Şimdi Ara

11. Sınıflara tavsiyeler 3k->2.3k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
41
Favori
5.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SAYISALCILAR İÇİN!!!Yakında okullar açılacak ve eğer geleceğinizi önemseyen biriyseniz aklınızda bazı soru işaretleri oluşmaya başlamıştır. Öncelikle belirteyim aşşağıdaki bütün tavsiyeleri uzun uğraşlar sonucu (ben de zamanında gerek forumda gerek okulda araştırmalar yapardım) elde ettim. çoğu benim uyguladığım kişiden kişiye değişebilecek tavsiyelerdir, eğer farklı görüşlerdeyseniz paylaşabilirsiniz. ayrıca tavsiyelerim genel olarak 11. sınıftan başlıyor.eğer 11. sınıfta aklınız başınıza geldiyse ve çalışmaya başladıysanız çok şanslısınız. ama 12 sınıflar da kendileri için yararlı şeyler bulabilirler. ben sınav sürecinde forumdan çok faydalandım, büyüklerimden aldığım mirası sizinle paylaşmak istiyorum. biraz uzun olacak ama sizler için çok yararlı olacağını düşünüyorum

öncelikle sonuçlar:
    ygs: 11. Sınıflara tavsiyeler 3k->2.3k
    lys: 11. Sınıflara tavsiyeler 3k->2.3k
    yerleştirme: 11. Sınıflara tavsiyeler 3k->2.3k Edit: Kendimi ifşa etmekte sakınca görmüyorum resmi değiştirmeye üşendim şuan

11. sınıf için:
    1----9 ve 10. sınıfta genel olarak yatarak geçirmiş, sınavdan sınava çalışan biriydim. ortalamalarım 91-89du. girdiğim denemelerde çok da başarılı sayılmazdım. fakat 11. sınıfın başında aklımda şimşekler çaktı resmen sınav zamanı yaklaşıyordu ve ben neredeyse hiçbir şey bilmiyordum. bu yıl bir etüt merkezine kaydoldum, mat geo fizik kimya biyoloji dersleri anlamında çok faydalı oldu. eğer yapabiliyorsanız siz de bir etüt merkezine veya dershaneye kaydolun. çünkü belli bir programınız olur, sınavın farkına varan arkadaşlarınız olur ve bu sizi gaza getirir, hocalar sizi takip eder ne yaptığınızı bilirsiniz, denemelere girersiniz. eğer gitmiyorsanız da bu sistemi kendiniz yaratmanız gerekli. çünkü son sene maalesef toparlanmıyor her şey. şimdiden başlamalısınız. imkanınız varsa matematikten, fizikten özel ders alın. yoksa internetten videolar izleyin, sorularınızı arkadaşlarınıza sorun... ipin bir ucundan tutun anlayacağınız.

2---- 11. sınıfın yarıyıl tatiline doğru bir denemeye girmiştim ygs için ilk defa. 70 civarı net yapmıştım. ygs'de ise 140 civarı yaptım. yani eğer 11de çalışmaya başlarsanız her şey mümkün. netiniz az veya çok. daha da arttırmak daima mümkün. ama çevremde benim kadar net arttıran olmadı. 100 yapanlar 130 yaptı, 70 yapanlar 100 yaptı, 130 yapanlar 140 yaptı... önemli olan sizin bir emek sarf etmeniz.

3---- Sakın 11. sınıftan telaş yapmaya başlamayın. 12 sınıfta da telaş yapmayın ama ister istemez biraz stres olacak ve sizi zor duruma sokacak. ama bu stresi yönetemezseniz 2 yılınız boşa gider emin olun. sadece ders çalışmayın bu süreçte. oyun da oynayın, dışarı çıkıp gezin tozun, spor yapın, arkadaşlarınızla- ailenizle vakit de geçirin. böylece derse oturunca aklınız başka yerlere kaymayacaktır.

4---- 11. SINIFA ÇOK İYİ ÇALIŞIN. bu madde çok önemli. çünkü 11. sınıf ileride çok işine yarayacak. muhtemelen birçoğunuz 11. sınıfı boşverip ygs çalışmaya başlayacak. sanki 11. sınıf hiçbir işe yaramıyor gibi. fakat 11. sınıf lys sürecinde tekrar önünüze çıkacak. bu süreçte konuların tamamını hatırlamayacaksınız, belki hiçbir şey hatırlamayacaksınız. ama diğerleri ile aranızda fark oluşacak. çünkü diğerleri 1 haftada konuyu tekrar ederken siz 1 günde halledeceksiniz. konuyu çalışırken "aa ben bunu hatırlıyorum, bu şöyleydi, burda böyle bir kısa yol vardı" gibi şeyler canlanacak hafızanızda ve çok yardımcı olacak. ayrıca formülleri 11'den ezberlemeye başlarsanız ileride bütün formüller karman çorman olmaz, sıkışık olmazsınız.

