Şimdi Ara

12 Aralık Sınavı (ANA KONU)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
1
Favori
10.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sınavla ilgili bir konu göremedim oyüzden ben başlatmak istedim çünkü sormak istediğim bazı şeyler var ve yeni yazılacak arkadaşlar var aramızda.

Öncelikle bu sınavın stajyere kalmamak için erkene alınacağı söyleniyor. Sizce bu ihtimal ne kadar gerçekleşir?

Diğer sorumsa bu yazılı sınav harcını nasıl yatıracağınız? Sürücü kursundan bana bir mesaj geldi harçların 10 ekime kadar kursa gelip yatırılması gerektiği yazıyordu ama takvimde 12 ekimde başlandığı gözüküyordu. Bende sürücü kursunu ciddiye almadım yine bizim elimizi kolumuzu telaşa soluyor diye.

Birde bu sınav için kursa yazılan arkadaşlar siz ne kadara yazıldınız? Benim kurs 800 istedi ama ordaki başka bir arkadaşa indirim yaparken bende arada kaynamış oldum 700 e anlaştık. Sağlık raporunu sağlık ocağından götürdüm. Kitap içinde para falan istemediler. Sadece 60 lira olan harç parasına 65 lira istediler.zaten ben kendim gidip yatıracam 5 lirada olsa kimseye para kaptırmak gibi niyetim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 12 aralık sınavını erkene alacaklarını hiç zannetmiyorum. Stajyerliğe kalmak istemeyen Elektronik sınavına girebilir. O da sadece Ank ve esk var. 10 ekim stajyerlik için son sınavdı. Direksiyon sınavında aşırı yoğunluk var.
    12 aralık Yazılı sınav ücretini Ziraat, halk, vakıf herhangi birinin atm sinden yatırabilirsin. Örnek Ziraat atm si kartsız işlem: Giriş tuşu/türkçe/ödemeler/Eğitim ödemeler/Meb/mtsk sınavı-6 diye çıkar tc no gir parayı ver bu kadar.

700tl içinde kaç saat direksiyon eğitimi alacaksın konuştunuz mu? Ayrıca direksiyon sınav harcı dahil mi? Değilse ne kadar istiyorlar sordunuz mu? Not:Yönetmelikte 12 saat direksiyon eğitimi verme zorunlulukları var. Bunu kursunuza söyleyin geri adım atmayın ve 10 saat altında kabul etmeyin. Yazılı sınav çok rahat geçilir 15 yanlış yapsan geçiyorsun Ama direksiyon sınavında bir tek hata kalmanıza sebep olur. Üzerinde durulması gereken direksiyon eğitimini tam almak.
    Fazla para kaptırmak istemesende kurslar yolunu bulur. Hadi yazılı sınav parasını atm den yatırdın. Direksiyon sınav ücretini istediklerinde ne yapacaksın. Orada kesinlikle fazla paranı alacaklardır.

• Teorik sınav ücretini mutlaka kendiniz yatırın kursa para kaptırmayın parayı yatırma tarihleri 16 ekim-17 kasım arasında gözüküyor.

Herkese başarılar.

• dangerim kullanıcısına yanıt
    hocam verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. sınav harçları dahil değil ama ben ne kadar para vermem gerktiğini bilirsem beni yolamazlar. zaten kurstaki kadın ehliyet için cebimden ne kadar para çıkacağını hesaplamıştı. direksiyon eğitim saatim yanlış hatırlamıyorsam 8 saat demişlerdi. okadar çok kurs dolaştımki kafamda pek kalmadı. ayrıca arabada benden başka öğrencilerde olacakmış. diğer kursiyer öğrencilerin demesine göre zaten tam 8 saat eğitim görmüyormuşuz, sıkılıyorlarmış ama ben yinede bunu kursa soracağım. ne kadar fazladan ders alsam okadar iyi.
  • 60 tl motorlu tasit sinavi parasini yatiramiyorum atm almiyor, meb sisteminde hata diyor.ne yapmaliyim

• quote:

Orijinalden alıntı: İnce Uçlu Şarj Aleti

60 tl motorlu tasit sinavi parasini yatiramiyorum atm almiyor, meb sisteminde hata diyor.ne yapmaliyim

Hocam kurs henüz sizin adınıza kayıt açmamış olabilir kursla konuşun.

