Şimdi Ara

12 Ekim İtibariyle Yunanistan adalarına Feribot seferleri Durdurulacak!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konu ciddi. Sanırım Uluslar arası ilişkiler anlamında oluşan bir durum. Her geminin bir bayrak rengi(rütbesi, kıdemi, önceliği) ve bu renge göre belli kriterleri var. Ceza aldıkça bu renk(rütbe, kıdem, öncelik) düşüyor. Yunan firmaları da prosedürler dahilinde gemilermiz renk düşürsün diye en ufak noktayı bile değerlendirip ceza kesiyor, yada gemiyi tutukluyor. İşte buna önlem almak amacı ile 12 ekim'den sonra tamamen seferler duracak.

Bilginiz olsun.

Vizeyi Yunandan alıp bir Sakıza geçerim yapamayabilirsiniz. bilginize!!!

Resmi açıklama bugün bakan sözlü yaptı, yakında yazılı açıklama da düşer güncellerim.
    http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/2433016-turkiyeden-yunanistan-hamlesi-tamamen-yasaklandi.
    http://www.ntv.com.tr/galeri/ekonomi/turk-bayrakli-gemiler-limandan-cikamadi,MZ-IqjfIGUuhCqglo189fw/3wHyn5emd0qjgQ8etRyQtg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 26 Eylül 2017; 17:57:40 >

• Yunan yetkililer Türkiye'ye gıcıklık olsun, beyaz bayrağı kaybetsin diye durup dururken teknelere ceza yazmıyorlar. Yunanistan'a kaçak olarak geçmeye çalışanların %95'ini Türk bandıralı gemiler taşıdığı için artık denetimleri sıklaştırıyorlar ve denetimler sonucunda prosedür uygulanıyor. Millet olarak kendi hatamızı görmezden gelip suçu başkalarına atmayı ne kadar çok seviyoruz.

Gördüğüm kadarıyla Türk hükümetinin ortaya koyduğu sebep de bahane... Asıl amaç yerli turisti içeride tutup 2 senedir can çekişen Türk turizmini hareketlendirmek.
  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    söylediklerinde haklısın,

hatta bende aynı şeyi düşünüyorum özellikle ağustos ayında Yunanistan seyahat acenteleri birliği başkanı 'Türkler Yunan adalarında günde ortalama 250 € harcıyor' şeklinde haberlere demeç verince, yakında bizimkiler bu gidişlerin önüne geçer diye de iç geçirmedim değil (haber linki:http://www.haberturk.com/ekonomi/turizm/haber/1614363-kurban-bayrami-tatilini-yunanistan-da-geciren-turkler-gunde-250-euro-harciyor)

Benim anlamadığım sizin millet olarak kendi hatamızı görmezden gelip suçu başkasına atmayı çok sevdiğimiz ile ilgili kısmı.

Ben bu konuyu 17 senelik bir turizmci olarak bilgilendirme amaçlı açtım. Zira amacı başka schengen ülkelerine gitmek olan yerli turist, en kolay ve en uzun vize Yunanistan'dan alınıyor diye vizeyi oradan alıp, vizeyi açmak adına günübirlik olarak Yunan adalarına seyahat ediyorlardı artık bunu yapamayacaklarını belirtmek için açtım

her konuya neden siyaset, politika, veya eleştiri getiriyoruz ki? Sana göre bunun sebebi Türklerin kaçakçılık yapması, Türk Turistin parayı yurt dışında harcamasının önüne geçilmesi.

Ama ben bu konuyu bunları tartışmak için açmadım. Amacım bu olsaydı bu konuyu ülke ve dünya gündemi kısmına açardım, buraya değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

söylediklerinde haklısın,

hatta bende aynı şeyi düşünüyorum özellikle ağustos ayında Yunanistan seyahat acenteleri birliği başkanı 'Türkler Yunan adalarında günde ortalama 250 € harcıyor' şeklinde haberlere demeç verince, yakında bizimkiler bu gidişlerin önüne geçer diye de iç geçirmedim değil (haber linki:http://www.haberturk.com/ekonomi/turizm/haber/1614363-kurban-bayrami-tatilini-yunanistan-da-geciren-turkler-gunde-250-euro-harciyor)

Benim anlamadığım sizin millet olarak kendi hatamızı görmezden gelip suçu başkasına atmayı çok sevdiğimiz ile ilgili kısmı.

Ben bu konuyu 17 senelik bir turizmci olarak bilgilendirme amaçlı açtım. Zira amacı başka schengen ülkelerine gitmek olan yerli turist, en kolay ve en uzun vize Yunanistan'dan alınıyor diye vizeyi oradan alıp, vizeyi açmak adına günübirlik olarak Yunan adalarına seyahat ediyorlardı artık bunu yapamayacaklarını belirtmek için açtım

her konuya neden siyaset, politika, veya eleştiri getiriyoruz ki? Sana göre bunun sebebi Türklerin kaçakçılık yapması, Türk Turistin parayı yurt dışında harcamasının önüne geçilmesi.

