Şimdi Ara

12.000-13.000 TL Araç Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üstadlardan,konudan anlayan ve bu konularla ilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Fiyat araşığım bahsettiğim gibi.
    Öneriye göre +2.000 daha katabilirim belki.

Aracın büyüklüğü ve biçimi önemli değil.
    İlk fırsatta önemli olan iç donanımının,konforunun ve sürüşünün iyi olması
    Sonrasında tercihim tabiki az yakması ve servis imkanlarının iyi ve ucuz olması

İlk aşamada bu şartları sağlayabilecek bir model aklına gelen var mı?
    Arabalarla hiç ilgim olmadığı için fikir yürütemiyorum

• Merhaba,

Aileniz var mı yoksa aracı sadece siz mi kullanacaksınız? Günde kaç km yol yapıyorsunuz? Aklınızda belirli bir marka var mı? Yaşlı bir C sınıfı mı yoksa kısmen genç bir B sınıfı mı tercihiniz olurdu? Bunları kendinize sorarsanız, buraya da koyarsanız emin olun seçiminiz daha kolay olacaktır :)

Hayırlı Günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kalavun

Merhaba,

Aileniz var mı yoksa aracı sadece siz mi kullanacaksınız? Günde kaç km yol yapıyorsunuz? Aklınızda belirli bir marka var mı? Yaşlı bir C sınıfı mı yoksa kısmen genç bir B sınıfı mı tercihiniz olurdu? Bunları kendinize sorarsanız, buraya da koyarsanız emin olun seçiminiz daha kolay olacaktır :)

Hayırlı Günler.

Merhaba,

Yanıt için teşekkürler.
    Ailemleyim ancak evdekilerin kendi aracı var o yüzden aile aracı olmayacak tek ben kullanacağım.
    Aklımda belirli bir marka yok özel olarak sempati duyduğum.
    Sınıfların farkını tam bilmiyorum ancak dediğim gibi arabanın iç yapısı, konforuna göre ikisi de olur.
    En azından 1-2 tane alternatif bilmiş olurum
    Her gün kullanmayacağım.
    İş yerim yakın
    En yoğun kullanımım günde 15-20 km olur
    O da daha tam belli değil.
    Bazen ayda 150 km yi bile bulmayabilir

Şu an konu ile ilgili hiç bir fikrim yok inanın.
    Hayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryangiggs -- 1 Aralık 2011; 13:05:44 >

• Başka bir başlıkta da yazdım buraya da yazayım.o fiyat aralığına en uygun araba 206 dır.Olmadı accent veya corsa bakılır.206 nın dizel olanları muazzam derecede az yakar.Örnek ilan;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kazasiz-yakit-cimrsi-klimali-206-64613372/detay/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

Başka bir başlıkta da yazdım buraya da yazayım.o fiyat aralığına en uygun araba 206 dır.Olmadı accent veya corsa bakılır.206 nın dizel olanları muazzam derecede az yakar.Örnek ilan;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kazasiz-yakit-cimrsi-klimali-206-64613372/detay/
    veya;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-bayandan-lpgli-temiz-beyaz-corsa-65152651/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-corsa-1-4-2000-65903616/detay/

• quote:

Başka bir başlıkta da yazdım buraya da yazayım.o fiyat aralığına en uygun araba 206 dır.Olmadı accent veya corsa bakılır.206 nın dizel olanları muazzam derecede az yakar.Örnek ilan;

Motorun 1.4 olması ile 1.6 olması arasındaki farkı tam olarak nerde anlayabilirim?
    Yakıt tüketimi anlamında bu ikisinin arasında tüketimin performansa etkisi anlamında karşılaştırması nasıl olur

Bunu şu yüzden soruyorum
    Kuzenimde 1.4 palio var
    Az yaktığını söyleyemeyeceğim
    Fakat çekiş performansı falan da çok hoşuma gitmedi mesela.
    Acaba 1.4 olduğundan mı
    Eğer öyle ise az yakması da gerekmez mi doğru orantılı olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: ryangiggs

