Şimdi Ara

12.sınıfta açıköğretime geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaslar şuan 11.sınıfım seneye bi kurs buldum işte yazdan başlıcak ygs-lys vercek.12 sınıfta yani seneye açık liseye geçmeyi düşünüyorum nedeni ise okulun 12 sınıfta zaman kaybı olucağını düşünüyorum. Yani yazılısıdır ödevidir devamsızlığıdır boş işlerle uğraş dur. Bizim okulda zaten idare konusunda gıcıktır yani bazı okullarda 12 sınıfta yazılı sorularını verme puan şişirme şu bu olayı bizde yok anlıcagınız . Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
    Eyvallah.
    Herkese kolay gele...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim okul puanı ne olucak ? Bende okulu takma derim yoksa çok büyük kayıp olur okul puanı olmazsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reverans

Kardeşim okul puanı ne olucak ? Bende okulu takma derim yoksa çok büyük kayıp olur okul puanı olmazsa.

Açıktada okul puanı dengi bişi vardır mutlaka ? Tam bilgi sahibi değilim işte bu sene öyle yapanlardan cevap bekliyorum.

• Şimdi hocam madem merak ettin ben bu yıl dediğinizi uygulamış biri olarak size kısaca bilgi vermek isterim.
    İlk olarak ben 2.dönem başında geçtim belirtmekte fayda var. Size de bu şekilde tavsiye ederim.çünkü okulunuz iyi bir okul ise ilk dönem size konu bazında çok şey katar. Limit ötf gibi 12nin temelini oluşturan konuları okulda öğrenmek önemli. Ben geçtikten sonra her sabah 8.30da kalktım ve ders çalıştım düzenli olarak. Bu çok önemli çünkü biraz salarsanız dönüşü olmaz. Kuvvetli bir iradeniz olması lazım ve inanıyorum ki öyledir.
    Okul puanı davasına gelirsekte benim 78olan diploma notum geçişten sonra sistemde 82ye çıktı anladığım kadarıyla açık lisenin ders saatleri ile alakalı bir durum ve benim lehime oldu açıkçası.
    Açık lise size zamandan tasarruf sağlar gereksiz ders ve sınavlardan kurtulursunuz.Ama sizi denetleyecek sadece kendiniz kalırsınız eğer ben bunun altından kalkar asla taviz vermem diyorsanız kesinlike gelin ama bu şekilde olmayacaksa okulda kalmanız fayda var. Başarılar dilerim.

(Çok yüksek değil ama ygs3 11bin ygs5 25bin sıralamam en azından bir referans teşkil eder belki)

Edit: belirtmem lazım açık lise diploma notunuz aynı lisedeki diploma notunuz gibi etki eder farklı bir sistem söz konusu değildir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chapuller -- 30 Mart 2015; 0:30:40 >

• ben 12 de aol e geçtim özel etüd merkezine para bayıldım . okul vakit kaybı dedimde öyle olmuyor işte açık lise sınavları kolay olmuyor cumhuriyet edebiyatı full sair eser falan soruyorlar kaynakta yok zaten sınav 1 tane değil sınavdan önce 1 hafta çıkmış sorulara bakıyosun ve 3 sınav var hadi ondan gectim oyle 90-+100 alırım sanma . 75 ortalama yaparsın normal çalışmayla ama okula gitsen son sene 90dan takdiri dayarlar. Hadi bu sorun degil diyelik en onemlisi lys de giriyor çünkü 12. sınıf mat geo fizik biyo ve kimya yani hepsini gormedigin ve bunlarda zor olduğu için oyle bi dershane hocası anlatıp geçince hele bide ust uste binince oturmuyo havada kalıyo.Adam okulda gunde 7 dersten 2 sini işliyor zaten kalan 5 ders isterse çalışabilir 4 ünde çalışsa 160dk eder bu da 2 saat 40dk ve okul 3-4 gibi bitiyor . Etüd merkezlerinde zaten 12 nin oturması imkansız adamlar okul hocadı taban atmadığı sürece üstünü oremiyor. Ders programı duzensiz oluyor soru soracak hoca bulamıyorsun bir cok eksisi var ama okulda islenen dersler harici bos derslerde calisir evde aksam 1-2 saat çalışırsan kazanıĺmıcak yer yok. Tabi birazda sans sınavda stres falan olma. (aol her açıdan iyi gibi durur ama hani cemaat yurdu tarzı surekli ders çalıştırılacak gözetim altında tutulacak bir yerse degilsen ipler kopar gider , ben okulu bırakırken mudur git yazıl tek başına olmaz bu is dedi ben gitmedim kaldım)( zeka ve caliskanlik sevyeni bilemem ama her zaman yazanın senden daha iyi seyler yapabilcekken kaybettiğini düşün yani o adam 12 yi halledememis ben hallederim. aol den 95 ortalama yaparım falan gibisinden hayaller kurma ben oldugunca doğruları yansıttım . DIKKATLI yorumla)

