Şimdi Ara

12 YILLIK LAPTOPU ŞAHLANDIRMAK İSTİYORUM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese iyi forumlar, laptopum Toshiba Satellite L505-110

Özellikler;

İşlemci: Intel Duo 2 T6600 (2.2GHz 2mb Önbellek)
    RAM: 1066 MHz x2 2GB (4GB) Samsung (işlemci sağolsun 800 MHz görüyor en fazla)
    Ekran Kartı: ATI Mobility Radeon HD 4570 512MB GDDR3 Ekran Kartı 64 Bit
    Anakart : Kswaa la-4982p

! 12 yıldır termal macun yenilenmedi ! bunu da yapacağım performans ısınma azalacağı için artar diye düşünüyorum işlemci yükte 95 dereceyi görmekte.

Yapacağım işlemler;

1- HDD Kızağı alıp içinde bulunan 7200rpm seagate 500gb HDD'yi CD-ROM kısmına takmak, içindeki ana sata yuvasına 240gb SSD takıp windows kurmak. (2. el alacağım SSD kızakla beraber 220 TL Masraf olur toplam)

2- T6600 işlemci yerine Intel Core Extreme Quad QX9300 2.56GHz 4 Çekirdekli işlemci takacağım. (Chipset uyumunda gördüğüm en iyi işlemci) (Fiyat 400 TL ikinci el bulamadım hiç)

3- 2x2 4GB Ram yerine 4x4 8GB 1066MHz RAM takacağım (2.El yine sorunsuz masraf 180TL)

SSD , TERMAL MACUN , RAM , İŞLEMCİ UPGRADE'LER TAMAM buraya kadar güzel bir iş çıkardığımı düşünüyorum siz de düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.

Bu arada GTA5 720P Çözünürlük 20-25FPS alıyorum. İşlemci yetiyor olsa kaplamalar düzgün yüklenir hiç kasmadan oynarım herhalde GPU Kullanımı %70e düşüyor bazen o yüzden drop yiyorum

Lol, COD MW 2-3, DİRT3, gibi oyunlar yüksek ayarlarda oynayabiliyorum. Belki ekran kartını değiştirmeme gerek kalmaz bile bu 3 işlem ile fakat ekran kartım ram gibi takılıp çıkarılabiliyor.

Buraya kadar 800 TL masraf yaptık. Aynı şekilde masaüstü ikinci el bir bilgisayar belki 1.200 1.300 TL'ye toplanır ama ben bu bilgisayarımdan vazgeçemiyorum Smile ve performansını iyi kullandığımı düşünüyorum HDD ile açılış sürem 11 saniye

Kırık çıkık yerler için de 30 TL'ye laptopun kasası bulunuyor alırım mis gibi görünür bir yandan Smile
    Batarya ölü durumda prize takılı kullanıyorum batarya şu an masraf etmeye gerek yok daha sonra alırım 100 TL

Geldik şimdi ekran kartına

Bu biraz gereksiz masraf olacak gibi duruyor ancak belki uyguna bir şans eseri bulabilirsem alırım yoksa almam bunu sormak istediğim ekran kartı pin vs. mevzusu anlamıyorum
    aliexpress.com
    US $63.5 |A500 L500 L550 VGA video kartı KSKAE LS 5001P ATI 512 M DDR3 100% iş söz kalite hızlı gemi|ship| - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/597532892.html

bu linkteki ekran kartı benimkidir bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

İlk 3 işlem için ayrı bir değerlendirme istiyorum çünkü ilk 3 işlem + termal macun asıl önem verdiklerim ekran kartı ekstra belki diye düşündüğüm bir şey siz nasıl bir performans artışı beklersiniz acaba?

• Yapılabilecek en iyi şey SATA desteği varsa SSD takmak. RAM güncellemesi zaten düşünmüzsünüz. Ama diğer donanımlara boşa para harcamanın bir anlamı yok.
  • Termal macunu yenileyin, SSD takın. Bunlar haricinde başka bir masraf yapmayın.
  • işlemci zayıf olduğundan birkaç işlemde yine ısınma yapacaktır. bende laptopta ram artışı yaptım farketti ama biraz yüklenince işlemci ısınmaya başlıyor ve laptop çok takılma yapıyor.
  • Kullandığın işlemci 35watt alacağın işlemci 45 watt. Bu daha çok ısınacağını gösterir. Laptobun adaptörünün yetip yetmeyeceği belli değil, yük altında kapanma olabilir. Laptopda 10watt fark az değil. Ekran kartını değiştirmeyi unut zaten teknik olarak mümkün olsa da pratikde olmuyor.
  • o sisteme Ssd ve RAM takviyesi yapılıp macun ve fan bakımı yapılır üstüne de güncel işletim sistemi kurulup gündelik işleri görmesi amaçlı kullanılır. İşlemci ve ekran kartı fantezisine hiç gerek yok. Hüsrana uğrarsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısınız hocam ekran kartı biraz fantezik boyutuydu işin ama işlemci konusunda düşüncem hani 35 watt'tan 45 watt'a çıkacak evet ama soğutucu vs. alsam işimi görür diye düşünüyorum çünkü kullandığım işlemci ile o işlemci arasında performans ve teknoloji bakımından fark bayağı bir var benimki sanallaştırma bile desteklemiyor kaldı ki 800mhz max. frekans hızı da - bir yönü işlemci değişince +266mhz hız da elde etmiş olucam ram'ler için ram 4ten 8e yükseltilecek, ana sata yuvasına ssd takılacak içine işletim sistemi ve programlar kurulacak, hdd kızağı ile hdd cd roma takılıp depolama yapılacak bunlar okey ekran kartını sildim kafamdan bu da okey bir de duo serisinin T9900 işlemcisi var bu da 35 watt ama dediğim gibi ısınmayı bir şekil hallederim performans açısından çok fark edeceğini düşünüyorum son değerlendirmeniz nasıl olur ? gündelik için çok fazlasıyla işimi görüyor 1-2 yıl daha yükseltmelerle götürmek hedefim 12 yıl olduğu için vazgeçememe durumu da mevcut :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende de benzer bir sistem var, ram olarak ne almayı düşünüyorsunuz hocam. Almayı düşündüğünüz bir yer varsa link alabilir miyim
  • merhaba hocam letgo'da uyguna bulabiliyorum (il istanbul) marka önemli olmayacak pek çünkü çok eski sistem zaten ve max frekans 1066mhz olduğu için 4gb ram 70-100 tl arası satılıyor ikinci el temiz bayağı bir buldum ben
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.