Şimdi Ara

11. Sınıflara tavsiyeler 3k->2.3k (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
41
Favori
5.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel konu hocam 😂 Ben de açmayı düşünüyordum da yazacak birşey bırakmadınız valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shore21

Daha çok kişi görsün. Yukarı

ÜSTAD ÇOK FAYDAN OLDU BANA ŞU AN
  • Sad Amore S kullanıcısına yanıt
    Hocam herkes kendi tecrübelerini paylaşsa, yeni öğrenciler de kendisine göre kombinlese çok iyi olur aslında. bizim yaptığımız hataları yapmazlar en azından
  • niggali N kullanıcısına yanıt
    hocam ne kadar çok kişiye faydam olursa o kadar mutlu olurum
  • Hocam ben tm öğrencisiyim ygs fen için bana ne önerirsin?
  • Tebrikler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Av. Harvey Specter kullanıcısına yanıt
    ygs kimya ve biyoloji için bir soru bankası çözsen (ikisi için de palme) ve internetten video izlersen kimyadan +10 net biyolojiden de 7-8 üstü net yaparsın garanti. fakat tekrar etmen gerekiyor. tmci olduğun için 1-1.5 ayda bir genel tekrar yapsan yeter. kanal olarak biyolojide selin hoca veya fundamentals bio öneririm. kimyadan pek güzel kanal yok. ikisi için konu anlatımı alsan da olur yine iyi net yaptırır sana aşırı kolay çünkü bu ikisi.

fizik için umut öncül izlemen lazım. bol soru çözmen lazım ama yine 1 soru bankasıyla rahat 7-8 soru yaparsın diye düşünüyorum. eğer sözel konulara-kısımlara çalışırsan 9-10 meb kitaplarını okursan hiç zor kısımlara girmeden 6-9 aralığında net yaparsın bence. soru bankası olarak giriş seviyeler için soru bankaları var onlardan birini çöz bence.

eğer hedefin 20 net ve üzeriyse kimya, fizik sözel konu ve biyolojiye yüzeysel olarak çalış. eğer 30 net üstü istiyorsan kimya, fiziğe yine sözel konular+ 1-2 kolay konu (hareket, vektör, bağıl, optiğin kolay kısımları renkler falan) bir de orta seviye biyoloji çalışman lazım. eğer yorulmak istemiyorsan dediğim gibi yap fizikten sadece sözel konulara ve kolay işlem gerektiren yerlere çalış. eğer istersen konu seçmene yardımcı olabilirim

• Shore21 kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam fikirleriniz benim için önemli
  • Hocam 11.sınıfs geçtim mat'a simetri 4 li setten çalışıyorum geo'ya birey a ve birey b den gidiyorum

Böyle gidersem nasıl olur ?

Ve hocam fizikte temel atmam lazım sb ve hoca olarak kimi tavsiye edersiniz ?

Hocam biliyorum çok soruyorum kb son sorum:

Sizce hocam ygs-lys formatında kitap almam iyi mi yoksa 9/10 mu alayım

• Kelebek1938 K kullanıcısına yanıt
    11e geçip bunları yapıyorsan çok öndesin demektir fakat matematik için önemli konuları görmediniz daha bence, o yüzden matematikte uyduruk konuları (basit eşitsizlik, mutlak değer, çarpanlara ayırma gibi) bir an önce halledip bol bol problem çözmeye bak. çok zamanın var önce gür gibi kolay yayınlardan başla daha sonra profesyonelleşip apotemiye geçersin. düzenini sakın bozma devam et. fizikte 11. sınıf palme alabilirsin, okyanus kolay 11 güzeldi temel atmak için. hoca olarak umut öncül adamdır. yalnız 11i fizikte çok sağlam tutman lazım çünkü çok önemli konular var. özellikle sonlarda.

ygs-lys formatı için hocalarına sor eğer müfredat sizin için değişmemiş ise 9-10-11'de ygs-lys kitabı al. kendin de ders kitaplarından karşılaştırarak kontrol edebilirsin. eğer değişmişse kitap alma. internette pdf'ler var (eski basım ama değişmeyen konular için kullanılabilir) veya bulunduğun yerdeki okullara yakın fotokopicilere git orda güncel kitaplar oluyor onlardan al. 9-10 kitaplarını alırsan hiçbir işine yaramaz, 1 kez bakar arkalara kaldırırsın. boşuna para harcama onlara

bir de çalıştığın kitaplar eski basımsa fem gibi konuları karşılaştır, değişen çıkan bir yerler mutlaka vardır boşa çalışma.