• Bende geçtim iyi yaptığımı düşünüyorum bu sene iyi bi şekilde çalışıyorum dershaneye mezunlarla gidiyorum okula devam etseydim muhtemelen bu kadar çalışmazdım ailem başta karşı çıktı ama sonradan iyi ki vermişiz dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chapuller

Şimdi hocam madem merak ettin ben bu yıl dediğinizi uygulamış biri olarak size kısaca bilgi vermek isterim.
    İlk olarak ben 2.dönem başında geçtim belirtmekte fayda var. Size de bu şekilde tavsiye ederim.çünkü okulunuz iyi bir okul ise ilk dönem size konu bazında çok şey katar. Limit ötf gibi 12nin temelini oluşturan konuları okulda öğrenmek önemli. Ben geçtikten sonra her sabah 8.30da kalktım ve ders çalıştım düzenli olarak. Bu çok önemli çünkü biraz salarsanız dönüşü olmaz. Kuvvetli bir iradeniz olması lazım ve inanıyorum ki öyledir.
    Okul puanı davasına gelirsekte benim 78olan diploma notum geçişten sonra sistemde 82ye çıktı anladığım kadarıyla açık lisenin ders saatleri ile alakalı bir durum ve benim lehime oldu açıkçası.
    Açık lise size zamandan tasarruf sağlar gereksiz ders ve sınavlardan kurtulursunuz.Ama sizi denetleyecek sadece kendiniz kalırsınız eğer ben bunun altından kalkar asla taviz vermem diyorsanız kesinlike gelin ama bu şekilde olmayacaksa okulda kalmanız fayda var. Başarılar dilerim.

(Çok yüksek değil ama ygs3 11bin ygs5 25bin sıralamam en azından bir referans teşkil eder belki)

Edit: belirtmem lazım açık lise diploma notunuz aynı lisedeki diploma notunuz gibi etki eder farklı bir sistem söz konusu değildir.)

