Şimdi Ara

12 led diyotu nasıl bağlayabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim elimde 12 led diyot var (beyaz) mezuniyet balosunda pastadan aldığım plastik mezun öğrenci var bunu yuvarlak bir plastiğe yapıştırdım ve etrafına bu ledleri bağlamak istiyorum nasıl yapabilirim

• Bi fotoğraf atar mısınız normal led ler mi mrrak ettim. (bu arada led dediğinizde zaten diyot diyorsunuz sondaki d diode nin d si)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  12 led diyotu nasıl bağlayabilirim
  • 12v ile 3er 3er seri şekilde bağlamayı düşünüyorum ama hangi direnci ve nasıl bağlıcağım hakkında bir bilgim yok
  • omurcagdas O kullanıcısına yanıt
    Piyasada, 12v 1A veya 2A adı altında, internet modemi için adaptörler satılmaktadır..
    kolayca bulabileceğiniz bu adaptör ile ledlerinizi çalıştırabilirsiniz..
    3 led + 1 drenç en sağlıklısıdır... 3 seriled + 1 seri drenç ( 180 - 270 ohm arası ). bu şekilde 4 grup oluşturuyorsunuz, ve bu 4 grubu birbirine paralel bağlıyorsunuz..
    9v pil ile çalıştıracaksanız,, drenç 180 ohm dan büyük olmasın..
    Kolay gelsin
    Piyasada, 12v 1A veya 2A adı altında, internet modemi için adaptörler satılmaktadır..
    kolayca bulabileceğiniz bu adaptör ile ledlerinizi çalıştırabilirsiniz..
    3 led + 1 drenç en sağlıklısıdır... 3 seriled + 1 seri drenç ( 180 - 270 ohm arası ). bu şekilde 4 grup oluşturuyorsunuz, ve bu 4 grubu birbirine paralel bağlıyorsunuz..
    9v pil ile çalıştıracaksanız, drenç değeri 180 ohm dan yüksek olmasın..
    Kolay gelsin
  • teşekkürler ben de aynısı daha önce öğrendim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elimde bir led adaptörü var 12 v 3.5 A Amperi zarar verir mi yanlış hatırlamıyorsam direnç ler 210 ohm
    hiç zararı olmaz,, doğru bağlayın yeterli
  • hazır bilgili birini bulmuşken bir soru daha soruyum 9v 0.6 A adaptör ile 1 mt şerit ledi yakabilir miyim
    Az yanar, voltaj düşük.. şerit led 12v dur. En azı 1m de 400mA çeker. Adaptör 600mA. Az yakması dışında sıkıntı olmaz.
    Şerit led tek cipli mi ? . 3 ,cipli ise olmaz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek çipli olur mu
  • veya ledleri 50 50 yapıp seri bağlasam olur mu
  • anlamadığım normal 9v pille çalışıyor ama
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.