5---- 11'e ek olarak ygs için bazı şeyler yapmaya başlayın. ben matematik, paragraf ve biyoloji çalışıyordum. bu kadar işi nasıl yapacağız diyebilirsiniz fakat önünüzde çok zaman var bunun farkına varın. günde 20-30 paragraf sorusu, haftada 1 matematik harici derslerden 1 konu ve o konudan soru, ayrıca haftada 2-3 gün matematik konu-soru çok işinize yarayacaktır. emin olun çok zor bir şey değil. size önerim matematikten haftada bir konu+paragraf+ problemler şeklinde gitmeniz. şimdiden problemler için konu anlatımlı fasikül alıp çözmeye başlarsanız iyi olacaktır. metin yayınları, gür yayınları problemler konusunda işinizi görür. apotemi almayın çünkü boşuna yorulup sıkılacaksınız.

6---- BİR DERSE ABANMAYIN. bu da çok önemli bir konu. benim yaptığım hatalar üzerinden anlatacağım. biyoloji öğretmenimi ve bu dersi çok severdim. biyoloji merakım 11. sınıfta başladı. sürekli ileriki konulara bakar, geçmiş konuları tekrar eder, test çözerdim. 12. sınıf da aynı şekilde geçti. 11de yaklaşık 4-5 soru bankası, 12de 3-4 soru bankası bitirdim biyoloji için. fakat sınavda öyle sorular geldi ki daha önce hiç karşılaşmamıştım, düşündüğümde ise stresten aklıma bir şey gelmedi. sonuç olarak ygs biyolojim fulldü ama lys'de 27-3 yaptım. daha az çalıştığım kimyada ise 30-0 yaptım. yani bir derse abanmanın hiçbir mantığı yok. pişman olursunuz. tabii matematik hariç, matematiğe istediğinz kadar abanın çünkü soru sayısı çok ve çok zorluyorlar. diğer derslerde aşırı basit sorular geliyor.

7---- AŞIRI ZOR KAYNAKLAR ÇÖZMEYİN. yine matematik ve geometri hariç diyeceğim. çünkü ygsde biyoloji,fizik,kimya tmler düşünülerek hazırlanıyor ve zor olmuyor. düşürücü kısım matematik ve türkçe oluyor. ben matematikten zor gelmez diyerek kendimi avuttum. ve sonuç olarak hem ygs hem lys matematikte sıçtım açıkcası hiçbir konuda apotemi de çözmedim, bölüm denemelerinde matematiğe adam gibi önem de vermedim. bir şekilde sıralamam iyidi ama pişmanlığım var açıkcası. sonuç olarak matematik ve geo harici derslerde çok uğraşmayın. pişman olursunuz.

8---- SOSYAL SİZİN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. BİR SAYISALCIYI İYİ YAPAN SOSYAL VE TÜRKÇEDİR. çünkü diğerlerini bütün sayılascılar yapar. ama eğer ilk 10 bini hedefliyorsanız sosyal çalışmak ZORUNDASINIZ. sosyal çalışmamak yapılan en büyük hatalardan biridir. eğer 11. sınıfsanız yapacağınız şey okuldaki hocaları dikkatle dinlemek olacaktır. ayrıca felsefe, tarih, coğrafya arasından bir seçim yapıp onunla ilgili araştırmalar yapıp algınızı geliştirmenizi tavsiye ederim. mesela ben felsefeye 11den ilgi duyuyordum, akımlar, önemli kişiler derken bir şekilde aklımda kaldı hepsi. pişman da olmadım bundan.
    eğer dersleri iyi dinleyen biriyseniz ve genel kültürle aranız iyiyse tarih için soru bankası ve konu anlatımlı kitaptan çalışmaya gerek yok. zaten sosyal medya, belgeseller, filmler gibi yerlerden öğrenmişsinizdir. ama illa çalışmak istiyorsanız asel tarih cep kitabı alıp yatmadan önce okuyabilirsiniz. coğrafya için tavsiyem 12. sınıf başlamadan önce video izleyip not tutmanız. bu notları sene içinde bol bol tekrar ederseniz soru çözmeye gerek kalmaz. ben bir sayılascı olarak ygs coğrafya bilgimle lys'de 23 doğru 1 yanlış yaptım. hem de sınavlar haricinden coğrafya sorusu çözmeden. felsefe için ise genel kültür çok önemli. okuduğunu anlama ve akımlar üzerine sorular gelir genelde. bence oturup bütün dalları yazın. dalların altına da akımlar ve özelliklerini yazın. hem okul sınavları için hem ygs-lys için faydalı olur. Bu arada YAVUZ TUNA ADAMDIR!!!

