Arkadaşlar malumunuz Asus TA 951 kasaların arkasındaki fanlar çok ses yapıyor. Bunu değiştirmek istiyorum. 20 lira gibi bütçem var. Sizin bu konudaki tavsiyeleriniz nelerdir? Ben piyasayı araştırdım biraz herhalde Silverstone iyi ama onlar da pahalı 40 45 lira civarı. Hatta bir de yandaki Air Duck a dı çıkarıp oraya da bir fan mı taksam??? Ekran kartı ısınıyor da biraz
airduct ı çıkarma, mümkünse oraya da fan tak, havayı dışarı çekecek şekilde, yok değil, al eline silikon tabancası biraz modifikasyon yap
Coolermaster al ben aldım memnunum çok sessiz chakrama eksoz fan yaptım.Bende revolteclere falan baktım sora dedim o kadar vermiyim bi bakıyım coolermaster sessizse kullanırım hakkatende süper silentmış
Arctic Cooling AF12025PWM ben bunu kulanıyorum sessiz fiyatıda makul 2ytl civarı.
hocam git 7 milyona harbiden 7 milyona 12cm glacial marka fan al acaip sessiz 1000rpm civarında geziyor ve hava akımıda çok iyi benim kasada 2*80mm+2*120mm+1*92mm var aynı markanın ve kasada ses yok...
quote:
Orjinalden alıntı: cyclon87
Arkadaşlar malumunuz Asus TA 951 kasaların arkasındaki fanlar çok ses yapıyor. Bunu değiştirmek istiyorum. 20 lira gibi bütçem var. Sizin bu konudaki tavsiyeleriniz nelerdir? Ben piyasayı araştırdım biraz herhalde Silverstone iyi ama onlar da pahalı 40 45 lira civarı. Hatta bir de yandaki Air Duck a dı çıkarıp oraya da bir fan mı taksam??? Ekran kartı ısınıyor da biraz
ben 20 ytl ye Arctic Cooling AF12025PWM aldım. memnun muyum fena deil ama asusun (bu arada aynı kasaya sahibiz) arkadaki fanı gercekten sesli. fakat onun gücünde fanda bulamazsın kolay kolay yani aldıgım alet 56cfm falan hava basıyor eger 56cfm bu gördügümse ki alet fulde calışıo asusun 12 lik egsoz fanı rahat 70 basıyodur bu arada glacial fanlardan 3 tane aldım eger sesizlikse süper ama daha ii bi yöntem var hic takmamak ööle hepten sessiz zaten yani onlardan bi performans bekleme kendilerine hayırları yok kanımca cooler master falanda dahil bu söyledigime. tabi benim bu söylediklerim kendi fikrim daha dogrusu kendi ihtiyaclarımı ne kadar karşıladıgı doğrultusunda. neyse hadi sana kolay gelsin...
Beyler Türkiye de bulabileceğiniz en sessiz,kaliteli Fan "SilenX in IXtrema" larıdır,bunların haricindeki hiç bir fan SilenX kadar iyi değildir(özellikle sessizlik arayanlar için=çünkü çok güçlü ve özel havalandırma için olan fan lar elbette sesli olur)
Bende 3 tane SilenX var,Firebal satar bunları ve muhtelif "Db" li modelleri vardır,Kasanız için yine sisteminize uygun bir çeşidini seçerek kullanabiirsiniz,çok düşük Db li modeller ona göre daha az hafa üfler bunuda unutmayın, yani sessizlik derken yetersiz üflemeylede karşılaşabilirsiniz!!
Benim Fan ın 120mmlik olanı bir kaç öy önce arızalandı(arada dönmüyordu!) aynen Firebal firmasına gönderdim ve yeni-sıfır bir tane gönderdiler,buda çok önemli,pahalı ama servis-garanti durumu çok iyi.....
Pahalı diye geçmeyin,bir kere alın olay bitsin,bozulsada süresi içinde değiştiriliyor,ayrıca bir fanda 10 sene nasılsa gitmeyecek!
SilenX alın görün,parasının hakkını en iyi veren Türkiye deki tek Fan
Selamlar
Ya bu hava akımına baktığımızda Silverstone çok dehşet ama pahalı gerçekten. SilverStone FM 121 Profesyonel 120 MM Fan bu modeli fireball dan daha ucuz başka bir yerde bulabilir miyiz? Sessizlik + Performans???
quote:
Orjinalden alıntı: wormhole
hocam git 7 milyona harbiden 7 milyona 12cm glacial marka fan al acaip sessiz 1000rpm civarında geziyor ve hava akımıda çok iyi benim kasada 2*80mm+2*120mm+1*92mm var aynı markanın ve kasada ses yok...
zalmanın titreşim önleyici silikon vidalarla satılan bir fan var.buradan bakabilirsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme