Şimdi Ara

11inchte tercih asus mu hp mi olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

200dolar bandında bir 11inch laptop arayışı içerisindeyim ve yaptığım elemeler sonucu hp stream 11 ile asus vivobook e200ha arasında kaldım eğer alırsam her iki cihazında 4 gb ramli modellerinden alacağım görünüşe pek önem vermiyorum bu ikisi arasında hangisinin performansı daha iyi ise onu alacağım görünüşlerine bakacak olursa hpp klavyesi ile asus ise daha güzel görünüşü ile öne geçiyor ama önemli olan perormans her ne kadar videolarını vs. izlesem de bir yere kadar bilgi alabildim.

Kullanan arkdaşlar ya da bu iki bilgisayardan hangisi daha iyi olur fikri olanların görüşlerini bekliyorum.

cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• 2000e macbook air 4 gb 128 gb ssd 2013 mid satıyorum düşünürseniz pm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wishfroze kullanıcısına yanıt
    Birleşik devletlerde yaşıyorum hocam o yüzdeb imkansız ayrıca ikinci el düşünmüyorum.

• Asus bildiğim kadarıyla küçük ekranlı cihazlarda EeePC ile daha tecrübeli bir yapı seyrediyor. Vivobook E200HA sanırım yurtdışında satılan bir model. Dolayısıyla yabancı forumları da araştırmalısınız.

İşlemcilerin birebir karşılığını bulamadım ama eğer Atom x5 diye geçen işlemci buysa, sanki Asus daha iyi bir performans sağlar gibi.
  • SlideToUnlock kullanıcısına yanıt
    İşlemci bu hocam x5 var başında bahsettiğiniz bu heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

İşlemciye baktım, 4 çekirdekli, 1.44 GHZ hızında. N2840 ise iki çekirdekli, 2.16 GHZ hızında.

Benim dikkat ettiğim başka bir husus oldu, Asus'un sitesinde Vivobook'un 4 GB RAM'li modeli yokmuş. En azından E200HA'nın.

Bunu da şuradan farkettim, Intel'in sitesinden işlemciye (Asus'unki) baktığımda desteklenen maksimum RAM'in 2 GB olduğunu gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlideToUnlock

quote:

İşlemciye baktım, 4 çekirdekli, 1.44 GHZ hızında. N2840 ise iki çekirdekli, 2.16 GHZ hızında.

Benim dikkat ettiğim başka bir husus oldu, Asus'un sitesinde Vivobook'un 4 GB RAM'li modeli yokmuş. En azından E200HA'nın.

Bunu da şuradan farkettim, Intel'in sitesinden işlemciye (Asus'unki) baktığımda desteklenen maksimum RAM'in 2 GB olduğunu gördüm.

https://imgur.com/gallery/ASTCF

Hocam valla ben de amazondan gördüm 4gb olduğunu işlemciden pek yüksek bir beklentim yok script yazıyorum ki genelde sublime text kullanıyorum, internette araştırma yapıyorum video izliyorum 6-7 sekmede kasmamalı, bir de seyrek film izlerim ama beklentim yüksek değil, Çok fazla harici hdd'm vs var o yüzden usb3.0 olmalı beklentilerim temelde bunlar yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Hocam valla ben de amazondan gördüm 4gb olduğunu işlemciden pek yüksek bir beklentim yok script yazıyorum ki genelde sublime text kullanıyorum, internette araştırma yapıyorum video izliyorum 6-7 sekmede kasmamalı, bir de seyrek film izlerim ama beklentim yüksek değil, Çok fazla harici hdd'm vs var o yüzden usb3.0 olmalı beklentilerim temelde bunlar yani.

IMGUR linkini açamadım.

6-7 sekmenin biraz da nasıl olduğuna bağlı, text tabanlı ise dert olmaz da, ağır java içerikli vs. olursa belki o zaman sıkıntı olabilir. Asus TP200SA kullandım birkaç hafta, Celeron N3050 işlemci, 2 GB RAM vardı, 5-6 sekmede hafif kasmalar oluyordu, Youtube'da 720p videolar hafif takılmalı, 1080p videolar atlamalı ilerliyordu, cihazın kendi içinden açtıklarımızda sıkıntı yok tabii. Gerçi 4 GB RAM olunca bu kasmalar olmaz veya azalır diye tahmin ediyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

IMGUR linkini açamadım.

6-7 sekmenin biraz da nasıl olduğuna bağlı, text tabanlı ise dert olmaz da, ağır java içerikli vs. olursa belki o zaman sıkıntı olabilir. Asus TP200SA kullandım birkaç hafta, Celeron N3050 işlemci, 2 GB RAM vardı, 5-6 sekmede hafif kasmalar oluyordu, Youtube'da 720p videolar hafif takılmalı, 1080p videolar atlamalı ilerliyordu, cihazın kendi içinden açtıklarımızda sıkıntı yok tabii. Gerçi 4 GB RAM olunca bu kasmalar olmaz veya azalır diye tahmin ediyorum.

ya valla hiç bilmiyorum hocam e200 sadece amazonda vs var imgur link de amazon linki zaten 4gb olan modelini bir tek orda buldum bir deneyebilme şansım olsa çok iyi olacak da hiçbir yerde yok meret. ben birleşik devletlerde yaşıyorum burda ikinci el olayları biraz daha geniş, gözü karartıp 2.el 2015 civarından kalma bir macbook air 11inch'e 2.elden 500dolar civarı para verip almak zorunda kalacağım gibime geliyor amazondan alsam beklediğim gibi olmadı deyip iade edebiliyor muyum onu da bilmiyorum bir türlü karar veremedim ne yapacağıma.

sekmeler işte ne bileyim 2 youtube, 2-3 text tabanlı sayfadan oluşur standart bir browsing deneyimi yanş öyle ekstrem şeyler beklemiyorum bir de işte forumlarda takılıyorum. tabi dh'nin takılmasını engelleecek bir pc daha icat edilmedi orası ayrı tabi normal forumlardan bahsediyoruz.

yine de teşekkürler hala reviewları okuyorum bu şartlar altında bu pc stream 11'dan daha iyi performasnta anladığım kadarıyla, pazartesi stream 11'ı deneyeceğim eğer takılmalar onda olmuyorsa e200'de hiç olmaz gibime geliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.