*****9---- Mutlaka kitap okuyun, belgesel seyredin, internette televizyonda kültür-tarih- bilim ile ilgili konuşmalar izleyin. youtube'da bu konuda kaliteli kanalları takip edin. bu hem sizin algınızı, kavrayışınızı güçlendirir hem de paragraflarda işe yarar, hem tarih hem de felsefede işe yarar.

10---- YGS ÖNEMLİ DEĞİL YHAAAA , ÖNEMLİ OLAN LYS DİYENLERE ALDIRMAYIN. elbette asıl sıralamanızı lys belirleyecek ama ygs'de ne kadar kötü yaparsanız işiniz o kadar zorlaşır. bu demek değil ki ygs kötüyse zıçtınız, batırdınız gidin ölün-çalışmayı bırakın. benim öyle arkadaşlarım var ki 50 binden 8 bine çeken, 30 binden 11 bine çeken... ama onlar benim bu 2 yılda sarf ettiğim efordan daha çok efor sarf ettiler 4-5 ayda. ben rahat rahat çalışırken, kaliteli bir hayat yaşarken onlar uykularından bile feda etti. ama ygsniz iyi diye lys salarsanız düşersiniz haberiniz olsun. ygs'de 900. olup lys'de 2kya gerileyen arkadaşlarım da oldu. bunu dengede tutmayı öğrenin.

11---- Kendinizi bir programa sokun. uyku düzeni, çalışma düzen, sınav düzeniniz olsun. mesela her gün 8-11 arası çalışın (molalarla).11-12 arası istediğiniz şeyi yapın. her hafta pazar deneme yapın, her gün 12de uyuyun. bu aktivitelerden birisini yapmazsanız canınız sıkılsın, moraliniz bozulsun ki devamlılığı sağlayın.

12---- Okulda sizin gibi sınavların farkında olan bir arkadaş grubu bulun. kendi aranızda tatlı bir rekabet olsun, birbirinizi motive edin whats app'ta grup falan kurun soru sormak için, faydalı muhabbet etmek için. boş insanlardan uzak durun. eminim çevrenizde birçok kişi boş insan kategorisindedir (bana göre tabii) bu insanlar size hiçbir şey katmaz hatta sizi de boş insan yapar. eğer okulda "QNQ FENERE-CİNCONA,ONA BUNA NE KOYDUK YAA ZAAA XDDD" gibi saçma sapan muhabbetler dönerse oradan koşarak uzaklaşın. çünkü o muhabbete bir kere girerseniz kurtuluş olmaz. spor yapacaksanız yapın ama sakın takım muhabbetine girmeyin bence. ayrıca okulda bir tayfa olacak işin dalgasında olan, hocalarla dalga geçen, derste bağırarak konuşan-telofonla oynayan. onlarla da samimi olmayın çünkü onlar hiç değişmiyor. 12. sınıfta da aynı kalıyorlar. daha sonra da sanki ellerinden geleni yapmış da olmamış gibi mezuna kalıyorlar, yıllarını bir hiç uğruna feda ediyorlar.

13---- BAŞARILI BİR SAYISALCI AYNI ZAMANDA BAŞARILI BİR EŞİT AĞIRLIKÇI VE SÖZELCİDİR. bu önemli bir nokta. bunu düşünüyorum çünkü başarılı bir sayısalcının bütün dersleri yapma zorunluluğu-kabiliyeti vardır. bunu niye belirttim bilmiyorum sadece içimden geldi

NOT: YUKARDAKI MADDELERİN HEPSİ BANA YARDIMCI OLAN, DAHA SONRADAN AKLIMI BAŞIMA GETİREN, KİŞİSEL GÖRÜŞLERİMDİR. HERKES FARKLI DÜŞÜNEBİLİR. SİZİN YAPMANIZ GEREKEN FARKLI FARKLI İNSANLARDAN GÖRÜŞLER ALIP BUNLARI KOMBİNE ETMENİZ OLACAKTIR.
    NOT2: YAZIM-NOKTALAMA HATALARIM OLABİLİR, AFFOLA.
    NOT3: 12. SINIFLAR İÇİN DAHA DETAYLI BİR REHBER YAZACAĞIM. BU GÜN İÇİNDE EDİTLERİM KONUYU.

