Şimdi Ara

Milli Muharip Uçak'ın ilk uçuş tarihi bir yıl erkene çekildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Milli Muharip Uçak'ın ilk uçuş tarihi bir yıl erkene çekildi
    Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, dün gerçekleştirilen Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri etkinliğinin Türkiye Yüzyılının Savunma Projeleri" panelinde TUSAŞ’ın savunma sanayi projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Milli Muharip Uçak’ın uçuş tarihinin güncellendiğini duyurdu.

Milli Muharip Uçak’ın hangardan çıkış tarihi 18 Mart 2023, ilk uçuş tarihi ise 2025 yılı olarak duyurulmuştu. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, “Milli Muharip Uçak’ın ilk uçuşu 29 Ekim 2024’te” diyerek uçuş tarihinin bir sene erkene alındığını açıkladı.

Milli Muharip Uçak'ın ilk uçuş tarihi bir yıl erkene çekildi
    STM, HAVELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK gibi birçok kuruluşun kendileri ile çalıştığını belirten Kotil, "Milli Muharip Uçak, 2028'de Türk motoru da geldiği zaman, motoru da dahil yüzde 100 yerli bir uçak olacak. Çok kısa bir sürede ortaya çıktı. Başarı kalpten ve özveriden gelir." diye konuştu. Milli Muharip Uçak'ın seri üretimine 2028’başlanacak. İlk aşamada ayda 2 tane olmak üzere yılda 24 tane Milli Muharip Uçak üretilecek. Prototiplerde ABD üretimi General Electric F-110 motoru kullanacak. Motorların teslimatı yapıldı. Seri üretim versiyonda ise yerli üretim motor kullanılacak.

Ayrıca Bkz.Bayraktar Kızılelma ilk kez havalandı: “Zor tutuyoruz”

Milli Muharip Uçak Özellikleri

Milli Muharip Uçak, 5+ nesil olarak nitelendirilen savaş uçaklarında bulunan kabiliyetlere ve donanımlara sahip yerli ve milli savaş uçağı olacak. Güvenli veri paylaşımına ve akıllı mühimmatların kullanımına yönelik akıllı altyapıya sahip olacak. Tüm hava-hava ve hava-yer hedeflerine stratejik taarruz imkanı sağlayacak.

Milli Muharip Uçak ile;

• Yüksek performanslı radar, elektronik harp, elektro-optik, haberleşme, seyrüsefer ve tanımlama kabiliyeti,

• Yüksek/süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas ve isabetli ateşleme,

• Otomatik hedef tanıma ve algılama, çoklu veri füzyonu ve yapay zeka yetenekleri ile artırılmış muharebe gücü elde edilecek.

MMU Teknik Özellikleri

• Kanat Açıklığı: 14 m (46 ft)

• Uzunluk: 21 m (69 ft)

• Yükseklik: 6 m (20 ft)

• İtki: 2 x 29.000 lb

• Azami Hız: 1,8 Mach (40.000 ft)

• Servis Tavanı: 55.000 ft

• Pozitif / Negatif G Limiti: +9g / -3,5

MMU Sistem Özellikleri

• Yüksek Durumsal Farkındalık

• Optimize Edilmiş Pilot İş Yükü

• Muharebe Hasar Tespiti

• Yeni Nesil Görev Sistemleri

• Diğer Unsurlarla Müşterek Çalışılabilirlik

• Düşük Görünürlük ve Kızılötesi İz

• Sensör ve Veri Füzyonu Destekli Atış Kontrol Sistemi ile Hassas Vuruş

• Kısa Dönüş Süresi

• Kolay Bakım

• Sürdürülebilir Yaşam Döngüsü Desteği

• Uygun Maliyetli Yaşam Döngüsü Desteği

• Dahili Silah Yuvası

• Supercruise Kabiliyeti

Kaynak:https://www.milliyet.com.tr/gundem/temel-kotil-duyurdu-mmuda-ilk-ucus-1-yil-erken-olacak-6869484

• Açıkçası bunu beklemiyordum dün görmüştüm bu haberi ve çok sevindim. hele ki bu ebatlarda bir uçağın yapımında daha da ertelenir diye düşünürken öne çekilmesi harika bir durum.

ALLAH emeği geçen herkesten razı olsun Sayın Temel KOTİL gece gündüz çalışıyoruz derken hakkını verdikleri aşikâr ALLAH her daim yar ve yardımcıları olsun ALLAH kolaylık versin. Tam bağımsızlığımız için çok önemli bir aşama bunu yaparsak artık hiçbir şekilde savunma sanayisi konusunda hiçbir ülkeye bağımlı olmuyoruz demektir.