Ama ben bu konuyu bunları tartışmak için açmadım. Amacım bu olsaydı bu konuyu ülke ve dünya gündemi kısmına açardım, buraya değil.

Ben mi yanlış ifade ettim siz mi yanlış anladınız bilemiyorum. Sizin takıldığınız kısmı ben tamamen Haber7 ile NTV sitelerinde okuduğum haberlerin içeriğine ve Türk yetkililerin demeçlerine istinaden söyledim. Sizi suçlamadım. Türk bandıralı gemilerin ceza yemesinin asıl sebebi kaçak yolcu turizmi nedeniyle denetimlerin arttırılması. Ama basındaki ve yetkililerin dilindeki laf "Yunanlar Türkiye beyaz bayrağı kaybetsin diye ceza yazıyor..." Ben buna değinmek istedim. Yanlış anlaşıldıysa affola.

Ayrıca konu ne kadar turizmi ilgilendirse de bir o kadar da politik ve siyasi bir olay.

• Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    Her Türk bandıralı yolcu taşımacılığı yapan ticari her geminin sanki kaçak yolcu taşıyormuş, yada öyle bir potansiyeli varmış gibi bir söylemde bulunduğun izlenimine kapıldım. yada yazdıklarından onu çıkardım diyebilirim.

Reklam amacı gütmeden sadece örnek vermek için isim veriyorum. Turyol, Yeşil Marmaris, Ertürk, Bodrum express lines bunlar Yunan adalarına seferler düzenleyen ciddi Türk firmaları. Hepsinin bir prestiji, bir marka değeri var. zedeleyeceklerini sanmıyorum. Ha olursa ben yanılmış (hatta mor) olmuş olurum ama tekrar belirtiyorum bu firmalar bilet keserken bile sistemlerinde pasaport seri numarası, TC kimlik numarası gibi bilgileri girmeden bilet kestirmiyor.

Benim kanaatim, 2 şekilde 1.si bize anlatılan 2. si ise kendi hissiyatım ve 15 yıllık turizm tecrübemle oluşturduğum komplo teorim.

bize anlatılan yani Yunanlılar Türk bandıralı gemilere beyaz bayrak kaybetsin diye ceza yazması. Yukarıda yazdığım Türk firmaların dışında Yunan firmaları da var. Yunan firmaları pazarı paylaşmamak adına sadece kendileri çalışsın diye böyle bir yaptırıma girmesi makul sebep gibi duruyor.

Mesela sana şöyle bir anımı paylaşmak isterim;

Bu yaz Polonyalı bir arkadaşım Rodos'a tatile gitmiş, bana bunu kendisi Rodostayken söyledi. ertesi gün bastım gittim Marmaris'e saat 13:00 sularında vardım. arkadaşıma dedim ki madem bu kadar yakınız hadi atla feribota gel saat 15:30'da feribot var.. arkadaşım gitmiş otelin resepsiyonuna bilet almak istiyor, resepsiyonist en erken feribot ertesi gün var diyor. Söylediği şey kısmen doğru, Yazın Rodos'tan 2 feribot gelir, sabah gelen Yunan firması, öğleden sonra gelen Yeşil Marmaris yani Türk firması, arkadaşım yok diyor ben var diye inat ediyorum. En sonunda aradım telefonla kızı dedim telefonu resepsiyon da görüştüğün kişiye ver, Aldı Yunanlı resepsiyonist, ben buna ince ince giydirdim, senin insanlığın yok mu, ben burada kız arkdaşıma yarım saat mesafede iken sen bizim kavuşmamıza engel oluyorsun, hem sen nasıl bir turizmcisin olanı yok gibi gösteriyorsun, ben biliyorum saat 15:30 da feribot var ve sen onu sisteminde görüyorsun bilette kesebiliyorsun ve bunu yapmıyorsun diye, şikayet ettircem de dedim. Tırstı bu. 10 dk sonra arkadaşım yazdı whatsapptan saat 17:00 da karşıla beni diye :)

2. si yani komplo teorim ise Yunanistan seyahat acenteleri birliği başkanının kalkıp ta Türkler günde ortalama 250 €para harcıyor açıklaması.

Komplo teorimi şu gerekçelere dayandırıyorum;

Türk Halkı olarak en sevdiğimiz özelliğimiz aşırmak, kandırmak, kaçırmak ve bunu hem afedersin ama bokunu çıkararak hemde reklam ederek yapmamız.

