Selamlar, Yeni bir sistem topladım kurulumu yaptım ama anakartta ez debug cpu kırmızı led yanıyor görüntü yok cpu da ısınmıyor hiç. Anakartta cpu 1 ve cpu 2 diye 2 tane 8er pinlik güç girişleri var. Bendeki psu xigmatek vector 750w silver psu ve 4+4 cpu çıkışı var. Dolayısıyla cpu 1 soketini dolduracak şekilde taktım. Tüm kasa fanları remler vs çalıştı ama dediğim gibi oldu. Başka bir anakartta h510 model ile 11700k işlemcimi 4+4 şekilde denedik bios ekranı geldi ve cpu da ısınma oldu. Bilmeğimden soruyorum 11700k en az kaç pin güç girişi ile çalışıyor sorun psu mu yoka başka birşeyden dolayı mı cpu ledi yanıyor ve ısınma çalışma olmuyor. Teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
11700k ve msi z590 gaming plus psu sorunu
-
-
Selamlar , farklı bir anakart ta aynı işlemciyi denedim aynı güç kaynağı ile diyorsunuz. Görüntü geldiğine göre işlemcide bir sıkıntı yok gözüküyor ama tabi bunları biz olayı görmeden söylüyoruz. İşlemci de ısınma oldu diyorsunuz bios da 55- 60 lar olabilir ilkinde daha sistem bileşenleri ilk açılışlarda ilk kullanımlarda. Isı derecesi ne idi 90 lar falan mı , acele edip bu işlerde sorun çıktı diye çabuk sistemi topliyim sonuca çabuk ulaşim dediyseniz macunu soğutucu düzgün uygulayıp düzgün takmadan yapılday sa ısı yükselmiş olabilir. Olabilecek şeyler bunlar. Normalde 11700k da tek 8 pinlik güç çıkışı ile de olsa sistemin her şeyi düzgün takıldıysa sistemin açılması lazım, 2 tane 8 pinin illa takılı olması gerekli değil. 2 tane 8 pin işlemciye hız aşırtma uygulanacaksa gerekli, normalde oyunlarda stres testleri gibi veya ağır işlemciye yüklenen programlarda gerekli. Yani ilk işletim sistemi kurulurken ve ya bios ekranına girebilmek için illa 2- 8 pinin takılı olması gerekmez dediğim şeylerde daha çok gerekir. Kendim 10600k yı z 490 da tek 8 pinlikle kullandım hep diğer 4 pini hiç takmadım bile fabrika çıkışı ile hiç sorun yaşamadım kullanırken. Keşke h 510 anakartla bir işletim sistemi kursaydınız normal çalışıyormu diye işlemci ve güç kaynağı. İsterseniz bir şunu deneyin z 590 anakatta öteki 8 pini bir deneyin , onda da kırmızı led uyarı ışığı yanıyormu. Belki de anakartta sorun var birde imkan olursa bir çevirici ile sata veya molex den tak ikinci 8pinlik işlemci güç girişi çevirici ile gerçi çeviriciler çok sağlıklı olmuyor ama, iki güç çıkışı olan güç kaynağı bulup denemekten daha kolay olur. Bütün her şey düzgün takılıp yapıldıysa normalde bunları deneyince de açılması lazım anakartta veya işlemcide sorun yoksa , öteki anakartta görüntü geldi dediniz gerçi işlemci ile, kolay gelsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X