Motorun 1.4 olması ile 1.6 olması arasındaki farkı tam olarak nerde anlayabilirim?
    Yakıt tüketimi anlamında bu ikisinin arasında tüketimin performansa etkisi anlamında karşılaştırması nasıl olur

Bunu şu yüzden soruyorum
    Kuzenimde 1.4 palio var
    Az yaktığını söyleyemeyeceğim
    Fakat çekiş performansı falan da çok hoşuma gitmedi mesela.
    Acaba 1.4 olduğundan mı
    Eğer öyle ise az yakması da gerekmez mi doğru orantılı olarak

Alıntıları Göster
    Eğer tüplüyse ve tüp ayarı doğru yapılmadıysa hem çekiş düşüktür hemde çok yakar.Aynı şey başıma geldi.Hem araba gitmiyo hemde olabildiğine yakıyo.Tüplüyse güzel bir tüp ayarı isteyebilir.Ayrıca 1.4 ve 1.6 arasında vergi farkı olur unutmadan söyleyim.Şimdi bazı motorlar 1.4 olmasına rağmen 1.6 dan fazla yakabilir eski teknoloji olabilir vsvs.1.6 motorun 1.4 e göre bazı avantajları olur misal hp yüksek olur ,klima açınca araba yokuşlarda bayılmaz vsvs. Tabi sadece hp de belli başına bir kriter değil torkda önemli bir etkendir.Ama o fiyat aralığında ben olsam FİAT'a para vermezdim.Misal Corsadaki motor hem yakıtta cimridir hemde zamanın en iyi motorlarından biridir (ECOTECH motor) Netten araştırın misal.O fiyat aralığında 1.6 motor olarak yine opelin GLS kasasını tavsiye ederim tabi temiz ve klimalı modelini.HB olacak.Klimasız araba alma derim.Ama ben olsam bu paraya yine de 206 veya corsa alırdım;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-astra-1-6-gls-otomatik-ilk-gelen-alir-kazasiz-65805177/detay/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    600,000 TL ARAÇ ÖNERİSİ
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Eğer tüplüyse ve tüp ayarı doğru yapılmadıysa hem çekiş düşüktür hemde çok yakar.Aynı şey başıma geldi.Hem araba gitmiyo hemde olabildiğine yakıyo.Tüplüyse güzel bir tüp ayarı isteyebilir.Ayrıca 1.4 ve 1.6 arasında vergi farkı olur unutmadan söyleyim.Şimdi bazı motorlar 1.4 olmasına rağmen 1.6 dan fazla yakabilir eski teknoloji olabilir vsvs.1.6 motorun 1.4 e göre bazı avantajları olur misal hp yüksek olur ,klima açınca araba yokuşlarda bayılmaz vsvs. Tabi sadece hp de belli başına bir kriter değil torkda önemli bir etkendir.Ama o fiyat aralığında ben olsam FİAT'a para vermezdim.Misal Corsadaki motor hem yakıtta cimridir hemde zamanın en iyi motorlarından biridir (ECOTECH motor) Netten araştırın misal.O fiyat aralığında 1.6 motor olarak yine opelin GLS kasasını tavsiye ederim tabi temiz ve klimalı modelini.HB olacak.Klimasız araba alma derim.Ama ben olsam bu paraya yine de 206 veya corsa alırdım;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-astra-1-6-gls-otomatik-ilk-gelen-alir-kazasiz-65805177/detay/

Alıntıları Göster
    Anladım
    Yanıtlar için teşekkür ediyorum

Neyi araştıracağımı da ilk aşamada bilemediğim için burdan yardım istedim
    Söylemiş ve belirtmiş olduğunuz noktaları araştıracağım

Zaten acelem de yok
    Uzun bi araştırmadan sonra karar verip artık aracı bulmaya çalışacağım gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ryangiggs

Anladım
    Yanıtlar için teşekkür ediyorum

Neyi araştıracağımı da ilk aşamada bilemediğim için burdan yardım istedim
    Söylemiş ve belirtmiş olduğunuz noktaları araştıracağım

Zaten acelem de yok
    Uzun bi araştırmadan sonra karar verip artık aracı bulmaya çalışacağım gibi görünüyor.

