|
Bildirim
“Amerikan yardımından bedava uçak almak dururken, uçak fabrikanıza parayla sipariş verirsem yarın bu millet beni asar” 1949 Hava Kuv. Kom.
|
noldu 2024 de secim mi var :) koskoca tusaş seni beni neden kandırsın neyin kafası bu ya:) |
Açıkçası bunu beklemiyordum dün görmüştüm bu haberi ve çok sevindim. hele ki bu ebatlarda bir uçağın yapımında daha da ertelenir diye düşünürken öne çekilmesi harika bir durum. ALLAH emeği geçen herkesten razı olsun Sayın Temel KOTİL gece gündüz çalışıyoruz derken hakkını verdikleri aşikâr ALLAH her daim yar ve yardımcıları olsun ALLAH kolaylık versin. Tam bağımsızlığımız için çok önemli bir aşama bunu yaparsak artık hiçbir şekilde savunma sanayisi konusunda hiçbir ülkeye bağımlı olmuyoruz demektir. |
TAI F-16 montajından ve F-35 orta gövde üretiminden tecrübe kazandı. Kendi imkanlarıyla Hürkuş'u geliştirdi ve uçurdu. Hürjet ile kendi jetini uçurup bir üst lige geçecekler. Her seferinde üstüne koyarak ilerliyorlar.
|
Çok büyük bir proje bu tarz projelerde aksamalar kaçınızmazdır. Takvimin sarkması normalken öne alınması çok gerçekçi gelmedi. F35 gibi paranın yağdığı bir projede bile bi dünya sorun ve çözülemeyen şey var.
Seri üretime geçeceği ve envantere gireceği günü iple çekmiyorda değilim. |
Bu bizim ilk savaş jeti (5 plus hem de) projemiz ve hedefler de bana biraz gerçekçi gelmiyor ama umarım ben yanılırım. Yanılırsam da acayip sevineceğim bu arada.
|
Seçimden dolayı bir yıl erkene çekilmiştir
|
F35 eski tip mühendislik disiplini ile tasarlandı, MMU bilgisayar destekli tasarlandı, yani eskiden 100 lerce mühendisin aylarca yapacağı hesaplamalar günler içinde bitmiş olabilir.
|
Bu aziz milleti kendin gibi saf zannetme.
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 9 Aralık 2022; 19:03:06 > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknokaptan -- 9 Aralık 2022; 18:36:2 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Açıkçası bunu beklemiyordum dün görmüştüm bu haberi ve çok sevindim. hele ki bu ebatlarda bir uçağın yapımında daha da ertelenir diye düşünürken öne çekilmesi harika bir durum. ALLAH emeği geçen herkesten razı olsun Sayın Temel KOTİL gece gündüz çalışıyoruz derken hakkını verdikleri aşikâr ALLAH her daim yar ve yardımcıları olsun ALLAH kolaylık versin. Tam bağımsızlığımız için çok önemli bir aşama bunu yaparsak artık hiçbir şekilde savunma sanayisi konusunda hiçbir ülkeye bağımlı olmuyoruz demektir. |
Bizim millet saf olduğu sürece, uzay gemisi bile yaptık derseniz yerler |
|
|
|
neden savaş ucağı değil de muharip diyorlar onu merak etmiştim. cunku şimdiye kadar hep savaş ucağı olarak kullanıldı türkiyede bu sınıf ucaklar için. askeriye de muharip kullanımı varmış mı daha önce, duymadığım bir terim. |
bazı siparişler erken gelecek demek ki. olağan durum. Tebrik ederim. |