< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
2k çözünürlük 144 hz monitörde 600 liraya rx 5700xt besleyecek işlemci göster alalım dostum. Yazarken kolaydır tuşlara basıyorsun sonuçta, düşünürsen zor olacağını göreceksin.
|
14nm ilk çıktığında almıştım
Stok fan Stok voltaj A320 SERİSİ BOARD 3,9 GHZ Stabil aylarca Sıcaklık bakmıyorum bile buz AMD'ye sevgiler Athlondan bu yana bu yolun yolcusuyuz Saygılar.. |
TÜM RYZEN İŞLEMCİLER İÇİN GEÇERLİDİR!
UYARI! BU İŞLEM SIRASINDA OLUŞABİLECEK HATALAR VEYA KARŞILAŞACAĞINIZ SORUNLAR BİLGİSAYARINIZIN BOZULMASI VE/VEYA ARIZALANMASI İLE SONUÇLANABİLİR! YAZI BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR, UYGULANMASI DURUMUNDA SORUMLULUK SİZE AİTTİR! YAŞANABİLECEK SORUNLARDA HİÇBİR SORUMLULUK KABUL EDİLMEYECEKTİR! 1.Rardan çıkarıp Thaiphoon.exe yi çalıştırıyoruz. 2.Üst panelde bulunan "Read" butonuna basıyoruz ve "Read SPD on SMBus" u seçiyoruz. 3. Yine üst panelden "Report" butonuna basıyoruz ve pencereyi kaydırarak pencerenin en alt sağında bulunan "Show delays in nanoseconds" yazısına tıklıyoruz. 4.Yine üst panelde bulunan "Export" butonuna basıyoruz ve "Complete HTML Report" u seçip uygun gördüğümüz bir klasöre kaydediyoruz. 1.Rardan çıkarıp Ryzen DRAM Calculator 1.6.2.exe yi yönetici olarak çalıştırıyoruz. 2.Pencerenin alt-sol taarfında bulunan "Import XMP" butonuna basıp Thaiphoon Burner ile kaydettiğimiz .html uzantılı dosyayı bulup "Aç" diyoruz. 3.Pencerenin sol-üst tarafında bulunan "Processor" bölümünden işlemcimizin neslini seçiyoruz , hemen altında bulunan Memory Type bölümünden Ramimizin özelliklerini belirtiyoruz ve "Frequency (MT/s)" bölümünden denemek istediğimiz ram hızını giriyoruz. Not: Thaiphoon Burner programındaki "Report" bölümünde "DRAM Manufacturer:" ve "DRAM Die Revision / Process Node:" yazılarının hemen yanında raminizin özellikleri belirtilmektedir. Dram Calc to Ryzen "Memory Type" bölümünü genelde otomaitk doldurur. 4.Pencerenin hemen altında bulunan "Calculate Safe" butonuna basıyoruz ve bizim için en "Güvenilir(Safe)" değerleri program bize sunuyor. Bu bilgileri not alıyoruz. Not: Fast ve Extreme butonlarını kullandığınızda "Manual profile only for SAFE!" şeklinde bir hata verir. Önerim önce safe modda ram overclock u tecrübe edip ardından Fast ve Extreme modlarına yönelmeniz olucaktır. "Ben tecrübemi kazandım değerleri girmeyi, hangi değerin ne anlama geldiğini biliyorum ve artık ben oldum" diyorsanız. Pencerenin sol-üst bölümünde "Profile Versiyon" bölümünde varsılan olarak "Manual" seçili gelir bu bölümü değiştirip "V1" ve "V2" yi seçerek Fast ve Extreme overclock denemelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Benim Kullandığım Değerler: 5.Bu değerleri Bioslarımızda bulunan ilgili bölümlere giriyoruz. (Advanced Memory Settings,Advanced Voltage Sttings gibi...) Programın bize sunduğu değerlerin neredeyse hepsinin bir karşılığı var o yüzden dikkatli doldurun ve hata yapmamaya çalışın. Biosu kaydedip kapatmadan önce bir kaç defa kontrol edin. |
Ben öyle günlük hayatta karşılığı olmayan işkence testlerine girmiyorum, zira günlük hayatta karşılığı yok gereksiz ısındırmaktan fazlası değil.
Prime 95 te çakılmayıp oyunda çakıldıktan sonra uygulama bazlı stabilite odaklı bakıyorum olaya. |
forum guru3d de yer alan ryzen 1600 ün ilk çıktığı zamanki incelemesine bakılırsa evet daha hızlı.
Ancak saat hızları 2600 ün gerisinde, elle müdahale gerekiyor. 580 liralık işlemciye 300 liralık sıvı soğutma alınca 2600 ü hafiften geçiyorsun. |
o olmasa niye yazayım konuya elbette o
|
6 sene boyunca 3820k yı 4.7 ghzde kullandım. Bana mısın demedi. Ryzenler hem lehimli hem yeni silikon teknolojisiyle geliyor. Yapıştır voltajı ey cemaat yanmayan kefen yapmışlar...
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 2 Ekim 2019; 18:21:41 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 2 Ekim 2019; 19:32:24 > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |