Şimdi Ara

12 Bilgisayarı Olan Bir Ağım Var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    12 Bilgisayarı Olan Basit Bir Ağda Çalışıyorum. Benim Kullanmış Olduğum Pc'ye format atıp WinXP Kurdum. Ağdaki Tüm Bilgisarlarda WinXP Yüklü. Bilgisayarıma Format Atmadan Önce Sorunsuz Bir Şekilde Ağda Veri Transferi Yapabiliyordum. İnternettede sorun Yoktu. Bu sabah format attım ve sistemi kurdum. Şu Anda İnternette Bir Sorun Yok Fakat Ağda Diğer Bilgisayarların İsimleri Gözükmelerine Rağmen Çift tıklatınca hata veriyor.
    Elle IP verdim, Otomatik olarak IP verdim, Kabloları Kontrol Ettim, Ethernet Kartını Kontrol Ettim, Çalışma Grubunu KOntrol Ettim, Modem Ve Swic Sağlam.

Daha Önce profesyonel olmasada 8-10 kere ağ kurulumu yaptım, Ama şu an kısıldım hiç birşey yapamıyorum.

VE İŞİN EN KÖTÜSÜ PATRON KÖTÜ KÖTÜ KARŞI MASADAN BANA BAKIYOR...

Yardım edin Lütfen.

Kolay Gelsin...

• Networkü yeniden yapılandırmayı dene.
  • Selam gerçi workgrouplara filan bakmışındır aynı olması lazım biliyosundur da bide network sihirbazını çalıştır öle dene oda olmadı yeni kurduğun harddisk fat mı ntfs mi bide diğerlerini kontrol et ondanda yapabilio bazen
  • Firewall varsa kapa öyle dene..ağ kurulum sihirbazını muhakkak çalıştır ve dosya paylaşımını aç
  • ağ kurulumunu yeniden yap ağ adı neyse öle ismi girip denemeye çalış
  • Aynı workgroup içinde olman gerekiyor !
  • Hocam bi defa bütün makinaların firewallarını b,i kapatıp tüm ayarlarını patrona çaktırmadan bi kontrol et derim.Bide Ip aralığına ve subnmetlerine dikkat ederek gateway (ağgeçidi) adreslerinin de hepsinde aynı olması gerektiğini hatırlatmalıyım.Eğer ADSL router kullanıyorsan DHCP aralığının makinalara veridiğin aralığı kapsıyor olması gerekiyor.Bide bunu kontrol et derim.Ha yine olmadıysa oralarda bir yatır faln varmı diyede bi bak istersen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BEnce paylaşım İzin'lerinden Kaynaklanabilir..O yüzden AğBağlantı'ları kısmıdan Küçük İşYeri ve Ev ağı Kur demen Gerekiyor..Ve gelen yönergeleri OKu Oku Oku İleri geri De;)) Ordan Oluştur..Veya Diğer makialara Ping At O şekilde zaman aşımına uğrayıp uğramadığına bakabilirsin..Ve daha sağlıklı karar verirsin..;)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.