Çok büyük bir proje bu tarz projelerde aksamalar kaçınızmazdır. Takvimin sarkması normalken öne alınması çok gerçekçi gelmedi. F35 gibi paranın yağdığı bir projede bile bi dünya sorun ve çözülemeyen şey var.
    Seri üretime geçeceği ve envantere gireceği günü iple çekmiyorda değilim.
  • “Amerikan yardımından bedava uçak almak dururken, uçak fabrikanıza parayla sipariş verirsem yarın bu millet beni asar” 1949 Hava Kuv. Kom.

• Çok büyük bir proje bu tarz projelerde aksamalar kaçınızmazdır. Takvimin sarkması normalken öne alınması çok gerçekçi gelmedi. F35 gibi paranın yağdığı bir projede bile bi dünya sorun ve çözülemeyen şey var.
    Seri üretime geçeceği ve envantere gireceği günü iple çekmiyorda değilim.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Biri size bedava bişi veriyorsa ürün sizsiniz demektir. Ki ne kadar ileri görüşsüzmüş aha daha önce bedava verenler F35leri para ile vermiyor.

• faniseyler kullanıcısına yanıt
    F35 eski tip mühendislik disiplini ile tasarlandı, MMU bilgisayar destekli tasarlandı, yani eskiden 100 lerce mühendisin aylarca yapacağı hesaplamalar günler içinde bitmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 9 Aralık 2022; 19:03:06 >
  • Bu bizim ilk savaş jeti (5 plus hem de) projemiz ve hedefler de bana biraz gerçekçi gelmiyor ama umarım ben yanılırım. Yanılırsam da acayip sevineceğim bu arada.

• fendur kullanıcısına yanıt
    İlk degilki bu hurjet hurkus gibi uçaklar yapıla yapıla geldi. İllaki bazı sorunlar çıkacaktır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Seçimden dolayı bir yıl erkene çekilmiştir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fendur kullanıcısına yanıt
    Bu uçak için hiçbir resim kurum 5 Plus demedi. Yer yer 5. Nesil gibi dediler bazen de 4,5 nesil dediler. 5. Nesili şu anda ABD dışında yapabilen yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    O da geçmişi hatırlatarak ironi yapıyor zaten.

• Hürkuş bile 10 seneyi buldu, bunu nasıl 3-4 senede bitirecekler.. muhtemelen kasası farklı F16 olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buna niye muharip deniyor ya

• Temel bey eski tarih kalsaydi siz uçağı erken bitirebilirsiniz o zaman çıkar erkene alırsınız, biliyorsunuzki evdeki hesap çarşıya uymaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknokaptan -- 9 Aralık 2022; 18:36:2 >
  • Açıkçası bunu beklemiyordum dün görmüştüm bu haberi ve çok sevindim. hele ki bu ebatlarda bir uçağın yapımında daha da ertelenir diye düşünürken öne çekilmesi harika bir durum.

ALLAH emeği geçen herkesten razı olsun Sayın Temel KOTİL gece gündüz çalışıyoruz derken hakkını verdikleri aşikâr ALLAH her daim yar ve yardımcıları olsun ALLAH kolaylık versin. Tam bağımsızlığımız için çok önemli bir aşama bunu yaparsak artık hiçbir şekilde savunma sanayisi konusunda hiçbir ülkeye bağımlı olmuyoruz demektir.

• Bizim millet saf olduğu sürece, uzay gemisi bile yaptık derseniz yerler

• isakoc kullanıcısına yanıt
    Başlangıç için 4 buçuğa da razıyız.

• Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Hürkuş ve Hürjet eğitim uçağı olarak da kullanılmak üzere tasarlandı. MMU ise sırf savaş uçağı olarak üretiliyor.

• slamdunk393 kullanıcısına yanıt
    TAI F-16 montajından ve F-35 orta gövde üretiminden tecrübe kazandı. Kendi imkanlarıyla Hürkuş'u geliştirdi ve uçurdu. Hürjet ile kendi jetini uçurup bir üst lige geçecekler. Her seferinde üstüne koyarak ilerliyorlar.

• yc#1 kullanıcısına yanıt

neden savaş ucağı değil de muharip diyorlar onu merak etmiştim. cunku şimdiye kadar hep savaş ucağı olarak kullanıldı türkiyede bu sınıf ucaklar için. askeriye de muharip kullanımı varmış mı daha önce, duymadığım bir terim.

• bazı siparişler erken gelecek demek ki. olağan durum.

Tebrik ederim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.