12. SINIFLAR İÇİN:
    Öncelikle eğer 3 yıl yatıp son sene çalışmaya başladıysanız sıkı bir yıl olacak, buna hazırlıklı olun. bazen uykunuzdan, bazen eğlencenizden feda etmek zorundasınız eğer ilk 10 bine girmek istiyorsanız.
    Eğer son yıl haricinde çalışmaya başladıysanız rahat olabilirsiniz. önceki düzeninizi bozmadan biraz daha sıklaştırın. mesela önceden 12de yatıyorsanız şimdi 12.30-1 yapmaya çalışın, zamanla oturur zaten. zaman zaman dinlenmeyi, stres atmayı unutmayın. mesela ben haftada 1 arkadaşlarımla 1 saat bisiklet sürerdim. hem vakit geçirirdik beraber hem de enerjimi atardım. bazen okey-batak oynamaya giderdik yine keyifli olurdu. yani son yıl çalışmaya başlamadıysanız kendinizi aşırı sıkmanıza, yemeyeyim içmeyeyim uyumayayım sadece ders çalışayım triplerine girmenize gerek yok.

1---- ORTAK NOKTA STRES YAPMAMAK. Ne olursa olsun stresi kontrol altına almalısınız. çünkü stres hem ders çalışırken veriminizi düşürür hem de sizi içten içe yer bitirir. eğer aşırı stres yaparsanız benim tavsiyem birileriyle sohbet etmeniz. konu fark etmez bir büyüğünüzle,arkadaşınızla,sevgilinizle... gerçekten sevdiğiniz biriyle sohbet edin geçer zaten. Bir de "SINAVA X GÜN KALDI NAPACAM BEEEN ???" triplerine de hiç girmeyin bence. sınava kaç gün kaldığını bilin, ona göre tempo tutun ama kendinizi çaresiz duruma sokmayın. sınavın yaklaştığına üzülünce zaman daha yavaş akmıyor, sadece boşa vakit kaybediyorsunuz. Bir de benim tavsiyem günlük tarzı bir defter tutun kendinize. öyle hergün yazın demiyorum ama haftada-2 haftada bir sıkıntılarınızı, ders konusunda kaygılarınız, hedeflerinizi, sizi motive eden şeyleri yazın. hem umudunuzu yüksek tutar hem de sınav zamanı bitince bakar bakar gülersiniz

2---- OKULA ÖNEM VERİN. Okulda ders-tenefüs dinlemeden hala umursamazca davranan arkadaşlarınız, rakip elemeye çalışan dost görünümlüler, okulda hayvan gibi ses yapıp eve gidince hayvan gibi çalışanlar olacak. umursamayın. gerekirse takın kulaklığınızı soru çözün. ama ona göre program ayarlayın. mesela okulda sürekli ses oluyorsa okulda müzikle çalışacak ders belirleyin. düşünce içeren dersler olmasın ama. Ayrıca öğretmenlerinizden sonuna kadar yararlanın.dersleri dinleyin. okula mecburen gideceksiniz, boşuna gitmiş olmayın. bir şeyler öğrenin o kadar saatiniz boşa gitmesin.

3---- Sevgili işlerine hiç bulaşmayın bence bu yıl. çünkü etrafımdaki çoğu arkadaşım bu yıl içinde sevgili buldu kendine (bu nasıl bir tabirse artık :D) daha sonra sınav zamanı bitince veya bitmeye yakın hepsi ayrıldı. ellerinde kalan ne peki ? hiçbir şey. boşu yere vakitlerini feda ettiler ve çoğu gideceği seviyenin altında okullara gitti. eğer yakın arkadaşınızsa bunu yapan usulca uyarın. benim arkadaşlarım genelde ukalalık yaptı uyarınca, etüt hocalarım bile gruptaki tek sap ben olduğum için espri yapardı bazen (4 kişiydi grup) ama bazen pişman olmak için çok geç oluyor. yapmayın.