• Kotyora kullanıcısına yanıt
    Hocam çoğu kurslar eğitim haneden daha çok ticaret haneye dönüşmüş cebine gireceğine baktıkları için yolmanın da yolunu buluyor. Yazılı (teorik) sınav ücreti 60 tl . Direksiyon sınav ücreti de 60 tl. Yazılı sınav ücreti yatırma günü başlamış sanırım atm den kendiniz yatırırsınız. Kursa fazladan vermeyin. Ama direksiyon sınav ücretini ilçe milli eğitim müdürlüğü açtığı hesap no suna genelde kurslar yatırır. Çünkü 60 tl olan ücreti bizlerden fazla istiyorlar geri kalan ceplerine iniyor. 60 tl değil mi dediğinde bazı kurslar kendilerince yok gaz parası, hoca parası falan gibi şeyler uydururlar ( oldu olmuşken arabanın vergisi falan varsa onuda ödeyelim dedim yüzsüzlere :) sakın kanmayın bunların laflarına sizden 60 tl den fazla istemelerinin hiçbir yasal dayanağı ve hakları yok. Neyse bu evreye daha var kafanızı karıştırmak istemem. Yazılı sınavda genelde geçmiş sorular çıkar az bakın çözün rahatlıkla geçersiniz inş. Sonrasında özelikle üzerinde durmanız gereken en önemli şey direksiyon eğitimidir. Direksiyon sınavında komisyon hocaları bir tek hata kabul etmez. Direksiyon sınavında kalmak ayrıca bir masraflıdır bunu da bilin.

Hocam moralinizi bozmak istemem de ben 520 tl ye birebir 10 anlaştım geçen ay. 700 tl vermişsiniz 8 saat kursun işgüzarlığa bak Yönetmelikte 12 saat direksiyon eğitimi verme zorunlulukları var.8 saat onuda arabada başka adaylarla sırayla kullandıracak anladığım. Hoca zaten eğitim vermekten daha çok zaman doldurur ve o kadar saatte kullandırmaz. Ben kursları dolaşırken ilk sorduğum şey kaç saat birebir direksiyon eğitimi veriyorlar sonra ücret konuştum dedim yönetmelikte 12 saat verme zorunluluğunuz var birşey diyemedi. Özellikle birebir olması ve saati benim için önemliydi öylelikle yazıldım. Daha önce hiç araç kullanmayan öyle iki üç kişi arabaya binip sırayla eğitim almakla öğrenmek kolay olmuyor. Kullandıkça daha iyi öğreniyor ve kendine güveniyorsun. Hocam size tavsiyem Direksiyon eğitimini 8 saat ve birebir almaya çalışın gerekirse sesinizi yükseltin. Para verdiniz karşılığını alın haklarınızı bilin ve yedirmeyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakalim bizim teorik dersler basladi bizede ole birsey solediler tarihin one alinmasi yakin tarihe alinirsa iyi olur

• dangerim kullanıcısına yanıt
    hocam sınav harç parasını yatırmak için ziraat atmsine gittim ama son seçenek yoktu. Elektronik sınav bile vardı ama mtsk sınavı yoktu. Bi sorun mu var acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kotyora

hocam sınav harç parasını yatırmak için ziraat atmsine gittim ama son seçenek yoktu. Elektronik sınav bile vardı ama mtsk sınavı yoktu. Bi sorun mu var acaba?

