlu görürsün branş denemesi atarsın sürekli tyt mat ve tr den millet tyt matta ortalara gelince sen lti bitirir ayt fen için süper bir konuma gelirsin ortalama çok önemli mf de ea olsun pek ipleme derdim açıkçası forumda gördük ea da kırıkla bile boğaziçi işletme yapılıyor ama mf başka bir ortam orada üst sıralarda artık insanları ayıracak bir şey kalmadığı için obp devreye giriyor bence dikkat et benim diyeceklerim bu kadar 11. Sınıfın 2.dönemi başlayan biri her ne olursa olsun bu sınav sürecinde iyi yerlere gelir. Bence ilk kitap olarak matta eğer almadıysam 345 tyt mat süper yaza karekök çözersin karekök dememin sebebi palmiye Bekir değil çözdüm ben işlem hızını çok geliştiriyor değişken kullanmayı öğreniyorsun önemli şeyler geometri için galiba birey a bitirdim yazıyordu yukarıda bence birey B ile devam et sonrasında ise bilgi sarmal çözebilirsin yazın ortalarından acile başlar 2 3 ay içinde acili bitirir seri deneme geçersin

• Çok teşekkür ederim detaylıca anlatmıssınız benim planlqrımda büyük çogunlukla anlattığınız gibiydi

• Hayvan gibi çalış. 11.sınıfım deme hayvan gibi çalış.

• Jasonn Bourne kullanıcısına yanıt
    11. sınıf tavsiye konularından çıkardığım ders kısaca bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandie -- 29 Kasım 2019; 21:0:4 >
  • 11 konularını çok çok iyi öğren ve hergün tyt mat çalış. Diğer derslere bakmana gerek yok ama sürekli tyt mat ve 11 yap. Şimdiden problem kitaplatı alıp anlayarak sindire sindire bitirirsen emin ol seneye inanılmaz rahat edersin

• Cevaplar için teşekkürler. 12. sınıfta öğretmenler sözlü olarak yüksek veriyor ve sınavlar kolay oluyormus diye biliyorum. 12. sınıf ortalamam 95 olacagını varsayarsayarsak

9. sınıf 70
    10. sınıf 74.2
    11. sınıf 89
    12. sınıf 95

(ort.82)

ortalaması olan birini, OBP puanı çok etkiler mi ? 25k bu OBP ile hayal mi ?
  • Tabii ki hayal değil. Diploma notunu 0,6 ile çarparak gelecek puanı hesaplayabilirsin. YÖK Atlas gibi sitelerden puanlara bakarak aşağı yukarı kaç soru etki edeceğini kestirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dyrax -- 1 Aralık 2019; 17:25:34 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.