4---- Durumunuza göre Aralık-Ocak ayına kadar lys-ygs ortak götürmeye çalışın. bu zamanlarda lys'yi bırakıp ygs eksik konular, deneme, konu tekrarı şeklinde devam edin. denemeler çok önemli ilerki maddelerde kitap ve deneme tavsiyesi vereceğim

5---- Yaz bitmeden 12. sınıf konularından en azından 4-5 konu bitirmiş olun. böylece lys adına bir şeyler yaparsınız hem de okulda anlatırlarken siz amatörlükten ustalığa geçmiş olursunuz. Etütte yazın türev, limit, özel tanımlı fonksiyon (kalktı diyorlar ama müfredata yayıldı fonksiyonlar olarak) fizikteki ilk 1-2 konu bitmişti. bana faydası oldu bunların. siz de matematik için yukardaki 3 konuyu+ fizikten 1-2 lys konusu bitirseniz yararlı olur bence.

6----Youtube ve forumdan sonuna kadar yararlanın. Youtube'da Umut öncül, yavuz tuna, hocalara geldik gibi kanallardan yararlanın. ama bence soru çözüm videolarını izlemeyin fazla çünkü az örnek oluyor ve çok vakit kaybı oluyor (eğer özel ders almıyorsanız izleyin) izlediğiniz videoları da x2 hızla izleyin bence. genelde hocalar çok yavaş konuşuyor ve vakit kazancı oluyor forumda da hem sorularınız sormak için, hem gündemden haberdar olmak için (sınav başvuruları, bazı duyurular vb) hem de dertleşmek için iyi oluyor. forum çok faydalı oluyor gerçekten.

7---- TELEFONU BIRAKIN. Bu çok önemli bence. Bu sene için 60-70 liralık samsungun tuşlu telefonları var ışıklı bence ondan alın çünkü gerek whats app gerek instagram çok vakit harcayacaksınız sıkıldıkça. ona da bir başlarsanız bir bakarsınız 2-3 saatiniz gitmiş. yapmayın

8---- Mutlaka bir şeyde vakit geçirmeniz gerek (Telefon, televizyon, bilgisayar vb) sonuçta 7/24 ders çalışamazsınız. ama kendinize dur demeyi bilin, ailenizi de uyarın eğer siz diyemezseniz onlar sizi durdursun.

9---- Ygs'de çıkabilecek bazı önemli lys konularını ygs'den önce bitirin. örneğin sistemler, bitki biyolojisi gibi. ortaokul düzeyinde sorsalar da ösym'nin sağı solu belli olmuyor. bize de uzay geometrisinde işlem yok denildi ama yamulttular. eğer çıkar da iptal etmezlerse siz yamulursunuz.

10---- Konuları unuttuğunuzu düşünmeseniz bile sık sık tekrar yapın. en azından ayda 1 kere okuyun konuyu. önemli noktaları özet çıkarın. Kendimden örnek vermek gerekirse felsefe akımlar, sistem hastalıkları, optik aynalarda özel ışınlar, ekosistemde terimler, organikte tepkimeler gibi notlar çıkarırdım. her gece bir tanesini okurdum yatmadan önce. ezberliyordum artık hepsini. hem pratik hem kolay bir yöntem.

***11---- Duvarlarınızı doldurun. Önemli ve kısa bilgileri kağıtlara kocaman kocaman yazıp duvarlarınıza bantlayın. ordan gelip geçerken okursunuz, canınınız sıkılır etrafa bakarken okursunuz, hatta oyuna dönüştürüp gözlerinizi kapatıp neler yazdığını tahmin etmeye çalışın. ineklerin oyunu da böyle oluyor işte duvara yapıştıracak kağıtlara coğrafyada boğazlar haritasını basabilirsiniz, yatağınızın baş ucuna dünya haritasını yapıştırabilirsiniz, ekosistem haritası olur, biyolojide kanunlar olur, fizikte dalgaların özellikleri olur, plazmaların özellikleri olur böyle kısa ezber konularını yazıp yapıştırın

12---- Cep kitapları can dostunuzdur. Afedersiniz zıçarken bile yanınıza alın 1 konuyu okuyun kısa kısa, konunun en önemli noktalarını verir. tabii yayın evleri çok önemli bu konuda. tavsiye verecek olursam asel yayınlarının **biyoloji, tarih ve coğrafyası çok iyi. editör yayınlarının soru cevap şeklinde kitapları var felsefe, tarih ve biyolojide güzel. yayın denizinin organik kimyası ve ygs fiziği güzel.

