Bildirim
12 VOLTU 3 VOLTA DÜŞÜRME
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
7805 in çıkışına 3tane 1n4001 diyotu seri bağla
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
ilk başta aklıma diyot bağlamak gelmişti ama şemadaki devreyi yapmak istedim sonunda 7805 in çıkışına 3 adet 1n4007 bağladım. -
LM 317 ile 3v kullanabilirsiniz. AMS1117 den daha ucuzdur.
3v. gerektiren Küçük radyo adaptörlerinde bu devreden kullanırım. Devre üzerinde besleme ve filtre kondansatörleri kullanmayı unutmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 29 Ağustos 2013; 1:25:21 > -
teşekkürler verdiğiniz bilgileri arşive ekledim tekrar lazım olursa kullanırım :) -
quote:
Orijinalden alıntı: muhsin kamer
LM 317 ile 3v kullanabilirsiniz. AMS1117 den daha ucuzdur.
3v. gerektiren Küçük radyo adaptörlerinde bu devreden kullanırım. Devre üzerinde besleme ve filtre kondansatörleri kullanmayı unutmayın.
3 volt Kaç Amper ? Çıkışı -
1.5 A max. -
eğer basit kolay ucuz olsun diyorsan pille kullanmıyorsan
12 volta 5 tane 1n4001 silikon diyot bağla 7805 e ver
çıkışa da 3 tane 1n4001 silikon diyot bağla
7805 e heatsink tak ama
girişe de diyot koy çünkü 7805 12 volta iyi dayanmaz
7805 in sol bacağı giriş orta bacağı ortak eksi sağ bacağı çıkıştır
----------------------------------------------------------------------------------------------
eğer ben verimli olsun istiyorum pille de kulanabilirim zor pahalı olabilir diyorsan
buck regülatörler kullanmalısın.
----------------------------------------------------------------------------------------------
istersen 3v adaptör de alabilirsin.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X