Şimdi Ara

120 metre Cat6 kablo çalışıyordu, döşeyince çalışmadı? [Çalıştı - çözüm uçlar]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün gidip 120 metre kaliteli cat6 kablo aldım, eve geldim, Superonline modeminden ethernet çıkışına taktım, problemsiz bilgisayara taktım ve bağlantı sorunsuz çalıştı. Nete girdim, hız testi vs. yaptım.

Sonrasında kabloyu apartman boşluğundan yollayıp diğer bilgisayara çektim, hiçbir problem olmadı...

Kabloyu takıyorum, sınırlı bağlantı simgesi çıkıyor. Sonrasında tekrar modemin olduğu yere geliyorum, ethernet portunda aktif olduğunu gösteren, yanıp sönen ışık yanmıyor. Aynı şekilde diğer bilgisayarın anakartından yanıp sönen ışıkta...

Ne olabilir problem?
    20 dk önce çalışıyordu, kırılma-bükülme vs. de olmadı. IP vs. verdim, o da işe yaramadı...

Çıldırmak üzereyim, 130 lira verdim kabloya, hatasız olsun diye her şeyi düşündüm. Denedim çalıştı, kabloyu çektim çalışmıyor...

Uçları yeniden çakınca kablo çalıştı. 120 Metre CAT6 kablo, Superonline 20MB interneti eksiksiz aktarıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 8 Ağustos 2011; 16:42:35 >

• Hatasiz olarak her seyi dusunmemissiniz belliki.. Anakarttan ethernet kartinin hizini 10mbit'e alin, bir sans tekrar calisabilir.
    Cakili uclarda siz kabloyu atarken herhangi bir sikinti olmadiysa tabikide.
  • Uçlarda herhangi bir problem olmadı.

10 mb alın derken? Bunu nasıl yapacağız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janti

Uçlarda herhangi bir problem olmadı.

10 mb alın derken? Bunu nasıl yapacağız?

Aygıt yöneticisinden ağ kartınızın gelişmiş özelliklerine bakın.

120 metre Cat6 kablo çalışıyordu, döşeyince çalışmadı? [Çalıştı - çözüm uçlar]
  • Dalgınlığıma geldi sanırım ne diye yazmışım.

Yaptım hepsini ki zaten otomatikte. Her halükarda diğerlerini de seçip denedim ama olmadı...

Benim anlamadığım ne sebep olabilir buna. 120 metreyi bağladım önümde çalıştı, nete girdim, test yaptım. Boşluktan attım hiçbir ezilme vs. olmadan... şimdi kabloyu bağlıyorum aldığım uyarı "Unplugged..." ve kırmızı bir x.

Pense gelsin birazdan uçları tekrar çakacağım ama sanmıyorum bir problem olacağını.

Bu bahsettiğim bina boşluğunda bir sürü anten kablosu var, acaba bunlar sinyali falan etkileyebilir mi? diye düşünüyorum ama kablo kaliteli kablo. Metresine 1.10 kuruş verdim 550 mhz, hem dışı hem telleri kalın, marka bir kablo.

Delirmemek elde değil.
  • cat6 stp ise sorun yaratmaz. kablo folyo kapli ise. buyuk ihtimal yanlis baglanti yapiyorsunuz. eger sinyal alip baglanti problem cikariyosa buyuk ihtimal yanlis baglanti.
  • Marka dediginiz kablonun markasi ne?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reanimate

cat6 stp ise sorun yaratmaz. kablo folyo kapli ise. buyuk ihtimal yanlis baglanti yapiyorsunuz. eger sinyal alip baglanti problem cikariyosa buyuk ihtimal yanlis baglanti.

Yanlış bağlantıdan kastınız nedir?

Kablonun içerisinde + şeklinde plastik ve topraklama için gri püskül gibi bir şey var. Anlatabildim sanıyorum ama STP'lerdeki gibi folyo yok.

İlk taktığımda "sınırlı bağlantı" simgesi çıktı, sarı ünlem. Ama ne anakart üzerindeki ışık ne de modem üzerindeki ışık yanmıyor.

Pense hala gelmedi, uçları tekrar yaptım çakıp deneyeceğim. Normal şartlarda hiçbir problem olmaması lazım, keza kabloyu denedim çalışıyor ve ben döşedim(sarkıttım vs.) hiçbir burkulma, kırılma vs olmadı.

En kötü tamamen çıkaracağım kabloyu ama ortada problem yokken sinyal olmaması gerçekten komedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Marka dediginiz kablonun markasi ne?

Prysmian, Siemens'e ait Türk markası.
  • Bu kablo ne kadar mesafeden sarkti? Sarkittiginiz yerden sabitleyip asagida hic bir yerden destek vermediyseniz, gecmis olsun kablo kendi agirligindan gerilip
    empedansini bozmus olabilir.
  • quote:

Bu kablo ne kadar mesafeden sarkti? Sarkittiginiz yerden sabitleyip asagida hic bir yerden destek vermediyseniz, gecmis olsun kablo kendi agirligindan gerilip

Biraz acarmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknologs

quote:

Bu kablo ne kadar mesafeden sarkti? Sarkittiginiz yerden sabitleyip asagida hic bir yerden destek vermediyseniz, gecmis olsun kablo kendi agirligindan gerilip

Biraz acarmisiniz

Acamayiz.

