Şimdi Ara

12 Nm ryzen r5 1600 kullananlar overclock değerleri (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
702
Cevap
16
Favori
35.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlarda Benim Değerlerim. 1.175 V 4,0 Ghz Stok Soğutucu Anakart Asus B450 Pro Gaming Performance bost kapalı
    12 Nm ryzen r5 1600 kullananlar overclock değerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XSimurgX -- 27 Şubat 2020; 3:28:27 >

• merhabalar, gigabyte b450m s2h kullanıyorum bios uzerinde direk 1,35-1,38-1,40v gibi değerler girip oc yapamıyorum,vcore üzerinden arttırıyorum; ama şu dikkatimi çekti hwmonıtor
    üzerindeki değerlerden vcore artarken cpuvdd artmıyor, bu anakartın biosu ile mi ilgili? Cpu-z normal bir şekilde girdiğim değeri gosteriyor core voltage'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smugglers -- 28 Şubat 2020; 22:43:21 >

• XSimurgX kullanıcısına yanıt
    Çok iyiymiş aynı anakart ile 1.3v de ancak 4ghz stabilite saglayabildim benim işlemci tam takoz sanırım. 1.4 v ile 4.1 ghz bile olmadı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Değerleri biraz daha düşürdüm şuanda 1.162 v 4.0 GHz tüm oyun ve kararlılık testleri yapıldı remide 3600 a çektim gecikme 65/66 ns civarında 4 saatlik memtest testi yaptım 0 hata

Valla iyiymiş hocam ben 1.3v nin altına düşüremedim. Hatta llc highda stabil oluyor. Tam ayarlarınız nasıl acaba?

12 Nm ryzen r5 1600 kullananlar overclock değerleri 12 Nm ryzen r5 1600 kullananlar overclock değerleri 12 Nm ryzen r5 1600 kullananlar overclock değerleri 12 Nm ryzen r5 1600 kullananlar overclock değerleri

Sağolun hocam deneyeceğim

Tekrar sağolun hocam işlemcimin takoz olduğunu teyit etmiş oldum. 1.3v altına kesinlikle inmiyor :)
    Edit:1.18v ile 3.9 ghz stabil ama 4.0 ghz için 1.3v istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 29 Şubat 2020; 11:6:29 >
    Hocam ben de bugün denemeler yaptım benim işlemci hepten takoz çıktı.
    1.248v 3.8Ghz Stabil
    1.284v 3.9Ghz Stabil
    1.332v 4.0Ghz Stabil

1.3v'da 4Ghz çalıştırdığımda Prime95 small ffts testini yarım saat crash yemeden tamamlıyor fakat cinebench r20'de çakılıyor ne hikmetse. Tek tek denedim ikisinden de patlamayacak değer 1.332v

Sıcaklık değerleri ise kule tipi soğutucu ile hiçbir şekilde 70 dereceyi geçmedi.

1.35v'dan sonra ekstra voltaj vermedim fakat 1.35v ile 4.1 Ghz yakalayamadım, çok çabuk patlıyor. 14nm ryzen'lara göre güzel değerler gibi gözüküyor olsa da 12nm ryzen'larda 1.2v'da 4ghz görenlerin sayısı hiç az değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de stabilite testini cb20 ile yapıyorum. Üst üste 4-5 cb20 testini geçerse stabil olarak kabul ediyorum. Sizin işlemci daha da takozmuş. Bir sonraki islemcilerimizin golden platinum titanum silicone çıkma dileğiyle :)

• gftelektronik kullanıcısına yanıt
    Anakart ne mosfet sıcaklığı kaynaklı gibi durum

Max sıcaklık ölçümlerinde kesinlikle önermem. Cb20 testinde de 1 kere geçerse hep geçer desem yeridir. Çünkü sürekli aynı programla aynı kodlarla işlemciyi tek bir kodlama üzerinden zorlamış olursunuz. Örneklemek gerekirse arabaya hep aynı kişi kullanırken sorun onun için yokmuş gibi gelebilir ama farklı birisi bindiğinde sorun varsa fark edebilir. Çünkü bakış açısı yani kodlama değişir.
    Farklı programlar kullanmanın en büyük avantajı her programın işlmcinin farklı alanlarda test etmesinden ötürüdür.
    Cb20 den geçti die stabil demek doğru olmaz. Üst taraflarda bahsetmiştim. Prime 95 small ve large, aida 64, cb15 ve 20 extradan farklı oyunlarda 3 saat oynadıktan sonra bir oyunda ufak bir titreme olduğu için 1.25v de 4.1 ghzden 4.05 e düşürdüm. O titreme oyun kaynaklı dahi olsa amaç stabilite ise gerçek stabilite yakalanmalıdır.
    Her oyun ve program işlemciyi farklı şekilde kullanır. He tabi sadece tek bir oyun oynayan birisi o oyunda test yapsa yeterli olur. Amaca uygun testler yapılmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmenvirüs -- 1 Mart 2020; 0:11:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• En Son 1.00 Volt 3.7 Ghz
  • Spire soğutucu ile yakaladığım değerler bunlar, 4.0'ın üzerine çıkmıyor, anakartım gigabyte b450m s2h. cool n quiet, boost, c state kapalı. Biostan vcore üzerinden arttırıyorum en son verebileceğim vcore değeri +0,300, 4,1ghz'de +0,288'e kadar çıktım, 2 tık daha arttırabılırdım ama saldım, çıkmamakta inatlaştı, zaten çıksa da anlamı kalmazdı artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smugglers -- 1 Mart 2020; 12:35:41 >

• ballistix ramler icin max. kac voltaj veriyorsunuz 3200cl14 1.35 stabil 1.4v tehlikeli mi olur

• Vip3r kullanıcısına yanıt
    3600 1.37 normal frekans 3200

• quote:

Orijinalden alıntı: XSimurgX

3600 1.37 normal frekans 3200
    asrock b450de ara deger veremiyorum min 0.50 seklindd arttiriliyor o yuzden cekindim islemci 1.1175 3.8de şimdilik stabil uzun uzun test yapamadım henuz isiniyor diye soğutucu bakıyorum.

arctic freezer 34 dusunuyorum ya da biraz daha ucuz gammaxx var kullandiginiz ya da önereceğiniz bir sogutucu var midir

• Vip3r kullanıcısına yanıt
    Stok soğutucu kullanıyorum hocam daha önce noctua d14 kullandım FX 9590 ile çok memnun etti beni

• Valla Herkes haline şukretsin diyorum.
    3.7ghz 1.2750V dan asagi dusemiyorum.
    Kafayi yemek uzereyim.
    3.8ghz 1.35 yapsam dahi çalismiyor.

B450m Pro Vdh max (redditte cok onerilen Anakart) Ozellikle mofsetleri iyi oldugu icin aldim.

Sorunum Powersupplyden kaynakli mi diye dusundum, Bugun Fsp hydro 700 +80 Aldim ve olmadigini teyit ettim.
    O parayida cope attik
    Ne yapabilirim daha bilmiyorum.
    3.7 de tikandim. Yuzlerce kez deneme yaptim ama nafile.
    Önerisi olan varmi ?

Edit : Powersupply degismeden once 3.7ghz 1.2750 de stabildi ama artik onda da crash yiyorum.
    Bu nasil mumkun olabiliyor ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdeLe48 -- 5 Mart 2020; 17:48:12 >
  • Stok fan ile kullanan arkadaşlar overclock olmadan sıcaklık değerleriniz nedir?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.