13---- Meb kitapları çok önemli. 10. sınıftan itibaren Biyoloji, kimya, fizik kitaplarını mutlaka okuyun. özellikle biyoloji kitapları güzel oluyor. sayısal konulardan çok sözel konuları okuyun. biyoloji, organik, modern fizik konusunda güzeldir meb kitapları.

14---- Çıkmayan konular konusunda dikkatli olun. bizim zamanımızda ilk defa müfredata giren geri dönüşüm, petrol rafinasyonu, öklit algoritması, hardy weinberg prensipi gibi konular vardı. herkes çok çalıştı, herkes çıkacağını düşünüyordu ama çoğundan soru gelmedi. siz yine de çalışın belli olmaz. bu tarz unutulan konularla ilgili forumda başlık açılıyor, onları takip edin, faydalanın.

15----Türkiye geneli denemelerde özdebir çok saçma soru sorar, töder çok kolay sorar. hangisine gireceğinize karar verin çünkü genelde aynı gün aynı saat olur. ayrıca sıralamalar genelde oynama olur. aşırı kafanıza takmayın. çok ciddi olmaz yani bu sınavlar.

16---- Arkadaşlarınızın moralinizi bozmasına izin vermeyin. Dalga geçenler, sataşanlar, sizi yüceltenler olur. umursamayın. siz de kimseyi sıralamsına göre değerlendirmeyin bence. herkes çalışmasının karşılığını alamaz çünkü verimli çalışmaz, çünkü yanlış çalışır, çünkü programı yoktur, çünkü çalışma tekniklerini doğru kullanamaz...

17---- Erkekler için eğer futbol gibi yorucu sporlar oynuyorsanız ve arkadaşlarınıza hayır demeyi bilmiyorsanız bırakın. hem pestiliniz çıkar hem aşırı boş muhabbet döner hem boşa vakit kaybedersiniz. gerek yok bence

Bana göre ilk 10 bini hedefleyen kişilerin kullanması gereken kitaplar:

---Biyoloji: Palme A-B kesinlikle çözmelisiniz. Çok zor kaynak çözmeyin çünkü ösym zor değil yorum sorar, bir şekilde yamultur. bu yüzden önemli olan çok soru tipi görmek. palmeye ek olarak fem beyaz kapak sb olabilir, limit olabilir bir kitap alın. toplamda 3 soru bankasıyla ygs lys hallolur. tabii sık sık konu okumak da lazım. Ayrıca tam hatırlamıyorum fakat selin hoca veya fundamentals biyoloji'deki hoca notları paylaşıyordu onlar da güzel notlardır. dershaneye gitmeyenler çıkarıp hem video izler hem kendi notlarını yazar faydalı olur.
    ---Kimya: Kimya aşırı kolaydır. Tm'ler bile ygs kimyayı azıcık çalışarak fulleyebilir. yıllardır değişmedi, değişeceğini de sanmıyorum. bunun için ygs için palme yeterli. lys için yine palme sb, palme organik sb, çap yayınları organik sb yeterli olur. Hatta organik için ek sb çözmeseniz de olur çünkü aşırı kolay soruyorlar organiği. ama güzel soruları var bahsettiğim kitapların. Ösym kimyada genelde organik değil de kçç, çözünme çökelme, asit bazlarda titrasyon gibi belli başlı konulardan zorluyor. bu konulara iyi çalışın. Ygs için sakın yayındenizi hız-renk almayın, uzak durun.
    ---Fizik için birey b gelişim fizik güzel. ygs-lys ortak. orta-üst düzey soruları var. fakat çok fazla yorum sorusu yok. bence limit alabilirsiniz ygs için. yorum testleri var ve çok hoş oluyor soruları. düşünürken zevk alacağınız türden yani. Lys için palme alabilirsiniz fakat elektrik ve optik gibi konuları kapsamıyor çoğu lys kaynağı. ygs kitaplarında verdik diyorlar. palmeyi ygs-lys alsanız da olabilir. Lys için sakın limit almayın uzak durun.
    ---Matematik:Ygs için bilfen ve kampüs yayınlarını çözdüm. kampüs yerine karekök alabilirsiniz forumda çok öneriyorlardı. bilfeni mutlaka alın. güzel soruları var. ayrıca şirketin ortaklarında biri bilal diye bir söylenti var ne kadar doğrudur bilemem.
    ---Geometri: birey b gelişim geo, bilfen lys geo yeterlidir bence. bilfen lys geodaki bütün konular ygs'de de var.
    ---Coğrafya: YAVUZ TUNA+ ASEL. forumda ygs-lys konu özetli bir kitap dolaşıyordu kısa kısa anlatıyor konuyu pelikan yayınlarıydı galiba onu bulursanız o da faydalı olur. ayrıca dediğim gibi önemli haritaları çıkarıp duvara yapıştırın
    ---Tarih: konu anlatımlı herhangi bir kitap
    ---Felsefe: akımlardan not çıkarsanız yeterli olacaktır.
    ---Paragraf: yayın denizi hız denge + bu yıl popüler olacak kitaplardan birini alabilirsiniz. zaten yakın zamanda "paragraf x yayınları çok güzel" tarzı konular açılır.
    ---Dil bilgisi: herhangi bir soru bankası. yalnız çok fazla tekrar etmeniz gerekiyor. ayrıca yazım kurallarını çıktı alıp masanıza koyun, günlük tekrar edin. youtube kanallarından da faydalanabilirsiniz.