Alıntıları Göster
    Taviseye ederim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-temiz-yaris-60514658/detay/#

• quote:

Orijinalden alıntı: swat1000

Taviseye ederim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-temiz-yaris-60514658/detay/#

Alıntıları Göster
    Palio'larda genelde çok yakma ama az çekme gibi bir durum var. Hali ile Palio önermeyeceğim. 206 makul ve mantıklı duruyor ama dizel tavsiye etmem. Benzinlilere oranla dizel araçlar daha pahalıdır ve sizin gibi haftasonları, bayram seyran günü binecek bir kimse için ise yaşlı bir dizel araç uygun değil. Zira hem bakımı zordur hem dizel için ödeyeceğiniz farka daha iyi bir araç alınabilir.

Nissan markasına odaklanın derim. Primera ya da Almera 15.000 tl ye kadar olan aralıkta size uygun gelebilir.

Hayırlı Akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalavun

Palio'larda genelde çok yakma ama az çekme gibi bir durum var. Hali ile Palio önermeyeceğim. 206 makul ve mantıklı duruyor ama dizel tavsiye etmem. Benzinlilere oranla dizel araçlar daha pahalıdır ve sizin gibi haftasonları, bayram seyran günü binecek bir kimse için ise yaşlı bir dizel araç uygun değil. Zira hem bakımı zordur hem dizel için ödeyeceğiniz farka daha iyi bir araç alınabilir.

Nissan markasına odaklanın derim. Primera ya da Almera 15.000 tl ye kadar olan aralıkta size uygun gelebilir.

Hayırlı Akşamlar.

Alıntıları Göster
    2000-2003 arası temiz km cok yuksek olmayan bir fabia alın ve rahatlıgı yasayın. hıc baska araclarla zaman kaybetmeyın. ben de var, allaha sukur tas gıbı araba. VW kalitesi, uygun fiyat ve estetik dizayn.

kesinlikle tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozcan ak

2000-2003 arası temiz km cok yuksek olmayan bir fabia alın ve rahatlıgı yasayın. hıc baska araclarla zaman kaybetmeyın. ben de var, allaha sukur tas gıbı araba. VW kalitesi, uygun fiyat ve estetik dizayn.

Alıntıları Göster
    2006-2008 model yıllarında lada kalinalar olabilir, opel corsa platformunda üretilmişlerdir ve dayanıklı oldukları söylenmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kallstrem

s.a bir fabia kullanıcısı olarak bizimle kullandıgınız parçaların fiyatlarını paylaşırmısınız bilgimiz olsun teşekürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkyr

quote:

s.a bir fabia kullanıcısı olarak bizimle kullandıgınız parçaların fiyatlarını paylaşırmısınız bilgimiz olsun teşekürler

Alıntıları Göster
    Tavsiyeleri yakından takip ediyorum benim de butcem aynı seviyede.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exit to DOS

Tavsiyeleri yakından takip ediyorum benim de butcem aynı seviyede.

Alıntıları Göster
    2000 model Vw polo işinizi görür gibi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıkSokak

2000 model Vw polo işinizi görür gibi :)

Alıntıları Göster
    12000-13000 aralığında dacıa logan 1.4 mpı lar var...bende bu araca bakıyorum..

ancak kullanan veya bilgisi olan varsa tüplüde ne kadar yakar acaba ?
  • quote:

quote:

valla aklımda kalan detaylı bilgi yok ama mesela elektronik kartı ıslanmıştı, sol cam otomatik bağlantısından su alma ve şasi sebebiyle...yıkamacı da arabanın kapısını tazyikli suyla yıkadıklarından dolayı bu sorun ortaya çıkmıştı...350TL sıfırı dediler.bizim tanıdığımız çıkmacılar ve yedek parçacılar vardı, araştırdık, çıkma sağlam yerden 40TLye aldık))

arkadaşlar, eğer aracınız 5 yaş üstüyse, modeli ne olursa olsun, mutlaka yedek parçacılar ve çıkmacılarını araştırmanızı ve hatta tanışmanızı ve sürekli aynı ustalarla ya da firmalarla iş yapmanızı öneririm. Bu sayede hem güveniniz artacak hem de karşı tarafı daha iyi daha ekonomik hizmet sunmaya ikna edersiniz. 0 yedek parçaya kucak dolusu para dökmeye hiç gerek.