120 Metre kablo, alin agirligini olcun sonrasinda da kac metre yuksekten sallandirip bagladiginiz noktanin yuksekligine gore yercekimi yasasini uygulayarak kac kg geldigini bulun.
    Oyle bir agirligi tek noktadan asagiya birakmak kablonun uzamasina ve direncinin bozulmasina sebep olur.
  • Üstat kablonun bahsettiğin gibi bir durumu yok. Daha açık anlatmak gerekirse 9. kattan 4. kata çekiyorum kabloyu. Evler farklı tarafa baktığı için önce çatıya yani 14 + çatı katına çıkarıyorum ve çatıda diğer boşluğa geçip oradan 4. kata sarkıtıyorum. Her kat 3 metre. Sarkan kısımlar 15 - 9 = 6 * 3 = 18 metre ve 15 - 4 = 11 * 3 = 33 metre.

Farklı bir problem var. Pense maalesef henüz ulaşmadı bana, uçları bir çakıp öyle deneyeyim, sonuçları yazarım.

Yorumlar için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 6 Ağustos 2011; 22:09:13 >
  • merhaba herkese;

Janti kardeşim;

Öncelikle kabloyu uzaktaki adrese taşıdı isen 2 ucu da doğru sıra ile güzel bir şekilde pens ile çakman lazım...Bundan emin olduğun zaman hala ağ kablosu takılı değil uyarısı alıyorsan;

1 - pcnin ethernet girişinde ya da kartında sorun olabilir ya da yazılımsal bir sorun olabilir..
    2 - Kabloda kırıklık vs oluşmuş olabilir
    3 - axiadam'ın bahsettiği gibi bir durum sözkonusu olabilir ki bu en kötü senaryo olur kanımca bu durum için.

Bence sen bir pens bul ve uçları çaktıktan sonra dene..Yine aynı hatayı alıyorsan bilgisayarın olduğu eve bir laptop götürüp o pcde bir sorun olup olmadığını da test edebilirsin.
  • Mesut abi;

1- Ethernet kartında veya girişinde 2 bilgisayarda da problem yok. Kendi bilgisayarımdaki porta bendeki modemden kablo çekip taktığımda problemsiz çalışıyor.
    2- Kabloda kırıklık olma ihtimali çok çok düşük. Çünkü kablo kalın ve ben çok dikkatli sarkıttım.
    3- axiadam'ın dediğinin olması da pek mümkün değil. Keza cat5 dandik kablolar olsa çok doğrudur ki o kablolarda alıp o problemi yaşadığım için kutusuyla beraber kabloyu geri verdim. Bu kablonun dış yüzeyi 200 metreyi bile sarkıtsam problemsiz taşır. Aynı zamanda bahsettiğim gibi içerisindeki teller kalın ve sağlam.

Sonuç olarak penseyi bir şekilde bulup uçları çakacağım. Olmazsa şayet mecbur kabloyu tamamen söküp sağını solunu kontrol edeceğim.

Mesut abi sana ve diğer yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
  • Ayrica kendi bilgisayarinizinda denediniz calisiyor diger bilgisayarda calismiyorsa iki bilgisayarin ethernet kartlarini bir karsilastirin.
    Genelde bu tur sorunlar ethernet kartlarindanda cikabiliyor, ben kullandigim switch markalariyla alakali bu sekilde bir sorun yasamistim
  • Her ikiside anakart ile tümleşik Realtek ethernet. Her ikiside uzun süreli ve tamamen problemsiz bir şekilde kullanıldı...
  • Eğer uçlarda yada kabloda sorun yoksa ve kablo iç mekanda rulo halindeyken sorunsuz çalışıyorsa, sorun kablo döşenip şaftlardan ve terastan geçirildiğinde bir çeşit anten gibi davranıyor olabilir. Anlattığınız kadarıyla kablonuzda shield (folyo) yok. Bu da kablonuzu elektromanyetik parazitlere daha açık hale getiriyor.

Muhtemelen şaftların içinde başka data kabloları ve kablo tv, digiturk gibi anten kabloları da vardır. Bu kablolardan çıkan yayılımlar sizin sinyalinizi bozuyor olabilir. Uzun mesafelerde shielded (folyolu) kablo kullanmak daha sağlıklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacer -- 7 Ağustos 2011; 16:18:12 >
  • Kablo çalıştı...

Döşeme sonrası her nasıl olduysa uçlarda problem olmuş. Her iki ucuda tekrar çakınca problemsiz bir şekilde geldi bağlantı. 120 metre olmasına rağmen hiçbir yavaşlama vs. söz konusu değil.

Fikir belirten ve yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.