• Hocam konunuzu okudum yararlı konu olmuş tebrikler.Bir de sizden bir tavsiye isteyecektim. 11. sınıfa geçtim fen lisesindeyim derece hedefliyorum yaklaşık 1 ay önce palme'nin ygs denemesini çözdüm 82 doğrum vardı (felsefe full boş) sizce nasıldır? Şuan ygs matematikten temel konuları bitirmeye karar verdim.Problemleri yetiştiremeyeceğimden okul dönemine sarkıtacağım.Matda simetri + birey gelişim b, geometride birey gelişim b den günde 20 soru çözüyorum.Türkçem ve sosyalim zayıf.82 doğru yaptığım denemede 25 türkçe,20 sosyal netim vardı.82 doğru yaptığım deneme ilk ygs denememdi bu arada.Türkçe ve sosyal konusunda ne yapmamı önerirsiniz? Okul dönemi ygs ve 11. sınıfı nasıl sağlam bir şekilde götürebilirim? 11. sınıf fen konusunda ne önerirsiniz? Cevaplarsanız sevinirim
  • Sen adamsın

• Boşu boşuna yirtmayin kendinizi. Kararında derslerinize çalışın. İyi üni, kötü üni diye birşey yok bu devirde özellikle ülkemizde. Ha yurtdışında okuyacaksınız bir tık önde olursunuz. Artık üniversiteler ticarethane mahiyetinde.

Hayatınızı yaşayın sabahtan akşama ders çalışmakta ne demek?. Mezun olduğunuzda zaten eşeklik dönemine adım atacaksınız (çalışma hayatı). Torpiliniz varsa iyi bir yerde iyi bir mevkide.Yoksa biraz şans gerisi tırmalar dur.

Sevişin koklaşin canlar, o yaşlar bir daha geri gelmeyecek. Özellikle unide inek olmayın, hayatınızı yaşayın. Okul elbet bitiyor, ama o guzelim yıllar birdaha asla geri gelmiyor. Ne diyeyimki size yaşayıp göreceksiniz,anlayan zaten anladi. Hayat kısa keyfini yaşa tabi az birazda kararında abartmadan. Abartirsanda abart yaaa bak dalgana

• Hocam ben 11 e geçtim tm ciyim geometriden ucgenlerden başladım çalışmaya 9 da çok geometri temeli mi atamamistim bi de bunun yanında coğrafya veya fizik çalışayım diyorum sizce nasıl yapmalıyım?

• yukarıda bir tmciye fen için tavsiye vermiştim. onları uygulayabilirsin kendine. ama tmci isen çok fazla kasmana gerek yok bence henüz. 11. sınıf derslerini iyi öğren, sık sık tekrar et yeter. ama illa çalışayım diyorsan geometriden 0 isen başlangıç seviye kitaplar alıp ilerle yavaş yavaş, bunun yanında matematik de çalışabilirsin haftada 1 konu şeklinde.

coğrafya, tarih, felsefe için yine sayısalcılara verdiğim tavsiyelerden faydalanabilirsin.
  • burgamer kullanıcısına yanıt
    82 doğru başlangıç için çok iyi fakat net sayısı olarak değerlendir kendini, eğer bilmediğin konuyla karşılaşırsan sallama çünkü yanıltır o soru. eğer sallayıp tutturursan biliyorum sanarsın fakat şans eseridir, tutmazsa da netin düşer boş yere. eğer derece hedefliyorsan bahsettiğin kitapları bu yıl içinde bitirirsen+ geo ve mattan birer tane zor kitap alırsan seneye zorluk çekmezsin bu iki ders için. türkçeden tavsiyem özel ders alabilirsen özel ders al (fakat 1 yıl içinde unutma ihtimalin yüksek) alamazsan internetten video izle, kendine 1 paragraf, 1 türkçe sb al. ikisini ortak götür ve hergün türkçe çalış. günde 20 soru geo düşüncen de güzel fakat devamlılık çok önemli. sosyal için yazımdaki tavsiyelere uymanı öneririm.

ygs ve 11. sınıf muhtemelen sağlam bir şekilde gitmez. çünkü okul, ödevler falan derken zamanın gidecek dinlenmeye de ihtiyacın olacak. o yüzden ygs için bütün derslere çalışamazsın. mat, geo ve türkçe üçlüsünü devam ettirebilirsin ama diğer dersleri de araya katarsan denge bozulur. eğer imkanın varsa ygs değil de lys adına ders almanı öneririm. limit olsun, türev-integral olsun, organik kimya olsun çok fayda sağlar.

• Geometri çalışın

• TM yim 11 e geçtim tavsiyen var mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shore21 kullanıcısına yanıt
    Cevapladığınız için çok teşekkürler.

• Okumayın MESLEK öğrenin ...

Ben şu an aynı bu kırmızı kafalı adam gibiyim kafamı vuruyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.