Tabi bunun için istanbul'da olanlar çok avantajlı ancak küçük şehirlere de kargolu teslimat işi çok kolaylaştı...

Skodalar zaten çok sağlam arabalar, sorun çıkarmıyor, yedek parçası pahalı deniyor, ama tek tük ihtiyaç olduğunda da bu şekilde alternatifler üretebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozcan ak

quote:

quote:

valla aklımda kalan detaylı bilgi yok ama mesela elektronik kartı ıslanmıştı, sol cam otomatik bağlantısından su alma ve şasi sebebiyle...yıkamacı da arabanın kapısını tazyikli suyla yıkadıklarından dolayı bu sorun ortaya çıkmıştı...350TL sıfırı dediler.bizim tanıdığımız çıkmacılar ve yedek parçacılar vardı, araştırdık, çıkma sağlam yerden 40TLye aldık))

arkadaşlar, eğer aracınız 5 yaş üstüyse, modeli ne olursa olsun, mutlaka yedek parçacılar ve çıkmacılarını araştırmanızı ve hatta tanışmanızı ve sürekli aynı ustalarla ya da firmalarla iş yapmanızı öneririm. Bu sayede hem güveniniz artacak hem de karşı tarafı daha iyi daha ekonomik hizmet sunmaya ikna edersiniz. 0 yedek parçaya kucak dolusu para dökmeye hiç gerek.

Tabi bunun için istanbul'da olanlar çok avantajlı ancak küçük şehirlere de kargolu teslimat işi çok kolaylaştı...

Skodalar zaten çok sağlam arabalar, sorun çıkarmıyor, yedek parçası pahalı deniyor, ama tek tük ihtiyaç olduğunda da bu şekilde alternatifler üretebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar güzel tavsiyeler var , dediğim gibi benim de bütçem aynı seviyede ve çok güzel bir seçenek olursa +2000 çıkma imkanım var. Şöyle yakıtı makul , görünüşü konforu bindiğinizde zevk verecek araç yokmudur bu paralara? Palio falan bu tanımlara hiç uymuyor. Yarisler güzel ancak gaz tankını koyacak yer yok çok küçük araba. Polo da çok dar. Kafam tavana değiyor bacaklarımı açamıyorum Polo'da. Tek takıp Audi A3 lere falan ne diyorsunuz 98,99,00 model? 1.6 102bg motor , gaz uyumlumudur? Ömrü nedir. Sorun çıkartır mı? 100/11lt olarak hesaplıyorum gazda bu motoru. Şık bir araç için değer.

Fabia 1.4TDi falan fiyatları çok uçuk , Octavia'lar zaten Mondeoları geçiyor nerdeyse VW Group olduğundan mı bu aşırı fiyatları anlayamıyorum.

Saygılar.

• quote:

quote:

quote:

yardımlarınız için teşekür ederim skoda fabia nın lpg le uyumu nasıldır?

• quote:

quote:

quote:

quote:

yardımlarınız için teşekür ederim skoda fabia nın lpg le uyumu nasıldır?

Alıntıları Göster
    polodan geniş, kutu gibi, hem de ferah ve tatlı bir tasarıma sahip araba arıyorsanız, fabialar fayda/maliyet analizinizde iyi bir yer bulacaktır kendine....palio ile veya loganlarla kıyaslama bile yapılamaz...bahsetiginiz aracların hepsini kullanmış biri olarak, sürüs keyfi, guvenlik ve konfor olarak fabia açıkça çok üstündür.

1,4 MPI motor 68bg'lerin tüple uyumu konusunda gelince, eğer piyasada ki tüm modelleri içeren bir sıralama yapsak, en uyumlu sınıfta kendine yer bulacağı kesindir...101bg'lik versiyon nasıl tepki verir, o konuda bir bilgim yok.ne söylesem yalan olur.

saygılarımla,

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.