Hocam neden atm den yatırmaya çalışıyorsunuz ki? Biz kursa verdik zaten, kurs kendisi yatıracak parayı toplu bir şekilde. Sıkıntı olacak birşey değil bence.
  • daikataNa~ D kullanıcısına yanıt
    kurstan 10 ekime kadar 65 lira sınav harçını
    getirin diye mesaj geldi. İnternetten takvıme
    baktım para yatırma tarihi 12 ekimde başlıyor.
    Şimdi şöyle bakınca hem tarihleri yanlış veriyorlar
    hemde fazla para istiyorlar. Ayrıca ben kendi
    işimi kendim halletmeyi severim. Ne mağlum bi sıkıntı yaşanmayacağı ve beni haberdar
    edecekleri?

• quote:

kurstan 10 ekime kadar 65 lira sınav harçını
    getirin diye mesaj geldi. İnternetten takvıme
    baktım para yatırma tarihi 12 ekimde başlıyor.
    Şimdi şöyle bakınca hem tarihleri yanlış veriyorlar
    hemde fazla para istiyorlar. Ayrıca ben kendi
    işimi kendim halletmeyi severim. Ne mağlum bi sıkıntı yaşanmayacağı ve beni haberdar
    edecekleri?

Bizim kurs ayın 25 ine kadar gelmesi gerektiğini mesaj attılar. Teorik ders, direksiyon, sınav ücreti, ders başlangıç saatleriyle ilgili sürekli mesaj geliyor. Bir problem olursa arkadaşım sahibi oranın zaten, geri dönüş yaparlar bana. Ama dediğim gibi diğer kursiyerlerede sürekli mesaj gidiyor. Herhangi bir aksilik durumunda burada zaten direk kurs suçlu.

60 TL Sınav - 60 TL Direksiyon olarak 120 TL verdim ben. 60 TL nin üstü bence kendileri ekliyor birşey onu sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daikataNa~ -- 20 Ekim 2015; 13:09:09 >

hangı kursa gitsem direksiyon harçı için 100+ üzeri istediler. Sizden çok iyi istemişler. Kaça anlaştınız ve hangi il?

• quote:

hangı kursa gitsem direksiyon harçı için 100+ üzeri istediler. Sizden çok iyi istemişler. Kaça anlaştınız ve hangi il?

Konya il ve ilçe kurslar 800 TL sabit fiyat. Şehir dışına yakın ilçelerde 400-500 civarı bir fiyat var. 800 e anlaştım ben.
    burası çok karışık valla 600 ede var 1000 lirayada ama mesele kursa güvenmek. Benim kurs için internette iyi şeyler diyorlardı. Bakalım görecez

• quote:

burası çok karışık valla 600 ede var 1000 lirayada ama mesele kursa güvenmek. Benim kurs için internette iyi şeyler diyorlardı. Bakalım görecez

Mahalleden arkadaşım oradan aldı, hem biliyordum ben zaten kursu hemde arkadaşım. Hocalar da gayet iyi ve öğretiiciydi açıkcası. Direksiyon hocalarıda gayet anlayışlı ve öğrenme odaklı çalışıyorlar tamamen. Ben memnunum şu ana kadar.

Ancak araç kullanabiliyorsanız eğer 1000 tl vermeye gerek yok bence. Ben hiç bilmediğim için tanıdık bir yere gittim. ARaç kullanmayı biliyor olsaydım ucuz olan neresiyse oraya giderdim şahsen.
    bende bilmiyorum malesef zaten ders almayanlara 100 lira falan indirim yapıyorlar. Bu stajyere kalmamak için millet önceki sınava yüklendi oyüzden fiyatlar arttı. Haziranda fiyatlar max 700 falandı :)

• Kotyora kullanıcısına yanıt
    Geçen ocak şubat gibi arkadaşım 400 tl ye aldı aynı yerden. başka bi arkadaşım 350 tl ye aldı. bizede 2 katı geçirdiler salaklığıma yanarım başka bir şeye değil hocam.

• Kurs ücretleri genelde direksiyon eğitimi alıp almama veya saatine göre değişiyor. Bu işin standardı yok.Direksiyon eğitimini tam alın ve sınavda kalmamaya bakın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.