Şimdi Ara

Milli Muharip Uçak'ın ilk uçuş tarihi bir yıl erkene çekildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hurjet, Savaş jeti mi? "Uçaklar" derken? Tabi çıkacak zaten çıkmasa bize uzaylılar yardım ediyor derler.

• isakoc kullanıcısına yanıt

USAŞ Milli Muharip Uçak (MMU), (İngilizceTAI Turkish Fighter X (TF-X)), TUSAŞ tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin 2020'li yılların sonunda seri üretim aşamasına getirmeyi planladığı beşinci nesil jet muharip uçak projesidir.[2] 

Wikipedia dan. Kaynak da TUSAŞ tan bakabilirsin.

www.tusas.com
    MİLLİ MUHARİP UÇAK - TUSAS
    https://www.tusas.com/urunler/yeni-projeler/ozgun/mmu

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

noldu 2024 de secim mi var :) koskoca tusaş seni beni neden kandırsın neyin kafası bu ya:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Hava kuv. Kom değil, milli şef!!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Bu aziz milleti kendin gibi saf zannetme.

• isakoc kullanıcısına yanıt
    tr.wikipedia.org
    Beşinci nesil jet avcı uçağı - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Be%C5%9Finci_nesil_jet_avc%C4%B1_u%C3%A7a%C4%9F%C4%B1
    . 5.nesil başkası yapmıyomuşmuş... ingiltere japonya vs vs 6.nesil çalışmasındalar şuan...

ama biz bunu yapalım 6. nesil jet te gelir, tek başına bunu yapabiliyo olmak başka bi olay... kısa sürede yapmak başka bi olay... başarılı olursa da çok büyük olay... bi sonrakini de en iyisiyle yaparız diyecem ama zatne bi sonraki denen 6.nesil aslıdna MIUS un hızlı ve büyük olanı.. yani aslında mIUS u hızlandırsak ve kaslı hale getirsek bitti o iş :) ki o da yapılır ;) bi kaç yıla ukraynalıalrdan alınan motor teknolojisi ile daha hızlı ilerleriz...

• bilen birileri cevaplasın !!!!!!!!!!!!!

aselsan otokar vs borsaya açıkken, nedne havelsan roketsan vsborsaya açılmıyor ? özel bi sebebi mi var? (ortaklıklar dan dolayı vs?) açılabilir mi?
    borsaya açılırsa getirisi götürüsü ne olur?

TOGG ceo su borsaya açılacaklarını söylüyor (sanırsam abd deki borsaya) finansman elde etmek içni (o kadar firma bir araya gelip tonla teşvik vs almış haala yetmemiş DOYMUYORLAR!!

baykar vs niye borsaya açılmıyoe mesela ?

• ŞAKACI kullanıcısına yanıt

darısı diğerlerinin başına.

• bilen birimiyim tartışılır ama tahminlerimi ve fikirlerimi söyliyeyim.

açılmama nedeni bu ülkenin durumu ve borsada birilerin elinde oyuncağı olabilir. yada bahsettiğin gibi ortaklıklar olabilir. her şey şeffaf olacağından terör örgütlerin borsadaki verilerde analiz yapmasını istemeyebilir. tusas için bilmem amam roketsan için tsk nın kaç tane roket sipariş verdiğini ve bunun üzerinde tahmin yapılması istenmeyebilir.

baykar için de bayraktarın kendi kararı. yukarıdaki yazdıklarımın çoğu geçerli.

toggg (otomatik çeviriden dolayı g leri fazladan ekledim)a gelince global borsalara açılmasının istemesi hem yatırımcı bulabilir hem de uluslar arası pazarda kendi adını duyurabilir. hem de sıcak dolarlarla ek olarak ülkemize sokup istediği parayı bulabilir. inşallah sonu hepsiburada gibi rezil olmaz.

• xpugur kullanıcısına yanıt
    İnşallah daha iyisini yaparız. Bu konu da her zaman dua ediyorum.

Diğer ülkelerinkine tam 5. Nesil denilmeme sebebi motor bölümündeki ısı izini gizleyememeleri. Şuan da sadece ABD burayı başardı. F35 alanların uçak bakımlarında bu bölümün özel sıvısı değişeceği zaman ABD’li mühendislerden başkasına orayı açmaya izin vermiyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    f-35 üret kullan bir uçak değil. aynı zamanda satılacak da bir ürün buna göre dizayn edildi ve maliyet hesapları yapılıyor. alacak ülkeleri bağımlı hale getirerek uzun süreli kar etme stratejisi ile ilk maliyeti az uçaklar yapma peşindeler. ayrıca o kadar ülke yarım koordinasyonla bir araya gelirse aksamalar illa ki olur tek elden üretilen f-22 çatır çatır çalışıyor değil mi?

aselsan askeri teknoloji üretiyor roketsan havelsan doğrudan silah üretiyor. kalaşnikofu rus borsasında gördün mü sen ?

