Aracın service box yazılımını indirdim. Artık bir sorun çıkarsa bakacaz çaresine. Eski sahibi yılda 12000 km kullanmış. Sıfır debriyaj balatası ve sıfır yeni termostat takılmış. Başkada çeteresinde arıza yok. Şu an 127 bin kmde benden önce 15 ay kadar günde sadece 3 km yol yapmış. Bu da 15 ayda 1500 km kadar bir yolculuk olmuş. Ben aldığım haftadında 1500 km yol yaptım. Memleket sivas a sıkıntısız giderse benim için olmuş demektir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
12 Yaşında Yarı Otomatik araba aldım. (2. sayfa)
-
-
Naçizane tavsiyem aracın soğutma sisteminin tamamını (su kabından başlayarak, radyatör de dahil) kontrol edin eskimiş borular kelepçeler varsa bunlari gözden geçirin.
Tekrar hayırlı olsun kazasız belasız inşallah 🖐️
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bu sitede arabanın bir çok sorununun onarımını bulmak mümkün. Parça kodlarını bulmakta mümkün..
citroen.coldssv.ruCitroën Service - Техническая документация - FDZ-SELECTION_LDPhttp://citroen.coldssv.ru/#ancreAccueil -
Aracı yeni aldığınız için aşık olmuşsunuz ama hiçte öyle aşık olunacak anlam yüklenecek bir araba değil.Bir kere uzun yolda acayip rüzgar sesi alıyor ve adamı yoruyor.Az yakıyor mu evet ama B segmenti bir araba ile uzun yolda rahat gidilmez.Yani öyle tam bir uzun yol arabası falan değil
Kesinlikle katılıyorum bu arabayla sanayide o kadar usta usta gezdim ki coğuyla kanka oldum.Bana dedikleri Fransızın dizelini alacaksın
Anlıyorum eski sahiplerindensiniz. Peki şunu merak ediyorum genelde arızayı trafikte mi yapıyor hiç uzun yolda arıza yaptı mı. Genelde nasıl bir arıza ile karşılaşıyorsunuz. Bana da anlatın önlemimi alayım üzülmiyim sonra. Sonuçta bu araba şu an 127.000’de buna binen her sene 10.000 yapmış. Ben full benzinde kullanacağım. LPG takılı değil. Trafiğe de girmiyorum. Bakımlarını da eksiltmiyorum. Anadolu yakasındaki en iyi ustayı da buldum. Ayrıca araba için iki adet fabrika geri çağırması mevcut. Telefon ile randevu alıp iki hava yastığı ve egzoz sensörü değiştireceğiz. Arabanın motor contaları eski. Antifriz ve yağ kokusu geliyor.motorun üst külbitör kapağı kenarlarında sızıntı var. Ayrıca Alternatör kayışı ses yapıyor. Bu benim ikinci arabam. Bu yüzden trafiğe sokmuyorum. Ama dediğin gibi daha önceki aynı araca sahip arkadaşlar bana yaşadıkları arızaların detaylarını paylaşırsa sevinirim.
Geçmiş olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3 tane araba formuna konu yazdım, burası kadar bana geçmiş olsun diyen görmedim..
Bu arada bende haftasonu alışverişine gittim.
-
Hoca esekten düşünce doktor çağıralım demişler, hoca o ne anlar siz bana esekten düşeni çağırın demiş ya, işte biz esekten düşenleriz 😁
Sizin yazdıklarından benim anladığım şu oldu, siz onların aldıkları araclar bakimsizdir, onlar sorunu bulamamıştır, onlara iyi ustalar denk gelmemiştir, bende yazılım var, bende obd var, ben internetten sorunları bulurum vesaire diye düşünüyorsunuz. Ve inşallahta bu noktada haklı çıkarsınız ve biz yanılırız.
Bizim sizi üzmek moralinizi bozmak için yazmadigimizi anlamış olmanız gerekir diye düşünüyorum.