Yurt dışı sitelerden alış verişi keşfettik, ilk başlarda Türkiye pazarına gelmeyen ürünleri alıyorduk, gerekçemiz, ee abi ülkede yok ne yapayım dı? sonra iş döndü çocuk bezinden, sarma sigaralarda zıvana diye tabir edilen aparatı bile sipariş eder olduk. ve bunu ne abi burda alıyorsun vergisi algısı var, sitede kargo dahil daha ucuz. Peki sen böyle her şeyi alırsan devlet bunun önüne geçmez mi? geçti Yurt dışı alışveriş limitini 30€ ya çekti.

Hafta sonu tatilinde ailecek Yunan adalarına, Kıbrıs'a, Selanik'e Kavala'ya, Bulgaristan'a, Batum'a Kiev'e gidiyorlar, dönüşte o gümrük kapısından bir çıkışı var sanki Migrosun içki reyonundan yada Tekin Acar kozmetikten çıkıyor, devlet bunun önüne geçmez mi? geçti nitekim kotaları düşürdü.

Türk buradan Yunan adasına gidiyor, yiyor içiyor, sosyal medyada paylaşımlar, etrafta ballandıra ballandıra anlatmalar, içilen uzolar, yenilen kalamarlar, fiyatlar ucuz vs. Ya iç Turizm kan ağlarken sen elindeki parayı elin Yunanı na kazandırıyorsun bunun önüne geçmez mi devlet, geçti içte hadi git bakalım şimdi bir adaya.

Millet olarak işin cılkını çıkardıkça daha çok hakkımız alınır elimizden, müstahak ama bize. ölçüsünde, kararında, makul olanla kalsaydı bu 3 konu devlet bu kadar katı yaptırıma gitmezdi.

O yüzden bu olay bana göre hem 1. madde de hem 2. madde de politik veya siyasi değil, tamamen ekonomik ve sosyolojik.

İnanın ada halkı da çok üzgündür, sadece Türk turist gelemeyecek diye değil. O ada halkı, bizim kıyılarımızda (mesela Sakız da yaşayan Çeşmeye) pazar alış verişi için geliyordu. Sebzesini, meyvesini alıp dönüyordu. şimdi sadece belli tarihlerde gelebilecekler, ama belki Yunan firmasının gerçekleştireceği sefer adamların lazım olduğu günde olmayacak. bizim firmalar bunu gözeterek sefer planlaması yapıyordu.

iyi niyetin için teşekkür ederim, Affedilecek bir şey de yok, ben sert yaptıysam ben özür dilerim. Ama dediğim gibi ben konuyu açarken bu mesajda yazdıklarımı belirtmek için yazmamıştım, konuyu bunları kusmak için açmamıştım.

Türklerin yurt dışı tercihlerinde genellikle Almanya, Hollanda, İspanya var ama bu ülkelerin vize prosedürü hem zor, hem de adamlar seyahat kaç gün ise o kadar vize veriyor.

O yüzden genellikle Türkler Yunanistan'ı tercih ediyor ki hem uzun vize alıyorlar hem de Ege'de oturan feribotla bir adaya gidip, vizeyi açıp ver elini Avrupa yapıyorlardı.

Artık bu durum ortadan kalkmış oldu onu belirtmek istedim. zira varsa seyahat planları şimdiden değiştirsinler.

2 yolları olacak;

Ya gidilecek ülkeye baş vuracak vize süresine razı olacak.

Yada yine Yunanistan'dan alacak, nereye gidiyorsa Atina aktarmalı gidecek.

• Yunan firmaları çalışabilecek diye biliyorum, eğer doğruysa burada kazanan gene Yunanistan olur. Sefer sayılarını arttırarak boşluğu kapatırlar.
  • mericbey kullanıcısına yanıt
    Türk firmasının ekmek yiyemediği yerde Yunanlılar pazarda tek kalırsa isyan bayrağı açar, tepki koyar,

Hükumet bu baskıyla yüzleşmek istemez,

o yüzden Yunanlılar bizim firmalarımız yaptırım uyguluyorsa, bizim gümrüklerimiz ve denetçilerimiz de ona ceza keser propagandası uygulayabilir,

yada Türk kara sularına kapatılır gemiler.

eğer devletin derdi millet gitmesin diye yaklaşıyorsa olaya bunun önüne her türlü geçer zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macaristan uçak bileti 24 Euro
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Şu an yazınızın tamamını okuyacak vaktim maalesef yok. Uzun uzun açıkladığınızı varsayarak teşekkür ediyorum. Yalnız ilk cümlenize takıldım.
    Her Türk bandıralı gemi-tekne kaçak yolcu taşıyor demedim. Yazdığım cümlenin izlenime, yoruma gerek bırakmayacak şekilde gayet açık olduğunu düşünüyorum. Kaçak mülteci taşıyan teknelerin %95'i Türk teknesi dedim. Ve bunu net olarak biliyorum. Tekrar aynısını kopyalayım. "Yunanistan'a kaçak olarak geçmeye çalışanların %95'ini Türk bandıralı gemiler taşıdığı için..."
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.