"F35 eski tip mühendislik disiplini" MMU bilgisayar destekli. Siz kimden bu saçma salak bilgileri edinip bir de burada yazıyorsunuz ya? Valla pes yani. Bu kadar da kandırılmayın ya?

• Her seferinde bu gibi haberlerde ne aşağılık psikolojisinde oldugunuzu, kendini pc basindan bilgi sahibi sanan toplulumumuz oldugunu görüyoruz bu haberlerde.

Yapilan yorumlarin çoğunun cevabi neyi nasil yapildigi vs haberin kaynagi zaten aciklamis. Lutfedip dinleselerde anlayacaklari aşikar olmakla birlikte, yapilan şeyler bu gibi düşünceleri hala degistiremedi.

Insansiz hava araclari ve suan yapilan diger hurkus ve gokbey gibi ucan örnekler ve calisma asamasinda olan o kadar ucak, helikopter, siha vs varken, hala bizimkiler nasil yapar yapamayiz diye buralarin en akillilari gibi yazip bilmislik taslaniyor. Burdan zevkle okuyoruz bu hallerinizi

https://www.youtube.com/watch?v=QMSAY3pID6E&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 10 Aralık 2022; 14:53:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fendur kullanıcısına yanıt

uydurulmuş bile olsa ben uydurmadım. Temel Kotil yeni nesil mühendisler ile ortodoks mühendisler arasındaki farklı anlatmıştı. şimdi ayak üstü cevap verdim. videoyu bulunca linkini paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 10 Aralık 2022; 14:39:1 >
  • SavunmaSanayiST.comtwitter
    “Türkiye'nin En Uzun Menzilli Hava Savunma Radarı Hizmete Giriyor! - 450+ kilometre menzile sahip ERALP Erken İhbar Radarı'nın özellikleri:”
    https://twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1601540479434297344
  • SavunmaSanayiST.comtwitter
    “🇹🇷🇵🇭 | TUSAŞ tarafından Filipinler'e teslim edilen 3. ve 4. T129 ATAK Taarruz Helikopterleri, tüm test faaliyetlerini başarıyla tamamladılar ve Filipin Hava Kuvvetleri envanterine kabul edildiler. TUSAŞ Helikopter Birimi, başarılarıyla Türk havacılık tarihine damga vuruyor.”
    https://twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1601634678167187456

DEFENCE TURKtwitter
    “🔴🇳🇬Nijerya'ya 6 adet 🇹🇷T129 ATAK helikopteri ihraç edilecek! 🔸Nijerya Hava Kuvvetleri 24 adet M-346 eğitim uçağı, 6 adet T-129 ATAK helikopteri, 2 adet Augusta 109 Trekker çok rollü helikopter ve 3 adet Wing Loong II İHA tedarik edecek 📎 @TUSAS_TR https://t.co/lWz78VT2o5”
    https://twitter.com/Defence_Turk/status/1601634241078767617

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 10 Aralık 2022; 21:11:25 >
    öğrenmek için soru sormuşsun takdir ettim ama DOYMUYORLAR diye yorumda bulunmuşsun bunu da kınıyorum. madem bilmiyorsun neden yorum yapıyorsun

Hocam savunma sanayisi özellikle de savaş uçağı üretiminde, teknolojinin en dibinin, en gelişmişinin ve en son teknolojinin kullanıldığı ilk yerdir. Yani F-35 i tasarlayan ve üreten şirketin gerçekten de bizim sahip olduğumuz yazılım ve araçlara sahip olmadığını düşünmek için aklını kaybetmek lazım. Bu arada sanki biz bu yazılım ve araçları nereden aldık? Yani kendi üretmediğimize göre ki eğer biz üretseydik o zaman zaten kimseye ihtiyaç duymaz şimdiden F-22 yi biz yapardık.

Hocam kendinizi çok fazla kaptırıp kolayca manipüle ediliyorsunuz. Çağ bilgi çağı bu kadar kolay inanmayın her söylenene. Bu arada emin olun sizden daha fazla istiyorum ülkenin en üst düzey ligde yer almasını. Ama biraz da kendinizi eğitin her söylenene direkt atlamayın. Ortodoks mühendis de nedir ya? Valla artık komik olmaktan çıktı bu biraz yani. Neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fendur -- 10 Aralık 2022; 22:58:54 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.