Önerdiğim denemeler: Denemelere en geç ağustos ayında başlamış olun bence branş için. bunun dışında genel denemeleri mutlaka haftada bir yapın.
    YGS İÇİN:
    ENDEMİK YAYINLARININ FEN İÇİN DENEMELERİNİN HEPSİ MUHTEŞEM. Her branşı ayrı ayrı çıkıyor muydu hatırlamıyorum ama çıkıyorsa ayrı ayrı alın+ fen denemesini (toplu halde) alın çözün
    APOTEMİ FEN DENEMELERİ YİNE AYNI ŞEKİLDE MUHTEŞEM
    EKSTREM FEN+ COĞRAFYA İÇİN ÇOK GÜZEL
    Matematik için sonuç derece, apotemi, metin,345 falan alabilirsiniz.

LYS İÇİN
    ENDEMİK FEN. AYRI AYRI VE ORTAK OLARAK HEPSİNİ ALIP ÇÖZÜN
    APOTEMİ FEN ÇÖZÜN
    PALME FENLERİ ÇÖZÜN
    APOTEMİ MAT, SONUÇ DERECE,345 BUNLARDAN İSTEDİĞİNİZİ ÇÖZÜN

ÖNEMLİ NOT: anladığınız üzere benim matematik- geometrim çok iyi değildi. biraz sallapati oldu. çok zor sormazlar diye bunlara fene çalıştığım kadar çalışmadım. sonradan pişman oldum. fene çalıştım daha fazla. siz matematik-geometri için başkasından kaynak+deneme tavsiyesi alın yine de.
    ****AŞIRI ÖNEMLİ NOT: Fizik, kimya, biyoloji coğrafya gibi dersler bazı önemli noktalar olacak soru bankalarında veya konu anlatımlı kitaplarda. mesela bir bilgi verecek soruda ama önemli bir bilgi olacak, sizin bilmediğiniz önemli olduğunu düşündüğünüz bir şey. bu durumda hemen bilgiyi alıp kitabın ilk sayfasındaki kısma yazıyoruz (hani kapağı açınca parlak kısım ve kitap adı çıkıyor ya) zamanla orada önemli bilgiler birikir. isterseniz temize çekersiniz. ama mutlaka yapın bunu.
    PEK ÖNEMLİ OLMAYAN NOT: Ben anadolu lisesinde olmama rağmen son yıl serbest bıraktılar, sınavlarda kopya çekilmesine izin verdiler. okulda 4-5 ay boyunca yüzünü görmediğim arkadaşımın geçmesine izin verdiler, hatta ve hatta 2. dönem okula gitmedik bile. sınavlarımızı okula giden arkadaşlar dolduruyordu. ben bu yüzden biraz rahattım açıkcası. ama her okul böyle yapmıyor, son güne kadar çağıran okullar var. eğer böyle bir durumunuz varsa okulda verimli zaman geçirmeyi öğrenin. az uz değil çünkü okulda kaybettiğiniz vakit, boşuna geçmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shore21 -- 22 Ağustos 2017; 20:48:29 >

