Şimdi Ara

120 GB SSD + 1 TB Harddisk Yeterli Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, SSD almak istiyorum ancak şuan için çok fazla durumum yok. Şu an halihazırda 1 TB HDD'm var fakat %100 disk kullanımından gına geldiğinden bir tane 1 SSD almak istiyorum ancak bir sorun olur mu? İstediğim programı HDD'ye, istediğimi SSD'ye kurma ihtimalım var mı ve depolama az diye yavaşlama olur mu? SSD'ye olabildiğince çok az program yükleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 28 Nisan 2019; 19:26:4 >

• 250 al ssd yi 120 tavsiye edilmiyor genelde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Nafaryus

250 al ssd yi 120 tavsiye edilmiyor genelde.
    Onun için pek bütçem yok doğrusu veya 1-2 ay beklemem gerekiyor. SSD'yi sadece Windows 10'u kurmak için kullanacağım başka bir amaçla kullanmayacağım.
  • Sadece windows kurmak için alacaksanız anakartınız destekliyorsa m2 ssd alın. Wd marka 120gb 150 liraya bulunuyor. Kendim kullanıyorum tavsiye ederim. 80gb falan boşta duruyor. En çok oynadığım Far Cry Newdawn'ı kurdum loading süreleri hissedilir derecede kısaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Sadece windows kurmak için alacaksanız anakartınız destekliyorsa m2 ssd alın. Wd marka 120gb 150 liraya bulunuyor. Kendim kullanıyorum tavsiye ederim. 80gb falan boşta duruyor. En çok oynadığım Far Cry Newdawn'ı kurdum loading süreleri hissedilir derecede kısaldı.
    loading süreleri filan pek önemli değil doğrusu benim için. %100 disk kullanımı bitsin yeterli. Anakart destekliyor mu bilmiyorum nereden bakabilirim? Bir de adata mı wd mi daha iyi? Adata'yı öneriyorlar genel olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 28 Nisan 2019; 19:49:50 >
  • butcenı arttırıp 250 gb alman daha mantıklı arada cok oynadıgın bı kac oyunu sdd de kurup yukleme surelerını de cıddı dusurursun yok bekleyemem dersen 120 gb wındows ve programları kurup 1 tb depolama ve oyun ıcın kullanırsın
  • Bence bekleyin 240gb alın.

120gb 120tl
    240gb 200tl

Aşağı yukarı bu fiyatta. 80tl için kesinlikle beklemeye de 240gb almaya da değer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD 4 TB Harici Disk - 1200 TL
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakart modelini yazar mısın? Sana en ideal ssd tavsiyesi verelim.

• 120 ssd yeter de artar. Üstüne gerekli temel programlari da alir. Hala 80 gb yer kalır

• Hocam benim 120gb msata ssd'im var. 111gb'sı kullanıma açık.
    Windows 10 kurduktan sonra 89gb boş yer kalıyor.
    Birkaç program kurayım, office yükleyeyim derken şu an boşta 80gb var.
    Bana kalırsa yetmez.
    Bence siz 240gb ssd alın kafanız rahatlasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Anakart modelini yazar mısın? Sana en ideal ssd tavsiyesi verelim.
    Nereden bakıldığını anlamıyorum ama galiba burada yazan.

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

Hocam benim 120gb msata ssd'im var. 111gb'sı kullanıma açık.
    Windows 10 kurduktan sonra 89gb boş yer kalıyor.
    Birkaç program kurayım, office yükleyeyim derken şu an boşta 80gb var.
    Bana kalırsa yetmez.
    Bence siz 240gb ssd alın kafanız rahatlasın.
    80 gb yeter aslında bana. Sonuçta oyun, video editleme, photoshop vs. yüklemeyeceğim. Yükleyeceğim belli başlı küçük programlar. Diğerlerinde de hızı pek önemsemediğimden HDD'ye kurabilirim. Benim tek istediğim şu %100 disk kullanımının çözülüp hızlı açılıp kapanması ve internette rahat rahat dolaşabilmek. 1 TB HDD şuan mevcut. Arşivi HDD'ye atmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 28 Nisan 2019; 22:36:35 >
  • Windows ve birkaç oyun oynadıktan sonra kapasitesi çabuk dolan ve düşük performans eğilimindeki 120/128GB SSD almayın. 240gb veya daha fazla depolama alanına sahip bir SSD alın
    600 MB/s maksimum hızla sınırlı olan Sata 3 (2.5") ve M.2 Sata SSD yerine, M.2 PCIe (NVMe) SSD alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