Sizin iyi bir forumcu olduğunuzu biliyorum bu araçla ilgili yaşadıklarınizi detaylı olarak buradan paylaşın Akıl akıldan üstündür, bu araçla ilgili zamanında hepimizin çaresiz kaldığı anlar oldu, belki yardımcı olabiliriz.
Ben daha fazla birşey yazmayacağım, çünkü olan olmuş almışsınız aracı ve biz sizin aldığınız aracı kotuluyor pozisyonunda görünüyoruz. Buda hoşuma gitmiyor. Yardıma ihtiyacınız olursa buradan yazın konu hakkinda tecrübemiz varsa paylaşırız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sizin arabadaki sorunlar neydi.
-
incelemeniz güzel olmuş.
bence bu magnetti marelli yarı otomatikleri işlerini yapan makinalardı, alım-kullanım maliyeti düşüktü, vites değişimi haricinde de performansı törpülemiyolardı.
Zamanındaki alternatiflerle kıyaslayınca , o dönemin motor güçleri de hesaba katılınca tam otomatiklerden daha mantıklı tercihlerdi.
fakat gelinen noktada şanzımandan anlayan kişi bulmak maalesef zor, robot yağı diyorsun uzaylıya bakar gibi bakıyor çoğu sözde özel servis bile.
-
Bizim robotlar yağ ile çalışmıyor hocam. Bildiğim plastik düzenek. Sadece sıradan hidrolik debriyaj yağı var. Oda bildiğin gibi her arabada olan manual şanzıman hidrolik (dot4) yağı.
-
Robot elektrikle kontrol edilen hidrolik sistemle vites değiştiriyor. Ama adi hidrolik içindeki sıvı bildigin mineral yağ aslında. frenchcarforum.co.ukJust how "bad" is the EGS Gearbox? - French Car Forumhttps://frenchcarforum.co.uk/forum/viewtopic.php?t=58887.ravenolRAVENOL GHA-F Gearbox Hydraulic Actuator Fluidhttps://www.ravenol.de/en/product/hydraulikoel/pkw-hydraulikoel/ravenol-gha-f-gearbox-hydraulic-actuator-fluid
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 4 Mayıs 2024; 17:42:32 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam arabada her zaman dediğim gibi kronikleşmiş yağ eksiltmeleri var istediğiniz kadar trafiğe girin yada girmeyin motor zaten ölü olduğundan değil genel olarak eksiltiyor motoru yaptıysan bile eksiltir yani.Benim üst külbütör kapağından yağ sızdırıyordu belki bundandır diye kendim değiştireyim dedim araç 110 binde bir açtım üst kapağı zaten daha önce değişmiş.Termostat bozuldu usta bir açtı daha önce değişmiş.Şanziman iyiydi Allah var ondan bişey görmedim
Arabanın su pompası devreye girdiğinde veya klima açıldığında kayışta çıyk sesleri geliyor. Alternatör kayışını kendim depiştirmeyi planlıyorum
Kavramasını çok çabuk ısınıyor. Eğer değişmediyse baktırmakta fayda var. Ayrıca robotize beyni de saçmalıyor. Reset ile çözülebilir o da… 1.2 vti etg45 208 de yokuşta araba stop ediyordu….
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yetkili servis ve uzman bir PSA ustasına sordum hocam. Hepsi şanzımanın karakteristiği bu yarı otomatik olduğu için tarzında ifade kullandılar. Yani şanzıman kavraması 1-2 saat zaman geçtikten sonra bu anlık titreme oluyor kalkışlarda. Aracı birkaç gün otoparkta yatırıp deneyince hiç sorun olmuyor. Henüz 41 bin km dolayında benim 208.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu sebepten o zamanlar aldığımda garantiden kavrama değişmişti benim hatta 20 binde falandı. Ondan söylemek istedim. Çıkan kavrama yanmış niyeyse öyle de agresif kullanılmamıştı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kavrama değiştikten sonra (volant değil) sorun tekrarladı mı zaman geçtikçe hocam? Benim okuduklarım bir süre sonra yine hortlaması yönünde zira.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X