Şimdi Ara

12. sınıf 2. dönem açığa geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba değerli arkadaşlar, 12. sınıfım ve 2. dönemimdeyim daha yeni başladı ancak biliyorsunuz ki deprem yüzünden (Hepimize büyük geçmiş olsun umarım yakınlarınız ve sizler iyisinizdir.) YKS'den 2. dönem konuları kaldırıldı, zaten okul bana çalışmak için bir ortam sunamıyordu bunun üstüne artık gitmem hiç mantıklı değil gibi gözüküyor ve açık liseye geçmek istiyorum ancak aklıma takılan bazı sorular var, anlamanız için sıralayacağım, konu hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler 

(belirtmek isterim ki; önceden hiç sınıfta kalmadım veya herhangi bir dersten sorumluluğum olmadı.)

1) Açığa geçmek için okula nasıl bir dilekçe yazmamız lazım işlemler neler?

2) 12. sınıfın 2. dönemi açığa geçtiğimde açık lisede kaç sınava gireceğim?

3) Ders seçimi neye göre yapılıyor illa seçmeli ders seçmek zorunda mıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

12. Sınıf 2. Dönem Açığa Geçme Hakkında Bilgiler

1. sınıfın ikinci döneminde açığa geçmek, öğrencilerin sıkça karşılaştığı bir durumdur. Bu süreçte bazı önemli hususlara dikkat etmek gerekir.

Açığa Geçme Nedir?

Açığa geçme, bir öğrencinin geçerli bir sebep dolayısıyla eğitim hayatına ara vermesidir. Bu sebepler arasında sağlık sorunları, ekonomik sıkıntılar veya kişisel nedenler yer alabilir.

2. Dönem Açığa Geçilir mi?

Evet, 2. dönem açığa geçmek mümkündür. Ancak bunun için geçerli bir sebebin bulunması ve bu sebebin okul yönetimine bildirilmesi gerekir.

Açığa Geçme Süresi

Açığa geçme süresi, geçerli sebebe göre değişebilir. Ancak genellikle 1 ile 4 dönem arasında açığa geçilebilir.

Açığa Geçme İşlemleri

Açığa geçmek isteyen öğrenciler, okul yönetimine yazılı bir dilekçe vererek talepte bulunmalıdırlar. Dilekçede açığa geçme sebebi açıkça belirtilmelidir. Okul yönetimi, öğrencinin sebebini değerlendirerek açığa geçme talebini onaylayabilir veya reddedebilir.

Açığa Geçmenin Etkileri

Açığa geçmek, öğrencinin eğitim hayatını etkileyebilir. Açığa geçen öğrenciler, o dönem için kayıtlı oldukları derslerden muaf olurlar. Ayrıca, açığa geçme süresince öğrenciler okul ile resmi bir bağlantı sürdürmezler.

Önemli Uyarılar

• Açığa geçmek, eğitim hayatında bir kesintiye neden olabilir. Bu nedenle, açığa geçmeden önce iyi düşünülmesi tavsiye edilir.
    • Açığa geçen öğrenciler, açığa geçme süreleri boyunca herhangi bir resmi eğitim kurumunda eğitim alamazlar.
    • Açığa geçme süresi sonunda öğrenciler, kaldıkları dönemden eğitimlerine devam ederler. Ancak bazı durumlarda, öğrencilerin açığa geçtikleri dönemdeki dersleri tekrar almaları gerekebilir.

Yukarıdaki bilgiler ışığında, 12. sınıf 2. dönem açığa geçme konusunda bilinçli bir karar vermek önemlidir. Bu süreçte okul yönetimi ile iletişim halinde olarak tüm detayların öğrenilmesi tavsiye edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben birinci dönemin ortası gibi açığa geçmediğim için çok pişman olmuştum çünkü ders çalışamıyordum okul çok yoruyordu böylece kesin karar verip açığa aldım yaklaşık bir iki hafta önce, okul kapanmadan 30 gün devamsızlığımın hepsini kullanmıştım(evde disiplini ve düzgün ders çalışmanın zor olduğunu söylüyorlardı bende kendimi denedim böylece) ve 15 tatille beraber yaklaşık 1.5 aydır okula gitmedim tyt de 40 net artış yaşadım o disiplini tutturmak çok zor oldu ama şuan çok iyi gidiyor. Ben açığa almak için okula gittiğimde bizlik bir şey yok halk eğitimde direkt geçiş yapacaksın dendi ben halk eğitime gittiğimde birkaç şeye bakıp 4 dersten sorumlu olduğumu söyledi ve kendisi hemen zorunlu olduğum dersleri seçti ondan dolayı seçmeli ders zorunluluğu yok sanırım olsa görevli adam bana söylerdi diye düşünüyorum. Umarım yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-17A62F7C1 -- 24 Şubat 2023; 21:12:53 >

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.