Windows ve birkaç oyun oynadıktan sonra kapasitesi çabuk dolan ve düşük performans eğilimindeki 120/128GB SSD almayın. 240gb veya daha fazla depolama alanına sahip bir SSD alın
    600 MB/s maksimum hızla sınırlı olan Sata 3 (2.5") ve M.2 Sata SSD yerine, M.2 PCIe (NVMe) SSD alabilirsiniz.
    Oyun oynamayacağım. Oynarsam da 1 TB HDD'ye kuracağım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 28 Nisan 2019; 23:14:16 >
  • -Master kullanıcısına yanıt
    oyun kurulmadığı sürece 120gb hertürlü yeterde artar bile

office bile kurulabilir sorun olmaz zaten photoshop fln hddye kurulur tek anlamı pc hızlı kapanır açılır web browser fln hızlanır o kadar ve windows takılmaz (program veya oyun hddyi dondurur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 28 Nisan 2019; 23:31:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Master

Oyun oynamayacağım. Oynarsam da 1 TB HDD'ye kuracağım zaten.

Alıntıları Göster
    en çok oynadığınız birkaç oyunu SSD‘ye kurabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: -Master

80 gb yeter aslında bana. Sonuçta oyun, video editleme, photoshop vs. yüklemeyeceğim. Yükleyeceğim belli başlı küçük programlar. Diğerlerinde de hızı pek önemsemediğimden HDD'ye kurabilirim. Benim tek istediğim şu %100 disk kullanımının çözülüp hızlı açılıp kapanması ve internette rahat rahat dolaşabilmek. 1 TB HDD şuan mevcut. Arşivi HDD'ye atmayı düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    O zaman siz 120'lik alın.
    Ben de sizin yapmayı düşündüğünüz gibi oyunlarımı, arşivlerimi, programlarımı hdd'ye kuruyorum.

Ben o ssd'yi aldıktan sonra laptopuma şaşırmıştım. Ssd gerçekten her pc'ye lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadowWyvern

oyun kurulmadığı sürece 120gb hertürlü yeterde artar bile

office bile kurulabilir sorun olmaz zaten photoshop fln hddye kurulur tek anlamı pc hızlı kapanır açılır web browser fln hızlanır o kadar ve windows takılmaz (program veya oyun hddyi dondurur)
    Neden photoshop hdd kurulur?
  • Zendo kullanıcısına yanıt
    yeterli yer olmadığından ve ssdye sürekli yaz çiz yapıp ömrünü kısaltmamak için photoshoptaki cache miktarı arttırılırsa o kadarda sorun çıkarmaz ayrıca bu şey gibi

GTA5 neden HDDye kurulur (yeterli yer yok)
    Rust neden HDDye kurulur

uzar gider...

En iyisi 1TB qvo almak ama HDD 250-300 lira 1TB QVO 900-1000 lira aradaki farka bir üst seviye işlemci veya ekran kartı alınabiliyor sorunda burada...

SSD doluluk oranım

bu resimden sonraki sorun şu mu olacak
    -Windows neden ingilizce kullanılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 4 Ağustos 2020; 13:17:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadowWyvern

yeterli yer olmadığından ve ssdye sürekli yaz çiz yapıp ömrünü kısaltmamak için photoshoptaki cache miktarı arttırılırsa o kadarda sorun çıkarmaz ayrıca bu şey gibi

GTA5 neden HDDye kurulur (yeterli yer yok)
    Rust neden HDDye kurulur

uzar gider...

En iyisi 1TB qvo almak ama HDD 250-300 lira 1TB QVO 900-1000 lira aradaki farka bir üst seviye işlemci veya ekran kartı alınabiliyor sorunda burada...

SSD doluluk oranım

bu resimden sonraki sorun şu mu olacak
    -Windows neden ingilizce kullanılır?
    photoshop ve illüstratör uygulamalarına başlayacağım merakımdan sordum bilmişlik tasladığımdan değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.