eyvallah hocam tecrübeler değerlidir +1

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

ben 12 de aol e geçtim özel etüd merkezine para bayıldım . okul vakit kaybı dedimde öyle olmuyor işte açık lise sınavları kolay olmuyor cumhuriyet edebiyatı full sair eser falan soruyorlar kaynakta yok zaten sınav 1 tane değil sınavdan önce 1 hafta çıkmış sorulara bakıyosun ve 3 sınav var hadi ondan gectim oyle 90-+100 alırım sanma . 75 ortalama yaparsın normal çalışmayla ama okula gitsen son sene 90dan takdiri dayarlar. Hadi bu sorun degil diyelik en onemlisi lys de giriyor çünkü 12. sınıf mat geo fizik biyo ve kimya yani hepsini gormedigin ve bunlarda zor olduğu için oyle bi dershane hocası anlatıp geçince hele bide ust uste binince oturmuyo havada kalıyo.Adam okulda gunde 7 dersten 2 sini işliyor zaten kalan 5 ders isterse çalışabilir 4 ünde çalışsa 160dk eder bu da 2 saat 40dk ve okul 3-4 gibi bitiyor . Etüd merkezlerinde zaten 12 nin oturması imkansız adamlar okul hocadı taban atmadığı sürece üstünü oremiyor. Ders programı duzensiz oluyor soru soracak hoca bulamıyorsun bir cok eksisi var ama okulda islenen dersler harici bos derslerde calisir evde aksam 1-2 saat çalışırsan kazanıĺmıcak yer yok. Tabi birazda sans sınavda stres falan olma. (aol her açıdan iyi gibi durur ama hani cemaat yurdu tarzı surekli ders çalıştırılacak gözetim altında tutulacak bir yerse degilsen ipler kopar gider , ben okulu bırakırken mudur git yazıl tek başına olmaz bu is dedi ben gitmedim kaldım)( zeka ve caliskanlik sevyeni bilemem ama her zaman yazanın senden daha iyi seyler yapabilcekken kaybettiğini düşün yani o adam 12 yi halledememis ben hallederim. aol den 95 ortalama yaparım falan gibisinden hayaller kurma ben oldugunca doğruları yansıttım . DIKKATLI yorumla)

eyvallah bilgiler için +1

• Bak kardesim

Kesinlikle ve kesinlikle aciga gecmeni oneriyorum.yoksa 1 senen zehir olur.ben mezunum gecen sene ailemin yuzunden acik liseye gecemedim.o kadar rezil bi seneydiki.devamsizlik yazili sozlu,sinif gurultusu bitirmisti 1 senemi.ustene bide dershane eklenince hoop gecmis olsun mezuna kaldin.

Ama sunu soyleyim acikogretime gecip evde oglene kadar yatacaksan hic gecme.ben senin yerinde olsam aciga gecer hergun kutuphanede 10saat geciririm.
    Ben suan mezunum ve 10saat kutuphanedeyim.ha bu arada dershaneyede gitmiyorum.eger temelin yoksa ilk seneden git dershaneye ama bence tamamen gereksiz bi kurum.zaten kapancak heralde nese sen dediklerimi iyice dusun pisman olursun yoksa

• Kardeşim ben 12nin başında özel bi sebepten geçmemiştim ancak okul açıldıktan bir ay sonra pişman oldum ve devamsızlığımı ilk donem harcayıp ikinci donem açığa geçtim.

Ben çok düzenli çalışan bi insan değildim ama mümkün olduğunca eksiklerimi kapatmak üzerine çalıştım ve ygs de nispeten iyi bir sonuç aldım(ygs-1 3k)şu anda da lys çalışıyorum. içimden gelmiyor hiç çalışmak ancak onumde sürekli kitap açık olduğu için en boş geçen(ders çalışma olarak) gunumde bile 2 konu hallederek geçebiliyorum fizikten.
    Yani anlayacağın o kadar boş zamanıj oluyor ki, (kitap surekli önünde açık kalması şartıyla) ne kadar kaçarsan kaç illaki çalışıyorsun.
    Bir de azimli bir insansan çok iyi sonuçlar çıkabilir
    Ama dediğim gibi insanın isteği kaçabiliyor bi yerden sonra dikkatli olmak lazım kaldırabileceksen mutlaka geç, yapamam diyorsan okul tek çare senin için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkLan -- 30 Mart 2015; 16:29:34 >

• ygs bitti yazılı olcaz net tarihte vermiyorlar raporum var kullancağım okulda bırakmış insanlarla ders çalışılmıyor okulun a.q
  • aol e geçmedin ne olduğunu bilmiyorsun kesinlikle geç diyordun burda bi mantık hatası var.

• elkarun E kullanıcısına yanıt
    Mezunum kardesim evde hazirlaniyorum

Acik ogretime gecip evde caliscam diyor adam.

• İlk dönem kalıyım okulda diyorum 2.dönem açığa geçerim diye düşünüyom yani maksat limit türev integral vs gibi konuları 2 kere işlemek iyi olmaz mı hocalar ??

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.