Şimdi Ara

12 Nm ryzen r5 1600 kullananlar overclock değerleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
702
Cevap
16
Favori
35.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    12 Nm ryzen r5 1600 kullananlar overclock değerleri
  • 1.25v 4ghz deneyenler yazabilirse sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14nm ilk çıktığında almıştım
    Stok fan
    Stok voltaj
    A320 SERİSİ BOARD
    3,9 GHZ Stabil aylarca
    Sıcaklık bakmıyorum bile buz
    AMD'ye sevgiler Athlondan bu yana bu yolun yolcusuyuz
    Saygılar..
  • GTX 1080 ile bu işlemciyi kullanan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

Benim 2600 ün oyunlarda 3700 mhzyi geçtiğini görmedim ama 3.9 turbo yazıyor neden acaba normal değil mi işlemci?
    O stock değerler. Daha üstünü istiyorsan güzel bir soğutucu alıp manuel overclock yapmalısın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    peki ben stock soğutucusuyla 3.9 sabit yapamaz mıyım? oyunlarda 55-60 ı geçmiyor şu an
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

peki ben stock soğutucusuyla 3.9 sabit yapamaz mıyım? oyunlarda 55-60 ı geçmiyor şu an
    Benchmarklarda işlemci pişiyordu ben denediğimde. Al bir tane evladiyelik soğutucu, 4.2 ghze kadar zorlarsın tabi anakartın doğru düzgün bir şeyse

• B2 revizyonu 12nm ryzen 1600 ile 4 ghz dan ötesi hayal zira, voltaj duvarı 1.4v olduğu için daha da ileri gidememedim.
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    Şuan 1.25v 4ghz stabil halde kullanıyorum hocam. 1.3v 4.1 ghz de stabil fakat fazla sıcak çalışmaya başlıyor. 0.1 ghz için 10 derece sıcak çalışmasına gerek yok diyerek 4 ghz de kullanıyorum şuan. 24 saat prime 95 ve 1 saatlik aida64 testini tamamladı

• quote:

Orijinalden alıntı: destroy287

Şuan 1.25v 4ghz stabil halde kullanıyorum hocam. 1.3v 4.1 ghz de stabil fakat fazla sıcak çalışmaya başlıyor. 0.1 ghz için 10 derece sıcak çalışmasına gerek yok diyerek 4 ghz de kullanıyorum şuan. 24 saat prime 95 ve 1 saatlik aida64 testini tamamladı
    Ben öyle günlük hayatta karşılığı olmayan işkence testlerine girmiyorum, zira günlük hayatta karşılığı yok gereksiz ısındırmaktan fazlası değil.

Prime 95 te çakılmayıp oyunda çakıldıktan sonra uygulama bazlı stabilite odaklı bakıyorum olaya.
  • destroy287 kullanıcısına yanıt
    Vrm sıcaklığı 100 dereceleri görmüyorsa problem yok.

• Küçük iki adet soru

12 nm olan ryzen 1600'ler, 14 nm'lerden daha mı hızlı?

12 nm olan ryzen 1600'leri ryzen 2600'lerle aynı mı hız olarak?

• Sulphur kullanıcısına yanıt
    İkisinin de cevabını net olarak bilmiyor kimse. Silicon lottery diyen de var. Ryzen 2600 ile aynı diyen de var.

• BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    2k çözünürlük 144 hz monitörde 600 liraya rx 5700xt besleyecek işlemci göster alalım dostum. Yazarken kolaydır tuşlara basıyorsun sonuçta, düşünürsen zor olacağını göreceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sulphur

Küçük iki adet soru

12 nm olan ryzen 1600'ler, 14 nm'lerden daha mı hızlı?

12 nm olan ryzen 1600'leri ryzen 2600'lerle aynı mı hız olarak?

forum guru3d de yer alan ryzen 1600 ün ilk çıktığı zamanki incelemesine bakılırsa evet daha hızlı.

Ancak saat hızları 2600 ün gerisinde, elle müdahale gerekiyor. 580 liralık işlemciye 300 liralık sıvı soğutma alınca 2600 ü hafiften geçiyorsun.

• Voltaj değerini Ryzen Master'da ayarlıyorum ama diğer uygulamalardan daha düşük gösteriyor. Mesela 1.27 ayarlardan diğer diğerleri 1.3'e yakın değerler gösteriyor. Hangi değer doğru acaba?

Ryzen Master'da 1.26 ayarlayıp 4.1Ghz görebiliyorum ve işkence testlerini geçiyor.

• Sıvı soğutmayla kullanan yokmu hiç? Bende stok soğutmayla 1.25v 4.0 Ghz yaptım 83 dereceye kadar çıktı 5-6 dk test sonunda. 1.3v ile 4.1 Ghz kapandı dahada denemedim ısılarda baya yükselmişti 1.3v ile
  • destroy287 kullanıcısına yanıt
    FSB 1800 YAPIN YANİ 3600MHZ Ram takmaya çalışın.

Crucial sports lt 3200mhz olanlar olabiliyor CL16-20-20-20 1t 1.42v

Çok farkediyor.

+ Bu programı yükleyip GAME MODE açın.
    www.iobit.com
    IObit Advanced SystemCare Free – Deep PC Clean Software & Best Registry Cleaner
    https://www.iobit.com/en/advancedsystemcarefree.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 7 Kasım 2019; 3:1:24 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.