Şimdi Ara

119'da Yiyip 120'de Atan Takıma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepinizin bildiği gibi bugün Türkiye - Hırvatistan Euro 2016 Fransa maçı var. Hırvatistan deyince aklıma biraz eskiler geldi. Anılarım, hatıralarım depreşti. Euro 2008 organizasyonunda Hırvatlar ile efsane bir çeyrek final maçı yapmıştık. O maçı, o anı ve duyguyu kaleme almak istedim. Ben usta bir yazar değilim, belki o duyguyu size veremem belkide doğru cümleler kuramam, yazım hataları yapabilirim, hatalarım olursa affola.

Günlerden hafif esintili bir Cuma akşamıydı. Saat 21.45'e yaklaşıyordu. Camı açıp kulağınızı dışarıya verseniz o an hiç bir sesi duyamazsınız. Her evde aynı telaş. Saatler öncesinden televizyonlar açıldı, çaylar hazır, herkes yerine oturdu. Tam yelkovan 45'i gösterdiğinde tek bir ses duyuldu. Hakemin düdüğünün sesiydi, maç başlamıştı.

Türkiye - Hırvatistan çeyrek final maçı başladı. Sağdan Tuncay, soldan Hamit, ortadan Nihat yokluyordu Hırvat kaleci Stipe Pletikosa'yı. Bir Türkler geliyordu, bir hırvatlar. Maçta gol yoktu. Çünkü iki tarafta gerçekten istiyordu bu maçı. İlk yarı bitti ve gol yoktu. İkinci yarıda geldi geçti bir sonuç yok. Maç uzatmalara gitti. Herkes şaşkınlıkla ve bir o kadarda heyecanla maçı izliyordu. O beklenen gol bir türlü gelmedi.

Dakika 119'u gösterdiğinde bir Hırvat atağı gelişti. 10 saniyede olan olayı spiker şu sözlerle anlattı; "Rüştü, alamadı, orta, kafa, gol" Emin olun 70 milyon yıkıldık o an. Rüştü ile biz gittik biz geldik. Umutlar bitti hayaller tükendi. Euro 2008 bizim için bitmiş gibiydi.

İŞTE O AN! Ceza sahamızda faul yapıldı. Rüştü ileri çıkın dedi arkadaşlarına ve topun başına geçti hızlıca kullanmak için. İtalyan hakem Roberto Rosetti saatini kontrol ediyordu ve o sırada Rüştü topu rakip kaleye doğru yolladı. O topun yükselişi ile birlikte tüm Türkiye ayağa kalktı, inanılmaz bir sessizlik oluştu. Spiker bile susuyor gibiydi. Saniyeler içerisinde aklımda kalan bir an vardı, Yerde seken bir top, Topun arkasında Semih ve topun önünde iki Hırvat oyuncu. Ve şut geldi... "SEMİHHH GOOOOOLLL SEMİHHHH SEMİĞĞĞHHH SEMİİİİĞĞHH YARI FİNALDEYİZ!" Spikerin bu sözleri penaltılarda kazanacağımızın garantisi gibi bir şeydi ve gerçekten öyle oldu. Türkiye penaltılarda Hırvatistan'ı 3-1 eleyerek yarı finaldeydi.
    Daha önceden yaptıysak bu gün neden yapmayalım?

Biz TÜRK'üz, biz Türkiye'yiz, biz Semih'iz, Biz Nihat'ız, Biz Rüştü'yüz, Biz Arda'yız, Bir Selçuk'uz, Biz Oğuzhan'ız, Biz Cenk'iz, Biz Babacan'ız, Biz Sabri'yiz, Biz Hakan'ız, Biz Ümit'iz, Biz İlhan'ız, Biz Olcay'ız, Biz Burak'ız, Biz Gökhan'ız, Biz Bülent'iz, Biz Tugay'ız, Biz Alpay'ız, Biz Servet'iz, Biz Okan'ız, Biz Nuri'yiz, Biz Caner'iz,
    BİZ LEFTER'iz, BİZ METİN OKTAY'ız,
    BİZ BABA HAKKI'yız, BİZ 119'da yiyip 120'de atan takım TÜRKİYE'yiz!

119'da Yiyip 120'de Atan Takıma...

Euro 2016 Fransa organizasyonu sürecinde bu tarz paylaşımlara kişise blog sitemden devam edeceğim. İsteyen arkadaşlarımız takip edebilir. beyamca.com - kişisel blog

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AZRaeLeM -- 12 Haziran 2016; 15:47:03 >

• Okumadım ama #TUR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

Okumadım ama #TUR

Okumaya üşenenlere özet geçiyim, 2008 Euro çeyrek final maçını kısaca özetini kelimelerle anlattım. Bjk Gs Fb bir olup bu takıma destek vermeliyiz. Şuan televizyonu açıyorum, aynı heyecanla bu maçı izleyeceğim. İnşallah bu maçı alacağız.

BİZ TÜRKİYEYİZ!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.