• Re(Z)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    hocam siz 99lu değil miydiniz ben sizi sene içinde birçok kez gördüm diye hatırlıyorum
  • Hocam LYS sonucu yerine YGS sonucunuzu tekrar koymuşsunuz. Düzeltebilirseniz güzel olur
  • antitank kullanıcısına yanıt
    fark etmemişim hocam uyarı için teşekkürler. düzelttim
  • Teşekkür ederim aşırı yararlı konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E7F3725B2 -- 16 Ağustos 2017; 12:58:6 >
  • Hocam çok iyi konu olmuş, ekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TIP 1'LERE TAVSİYELER
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Shore21 kullanıcısına yanıt
    Evet 99luyum yerleştim de rez almayı seviyorum

Elinize sağlık böyle faydalı konulardan çok faydalanmıştım

Ben de açmaya çalışacağım ama ben ne çalıştığımı tam bilmiyorum. Tavsiyelerim adam gibi yok :(

Tebrik ederim doktor bey 😀

Hocam siz Boğaziçi Bilgisayar'a mı yerleştiniz? Geçenlerde Ege Üniversitesi kaydı hakkında bir konu görmüştüm de.
  • Evet boğaziçi bilgisayar

Ege tıp meselesi: hastane gitmiştim 2-3 saat boştum, fakülteyi buldum gezdim etrafı falan oralarda kayıt yerini bulamdım. Meğer ege üni metronun oralardaymış kayıt olunan yer. :( insan görüp heyecan yaşayamadım.

teşekkürler hocam. sen de açsan ileriki nesillere bir faydamız olsa çok güzel olur aslında. ayrıca boğaziçini kazandıysan mutlaka anlatılacak bir şey vardır
  • 11'e geçtim.

85-87 obp. konulara fazla hakim sayılmam.

iyi bir dershaneye kaydolmayı düşünüyorum fakat büyük ihtimalle seviye sınavı olacak ondan korkuyorum.

tavsiyelerinizi de dikkate alacağım. teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam hocam 12 ye geçtim.

YGS ve LYS Fen için kaçar soru bankası çözmek yeterlidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrsBlood -- 16 Ağustos 2017; 20:6:13 >
  • Kitap olarak tavsiye verebilir misiniz? OBPniz iyimiş bu arada bende zamanında çalışıp o kadar yüksek yapsaydım ama ne yapalım artık 2-3 net fazla yapmaya bakıcaz. (Tahmini obp: 76-77)

• 12. sınıflar için güncellendi
  • frankherbert kullanıcısına yanıt
    Eğer son iki sene çalışırsan senin obp de 93-94 civarında olabilir benim yıllara göre sırasıyla 91-89-96-100'dü. (Not 4 yıl anadolu lisesindeydim) 94 obp beni 40 kişi geriye attı. eğer senin daha kötü olacaksa obp, ki öyle gözüküyor, daha fazla emek harcaman gerekiyor. o yüzden korkmadan çalışmaya başlamalısın. ben yazın bu dönemleri yatıyordum mesela. sen şimdiden 1-2 konu baksan veya 9-10u tekrar etsen faydalı olur.

Dershaneyi de takma kafana. eğer hocalar iyiyse gerisi hallolur. üst gruplardan kendine kanka bul bir tane :D onunla vakit geçir, hocalarla aranı iyi tut. zaten daha 11. sınıfsın. genelde dershanelerde 11. sınıflar daha gevşek olur. sınıf farkının bu yıl çok etkileyeceğini sanmıyorum. zamanla yükselirsin ayrıca.
  • BrsBlood B kullanıcısına yanıt
    Hocam ben fen için abartmayı seven biriydim, fenden soru-deneme çözmek zevk veriyordu resmen. ben kimya için ygs-lysde 3 soru bankası 2 organik fasikülü (arada yarım kalan sbler oldu), biyoloji için 4 sb 1 yaprak test (yine 1 tanesi yarım kaldı), fizik için 3 veya 4 soru bankası çözdüm. ama kimya için kesinlikle abarttığımı düşünüyorum. bu kadar çalışmasam da iyi yapabilirdim. keşke kimya yerine fizik çalışsaydım. yukarıda çözülmesi gerektiğini düşündüğüm kaynakları belirttim eğer sıkıntı olursa mesaj at seve seve cevaplarım
  • Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    Kitap tavsiyelerimi ekledim fakat matematik- geometri için başka birinden de tavsiye alın bence. mesela yukarıda alimm hocam vardı boğaziçi bilgisayar kazanmış ona sorabilirsiniz. dediğin gibi netini yükseltmen lazım. bu saatten sonra yapacak bir şey yok. moral bozmadan çalışman lazım
  • Shore21 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

• Daha çok kişi görsün. Yukarı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.