Şimdi Ara

12 CM PSU Fan Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evde internete girmek ve film izlemek için kullandığım masaüstü bilgisayarım var. Bileşenleri eski zaten. PSU o kadar ses çıkarıyor ki pc açmaktan soğudum. Bana uygun fiyatlı ama hiç ses çıkarmayacak 12 CM fan önerebilir misiniz. Oyun falan oynamayacağım için 300 watt psu yeterli olur. Psu değiştirmeyeyim. 12 cm iyi bir fan işimi görebilir diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıvılcım1982 -- 29 Ağustos 2016; 23:23:20 >

• kıvılcım1982 kullanıcısına yanıt
    o kadar gürürtünün psu fanından çıktığından emin misin?
    işlemci fanı kasanın arka ve ön fanı ekran kartı, hatt hdd bile çok ses çıkarta biliyor.
    hdd yi çıkartıp ssd taktım bilgisayara ses çok azaldı.
  • tüm fanları tek tek durdurup baktım, ssd kullanıyorum. Ayrıca hdd ile fan sesi gayet ayırt edilebilir düzeyde :)
  • everest ve frisby alma da diğerleri olur.
  • 500W psu alıp fanını çıkar.
  • bu foruma nolmuş böyle, şaka gibi cevaplar geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodbadugly2

O tavsiye pek şaka değil. 150-200 Watt ihtiyacı olan bir sisteme 600-700 Watt PSU takılırsa yük az olduğundan PSU fazla ısınmayacaktır PWM fan varsa zaten düşük devirlerde çalışacaktır o yüzden fan iptal bile edilebilir.

Özellikle 300 watt olduğunu belirttimki gereksiz yere 600-700 watt psu almayayım, bunun yerine sessiz çalışan bir fan almak daha mantıklı olmaz mı sizce de? sadece hangi ürün daha sessiz onu bilmiyorum. sırf fanı için 200 tl psu yerine, güzel bir fan 60-70 tl alınabilir. Ama dediğim gibi hangisi daha sessiz onu bilmiyorum.
  • http://m.n11.com/acbel-300watt-power-supply-80-80plus-bronze-pca022-za6g-kutusuz-P105702313

Fan fiyatina 80plus bronze power

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

http://m.n11.com/acbel-300watt-power-supply-80-80plus-bronze-pca022-za6g-kutusuz-P105702313

Fan fiyatina 80plus bronze power

hocam teşekkürler ilginiz için ama ucuz yollu psu aramıyorum, 300 watt psu var zaten çok ses çıkarıyor. Bu tavsiye ettiğiniz ürününde çok fark yaratacağını düşünmüyorum.
  • https://www.webdenal.com/nagas-ao350_498134.html?gclid=COG-98Xy5s4CFUe3GwodUrcBEg

O zaman bu urunu oneriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 29 Ağustos 2016; 19:03:13 >
  • Tahminen elinde eski 8cm fanlı powerlardan var. Küçük fan her türlü ses yapar(ki iyisini bulabileceğini pek sanmıyorum) bu yüzden fan değiştirmek sorunu çözmez.

Arkadaşın önerdiği Nagas 350W alınabilir.
    Bütçene bağlı olarak Corsair VS450 de rahat ettirir. İleride ekran kartı taksan bile hem stabilite hem gürültü anlamında sorun yaşatmaz.
  • o tip powerler genele 8 cm fanlı olur hocam 8 cm fanlar yüksek devirle döndğünden ses yapar
  • @cinayet13 belirttiğin ürüne bakayım bir.

Bugün bayağı bir araştırdım. Fan 12 cm, açıp temizledim, yağladım ama ses aynı

AKASA Viper 12cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Kasa Fanı AK-FN059 bu fana ulaştım acaba belirtildiği gibi sessizmi, psu devri yüksek oluyor sanırım o zmn ses çıkarırmı acaba. İlk başta psu alayım dedim ama iyi bir fan daha iyi olur sanırım. PSU içlerindeki fanlar (düşük wattlardaki) genelde kötü çıkıyor. İlk mesaj içeriğinide 12 cm fan önerisi olarak değiştirdim.

http://www.eksenbilgisayar.com/akasa-viper--ak-fn059--12cm-kasa-fani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıvılcım1982 -- 29 Ağustos 2016; 23:23:57 >

• http://www.gokkusagi.com.tr/asp/product/38679/AKASA-120mm-Classic-Sessiz-Kasa-Fani

Şu fandan kullanıyorum sesini oldukça beğeniyorum viper alırsan 12v kanalına bağlayacaksın çok ses yapacak yine
  • kıvılcım1982 kullanıcısına yanıt
    PSU fan bağlantı noktası 4 pin PWM ise viper fan takılabilir. 3 pin ise viper fan tam devirde dönebilir ve bir hayli ses yapabilir. O fanın max devri 1900 rpm.

Konektör 3 pin ise standart hızı 1000-1200 rpm olan bir fan almanızı öneririm. Konektöre bakın önce, ona göre karar verin.
  • Viper baya seslidir, bakma sessiz dedigine. Dbi seviyesi 15 felan olursa sessiz olur.

• Viper serisi seslidir.Akasa apache öneririm.Corsair AF120 ve SP120 quiet olur , Aarocool dead silence olur.
  • Apache mi kaldı kardeş
    Akasa, apache modelini revize ederek viper modelini çıkardı. Tasarım aynı zaten. Apache max devir 1300 idi, viper 1900 oldu.
    Bana has bir şanssızlık değilse, apache modelinin problemi vardı. (1 tane alıp denemiştim o dönemde)
    Viper çıkınca 1 tane de viper aldım. Problemin giderildiğini gördüm. + enerji tasarrufu sağlanmış.

Corsair'in SP modelleri CPU heatsinklerde kullanmak için tasarlanmış. Kasa fanı ya da PSU fanı olarak AF modelini kullanmak daha doğru olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.